Racing Point

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

avetma
Administrator
Administrator
S nama već: 10 god 4 mj
Kontakt:
[ link do slike ]

Puno ime: Sahara Force India F1 Team
Baza: Silverstone, UK
Direktor momčadi: Vijay Mallyja
Tehnički direktor: Andrew Green
Vozači: Sergio Perez, Nico Hulkenberg
Pogonska jedinica: Mercedes

2014. je za Force Indiju bila najbolja dosad po pitanju broja bodova. Perez je u Bahreinu trećim mjestom osigurao drugo pobjedničko postolje u povijesti ove momčadi. Osvajajući bodova gotovo u svim utrkama (samo u dvije to nisu uspjeli!) došli su do šestog mjesta u ukupnom poretku konstruktora, a borba s McLarenom za peto mjesto trajala je do zadnje utrke.

Mogu li Sergio Perez i Nico Hulkenberg još jednom do sličnog uspjeha unatoč financijskim problemima koji ih očigledno tresu?

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Fernando Alonso
Kontakt:
Ovo je prvi pogled na VJM08!

slika
slika

Clark
F1puls suradnik
F1puls suradnik
VJM08 na stazi.

[ link do slike ]
[ link do slike ]
[ link do slike ]
[ link do slike ]

Možda i najljepši bolid (trenutno) ove sezone.

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Navija za: Vettel
Kontakt:
Istina, stvarno izvrsno izgleda. Još da je ovaj otvor S ducta izveden elegantije (izgleda ko da je zalijepljen), bio bi perfekcija.
U razumnu srcu mudrost počiva, a što je u bezumnom, to se i pokaže.

Felipe
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Navija za: Massa, Bastianini
Kontakt:
Pogleda na jako zanimljive difuzore i moneky-seat.

slika

Mislim da niko nema ovoliko elemenata oko ispuha.
Obrigado Felipe

mcl
Baniran
Baniran
S nama već: 9 god 9 mj
Navija za: Mclaren,Hamilton
I koliko svi hvalili Hulka ,Perez je taj koji je doneo dva podijuma FI ,ka da se ovaj Hulk posvadjao sa pobednickim postoljem

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
mcl je napisao/la:I koliko svi hvalili Hulka ,Perez je taj koji je doneo dva podijuma FI ,ka da se ovaj Hulk posvadjao sa pobednickim postoljem
Zanimljivo je to, Hulka puno više hvale i više ga se cijeni kao vozača, ali dosad nijednom nije uspio doći do podija, dok je Perez u istom bolidu to uspio dvaput. Hulk je dokazao svoje vozačke vještine u Le Mansu ove godine, ali čini mi se da će u F1 (nažalost) ostati "zaglavljen" u sredini poretka.

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari
Ma Perez je vozač sa više sreće nego pameti i umijeća. I to puno više.
Ja nisam vidio nijednog vozača da iz takvih "grešaka" tako dobro "profitira".
Nešto slično je imao Lewis, u Monacu 2008. (to mi prvo pada na pamet), kada je lupio u zid, ali nije odustao (a malo je falilo), a kasnije mu je SC pomogao da dođe do pobjede.
S tim što je Perez nekako u sredini poretka, pa se ne primjetio kao Lewis.
Sjećam se da je često imao "nikakve" kvalifikacije, izgriješi se (npr. ispadanje u Q2, 14. mjesto) ali onda nekako na tvrđoj komponenti se dovuče do 6-7 mjesta i kad pređe na maku zadrži to (tj. vrati se na te pozicije, ako već nešto izgubi u boxu, pa čak napreduje i više).
Dobar primjer je nedjelja. Perez je relativno dobro vozio, nekako došao i čuvao to treće mjesto koliko je mogao. Ali nakon što su ga uzeli i Bottas i Raikkonen, dotična dvojica su se stukla (tj. Kimi je napucao Bottasa) i Perez je opet ni kriv ni dužan došao do trećeg mjesta (uz prethodna odustajanja Hulkenberga, Rosberga, pa i Ricciarda, koji je u momentu odustajanja bio iza Pereza, ali vjerujem da bi ga pretekao)
Hulk da je imao upola sreće kao što je ima Perez, možda bi do sada dohvatio i pobjedu. Ako ne, onda bi barem imao 7-8 podijuma.
Ali eto, kao što @Mcl reče, Hulk kao da se posvađao sa postoljem.
A bez obzira na rezultate, uvijek će mi biti bolji vozač od Pereza.
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

senja
Baniran
Baniran
Hulk je većinu bodova uzeo na početku sezone, dok su bili nekonkurentni. Odkad su predstavili ovaj poboljšani bolid, svaki put kada pokažu konkurentnost, njemu se nešto desi. Evo jeli prije koju utrku izgubio snagu na kvalifikacijama. Onda isti problem i na utrci, odmah u krugu za zagrijavanje. Pa ono kad mu je iz čista mira otpalo prednje krilo. Dobro, imao je i par svojih grešaka, kada je mogao opet završiti iznad Pereza. U Singapuru udes sa massom. Ovo sada u Rusiji.

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Čestitke Force Indiji na osiguravanju 5. mjesta u poretku konstruktora, njihovog najboljeg rezultata u povijesti!

slika

Ferrari1345
Formula 1
Formula 1
Navija za: Glasniju F1
Frantic je napisao/la:Ma Perez je vozač sa više sreće nego pameti i umijeća. I to puno više.
Ja nisam vidio nijednog vozača da iz takvih "grešaka" tako dobro "profitira".
Nešto slično je imao Lewis, u Monacu 2008. (to mi prvo pada na pamet), kada je lupio u zid, ali nije odustao (a malo je falilo), a kasnije mu je SC pomogao da dođe do pobjede.
S tim što je Perez nekako u sredini poretka, pa se ne primjetio kao Lewis.
Sjećam se da je često imao "nikakve" kvalifikacije, izgriješi se (npr. ispadanje u Q2, 14. mjesto) ali onda nekako na tvrđoj komponenti se dovuče do 6-7 mjesta i kad pređe na maku zadrži to (tj. vrati se na te pozicije, ako već nešto izgubi u boxu, pa čak napreduje i više).
Dobar primjer je nedjelja. Perez je relativno dobro vozio, nekako došao i čuvao to treće mjesto koliko je mogao. Ali nakon što su ga uzeli i Bottas i Raikkonen, dotična dvojica su se stukla (tj. Kimi je napucao Bottasa) i Perez je opet ni kriv ni dužan došao do trećeg mjesta (uz prethodna odustajanja Hulkenberga, Rosberga, pa i Ricciarda, koji je u momentu odustajanja bio iza Pereza, ali vjerujem da bi ga pretekao)
Hulk da je imao upola sreće kao što je ima Perez, možda bi do sada dohvatio i pobjedu. Ako ne, onda bi barem imao 7-8 podijuma.
Ali eto, kao što @Mcl reče, Hulk kao da se posvađao sa postoljem.
A bez obzira na rezultate, uvijek će mi biti bolji vozač od Pereza.
Da malo premjestim temu ovdje, zašto bi Pereza nazivao sreckovicem ako čovjek zna štedit na gumama i pritom dobit s time na pozicijama. Pa radi nešto u čemu je dobar, ne vidim razloga zašto nebi to smio radit. Ipak je i to dio utrkivanja, kako najbrže odradit ta 50+- kruga. To je bit utrkivanja
Osobno smatram (naravno) Hulkenberga boljim od Pereza, jer je konzistentniji dok je ovaj više blic vozač koji nekad odradi puno više nego što mu momčadski kolega radi. Bahrain 2014 je bila ravnopravna borba u kojem je Perez izašao kao pobjednik i osvajač podija. U kanadi mu je falilo 2 kruga do novog podija. 2015 je u Rusiji također bio krug i pol do podija kojeg je na kraju osvojio. Ricciardo ne bi mogao preć njih s obzirom da je iza njih bio još brži Williams i Ferrari koji su svojim tempom bili bliži Ricciardu nego Perezom... 3 puta je samo u istoj momčadi bio bliže podiju nego što je Hulkenberg ikada bio... Sad je jednu stepenicu iznad podija, a sa dobrom taktikom bi je opet mogao uzet

11-8 kvalifikacije (6-6 ako uzmemo b specifikaciju) nije nekakva pokazatelj da je ovaj tolki srečković kakvim ga prikazuješ. Sa bodovima bi bili ravnopravni da ga je sreća više mazila. Moje mišljenje je da je Perez dosta blizu Hulkenbergu no ovaj je jednostavno sveukupno gledanim bolji ali kad Pereza krene onda ga krene sa dobrim vožnjama. Da ne radi svoje greške bio bi on jako blizu njega

Kad smo kod "sreće", neznam koga je više sreća pomazila više u Meksiku kada je Perez bio 3 pozicije ispred Hulka pa kad su pokušali jednim stopom manje u boks završit utrku kojem je onda SC pomutito planove nakon čega su svi ostali profitirali, uključujući i samog Hulkenberga
Frantic je napisao/la:Npr. Rusija, Hulk ispadne na 1-2 krivini, Pereza (mislim da je imao1 izmjenu guma manje) prestignu Kimi i Bottas pa se skucaju i ovaj, ni kriv ni dužan osvoji 3 mjesto. Zbog svega ovog i vodi sa 68-52 u bodovima. Pa u Sauberu je imao takvih trka gdje su mu se stvari tako poklapale da je čak mogao i pobijediti (ipak mu se nisu toliko poklopile). .
Hulkenberg je također u Rusiji i Americi završio utrku svojom krivnjom. U kini je odustao zbog kvara ali bez obzira na to je FI bila daleko od bodova, pa nije bilo neke velike štete. U Mađarskoj je bio 6 ili 7 što je kojih 8 bodova više. U spa je odustao ali ne vjerujem da bi došao do tih 8 bodova. Uglavnom tu su negdje ako izuzmemo faktor "sreće" . I sa time je Perez skupio više bodova, a kolko je tek bodova mogao imao Perez da pridodamo par nesretnih bodova koje je on izgubio
Uglavnom kad su se djelili bodovi Perez je više briljirao, vozač koji će uz dobar bolid ići dobro....
slika

"Formula 1 je jedini sport čiji problem rješavaju tako što naprave još jedan problem"

senja
Baniran
Baniran
Nešto si ti pobrkao u vezi Meksika. Hulk je bio daleko ispred prije SC-a. SC je tu više išao u korist Perezu, jer ih je opet približio. Ali mu je Hulk opet do kraja utrke odjurio naprijed...

fap
Baniran
Baniran
S nama već: 9 god 6 mj
Navija za: mclaren
senja je napisao/la:Nešto si ti pobrkao u vezi Meksika. Hulk je bio daleko ispred prije SC-a. SC je tu više išao u korist Perezu, jer ih je opet približio. Ali mu je Hulk opet do kraja utrke odjurio naprijed...
Bio je ispred ali je morao ici jos jednom u box dok Perez to nije morao .Kad je SC izasao Hulka su pozvali u box i zahvaljujuci SCu je zavrsio ispred Pereza
Navijam za Mclaren,Ferrari,Mercedes,RB,Willijams.
Hamilton,Alonso,Vettel,Raikonen,Baton,Perez.,pa i ja de se pridruzim trendu navijanja za celu F1

Lady
GP3
GP3
I ja ću se premjestit ovdje....

@Frantic,

Naravno da za Maxa moramo još malo pričekat, ali dečko već ove godine pokazuje ono nešto više od ostalih i po tome se razlikuju talenti, vanzemaljci od ostalih vozača. Kao šta sam već napisala, Hulk meni ništa posebno nije pokazao do sada osim jedne fine konstantnosti....

Evo, vi ljubitelji Hulka, izdvojite mi par utrka u kojima je doslovce briljirao da možeš reć..e to je to!

@senja,

Pratim itekako F1 i znam šta pričam/pišem. Meni Hulkova defenziva i konstantnost nisu dovoljne da nekog vozača smatram super! Isto tako omjer bodova mi nije mjerilo jer bi se trebalo uzet u obzir sve šta se dešavalo pa onda prosudit koliko je ko bolji. Nikad nisam gledala dali je neki vozač bolji jer ima više bodova, nego cijelokupni omjer između dva vozača kao šta su kvalifikacijska brzina, pace u utrci, snalažljivost, pretjecanja i naravno ono najbitnije - genijalni potezi ili općenito neki vrhunski potezi....

Svakom vrhunskom vozaču dajte jedan prosječan bolid i on mora kad tad napravit taj jedan potez više s tim bolidom..... to je ono šta govorim za Verstappena, dok to meni Hulk nema. Uostalom, da je toliko dobar kao šta ovdje većina tvrdi, već bi on bio u nekoj boljoj momčadi. Eto, Perez je imao opciju za Ferrari (ne znam sad točno šta se desilo da nije potpisao) i onda ga je ugrabio McLaren čim je Hamilton otišao (samo šta je tada McLaren bio totalna truba...)

Evo našla sam za Pereza i Ferrari:

Perez was 'close' to 2014 Ferrari deal
"In the past I was really close to drive for the team. In Formula 1 you never know what can happen.

"At that point, [then Team Principal] Stefano [Domenicali] told me to start the talks for 2014, so for 2013 I had to stay at Sauber for one more year and then I would be going to Ferrari.

"But then the opportunity with McLaren came."
slika

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari
OK Lady, nećemo sa uvlačiti Maxa u raspravu o Hulku i Checu. Otići će ovo u pogrešnu stranu. Pričamo o vozačima Force Indie.
Checo (kao što reče Ferrari1345) odradi (a češće mu se "potrefi") dvje trke u sezoni, osvoji 2 podija, i većinu ostatka sezone je "ispod" kolege (Hulka, Butona, ne znam sad za Kobayashija).
Ponavljam (teško je ovo argumentovati) da Checo ima višak sreće, a Hulk baxuzluka.
Ferrari1345, ne može biti 6-6 u kvalifikacijama sa B speciikacijom, kad je B specifikaciji ovo 11 trka. ;)
A ako je Hulk defanzivan, onda ne znam šta je Checo.
Ovo za prelazak u Ferrari nisam znao.
Fala Bogu pa nije došao. Mislim, najviše zbog svog stava i ponašanja, jer navodno je malo prgav i bezobrazan.
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

senja
Baniran
Baniran
E ja ću baš o Maxu. Jeli Max imao pole position u prvoj sezoni pa da ga se toliko veliča? Koliko ja znam najviše što je dogurao je četvrto mjesto. Ništa impresivno. Bolja je po meni Hulkova utrka u Brazilu 2012. od ijedne Maxove ove sezone. Čovjek se borio ravnopravno sa tada najjačim bolidima McLarena na stazi za pobjedu. Dobro, sudario se sa Hamiltonom, velika stvar. Kišna utrka, malo proklizavanja. Moglo se desiti svakome. Ima Hulk itekako impresivnih utrka samo ih neki ne žele vidjeti. Dok za druge veličaju prosjek...

Ferrari1345
Formula 1
Formula 1
Navija za: Glasniju F1
senja je napisao/la:Nešto si ti pobrkao u vezi Meksika. Hulk je bio daleko ispred prije SC-a. SC je tu više išao u korist Perezu, jer ih je opet približio. Ali mu je Hulk opet do kraja utrke odjurio naprijed...
Force India’s plan to run Sergio Perez on a one-stop strategy backfired when the Safety Car came out.
Sergio Perez je bio 6. kada je išao (među zadnjima) u prvi stop zbog jedne promjene guma koje su pokušali napravit. Zbog toga je pao na 8. poziciju. Za razliku od njega Hulkenberg je bio 10 kada je ulazio u prvi stop (među prvima, znači). Razlika između njih je bila ogromnih 9 krugova. UnderCutom je Hulkenberg zaradio 3 pozicije i izašao je ispred Pereza...
Znači morao je još jedanput u boks.
Onda je izašao SC i sve vratio na nulu. Hulk je dobio "besplatnu" promjenu guma sa kojom bi završio ispred Pereza.
Kako i biva, prvu promjenu radi onaj ispred u timu, to je bio Hulkenberg. Kasnije nije bilo isplativo Perezu jer je SC već stisnuo cijeli grid i promjenom bi izgubio 3 pozicije. Zbog toga je Hulk odjurio jer je imao daleko svježije gume

Reci mi kako je SC pomogao Perezu?

[ link do slike ]
slika

"Formula 1 je jedini sport čiji problem rješavaju tako što naprave još jedan problem"

Lady
GP3
GP3
senja je napisao/la:E ja ću baš o Maxu. Jeli Max imao pole position u prvoj sezoni pa da ga se toliko veliča? Koliko ja znam najviše što je dogurao je četvrto mjesto. Ništa impresivno. Bolja je po meni Hulkova utrka u Brazilu 2012. od ijedne Maxove ove sezone. Čovjek se borio ravnopravno sa tada najjačim bolidima McLarena na stazi za pobjedu. Dobro, sudario se sa Hamiltonom, velika stvar. Kišna utrka, malo proklizavanja. Moglo se desiti svakome. Ima Hulk itekako impresivnih utrka samo ih neki ne žele vidjeti. Dok za druge veličaju prosjek...
Ma molim te senja! Pored ovakvih Mercedesa koji nisu griješili i druge sile na gridu, Ferrarija, ti tražiš da li je Verstappen uzeo pole position?! To nije nikakvo mjerilo nečije genijalnosti ako imaš bolid 2 sekunde sporiji od najboljih.....
Ali, Maxova vožnja za jednog sedamnaestogodišnjaka (sad je i punoljetan) u svojoj prvoj sezoni u nekonkurentnom bolidu vrlo impresivna. Upravo smo od njega i vidijeli jedne od najlijepših poteza ove sezone. Ne znam da li se to može reći za Hulkenbega uopče.....
Hulkova utrka u Brazilu 2012 je bila super dok nije sve zahebao i ispao i iz igre za podij, a kamoli za pobjedu. Koreja 2013., vrlo lijepa vožnja, slažem se, ali to nije dovoljno da ga se veliča do te mjere u kojoj ga vi veličate....
Kao šta sam već napisala i to vam je najbolji odgovor na sve, da je imao bolje vožnje, a tu stvarno mislim na bolje vožnje, već bi imao ,mjesto u nekoj većoj ekipi.....
Hulk je jako dobar vozač, ali on nije od onih talenata za kojim će se momčadi trgat. U tom pogledu je i Perez sveukupno bolji od njega, jer je u nekim utrkama pokazao puno više odlučnosti nego Hulk. Zato je Perez dobio i ponudu od Ferrarija, a McLaren ga je odmah ugrabio. To šta se pokazao bahat pa su ga se i brzo riješili, to je drugi par rukava.....
slika

fap
Baniran
Baniran
S nama već: 9 god 6 mj
Navija za: mclaren
Po meni je Perez bolji vozac .Hulk i dok je bio u Wilijamsu gubio je od svog kolege.Kao sto kolege rekose stvarno ne mogu ni jedne njegove trke da se setim da mi je ostao u secanju,jednostavno covek je dobar da sakuplja bodove ali kad treba nesto vise jednostavno ga nece.Sto se tice Pereza pa mene je kupio kad je u Zauberu jurio Alonsa za pobedu a i pored toga imao je jos par podijuma jednostavno covek ume da se snadje na vrhu .I prosle godine je mislim u KKanadi bio drugi i pred kraj udes sa Masom .
Dok Hulk koliko god neki pricali da Perez ima srece Hulk jos nema ni jedno postolje .Po meni Hulk je odlican vozac ali za drugog vozaca tima
Navijam za Mclaren,Ferrari,Mercedes,RB,Willijams.
Hamilton,Alonso,Vettel,Raikonen,Baton,Perez.,pa i ja de se pridruzim trendu navijanja za celu F1

raca
GP3
GP3
Navija za: McLaren
fap je napisao/la:Po meni je Perez bolji vozac .Hulk i dok je bio u Wilijamsu gubio je od svog kolege.Kao sto kolege rekose stvarno ne mogu ni jedne njegove trke da se setim da mi je ostao u secanju,jednostavno covek je dobar da sakuplja bodove ali kad treba nesto vise jednostavno ga nece.Sto se tice Pereza pa mene je kupio kad je u Zauberu jurio Alonsa za pobedu a i pored toga imao je jos par podijuma jednostavno covek ume da se snadje na vrhu .I prosle godine je mislim u KKanadi bio drugi i pred kraj udes sa Masom .
Dok Hulk koliko god neki pricali da Perez ima srece Hulk jos nema ni jedno postolje .Po meni Hulk je odlican vozac ali za drugog vozaca tima
:klanjam: :klanjam:
Zaključano
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡