Sebastian Vettel

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Toto i Vettel su susjedi u Švicarskoj...sve je moguće. Wolff nije skrivao želju za Vettelom, a Bottasa se već želio riješiti prošle godine, ali ostavio ga je zbog Laude, Hamiltona i mira u kući.

Postojale su jake glasine o tome da je Seb imao ugovor na stolu 2017 od Mercedesa za tri sezone...odbio je nakon što je vidio da je Ferrari bio konkurentan u 2017 sa SF70H.

Gledaj ne bi me čudilo da se otvori taj front. Hamilton i on su zreli i u dobrim odnosima, imaju respekt, a za Mercedesa je to što dobije 4x prvaka i Njemačkog vozača s kojim bi se približili Njemačkoj publici. Ne moramo govoriti kakva bi to bila sila sa takva dva vozača u dream teamu, a Liberty će sigurno također gurati u tom smjeru zbog gledanosti i zainteresiranosti.

Ne vidim kako bi Seb imao volje za gradnju još jedne ekipe. Želi top sjedalo ili je gotov.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Mercedes
Ja se ne sjećam tih jakih glasina za 2017. Stvarno nisam.

Mene bi jako začudilo zato što je Wolff inače jako praktičan čovjek. Ne vidim veliku marketinšku korist, koliko moguću štetu.
Ja lično ne bih imao ništa protiv. Imali bi zagarantovan show.

A što se tiče Liberty i guranja, tako i Alonsa non stop guraj nazad. Nema to Liberty šta da gura, osim ako oni neće platiti njegovo mjesto, a Mercedes nije takva ekipa.

Što ne bi gradio ekipu sa McLarenom ili Renaultom? Nisu to neke godine za vozača. Može sigurno odvesti još pet šest sezona na visokom nivou.

EDIT: U slučaju napuštanja Mercedesa iz F1, kao što kruže priče, McLaren bi mogao biti jako lijepa priča.

avetma
Administrator
Administrator
S nama već: 10 god 4 mj
Kontakt:
Har Kl je napisao/la: 12.05.2020., 15:22 Nikom ne odgovara da Vettel, a najviše samom Vettelu, vozi pored Hamiltona u Mercedesu.
Tu ne bilo pobjednika, samo gubitnik.
Ukoliko Vettel izgubi i od Hamiltona, onda bi se baš propitivale njegove 4 titule.
Ukoliko Hamilton izgubi od Vettela, onda bi se propitivale njegove titule.

Sem toga treba čitati šta piše Wolff ... na prvom mjestu su postojeći vozači. Opcija koju je ostavio da visi u zraku je data, ili zbog političke korektnosti, ili zbog pokrivanja mjesta u slučaju da se Ferrari već dogovorio sa Hamiltonom.
Siguran sam da bi SV potpisao istog trenutka ako bi se otvorilo mjesto pokraj LH. Isto tako sam siguran da LH ne bi prigovarao na takvu opciju. Šteta što stvarno mislim da je prilično nemoguće, ali ih kad bi se dogodilo... Pa da vidimo napokon nekog kvalitetnog u istoj lijepo podmazanoj mašineriji zvanoj Mercedes s Lewisom...

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari
Ja već nekoliko mjeseci zazivam tu postavu i stvarno mislim da bi bila epska borba. Svi bi bili sretni i zadovoljni.
Vettel iz takve borbe ne može izaći kao veći gubitnik nego u ovih 6 godina sa Ferrarijem. Ovako se može potući sa Hamiltonom, ako bi doveo borbu do zadnje utrke itekako bi to bilo lijepo.
Ionako mu ljudi osporavaju ona 4 naslova tako da to ništa ne mijenja, ljudi ga jednostavno ne podnose bio on prvak ili gubitnik. Može probati.
slika

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
Har Kl je napisao/la: 12.05.2020., 15:22 Nikom ne odgovara da Vettel vozi pored Hamiltona u Mercedesu.
Kako ne.. Ima nas dosta.. Mozemo i Liberty tu ukljucit :mrgreen:
Fino Alla Fine

Har Kl
Formula 1
Formula 1
Nisam optimista, ali ne bih bio protiv ideje.
Uz Maxa, koji bi trebao biti žestoka konkurencija ove godine, imali bi sezonu za pamćenje!
CrashOverride je napisao/la: 12.05.2020., 16:08
Har Kl je napisao/la: 12.05.2020., 15:22 Nikom ne odgovara da Vettel vozi pored Hamiltona u Mercedesu.
Kako ne.. Ima nas dosta.. Mozemo i Liberty tu ukljucit :mrgreen:
Ne bi ti mogao podnijeti, da ti dva najdraža vozača voze Mercedes :zubo:
Zadnja izmjena: Har Kl, dana/u 12.05.2020., 16:12, ukupno mijenjano 1 put.

F12000
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Leclerc
Hvala i adio :thumbs:
slika

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
senna66 je napisao/la: 12.05.2020., 16:02 ljudi ga jednostavno ne podnose bio on prvak ili gubitnik
Ne bih rekao da je to točno. Imaš glasnu agresivnu manjinu koja je vrlo aktivna s tim stavom (kao u dosta drugih područja danas), ali kad god iziđe neki direktan izbor (tipa anketa) i kad pomete neke "veličine" onda kreće standardna žalopojka da je anketa "zloupotrebljavanje demokracije". Dosta jeftina fora, samo kad jednom primijetiš.

Kod njega je mislim dosta izraženo to da je kompetitivan, ali za sebe, interno. Ne radi lajkova, mišljenja javnosti ili nećeg trećeg. Tako da jednostavno nema smisla teorija da bi odbio Mercedes jer ne želi uz HAM.

AlkY
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 1 mj
Navija za: McLaren
Prije bih rekao da bi odbio Red Bull jer ne zeli uz Maxa , nego sta bi odbio Merc zbog Lewisa.
Ali pri tome ne mislim da bi odbio RB jer misli da je Max brzi nego iz drugih razloga :D
slikaslika slika

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
Kad se već i RB spominje.
according to Marko, Red Bull cannot or does not want to afford two superstars “for very simple monetary reasons”.
slika

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Fernando Alonso
Kontakt:
RB ima jako toksično okruženje, njima je Max bog i nema drugih bogova. Čak su rekli da se boje da će Max napustiti RB ako mu ne pruže bolid za titule (Hornerove reči). Sve to govori puno o relaciji Max-RB.

S druge strane Toto mi čak djeluje otvoren za suradnju s Vettelom, a i Hamsta se smorio pored Bottasa.
slika

Wehrlein94
GP3
GP3
S nama već: 5 god 1 mj
Navija za: Raikkonen
Alen13ASC je napisao/la: 12.05.2020., 16:27 RB ima jako toksično okruženje, njima je Max bog i nema drugih bogova. Čak su rekli da se boje da će Max napustiti RB ako mu ne pruže bolid za titule (Hornerove reči). Sve to govori puno o relaciji Max-RB.

S druge strane Toto mi čak djeluje otvoren za suradnju s Vettelom, a i Hamsta se smorio pored Bottasa.
Pa Max čak i ima stavku u ugovoru da odmah može napustiti RB ukoliko se bolid pokaže sporiji za 0.3 po krugu od najbržeg na gridu .. tako nešto

Har Kl
Formula 1
Formula 1
Inače nije neki pouzdan izvor, ali s obzirom da je u pitanju Ferrari, treba obratiti pažnju.
Ferrari će objaviti da su se dogovorili sa Sainzom u roku od 48 sati.

https://it.motorsport.com/f1/news/f1-fe ... i/4791380/

E sad ... ovo je nemoguće napraviti da se sve uštima za nekoliko dana, što mene dovodi do velike sumnje u iskrenost Binotta prema Vettelu.
Ako je ovo istina, ovo se moralo dogovoriti bar pola godine unazad.
Wehrlein94 je napisao/la: 12.05.2020., 16:45 Pa Max čak i ima stavku u ugovoru da odmah može napustiti RB ukoliko se bolid pokaže sporiji za 0.3 po krugu od najbržeg na gridu .. tako nešto
Dobra stavka :thumbs:

Wehrlein94
GP3
GP3
Har Kl je napisao/la: 12.05.2020., 16:46 Inače nije neki pouzdan izvor, ali s obzirom da je u pitanju Ferrari, treba obratiti pažnju.

E sad ... ovo je nemoguće napraviti da se sve uštima za nekoliko dana, što mene dovodi do velike sumnje u iskrenost Binotta prema Vettelu.
Pa ja neću vjerovat dok god ne vidim Sainza u crvenom. Inače,moram još jednom ( i zadnji put ) objavit da mi nije jasno da Ferrari zbilja želi angažirati Sainza,lika koji ne ide na gas kada vidi "gap" nego čeka da se nešto samo dogodi. Koliko puta je propustio šanse na startu jer čeka..
I da,reći ćete.. from P20 to the podium vožnja u Brazilu je dokaz da je to pametan način vožnje,okej,da.. može se reći,ali to je 1 od 21 utrke da je došao do postolja,ostalo je sve bilo P6 i ponekad P5 .. To vam je impresivno ? Pa koliko bi vam tek Nick Heidfeld bio impresivan kad je dovozio BMW Sauber na postolje svako malo ? I nitko ga nije ni pomislio svrstati u red vozača za Ferrari.
Čak je i Pedro de la Rosa impresivniji vozač od Sainza.. Sorry,ali ne mogu vjerovat,eto .

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
Wehrlein94 je napisao/la: 12.05.2020., 16:45 Pa Max čak i ima stavku u ugovoru da odmah može napustiti RB ukoliko se bolid pokaže sporiji za 0.3 po krugu od najbržeg na gridu .. tako nešto
Izvor? Max je mogao otići ako RB ne pobijedi ni na jednoj utrci do Mađarske, to je bila javna informacija, ali ovo za 0.3 zvuči kao žešća glupost.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Har Kl je napisao/la: 12.05.2020., 16:46 Inače nije neki pouzdan izvor, ali s obzirom da je u pitanju Ferrari, treba obratiti pažnju.

Kada nudiš nekome tko je 4x prvak i tu već šest godina, ugovor na godinu dana...nisu valjda očekivali da bi to ovaj prihvatio?
Pa nije toliki očajnik da sebe izlaže Ferrariju (koji će vjerojatno biti nekonkurentan) u naredne dvije sezone.

To bi me iskreno iznenadilo tj. ovakav brzi deal sa Sainzom nakon objave da Vettel ne želi ostati u Ferrariju i definitivno mi ukazalo na neiskrenost jedne strane u svemu ovome, svim izjavama i pregovorima koji su trajali zadnjih nekoliko tjedana.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

Har Kl
Formula 1
Formula 1
Pa napisao je
tako nešto
što znači da nema izvora :prcnjau:

Wehrlein94
GP3
GP3
avetma je napisao/la: 12.05.2020., 16:55
Izvor? Max je mogao otići ako RB ne pobijedi ni na jednoj utrci do Mađarske, to je bila javna informacija, ali ovo za 0.3 zvuči kao žešća glupost.
Nemam sad izvor trenutno,ali pronaći ću,nadam se. Sjećam se da je bilo govora o tih 0.3 u danima kad je Max produživao ugovor. Rečeno je kao,jest to dugogodišnji ugovor ali Max može napustiti momčad bilo kada ukoliko se ispostavi da je bolid sporiji od najbržeg bolida na gridu za navedenih 0.3 sec po krugu . Nešto u tom stilu.

Mazzacane
Karting
Karting
S nama već: 7 god 3 mj
Navija za: Minardi
Nisam previše iznenađen razlazom Ferrarija i Vettela. Slažem se da je četverostrukom prvaku poražavajuće prihvatiti jednogodišnji ugovor, ali mi je jasan stav i Ferrarija, za kojeg se možda ne može reći da nema više povjerenja u Vettela, ali uz ono što je Leclerc pokazao prošle godine, logično je da nemaju više potrebe plaćati Vettela 30-40 mil., kao i ponuditi mu višegodišnji ugovor.

Kako god, meni Vettelova era u Ferrariju nije bila neuspjeh, odnosno stopostotni neuspjeh. 2015. i 2017. su njegove jako dobre sezone, i jedne od njegovih najboljih u F1 karijeri. 2016. nije radio neke greške, ali kad se uoči 18. od 21 utrke bodovno nalazi iza Raikkonena (bez uvrede Kimiju i njegovim navijačima) u konačnom poretku, onda to nije pokazatelj bogzna kakve forme kroz sezonu. 2018. i 2019. je imao dobrih vožnji, ali ukupno gledajući, te dvije sezone su jednostavno loše. Posebno ostaje žal za 2018. kada je imao bolid za naslov, a završilo je kako je završilo.

Po meni je još rano da se umirovi s 33 godine, al opet nema ni previše smisla da se u tim godinama s 4 naslova i 50+ pobjeda, sljedećih par sezona vuče po sredini ili začelju grida. Svakako, želim mu sve najbolje u budućnosti šta god odlučio.

AlkY
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 1 mj
Navija za: McLaren
Wehrlein94 je napisao/la: 12.05.2020., 16:51 Pa ja neću vjerovat dok god ne vidim Sainza u crvenom. Inače,moram još jednom ( i zadnji put ) objavit da mi nije jasno da Ferrari zbilja želi angažirati Sainza,lika koji ne ide na gas kada vidi "gap" nego čeka da se nešto samo dogodi. Koliko puta je propustio šanse na startu jer čeka..
I da,reći ćete.. from P20 to the podium vožnja u Brazilu je dokaz da je to pametan način vožnje,okej,da.. može se reći,ali to je 1 od 21 utrke da je došao do postolja,ostalo je sve bilo P6 i ponekad P5 .. To vam je impresivno ? Pa koliko bi vam tek Nick Heidfeld bio impresivan kad je dovozio BMW Sauber na postolje svako malo ? I nitko ga nije ni pomislio svrstati u red vozača za Ferrari.
Čak je i Pedro de la Rosa impresivniji vozač od Sainza.. Sorry,ali ne mogu vjerovat,eto .
A sta bi , molim te , trebao napraviti sa bolidom 0,5 sek sporijim od treceg na gridu ? I to 0,5 sek sam pretjerao.
Da bilo tko sjedne u takav bolid nebi nista vise napravio nego sta je Sainz napravio prosle sezone.
Jednostavno , da stavis sve najvece vozace u povijesti u jednu osobu i stavis u proslogodisnji McLaren nebi bili puno bolji od Carlosa.
I eto ,ponovo zbog tebe se ide u off topic totalno bezveze.

P.S.
Iskreno se nadam da je to sa Sainzom izmisljena glupost.
Takoder se slazem , ukoliko je istina , da je to malo prebrzo dogovoreno nakon objave za Seba.
I to je sve samo ne fer postupak od strane Ferrarija.
Ali vrijeme ce , vjerojatno brzo , pokazati sta je prava istina.
slikaslika slika
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡