Povijest F1

🕒 Razgovori o prošlim vremenima, mjesto za iskusne članove.

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: sve powered by honda
imola - vozila se vn italije osamdesete kad se monza obnavljala! - pobjednosno kliknem. :zubo:
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

dmj
GP3
GP3
S nama već: 5 god 3 mj
...ali je bilo pitanje o Brooksu. :mrgreen:

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: McLaren
dmj je napisao/la: 25.04.2020., 19:29 Hvala.
Jebeš autora koji ne izaziva i kritike, takav nema vlastito mišljenje. :zubo:
Samo nastavi, neke tvoje tekstove sa Telesporta skoro da znam napamet, npr. Dva jako razlicita Rosberga, Sampion clickbait generacije, Zima jednog lava :chill:

Bit ce cast forumati sa tobom :koska:
slika

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
dmj je napisao/la: 25.04.2020., 21:31 ...ali je bilo pitanje o Brooksu. :mrgreen:
Za Brooksa nisam znao, mislio sam si koje su šanse da će stvarno biti jedno pitanje o njemu, ali onda sam ipak kliknuo njega :rofl:

Pohvale sastavljaču Daveu, odličan kviz :thumbs: (i ne kažem to samo zbog P2 :zubo: )

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
Navija za: sve powered by honda
dmj je napisao/la: 25.04.2020., 21:31 ...ali je bilo pitanje o Brooksu. :mrgreen:
nisam znao odgovor, ali namjerno nisam htio stavit brooksa zbog tvog komentara. :prcnjau:
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

DaveGilmour
Formula 2
Formula 2
S nama već: 9 god 3 mj
Navija za: Sve driven by Verstappen
Drago mi je da vam se svidio kviz :)

Za pitanje s Velikim Nagradama sam i prije kviza posumnjao da nije najsretnije postavljeno, ali ga se nisam htio riješiti jer mi je to jedno od dražih pitanja u kvizu. A nisam znao kako ga drugačije napisati. Na kraju su distribucija odgovora i vaši komentari potvrdili moju sumnju.

A pitanje o Brooksu se slučajno tu našlo da nebi netko pomislio da su se neki mutni poslovi odvijali u pozadini :zubo:

Mazzacane
Karting
Karting
S nama već: 7 god 3 mj
Navija za: Minardi
4 / 30. Ostao sam bez internetske veze na Brands Hatchu, kasnije se nisam mogao više priključit. Čestitke pobjedniku i ostalim postoljašima.

fjaka
Formula 4
Formula 4
Navija za: jordan
dmj je napisao/la: 24.04.2020., 17:00
Moje mišljenje je da to nije imalo nikakve veze s Piquetom. Williams i Head su notorno teški za suradnju, i nisu dozvoljavali nikakvo petljanje u vođenje momčadi. Lotus je pristao uzeti, odnosno zadržati Nakajimu, a dolazak Piqueta, koji je već imao iskustva s motorom bio je samo bonus. U Williamsu im je pak ostao Mansell, koji isto nije baš bio premija po pitanju suradnje i PR-a, ma koliko ga Englezi voljeli. Po mnogo toga preteča Alonsa u pritužbama i prigovorima na račun svih oko sebe...
Odnos Honde sa Sennom je već bio poseban i kada je on odlučio preći u McLaren to je najvjerojatnije, mada pravu istinu znaju samo direktno uključeni, bio okidač za odluku... A bio je i no-brainer htjeti doći u momčad koja ima i Prosta i Sennu.
da, s jedne strane šta ti se ima dobavljač motora petljat i uvjetovat previše a s druge strane honda je bila motor koji si mora imat za bit u vrhu. razlike koje je radio su bile prevelike.

a recimo šta bi bilo da je bilo...da je frank skala gaće i udovoljio hondi ja vidim nelsona sa najmanje 6 naslova prvaka...ono bilo bi tolko dosadno da bi želili da mu u rio de janeiru padne klavir na glavu ili šta li već :mrgreen:

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari
fjaka je napisao/la: 26.04.2020., 10:40
dmj je napisao/la: 24.04.2020., 17:00
Moje mišljenje je da to nije imalo nikakve veze s Piquetom. Williams i Head su notorno teški za suradnju, i nisu dozvoljavali nikakvo petljanje u vođenje momčadi. Lotus je pristao uzeti, odnosno zadržati Nakajimu, a dolazak Piqueta, koji je već imao iskustva s motorom bio je samo bonus. U Williamsu im je pak ostao Mansell, koji isto nije baš bio premija po pitanju suradnje i PR-a, ma koliko ga Englezi voljeli. Po mnogo toga preteča Alonsa u pritužbama i prigovorima na račun svih oko sebe...
Odnos Honde sa Sennom je već bio poseban i kada je on odlučio preći u McLaren to je najvjerojatnije, mada pravu istinu znaju samo direktno uključeni, bio okidač za odluku... A bio je i no-brainer htjeti doći u momčad koja ima i Prosta i Sennu.
da, s jedne strane šta ti se ima dobavljač motora petljat i uvjetovat previše a s druge strane honda je bila motor koji si mora imat za bit u vrhu. razlike koje je radio su bile prevelike.

a recimo šta bi bilo da je bilo...da je frank skala gaće i udovoljio hondi ja vidim nelsona sa najmanje 6 naslova prvaka...ono bilo bi tolko dosadno da bi želili da mu u rio de janeiru padne klavir na glavu ili šta li već :mrgreen:
Tu je to negdje
5 ili 6 komada
Eto, jedan odlomak za treći dio kolummne "Šta bi bilo, kad bi bilo...."
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

fjaka
Formula 4
Formula 4
^^
i pitat franka sad kad se zna kako je završilo bi li napravio išta drukčije. eto to se bar može :mrgreen:

dmj
GP3
GP3
Bit će tijekom tjedna još jedan moj kviz. Ne da mi se razmišljati samo o F1, pa paralelno radim općekulturni i jedan glazbeni, o prog/simfo/psihodeliji, dakle svemu što su pankeri mrzili. Ovaj zadnji je večeras u 22:30, ako koga zanima, šibnem mu link na pp.

Složio sam već preko pola sljedećeg F1 kviza, ali vidjet ću kada ću uhvatiti vremena za dovršiti ga.

dmj
GP3
GP3
fjaka je napisao/la: 26.04.2020., 10:40 da, s jedne strane šta ti se ima dobavljač motora petljat i uvjetovat previše a s druge strane honda je bila motor koji si mora imat za bit u vrhu. razlike koje je radio su bile prevelike.

Ja već dugo razmišljam o tome da napišem jednu hipotetsku alternativnu povijest F1 osamdesetih i devedesetih pod naslovom "Deset titula Alaina Prosta", ali nikako da se toga primim.

DaveGilmour
Formula 2
Formula 2
S nama već: 9 god 3 mj
Navija za: Sve driven by Verstappen
dmj je napisao/la: 26.04.2020., 16:05 Bit će tijekom tjedna još jedan moj kviz. Ne da mi se razmišljati samo o F1, pa paralelno radim općekulturni i jedan glazbeni, o prog/simfo/psihodeliji, dakle svemu što su pankeri mrzili. Ovaj zadnji je večeras u 22:30, ako koga zanima, šibnem mu link na pp.

Složio sam već preko pola sljedećeg F1 kviza, ali vidjet ću kada ću uhvatiti vremena za dovršiti ga.
Oho, psihodelija i progresiva. Uz Eurobeat, tri najbolja muzička žanra koja su ugledala svijetlo dana :mrgreen:
Svakako sam zainteresiran za kviz iako ne vjerujem da imam šanse za ozbiljniji rezultat.

dmj
GP3
GP3
DaveGilmour je napisao/la: 26.04.2020., 18:07
Oho, psihodelija i progresiva. Uz Eurobeat, tri najbolja muzička žanra koja su ugledala svijetlo dana :mrgreen:
Svakako sam zainteresiran za kviz iako ne vjerujem da imam šanse za ozbiljniji rezultat.
Ako nisi vidio, link je https://myquiz.org/p/222982. Sorry na offtopicu.

Frantic
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari
dmj je napisao/la: 26.04.2020., 16:08 .....
Ja već dugo razmišljam o tome da napišem jednu hipotetsku alternativnu povijest F1 osamdesetih i devedesetih pod naslovom "Deset titula Alaina Prosta", ali nikako da se toga primim.
Oho, vrlo zanimljivo :thumbs:
Jedva čekam :kokice:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

fjaka
Formula 4
Formula 4
dmj je napisao/la: 26.04.2020., 16:08 Ja već dugo razmišljam o tome da napišem jednu hipotetsku alternativnu povijest F1 osamdesetih i devedesetih pod naslovom "Deset titula Alaina Prosta", ali nikako da se toga primim.
i steven spielberg bi ovde ima posla :rofl:

aj nadam se da ćemo dočekat :mrgreen:

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: McLaren
fjaka je napisao/la: 27.04.2020., 11:29
dmj je napisao/la: 26.04.2020., 16:08 Ja već dugo razmišljam o tome da napišem jednu hipotetsku alternativnu povijest F1 osamdesetih i devedesetih pod naslovom "Deset titula Alaina Prosta", ali nikako da se toga primim.
i steven spielberg bi ovde ima posla :rofl:

aj nadam se da ćemo dočekat :mrgreen:
(y) (y)

Moze li i za devedesete? Alesi u Williamsu, Senna i Ratzenberger prezive i slag na kraju Villeneuve odjebe Pollocka i potpise 1999 za McLaren a Schumi ne polomi nogu? Pliiiiiiz :trep:
slika

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 7 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Uvijek sam bio fan alternativne historije, film, serija, knjiga, priča, bilo šta

Sent from my ATU-L21 using Tapatalk

slikaslika

dmj
GP3
GP3

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
Ferrarijev boks 70-tih:

slika

slika

Za drugu sliku na Redditu piše da je nekoliko minuta prije početka utrke u Monzi 1971. godine...
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡