Sebastian Vettel

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

Ferrari Maniac
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Scuderia Ferrari
avetma je napisao/la: 21.04.2020., 17:46 Ja se nadam da se neće dogovoriti. Vettel u McL, Sainz u Ferrari recimo, gdje ćeš ljepše... Kakav bi to onda bio cirkus u Maranellu :mrgreen:
Ne bih se bunio, makar sumanjam da bi bilo puno cirkusa.
Sisu (fin.)

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
Mislim da su male šanse da potpišu više od jedne godine, eventualno 1+1 ako 2021. bude glavna snaga u ekipi, ali pitanje je kakvi su uvjeti Ferrarija.

Osobno bih volio vidjeti Vettela još jednu punu sezonu u Ferrariju, da pokaže šta može, ako može. Dvije su već previše, jer nakon tog će imat već finih godina da započinje s nečim novim, a ne bih ga volio gledati u ulozi drugog vozača, bilo kome.

Što se tiče vozača koji se spominju kao njegova zamjena, mislim da Ferrari ne može bolje izabrati u ovom trenutku. Vjerujem da je Leclerc brži vozač od obojice, ali u lošijoj sezoni za njega vjerujem da ga mogu i pobjediti, dosta slično Hamilton i Rosberg kombinaciji.
Zadnja izmjena: Vettel-Ferrari, dana/u 21.04.2020., 17:59, ukupno mijenjano 1 put.

Mr.Spaceguy Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 2 mj
Navija za: Fernando Alonso
avetma je napisao/la: 21.04.2020., 17:46 Ja se nadam da se neće dogovoriti. Vettel u McL, Sainz u Ferrari recimo, gdje ćeš ljepše... Kakav bi to onda bio cirkus u Maranellu :mrgreen:
E nadam se da taj film nećeš gledati. Ja bi Vettela radije ponovno gledao u RBRu uz Maxića.

Ferrari Maniac
Formula 1
Formula 1
Mr.Spaceguy je napisao/la: 21.04.2020., 17:58
E nadam se da taj film nećeš gledati. Ja bi Vettela radije ponovno gledao u RBRu uz Maxića.
Bilo bi zanimljivo, ali nekako mi se čini da je to poprilično neostvarivo. Znamo kakvu RB vodi politiku s vozačima, pogotovo u zadnje vrijeme. Većina toga je trenutno orijentirano Maxu i to i Vettel zna, te premda to možda ne znači da bi se prednost davala Maxu kao 1. vozaču (na stazi i u razvoju bolida), da sam na Vettelovom mjestu - definitivno bih to uzeo kao vjerojatnu mogućnost u slučaju potpisivanja.

Ne vidim ni da je RB-u to u interesu, imaju Albona koji pokazuje potencijal, a Max im je zlatna koka i ne znam zašto bi nekakav potencijalni nemir stvarali, pogotovo s ovakvim bazenom mladih vozača.

Čini mi se da Vettel ima opciju ostanka u Ferrariju u kojem bi trebao odvesti iznimno čistu i konzistentu sezonu kako bi uzeo naslov pokraj LEC (IMO), ili kako neki spominju odlazak u trenutno mid-tier momčad...

Kako god bude, čini mi se da Ferrari ima prostora za manevriranje i nadam se da će to ovaj put to pametno iskoristiti bilo produljenjem VET koliko misle da je adekvatno ili dovođenjem nekoga tko bi bio Leclercov Bottas....
Sisu (fin.)

Multi 21
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Ferrari, Vet, Max
Očekujem jednogodišnji ugovor ili odlazak. Ferrari je osiguran, ne žele baš odjebati Seba, ali da traze nekog vodonošu Leclercu - vjerujem da im je to jedna od opcija.
"If everything seems under control, you're not going fast enough." Mario Andretti

AlkY
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 1 mj
Navija za: McLaren
Neka Sainza u McLarenu , ne baljezgajte bzvz :chill: :chill:
slikaslika slika

avetma
Administrator
Administrator
S nama već: 10 god 4 mj
Kontakt:
Ferrari Maniac je napisao/la: 21.04.2020., 17:50 Ne bih se bunio, makar sumanjam da bi bilo puno cirkusa.
Ha čuj, vrijeme će pokazat. Zadnjih godina smo svi nekako dojma da je Ferrari blizu vrhu i da je samo pitanje kad će napokon uspjeti, a meni se sve više čini da je to bilo najbolje šta ćemo vidjeti od njih u narednih tko zna koliko godina.

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari
meni se sve više čini da je to bilo najbolje šta ćemo vidjeti od njih u narednih tko zna koliko godina.
to mi zvuči pomalo zastrašujuće jer mi je lakše u to povjerovati nego da će osvojiti naslov u sljedećih X godina
slika

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Ček zašto bi bio cirkus? Zbog Sainz Sr. vs Leclerc/Todt ekipe?
Ili zbog toga što se ne bi previše promijenilo i što bi napokon potratili i drugog od tri talenta generacije i sve bi ostalo isto? :prcnjau:

Još nam samo treba Hamilton da upotpunimo trilogiju vozača prvaka koji nisu uspjeli osvojiti titulu.
:chill:
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
Ferrari je napisao/la: 21.04.2020., 22:16 Ček zašto bi bio cirkus? Zbog Sainz Sr. vs Leclerc/Todt ekipe?
Ili zbog toga što se ne bi previše promijenilo i što bi napokon potratili i drugog od tri talenta generacije i sve bi ostalo isto? :prcnjau:
Ma ne, poštujem ja Sainza mlađeg i mislim da bi dobro došao Ferrariju kao odličan vozač iz druge jakosne skupine.

Cirkus zato jer ionako mislim da Ferrari ponekad ovisi o tankoj niti da se sve raspadne. Čim je neka dlakava situacija - bilo da je u pitanju politika ili strategija - oni izgledaju prilično izgubljeno. Vettel još može kao vozač reći kad želi u boks i kakve gume mu trebaju, tu mu kvalitetu rijetko tko može osporiti. S nekim manje asertivnim vozačem (čak može biti i jednako bez ili brži), vjerujem da bi to bio solidan cirkus.

Onda nakon toga Binotto dobije nogu jer ne nosi rezultate, pa dođe novi šef, pa onda opet bude "mlada smo ekipa, dajte nam vremena" i slično... Otišao sam predaleko :mrgreen:

Ferrari Maniac
Formula 1
Formula 1
avetma je napisao/la: 21.04.2020., 22:24 ...
Onda nakon toga Binotto dobije nogu jer ne nosi rezultate, pa dođe novi šef, pa onda opet bude "mlada smo ekipa, dajte nam vremena" i slično... Otišao sam predaleko :mrgreen:
Nisi otišao predaleko, dapače - otišao si u srž problema Ferrarija po mom mišljenju.
Sisu (fin.)

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Kontakt:
Nije Vettelu u interesu preći u F1.5 a nije mu ni u interesu da se vozika s jednogodišnjim "tranzicionim" ugovorima. Veliki sam Alonsovac, ali jako sam tužan kad pomislim na Vettelov kraj u F1. Imao je svoj momenat, 4 titule nije malo, ali ga je upropastio Ferrari na isti način na kojeg su upropastili Alonsa.

Alonso je trebao doneti nazad Schumacherovu eru u crvene konjiće ali management ekipe se postarao da do toga ne dođe i onda dobiju nevjerovatnog Vettela i opet sve Ferrari upropasti.

Idioti, upropastili su mi Vettela. Našeg "prstića", čovek je pukao od pritiska kojeg je management ekipe stvorio a Lewis je samo dodao ulje na vatru. I onda kad je psihički jako ranjen, dođe mu Leclerc koji ga pere ne zato što je Vettel spor nego zato što je Vettelova glava zapravo smoothie od mozga i krvi :( Nikad neće osvojiti titulu noseći crveno, da završi ono što je Alonso trebao uraditi :(

Ali zato je tu Leclerc,Yesus :facepalm: Nemam ništa protiv Leclerca, ovo čak nije ni upućeno Leclercu nego osobno Ferrariju koji sad indirektno odbacuje Vettela nakon što su ga pristojno shebali.
slika

Iceman
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, KR7
Ferrari je napisao/la: 21.04.2020., 17:25
Iceman je napisao/la: 21.04.2020., 15:44
Ferrari je napisao/la: 18.04.2020., 15:28 Jednogodišnji ugovor je uvreda za bilo kojeg vozača, a kamoli 4x prvaka i ne vidim da će nešto takvo prihvatiti, niti bi Ferrari to želio.

Minimalno 2 godine.

Uostalom nije on Bottas ili Kimi kada obnove ugovor da se "opuštaju" i da popuste...
Al zato je spinning majstor samo takav. Jednogodisnji ugovor za vozaca koji je masno placen, a od kojeg se ocekivalo mnogo vise je i vise nego ok.
Ugovor na godinu dana a nakon toga pozdrav sa buketom cvijeca je uredu.. Mladi kucaju na vrata, a te price o razvoju bolida i koliko je tko dobar u svlacionici nista ne znace. Ja sam se svojim ocima to uvjerio u zadnjih barem 10 godina.
Eno mladici cekaju ko ozeblo sunce u Ferrarijevoj akademiji, a ima tu joa pokoji na trenutnom gridu koji moze sjesti u crveni bolid.
Različiti ljudi, različita mišljenja.
Očito oni znaju više od tebe i što njima paše i treba.

Uostalom u tranziciji na nova pravila, rado bi da sam šef ekipe zadržao iste vozače zbog razvoja i feedbacka koji dobiješ. Iskustvo je iskustvo i nema mladosti koja to može zamijeniti.
Al zato je spinning majstor samo takav
Ovo su anglosaksonske fore...mrtve fora već dvije godine i uz to jako, jako simplificirana. Bezveze. Ne očekujem to od tebe, ali eto.
Ocigledno imamo drugaciji pogled na temu. Meni je Vettel kao lik super. Karakter vozaca i vanjska prezentacija mi je dosta bitna kad odlucim koga cu podupirati, a ne samo talent. Tako da ako me pitas Vettel vs Hamilton, 100% sam na strani Vettela.
Ali isto tako moramo gledati ucinak vozaca od 2015 do danas, faza u karijeri, godine i sto on jos moze pruziti nakon 5 godina neuspjeha. Dosao mu je mladic koji mu nece drzati leđa, kosta manje od njega, a u uzlaznoj je putanji.
Ponuditi mu 3 godine ugovora mi je prilicno neozbiljno.
Ja mislim da bi se on preporodio u drugoj momcadi tipa McLaren.

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
McLaren mora početi osvajati podije s brzinom a ne srećom da bi zaslužili Vettela. Moramo sačekati šta će Mečka uraditi unutar McLarena i kako će taj paket raditi. Ne znam šta će Toto i Lawrence Stroll uraditi a Aston Martinom. Ako budu Mercedesova B ekipa kao Williams nekad to će biti pogubno za McLaren ali opet ako McLaren napravi dobru šasiju kako je obično pravi ovih godina (cough 2018 cough) to bi moglo završiti kao 2014 ali s osjetno boljim McLarenom.

Dakle teoretski, mogli bi Aston Martin i Mclaren ući u vrh. Teoretski.

No opet, ne znam šta je Vettelu u mislima. On i dalje želi tu titulu s crvenima ali posle ovog s Leclercom mogli bi gledati scenario a la Rići u RBu gde Seb oseća da treba promenu i napušta tim koji očigledno favorizira Charlesa.

Moglo bi se desiti da Seb tvrdoglavo vrati staru brzinu i koncetraciju i zapravo pobedi Leclerca ali s ovakim dezorganiziranim timom ja to ne vidim zato što je ultimativno beskorisno. Ferrari neće pobediti mečku i jedino što Seb može uraditi je da pobedi Leclerca ali već je predugo u Ferrariju i glava mu je još malo pa trajno oštećena.
slika

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari
Alen13ASC je napisao/la: 22.04.2020., 00:32 Ali zato je tu Leclerc,Yesus :facepalm: Nemam ništa protiv Leclerca, ovo čak nije ni upućeno Leclercu nego osobno Ferrariju koji sad indirektno odbacuje Vettela nakon što su ga pristojno shebali.
Sjebao je Ferrari više njega nego što je on njih. To je valjda svima jasno tko god prati F1 i stanje u Ferrariju bez ružičastih naočala, ali isto tako ne možemo reći da je Seb u nekoj uzlaznoj putanji što se tiče forme. Po meni ugovor od 2 godine je maksimalno što bi trebao dobiti, iako bi mu dao jednu jer sam siguran da bi ga dodatno motiviralo, nije opet ni lijepo s druge strane vozaču takvog kalibra i toliko naslova prvaka ponuditi tek jednu godinu, dvije su dovoljno da znaš da te momčad poštuje i da nemaš mjesta za opuštanje.
Zapravo svejedno jer smo svjedoci vrlo izgubljenom Ferrariju, iste greške, uvijek sve isto završi, uvijek na kraju Vettel popije najviše drvlja i kamenja i tako u krug par godina, ne vjerujem da će se u Ferrariju događati išta osim silazne putanje. Tako da za vozačku postavu me više zaboli ona stvar, može doći Hamilton i desit će se vrlo slična situacija, to što bi on osvojio 10-15 bodova više od Vettela ili Leclerca mi ništa ne znači kada u Ferrariju ne bi postao prvakom. Nitko ne može funkcionirati i ostvariti svoj maksimum u momčadi koja je izgubljena.

Bojim se da Leclercova priča u Ferrariju neće završiti ništa drugačije od Alonsa i Vettela, i ono najgore sve si više mislim da Ferrari neće još 10 godina do naslova.
slika

Ferrari Maniac
Formula 1
Formula 1
senna66 je napisao/la: 22.04.2020., 14:59 ...mislim da Ferrari neće još 10 godina do naslova.
'The thrill is gone away
You know you done me wrong baby
And you'll be sorry someday...'

slika
Sisu (fin.)

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
U biti Alonsu i Vettelu je sve jedno, oni su u Ferrari došli sa titulama već ranije osvojenim ali zato Leclerc nije. I ta glad+čušpajz od Ferrarija. O Bože, to će biti uzbudljivo popratiti nevezano za Vettelovu sudbinu.

Ovo je blagi offtopic.
slika

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Iceman je napisao/la: 22.04.2020., 13:43
Ferrari je napisao/la: 21.04.2020., 17:25
Iceman je napisao/la: 21.04.2020., 15:44

Al zato je spinning majstor samo takav. Jednogodisnji ugovor za vozaca koji je masno placen, a od kojeg se ocekivalo mnogo vise je i vise nego ok.
Ugovor na godinu dana a nakon toga pozdrav sa buketom cvijeca je uredu.. Mladi kucaju na vrata, a te price o razvoju bolida i koliko je tko dobar u svlacionici nista ne znace. Ja sam se svojim ocima to uvjerio u zadnjih barem 10 godina.
Eno mladici cekaju ko ozeblo sunce u Ferrarijevoj akademiji, a ima tu joa pokoji na trenutnom gridu koji moze sjesti u crveni bolid.
Različiti ljudi, različita mišljenja.
Očito oni znaju više od tebe i što njima paše i treba.

Uostalom u tranziciji na nova pravila, rado bi da sam šef ekipe zadržao iste vozače zbog razvoja i feedbacka koji dobiješ. Iskustvo je iskustvo i nema mladosti koja to može zamijeniti.
Al zato je spinning majstor samo takav
Ovo su anglosaksonske fore...mrtve fora već dvije godine i uz to jako, jako simplificirana. Bezveze. Ne očekujem to od tebe, ali eto.
Ocigledno imamo drugaciji pogled na temu. Meni je Vettel kao lik super. Karakter vozaca i vanjska prezentacija mi je dosta bitna kad odlucim koga cu podupirati, a ne samo talent. Tako da ako me pitas Vettel vs Hamilton, 100% sam na strani Vettela.
Ali isto tako moramo gledati ucinak vozaca od 2015 do danas, faza u karijeri, godine i sto on jos moze pruziti nakon 5 godina neuspjeha. Dosao mu je mladic koji mu nece drzati leđa, kosta manje od njega, a u uzlaznoj je putanji.
Ponuditi mu 3 godine ugovora mi je prilicno neozbiljno.
Ja mislim da bi se on preporodio u drugoj momcadi tipa McLaren.
Moja poanta je da bi radije (kada već imamo nekoga poput Leclerca) imao i Vettela (iskusnjara koja može osvojiti i osvajala je naslove i pobjede) pa da imamo i dalje IMO daleko najjači par na gridu.

Znači čisto što se tiče performansi vozača da nemamo upitnike. Ako Leclerc neće taj dan biti dobar, Vettel će i obrnuto.

A ne da imamo nekoga tipa Bottas ili slično pa da imamo upitnike, uskličnike i slično. Ovako znamo da ako NI JEDAN od ova dva vozača ne može biti u Ferrariju u borbi za titulu ili pobjedu u utrci, da je problem i Ferrariju tj. bolidu.

Neka ekipa bude pod pritiskom da mora napraviti dobar bolid jer nitko neće preispitivati vozače, brzinu i slično. Pobogu imamo dva najmlađa osvajača polea, jedan osvojio sve što se može u F1, drugi poharao mlađe kategorije, očiti talent, može surađivati sa Sebom (i on s njim), obojica među najbržima...ako ONI ne mogu biti gore u vrhu s Ferrarijem, onda jebote nitko ne može.

Rijetko se kada pruži takva šansa...bilo je sitne frikcije na stazi između dvojice, ali taman. Iskreno više njih ekipa frustrira nego oni međusobno.

Seb ima samo 32 god, može još vozit barem 3-4-5 godina na visokoj razini. Nemaš što izgubiti.

Iznosi na ugovoru me ne zamaraju. Bilo to 5-10-15 ili 30 milijuna. Svaki vozač u Ferrariju je bio DOBRO plaćen i nije na nama da o tome pričamo ni raspravljamo.

One fore "ah plaćen je 30 milja, pa je ovo i ovo napravio"...neka je plaćen. Ono koga boli briga? Ionako će postojati budget cap + ova kriza pa neće ionako biti toliko love na raspolaganju.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
Ferrari od sponzora F1 i prodaje suvenira ekipe zaradi 400 milijuna godišnje, tako da je priča o ciframa više-manje irelevantna. Ferrariju je Vettel super došao kao scapegoat ovih zadnjih godina jer će malo tko propuštanje osvajanja naslova 2017. pamtiti po tome
a) što su ih ponizili u Italiji (13. utrka sezone) s 1-2 Mercedesa i više od pola minute zaostatka Vettela; ili
b) po tome što dvije utrke kasnije (u Maleziji, 15. utrka sezone) Vettel nije imao vrijeme u kvalifikacijama jer nisu dobro montirali motor. Ili možda
c) po Japanu (16. utrka sezone) kad je odustao u 4. krugu (a i u kvalifikacijama ga je Hamilton ostavio pola sekunde iza sebe).

Ne, tu godinu će većina pamtiti po tome što je Ferrari imao šampionski bolid (lol) i onda će krenuti rasprava je li Vettel preagresivno zatvorio Verstappena u Singapuru (14. utrka sezone) ili je Kimi gurao nos gdje nije bilo mjesta. To je narativ kojeg prospu bedaci sa Sky i onda se navijači zapale pa evo tri-četiri godine kasnije imaš reviziju povijesti. Tko ima vremena za detalje i provjeru kad se sve može fino svesti na "Singapur Vettel spin hehe huhu". Idiotizacija rasprave, ali to je priroda bilo kojeg sporta, pa tako i F1.

Zato i kažem da bi bilo super da Vettel ode u neku normalniju momčad, pa da Ferrari više nema nikog i ništa za opravdanje. Mislim da bi bilo puno zanimljivije, pogotovo ako bi došao neki vozač koji neće svojevoljno biti Pedro i prebacivati svu krivicu na sebe kad treba i kad ne treba.

Iceman
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, KR7
Pa nisu baš oni bili kandidati za naslov 2017. 2018 je propuštena godina.
Je treba jaki bolid, momčad koja je sređena od glave do pete i vozači koji su spremni pružiti što se od njih i očekuje.
Meni ni iz džepa ni u džep i tu se slažem da je barem kod Ferrarija priča o ciframa gotovo u potpunosti irelevantna, ali ipak se očekuje od vozača koji zarađuje 40 milijuna eura da bude u top izdanju. Loši se dani događaju, ali Vettel ih je imao popriličan broj sa ili bez direktnog utjecaja pitwalla.
Nitko ne može reći da iza Vettela ne stoji momčad, pa barem je Ferrari taj koji pazi i mazi svoje zlatne koke. Onaj Alosno bi ostao barem još godinu dvije u Ferrariju unatoč izražavanju otvorenog nezadovoljstva prema momčadi (iako je tu već došlo do zasićenja i totalno se slažem da i jedna i druga strana je morala nastaviti svaka svojim putem). Tako i ovdje. Pa sjećam se 2015 kao da je jučer bila, a pogledajte već nam je skoro polovica 2020 s 80% vjerojatnošću da Ferrari neće biti kandidat za naslov.
Ak se malo sjećate kak je išla ona priča zašto je Marchionne počeo razmišljati o Leclercu. Koliko je to istina o tom potom, ali samo hoću reći pokušalo se nešto, nije išlo i to je to. Nije tragedija. Nitko neće oduzeti Vettelu njegova 4 naslova. Moje mišljenje je da 1 godina + opcionalna 1+ s obzirom na performanse je sasvim ok, a ako i dođe do situacije da dolazi novi vozač meni je to i više nego ok. Zbog situacije koja se događa trenutno i svijetu dolazi do kresanja ugovora (kao što vidimo u nekim drugim sportovima neki pristanu odmah, a neke se odbaci na način da ih ponižavaš preko medija i ne odstupaš od svojih zahtjeva opravdano ili ne) tako da se meni čini da Vettel ovdje baš i nije u nekoj situaciji gdje može puno zahtjevati, Mongoe momčadi će ići u kresanje troškova (pa i Ferrari) i biti će jeftinije imati npr Riccijarda za 15 ili 20 milijuna eura ili nekog Shwartzmana za 3 milijuna eura.
Također mnogi vozači imaju sada puno slobodnog vremena, a Vettel koji prektički bio na prekretnici karijere na početku sezone i gdje se pričalo da će mu ova sezone odlučiti što će i gdje će dalje odjednom hoće 3 godine ugovora ( Marko ga je odbio, McLaren hm trenutno raste i nije još u egalu s velikom trojkom, Mercedes se drži Hamiltona dok je još ovdje). Znači da su mu ruke poprilično svezane i teško će sada netko razmišljati top kalibru vozača u ovim nesigurnim financijskim vremenima. Nije ni loša ova pauza za vozače, jer sezona je stvarno duga i ako ovo sve urodi plodom da se Ferrarijev vozač vraća sa novim mindsetom odlično.
Uglavnom jedva čekam da cijeli cirkus krene i stvarno nije ni loše da je došlo do jedne ovakve pauze u F1 barem iz moje perspektive.
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡