F1 Vijesti

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god
Navija za: Mercedes
avetma je napisao/la: 09.04.2020., 08:59 Sasvim jasno, legalan motor, podaci o intelektualnom vlasništvu ostali zaštićeni. Čisto ko suza :chill:
So, I mean, they have been sanctioned but we cannot give the detail of the sanction.
Za čovjeka sa nultom tolerancijom prema varalicama interesantan izbor riječi :chill:
Ili to vrijedi samo za vozače, koji ne voze crvene bolide :trep:

avetma
Administrator
Administrator
S nama već: 10 god 5 mj
Kontakt:
Prilično neobično "sankcionirati" nešto što je legalno, ali pretpostavljam da Todt želi malo smiriti duhove tom izjavom. :gandalf:

Što se tiče varanja u crvenom, vozio je varalica crveni bolid od 2010. do 2014. pa se dobro zna kakvo mi je mišljenje o tome.

AlkY
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 2 mj
Navija za: McLaren
Niti ja nemogu nazvati to cisto kao suza , nikako.
Da nije izjavio da su sankcionirani , tada bi bilo cisto kao suza.

Mozda i nisu sankcionirani , mozda je to izjavio da smiri strasti.
Ali opet , izjavio je to. I samim time nemoze stvar biti kristalno cista.
Znamo da se ne sankcionira nesto sta je 100% po reguli.
Samo je pitanje zasto je to objavio , i tom izjavom bacio makar malu mrlju na Ferrari.
Cak i ja , koji ne podnosim Ferrari , nebih zelio da je to objavio i "zaprljao" ekipu bezveze ako to nije istina.
slikaslika slika

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: sve powered by honda
ili je nesposoban ili je u sukobu interesa, ili i jedno i drugo. zaključak: ostavka!

ali je inteligentan, pažljivo bira riječi.
sanction:
-give official permission or approval
-impose a sanction or penalty on
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
zekohonda je napisao/la: 09.04.2020., 09:51 ili je nesposoban ili je u sukobu interesa, ili i jedno i drugo. zaključak: ostavka!

sanction:
Jedini sukob interesa je činjenica da mu je sin menadžer jednog vozača. Ako na to ciljaš - tu se slažemo. Ako misliš na to da je bivši šef Ferrarija, niđe veze. F1 je prilično zatvoren krug ljudi koji se rotiraju po pozicijama. Te priče da pogoduje "svojoj bivšoj ekipi" ili "svojim sunarodnjacima" mogu proći samo na Balkanu, čini mi se. On je emocionalno vezan za Ferrari isto kao ti uz bivšu curu.

To za značenje riječi "sankcioniran" si dobro pohvatao. Kod nas se u kolokvijalnom govoru podrazumijeva da je kazna. U biti nije kazna nego "presuda". Još jedan pokazatelj da smiruje strasti.

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari
zekohonda je napisao/la: 09.04.2020., 09:51 ili je nesposoban ili je u sukobu interesa, ili i jedno i drugo. zaključak: ostavka!

sanction:
Slažem se
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Har Kl
Formula 1
Formula 1
avetma je napisao/la: 09.04.2020., 09:38 Prilično neobično "sankcionirati" nešto što je legalno, ali pretpostavljam da Todt želi malo smiriti duhove tom izjavom. :gandalf:

Što se tiče varanja u crvenom, vozio je varalica crveni bolid od 2010. do 2014. pa se dobro zna kakvo mi je mišljenje o tome.
Slažemo se da je neobično, što onda implicira na nešto drugo :chill:

Ne znam kakav ti je stav bio dok je varalica vozio crveni bolid, zato sam upitao :) :thumbs:

EDIT: Ja ne znam da se bilo gdje koristio sanction kao approval. Čudno, ali ni blizu izraza čisto kao suza :thumbs:

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
Har Kl je napisao/la: 09.04.2020., 10:07 Slažemo se da je neobično, što onda implicira na nešto drugo :chill:
Ima logike... dok ne pročitaš članak do kraja. :)
To što implicira je opovrgnuo na kraju članka. Zato i kažem - pokušava smiriti strasti.
Har Kl je napisao/la: 09.04.2020., 10:07 EDIT: Ja ne znam da se bilo gdje se sanction koristio kao approval. Čudno, ali ni blizu izraza čisto kao suza :thumbs:
Neki od nas su na prvu objavu pretpostavili da se radi o tome da se ne može dokazati da je ilegalan, odnosno - da je legalan; te da je "tajnost" tu zbog zaštite intelektualnog vlasništva.
Sad kad je nakon par tjedana Todt to potvrdio - sad opet iz nekog razloga nije dovoljno jasno. Vjerojatno bi trebalo objaviti nacrte motora i zaokružiti sumnjive dijelove da bude jasnije?

Har Kl
Formula 1
Formula 1
Nemoj samo da sad pravimo žrtvu. OK proglašeno je legalnim, ali nemoj sada pretjerivati.
I ne znam šta je to Todt potvrdio da bi bilo dovoljno jasno
evo citat originala na engleskom
we cannot for sure demonstrate as much as we should that they [Ferrari] were not legal

I šta bi za zviždačem koji je odao ove stvari FIA. Izgleda da je doživio sudbinu balkanskih zviždača :chill:

Što kaže @zekohonda ili korumpirani ili nesposobni. Ja bih rekao oboje.

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
Har Kl je napisao/la: 09.04.2020., 10:33 Nemoj samo da sad pravimo žrtvu. OK proglašeno je legalnim, ali nemoj sada pretjerivati.
I ne znam šta je to Todt potvrdio da bi bilo dovoljno jasno
evo citat originala na engleskom
we cannot for sure demonstrate as much as we should that they [Ferrari] were not legal

I šta bi za zviždačem koji je odao ove stvari FIA. Izgleda da je doživio sudbinu balkanskih zviždača :chill:

Što kaže @zekohonda ili korumpirani ili nesposobni. Ja bih rekao oboje.
Ne mislim da je Ferrari žrtva, samo vjerujem da su se dobro naoružali odvjetničkom ekipom i znaju što moraju reći javnosti, a što ne.

A o tome što je Todt potvrdio - potvrdio je to da motor nije ilegalan.

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
Što se tiče zviždača - ovisi kako gledaš. Ako je prijavio Ferrarijeve ilegalne radnje FIA-i dok je bio njihov zaposlenik onda zaslužuje svaku hvalu i zaštitu. Ako je prijavio Ferrarijeve ilegalne radnje kad je otišao u drugu ekipu - onda me apsolutno ne zanima što će biti s njim jer nije zviždač nego oportunist.

Doduše, ne znamo niti je li išta od toga istina, tako da je ovo 2nd level spekulacija.

AlkY
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 2 mj
Navija za: McLaren
Sve je to ok. Ali moje misljenje da izraz "cisti kao suza" je dosta jak.
Po meni , taj izraz bi imao tezinu , iskljucivo u slucaju da je Todt izasao i rekao " Ferrarijev motor je pregledan i zakljucili smo da je apsolutno legalan" i gotova prica , nema potrebe nesto jos reci. Ali nije tako postupio.
Umjesto toga , on je izasao i rekao "Naši tehničari kažu kako ne možemo sa sigurnošću dokazati da je motor bio ilegalan." (sta takoder moze znaciti da su ipak malo sumnjicavi ali nemogu 100% potvrditi , znaci daleko da je cisto kao suza)
I jos kaze "Sankcionirani su" , sta je mozda pozitivna stvar iako se ta rijec velikom vecinom koristi kao negativna stvar ( ali dobro , to je opet igra rijeci).
Uglavnom , Ferrari vjerojatno je regularan. I vjerujem da je regularan. Ali moze biti kriv , moze biti cist kao suza ali i ima ono izmedu. Jer onda sve upitne stvari u F1 koje nisu dokazane ilegalnim mozemo nazvati cistim kao suza , a svi znamo da nije tako.
slikaslika slika

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
AlkY je napisao/la: 09.04.2020., 14:48 Sve je to ok. Ali moje misljenje da izraz "cisti kao suza" je dosta jak.
Po meni , taj izraz bi imao tezinu , iskljucivo u slucaju da je Todt izasao i rekao " Ferrarijev motor je pregledan i zakljucili smo da je apsolutno legalan" i gotova prica , nema potrebe nesto jos reci. Ali nije tako postupio.
Umjesto toga , on je izasao i rekao "Naši tehničari kažu kako ne možemo sa sigurnošću dokazati da je motor bio ilegalan." (sta takoder moze znaciti da su ipak malo sumnjicavi ali nemogu 100% potvrditi , znaci daleko da je cisto kao suza)
I jos kaze "Sankcionirani su" , sta je mozda pozitivna stvar iako se ta rijec velikom vecinom koristi kao negativna stvar ( ali dobro , to je opet igra rijeci).
Uglavnom , Ferrari vjerojatno je regularan. I vjerujem da je regularan. Ali moze biti kriv , moze biti cist kao suza ali i ima ono izmedu. Jer onda sve upitne stvari u F1 koje nisu dokazane ilegalnim mozemo nazvati cistim kao suza , a svi znamo da nije tako.
Kad je u pitanju tehnička strana F1 mislim da nema dileme, ili će proglasiti nešto ilegalnim ili je to nešto legalno. To što ne mogu dokazati ilegalnost je isto kao što ja ne mogu dokazati da Gal Gadot nije zainteresirana za mene. Kako ću to frazirati za javnost je neko sasvim drugo pitanje, ali to ne mijenja činjenicu o našem odnosu.

Ferrari Maniac
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Scuderia Ferrari
Bernard došao do kraja sapunice u karanteni, pa nastavlja sa svojim epizodama:
https://www.planetf1.com/news/bernie-ec ... rty-media/

....zašto čujem zeku u naletu...???
slika
Sisu (fin.)

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: sve powered by honda
Ferrari Maniac je napisao/la: 13.04.2020., 14:40 Bernard došao do kraja sapunice u karanteni, pa nastavlja sa svojim epizodama:
https://www.planetf1.com/news/bernie-ec ... rty-media/

....zašto čujem zeku u naletu...???
slika
klasični bernie. puno mi je podnošljiviji sad kad više nije glavni. :P
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

smr201
Formula 4
Formula 4
S nama već: 8 god 3 mj
Evo konačno dobrih vijesti
https://www.espn.com/f1/story/_/id/2904 ... uly-report

Mogući početak je sad Austrija, ali bez gledatelja. Čak je Horner neki dan rekao da smatra da je to vrlo izvedivo

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 8 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Seb se izgleda smorio u karanteni

Sent from my ATU-L21 using Tapatalk

slikaslika

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 2 mj
Navija za: Ferrari
LH44 je napisao/la: 17.04.2020., 18:06 Seb se izgleda smorio u karanteni

Valja ponoviti piruete pa makar i virutalno da ne zahrđa.

edit: naletio na ovo taman
Možda se želi okusiti u ETS2 :rofl: :rofl: :rofl:
Zadnja izmjena: senna66 Verified, dana/u 17.04.2020., 18:21, ukupno mijenjano 2 puta.
slika

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 8 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
senna66 je napisao/la:

Bilo bi smiješno da ih ponavlja na istim mjestima kao Leclerc u Bakuu

slikaslika

Multi 21
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, Vet, Max
LH44 je napisao/la: 17.04.2020., 18:20
senna66 je napisao/la:

Bilo bi smiješno da ih ponavlja na istim mjestima kao Leclerc u Bakuu

Traction control - FULL :prcnjau:
"If everything seems under control, you're not going fast enough." Mario Andretti
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡