McLaren
- alonso5
- Formula 1
- S nama već: 9 god 9 mj
- Navija za: Alonso & Lorenzo
Iceman slazem se s tobom kakvih je sve Arai dao izjava to ni Stefu nije uspijelo.
Vidjet cemo sljedece godine kakva ce Honda bit u svojoj drugoj godini valjda su nesto naucili iz svih ovih problema pa i Ferrari je se podigao nakon jedne sezone nevidim razlog zasto i ovi ne bi mogli isto to napravit.
@lady a mozda im ta radikalnost i nije tako losa samo im treba vremena da sve posloze vidjet cemo sljedece sezone sta ce bit.
Vidjet cemo sljedece godine kakva ce Honda bit u svojoj drugoj godini valjda su nesto naucili iz svih ovih problema pa i Ferrari je se podigao nakon jedne sezone nevidim razlog zasto i ovi ne bi mogli isto to napravit.
@lady a mozda im ta radikalnost i nije tako losa samo im treba vremena da sve posloze vidjet cemo sljedece sezone sta ce bit.
"postoje 22 pilota,šest od njih su dobri,tri su izuzetna,ali postoji samo genije,to je Alonso" #JackieStewart
- hattrick
- Formula 1
- S nama već: 10 god 3 mj
- Navija za: Vettel
- Kontakt:
Sjećate se onog legendarnog Tooned serijala? e sad su počeli nešto u tom štihu pod nazivom Turbo Heroes (vrlo indikativno), no apsolutno katastrofalno:
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=euGRlX9pOSc[/youtube]
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=VpvzNFIFkVc[/youtube]
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=treh8LZmSUc[/youtube]
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Kc5rNqfNoik[/youtube]
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=SpnxthwRpIk[/youtube]

[ link do slike ]
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=euGRlX9pOSc[/youtube]
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=VpvzNFIFkVc[/youtube]
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=treh8LZmSUc[/youtube]
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Kc5rNqfNoik[/youtube]
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=SpnxthwRpIk[/youtube]

[ link do slike ]
Bolje pet do dvanaest nego ni jednu poslje jedan. 

- alonso5
- Formula 1
"postoje 22 pilota,šest od njih su dobri,tri su izuzetna,ali postoji samo genije,to je Alonso" #JackieStewart
- Mr.Spaceguy Verified
- Formula 1
- S nama već: 10 god 2 mj
- Navija za: Fernando Alonso
Kao sto sam i prije pisao u postovima njihov ICE nije los, dapace zaostaje za ferrarijem oko 20bhp sto nije pretjeran zaostatak. Ali kad ti ne radi ono najosnovnije a to je ERS dobije se ovakav rezultat. A to je mucenje kroz cijelu sezonu. Hondin zaostatak od 2.5 sekunde je gotovo vecinom zbog motora. Ima tu zaostatka i od sasije ali motor je glavni problem. Samim popravkom ERSA ce dobiti 1.6sec. Ako ERS uopce ne radi, no sumnjam bas da uopce ne radi pa ce vjerovatno dobiti manje. No ipak samim time ce nadoknaditi jedan veci zaostatak. Ne sumnjam da ce Honda uspjeti popraviti motor i uciniti bolid konkurentnim.
- Frantic
- Formula 1
- S nama već: 10 god
- Navija za: Ferrari
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
- Slavenowsky
- Formula 1
Da i ovdje malo zakuhamo:
McLaren F1 team loses sponsor Tag Heuer for Red Bull
Ja ne znam koliko ce Honda moci finansirati svoje promasaje, ako se ponovi 2015 u 16'oj, ne bi me cudilo da se povuku iz F1!?
Zalosna je stvar da Tag Heuer prekida 30-ogodisnju saradnju i odlazi u tim koji 'pojma' nema hoce li biti u F1?!! Ne znam McLH ce biti u bas gadnim...
Stvarno FIA je unistila ovaj sport, al ono bas momacki!
Ja ne znam koliko ce Honda moci finansirati svoje promasaje, ako se ponovi 2015 u 16'oj, ne bi me cudilo da se povuku iz F1!?
Zalosna je stvar da Tag Heuer prekida 30-ogodisnju saradnju i odlazi u tim koji 'pojma' nema hoce li biti u F1?!! Ne znam McLH ce biti u bas gadnim...

🏎 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008...
- hattrick
- Formula 1
- Kontakt:
Mislim da se varaš.. ovaj prelazak tako jakog sponzora u RB može biti naznaka raspleta situacije u F1. Siguran sam da jedna tako jaka grupacija ne bi dala podršku kako ti kažeš "upitnoj" ekipi da se stvari na tom polju nisu riješile za budućnost u pozitivnom smislu. Jedini pušioničar u cijeloj priči, mogao bi biti McLaren... i to vjerovatno sa potezima veta Hondi prema RB-u, tu se vjerovatno sve prelomilo u odluci. I sam Arai kaže da je sad vać prekasno da ponude agregat bez obzira na McLarenov veto, što bi se moglo zaključiti da je RB saga oko novih agregata riješena, te je vrlo vjerovatno pakt Todt-Ecclestone urodio rodom za nove promjene i dolazak jeftinijih pandana castumer mašina... te 'cost cap' koji bi donio tim ekipama koje bi se pridržavale tog limita troškova neograničenu slobodu razvoja. Mislim da je to na tragu biže budućnosti F1.Slavenowsky je napisao/la:Da i ovdje malo zakuhamo:
Moja pretpostavka - RB i Ferrari rade na novoj casomer mašini.. i tu RB vidi svoju priliku, kao i Tag Hauer.

btw.. vijest o tom prelasku stavio sam jučer na temi Vijesti

- Monty
- Karting
Oko čega se tu lome koplja,za nevjerovati.Svi redom su upali u zamku ekspetnih komisija i svi redom popušili,osim Mercedesa naravno koji u toj priči
ima do lakta ruke u pekmezu.Za tu tvrdnju ne treba pročitati knjigu postanka hibridne F1 u cijelosti,već sam pogled na korice dovoljno govori,naravno onom tko to želi vidjeti.To što je Honda popušila najviše,koga briga jer se u tom projektu zapravo nitko proslavio nije,opet osim Mercedesa naravno.Od istih je pokrenuta inicijativa-vrlo velikodušna-o 32 razvojna tokena za 2016tu iz vrlo jednostavnog razloga,sigurni su da ih i s tim nitko neće ugroziti i kako bi i dalje mogli dominirati.
Za 2017tu,naveliko se govori o uvođenju 2,5L V6 tvin turbo motoru,kao debelo jeftiniju zamjenu za PU i od prve se zna tko je protiv.Mercedes,naravno koji navodno ima jako velike planove s PU u serijskoj proizvodnji,dok se istovremeno u seriji bavi s desetim projektima a od PU ni P.
I na koncu postavlja se pitanje,tko bi koga u toj priči trebao tužiti?Nitko nikog,tko im je kriv što su se dali navući na tanki led,pritom se financijski gotovo upropastili i na koncu svi redom proslavili Mercedesa.Valjda će se svi redom uskoro opametiti i od formule napraviti nešto smisleno,nešto što je prvenstveno u funkciji utrkivanja ali i razvoja do neke razumne mjere.
ima do lakta ruke u pekmezu.Za tu tvrdnju ne treba pročitati knjigu postanka hibridne F1 u cijelosti,već sam pogled na korice dovoljno govori,naravno onom tko to želi vidjeti.To što je Honda popušila najviše,koga briga jer se u tom projektu zapravo nitko proslavio nije,opet osim Mercedesa naravno.Od istih je pokrenuta inicijativa-vrlo velikodušna-o 32 razvojna tokena za 2016tu iz vrlo jednostavnog razloga,sigurni su da ih i s tim nitko neće ugroziti i kako bi i dalje mogli dominirati.
Za 2017tu,naveliko se govori o uvođenju 2,5L V6 tvin turbo motoru,kao debelo jeftiniju zamjenu za PU i od prve se zna tko je protiv.Mercedes,naravno koji navodno ima jako velike planove s PU u serijskoj proizvodnji,dok se istovremeno u seriji bavi s desetim projektima a od PU ni P.
I na koncu postavlja se pitanje,tko bi koga u toj priči trebao tužiti?Nitko nikog,tko im je kriv što su se dali navući na tanki led,pritom se financijski gotovo upropastili i na koncu svi redom proslavili Mercedesa.Valjda će se svi redom uskoro opametiti i od formule napraviti nešto smisleno,nešto što je prvenstveno u funkciji utrkivanja ali i razvoja do neke razumne mjere.

- Monty
- Karting
Moja pretpostavka - RB i Ferrari rade na novoj casomer mašini.. i tu RB vidi svoju priliku, kao i Tag Hauer. 
btw.. vijest o tom prelasku stavio sam jučer na temi Vijesti[/quote]
----------------------------------------------------------------------------------
Općenito mislim da i ja o tome imam isto mišljenje.

btw.. vijest o tom prelasku stavio sam jučer na temi Vijesti[/quote]
----------------------------------------------------------------------------------
Općenito mislim da i ja o tome imam isto mišljenje.

- Slavenowsky
- Formula 1
Razumijem sta zelis reci, ali i RBR se isto nalazi u jednom maloj banani, jer 'javno' oni jos nemaju motor. Koliko god to zvucalo tajnovito, za nas nepouzdano, to opet je meni bezveze, jer ovo nije "spanska sapunica", vec F1! Jedno je sigurno RBR nece imati Renault motore, no koje ce imat? Honda im nece ponudit svoje motore, Mercedes jasno dao doznanja, dok Ferrari im daje neku vrstu "alternative", cak i Renault im na neki nacin pruza tu "alternativu", no to nije nesto sto bi moga biti razlog da se nadas tituli! Al, hajde RBR je ovdje bas nebitan, ovo sam onako metaforicki rekao kako nisu sigurni za 2016, ali ako mnogi zele "spasit" jedan RBR, moglo bi se desit da izgubimo jedan McLaren, mnogo veci gigant od RBR, da se ne uvrede najvijaci istog, al tako je.hattrick je napisao/la:Mislim da se varaš.. ovaj prelazak tako jakog sponzora u RB može biti naznaka raspleta situacije u F1. Siguran sam da jedna tako jaka grupacija ne bi dala podršku kako ti kažeš "upitnoj" ekipi da se stvari na tom polju nisu riješile za budućnost u pozitivnom smislu. Jedini pušioničar u cijeloj priči, mogao bi biti McLaren... i to vjerovatno sa potezima veta Hondi prema RB-u, tu se vjerovatno sve prelomilo u odluci. I sam Arai kaže da je sad vać prekasno da ponude agregat bez obzira na McLarenov veto, što bi se moglo zaključiti da je RB saga oko novih agregata riješena, te je vrlo vjerovatno pakt Todt-Ecclestone urodio rodom za nove promjene i dolazak jeftinijih pandana castumer mašina... te 'cost cap' koji bi donio tim ekipama koje bi se pridržavale tog limita troškova neograničenu slobodu razvoja. Mislim da je to na tragu biže budućnosti F1.Slavenowsky je napisao/la:Da i ovdje malo zakuhamo:
btw.. vijest o tom prelasku stavio sam jučer na temi Vijesti
Sponzori su glavne krave muzare za jaku i stabilnu ekipu. Ako se para muze iz svojih sredstava, a ne iz sponzorskih, troskovi su na kubnu, a ne samo obicni troskovi. Honda ne znam koliko je u mogucnosti da finansira svaku losu sezonu! Dobro je Blackhawk pokrenuo temu , sta ako Honda upropasti McLaren!??? Ok, ne treba mozda malo dramiti, ali svjedoci smo da McLaren nema nekih sponzora i ono sto imaju, evo odlaze od njih, ovo nikako ne sluti na dobro. Skeptican sam da Honda moze u 2016 napraviti neko cudo, ocigledno sami ne mogu! Ako ne potraze pomoc, mogu dovest McLaren na rub propasti.... Ovo je samo jedan od "Silly sezona"...
🏎 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008...
- Slavenowsky
- Formula 1
i jos nesto:
http://www.grandprix247.com/2015/11/18/ ... war-looms/
An all out war is brewing in Formula 1 as the FIA and Bernie Ecclestone say they intend to introduce a new engine specification, built by an independent supplier, to run parallel to the expensive and controversial ‘power units’ in 2017.
Sides are being chosen and alliances formed, with Mercedes and Ferrari are clearly opposed, while Red Bull has admitted the new 2.5 litre, non-carmaker option was “a condition” of it deciding to stay in F1 beyond this year.
Jednostavno! Dati svu slobodu proizvodjacima i onda cemo gledat zanimljivu F1, a ovo je sve nakaradno!
http://www.thisisf1.com/2015/11/18/merc ... -turbo-v6/?...te je vrlo vjerovatno pakt Todt-Ecclestone urodio rodom za nove promjene i dolazak jeftinijih pandana castumer mašina... te 'cost cap' koji bi donio tim ekipama koje bi se pridržavale tog limita troškova neograničenu slobodu razvoja. Mislim da je to na tragu biže budućnosti F1.
http://www.grandprix247.com/2015/11/18/ ... war-looms/
An all out war is brewing in Formula 1 as the FIA and Bernie Ecclestone say they intend to introduce a new engine specification, built by an independent supplier, to run parallel to the expensive and controversial ‘power units’ in 2017.
Sides are being chosen and alliances formed, with Mercedes and Ferrari are clearly opposed, while Red Bull has admitted the new 2.5 litre, non-carmaker option was “a condition” of it deciding to stay in F1 beyond this year.
Jednostavno! Dati svu slobodu proizvodjacima i onda cemo gledat zanimljivu F1, a ovo je sve nakaradno!
- hattrick
- Formula 1
- Kontakt:
U slučaju da je Honda odmah donijela agregat koji je konkurentan, što je po meni nemoguće jer je Mercedes na tom projektu radio još prije 15 godina ako se navaram, puno prije nego što su svi mogli slutiti, onda bi bilo drugačije.. ovako je sve dobilo konotaciju niza Ronovih pogrešnih odluka.. od uzimanja preskupog vozača sa lošom karmom, presigurnih predpostavki bez pokrića, natezanja sa Araijem, i naposljedku vetom Hondi prema RB-u koji bi vjerovatno mogao sa svojim iskustvom više pomoći Hondi oko unapređivanja agregata. Ne zaboravimo da je RB imao svoja rješenja koje je nudio Renaltu, koji su odbijeni zbog straha prava na vlasništvo.. još jedna kriva odluka koja je po meni unazadovala Renault. RB također ima svoj razrađeni projekt ERS-a, i po mom mišljenju boljeg od Renaulta, koji će biti ukomponiran u novu castomer mašinu.
Po meni najbolje iz cijele priče je to partnerstvo između RB-a i Ferraria.. i to nije takva katastrofa jer se nastoji ta castomer mašina dovesti na istu razinu ove hibridne, no za manje para, pa kome na volju. Po meni to je neki maksimum balansiranja deficita snage za te timove koji kupuju agregate, a znamo da RB ima sve druge sastojke koji su mu potrebni. Stoga to nije tako mala stvar. Pretpostavljam da će od toga koristi imati i Ferrari i RB. A po zadnjim rječima Araia, izgleda da itekako žali što on nije uključen u cijeli projekt, jer bi mu to značilo vađenje iz ovog šita.. možda da počnu i oni razvijati agregat po istim propozicijama, jer sumnjam da će ubrzo naći rješenje ovog gordijskog čvora. Berni i Todt sa tim pokušavaju napraviti balans.. oni koji žele zadržati ovaj skupi projekt hibrida (kao što lobira Mercedes) slobodno može, a oni koji žele imati isto toliko jaki hibrid sa manjim komplikacijama i dosta jeftinijim troškovima imaju mogućnost odabrati drugu soluciju. Recimo da je to nešto tipa 'vuk sit, a ovca cijela'.
Berni je bio protiv tih novih mašina upravo zbog toga što na gridu rade ogromne razlike i troškove.. sa ovim potezom bi to bilo anulirano.. pa nek si svako izabere kojim smjerom krenuti.
Gdje je tu McLaren-Honda? U toj priči lebde u daljnjim nadanjima i uvjerenjima.. tko zna što će biti od toga, no dok drugi rade na konkretnim stvarima, nekako imam dojam da Honda uškopljena odlukama McLarena, točnije Rona, tapkaju u mraku i razmišljaju o izlasku iz F1 (po tko zna koji put).
Meni se čini da krajnji slijed nećemo znati sve do 2018 godine kad su pretpostavljene te bitne promjene.. do tada će se sve iskristalizirati.
Po meni najbolje iz cijele priče je to partnerstvo između RB-a i Ferraria.. i to nije takva katastrofa jer se nastoji ta castomer mašina dovesti na istu razinu ove hibridne, no za manje para, pa kome na volju. Po meni to je neki maksimum balansiranja deficita snage za te timove koji kupuju agregate, a znamo da RB ima sve druge sastojke koji su mu potrebni. Stoga to nije tako mala stvar. Pretpostavljam da će od toga koristi imati i Ferrari i RB. A po zadnjim rječima Araia, izgleda da itekako žali što on nije uključen u cijeli projekt, jer bi mu to značilo vađenje iz ovog šita.. možda da počnu i oni razvijati agregat po istim propozicijama, jer sumnjam da će ubrzo naći rješenje ovog gordijskog čvora. Berni i Todt sa tim pokušavaju napraviti balans.. oni koji žele zadržati ovaj skupi projekt hibrida (kao što lobira Mercedes) slobodno može, a oni koji žele imati isto toliko jaki hibrid sa manjim komplikacijama i dosta jeftinijim troškovima imaju mogućnost odabrati drugu soluciju. Recimo da je to nešto tipa 'vuk sit, a ovca cijela'.
Berni je bio protiv tih novih mašina upravo zbog toga što na gridu rade ogromne razlike i troškove.. sa ovim potezom bi to bilo anulirano.. pa nek si svako izabere kojim smjerom krenuti.
Gdje je tu McLaren-Honda? U toj priči lebde u daljnjim nadanjima i uvjerenjima.. tko zna što će biti od toga, no dok drugi rade na konkretnim stvarima, nekako imam dojam da Honda uškopljena odlukama McLarena, točnije Rona, tapkaju u mraku i razmišljaju o izlasku iz F1 (po tko zna koji put).
Meni se čini da krajnji slijed nećemo znati sve do 2018 godine kad su pretpostavljene te bitne promjene.. do tada će se sve iskristalizirati.

- alonso5
- Formula 1
Ti customer motori bi mogli imati sve neograniceno ako se nevaram na jednoj bi strani imali Mecku sa svojim PU i njezine te ekipe Williams i ostale a na drugoj strani RbR sa tim 2.5 twin turbo motorima a sad bili Ferrari isao kao i Rbr nezz a kao sto Hatt kaze Honda bi tapkala u mraku naravno ako nespreme neku senzaciju za narednu godinu.Ferrari je napisao/la:Znači sa tim customer PU-ima primjerice RBR bi mogao "sam" nadograđivati sa svojim ERS-om itd?
- hattrick
- Formula 1
- Kontakt:
To su za sada samo predpostavke.. kako Zeko kaže RB bi u taj posao lako mogao uvući Coshworth.

- alonso5
- Formula 1
Hm zanimljivo....http://maxf1.net/mclarenov-mp4-30-s-nov ... eg-ovjesa/
- hattrick
- Formula 1
- Kontakt:
Novi PR.. fala bogu makli su se od onih užasnih pixelise gifova kao da su se djeca igrala.
možda im je došlo u glavu nakon par nedavnih odlazaka velikih sponzora.
https://twitter.com/McLarenF1/status/670275451147829248

- Luka
- Karting
- Navija za: Nico Rosberg
Ajme kako dobar video, snimka, animacije, kutovi, kvaliteta.. a JB,hattrick je napisao/la:Novi PR.. fala bogu makli su se od onih užasnih pixelise gifova kao da su se djeca igrala.

"No matter how good a driver you are, you have to have the right car and the right team behind you in order to succeed."