Scuderia Ferrari

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

AlkY
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 2 mj
Navija za: McLaren
Nije lose , svida mi se ! :D
slikaslika slika

Fangio
Karting
Karting
S nama već: 9 god 11 mj
Navija za: Ferrari
PhillSF je napisao/la: 11.03.2020., 15:09 Negdje sam pročitao da je Glock izjavio da zbog svih ovih zavrzlama oko motora i FIA-e Binotto i Vettel napustaju Ferrari sljedece sezone.

:chill: :bang: :bonk:
Tko ti je taj Glok? Jel to duga devetka?

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
Solidan poster, i meni je bio ljepši prošlogodišnji...

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
Ferrari je napisao/la: 11.03.2020., 12:08 slika

Dupli DNF
Odličan.

Ima još Boga pitaj koliko utrka do kraja. :rofl:

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Da, vrlo moguće da ostanemo uskraćeni za tu povlasticu :rofl:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

PhillSF
Karting
Karting
S nama već: 7 god 2 mj
Fangio je napisao/la: 11.03.2020., 16:24
PhillSF je napisao/la: 11.03.2020., 15:09 Negdje sam pročitao da je Glock izjavio da zbog svih ovih zavrzlama oko motora i FIA-e Binotto i Vettel napustaju Ferrari sljedece sezone.

:chill: :bang: :bonk:
Tko ti je taj Glok? Jel to duga devetka?
Samo prenosim što sam pročitao, a i izvor je škakljivog podrijetla 🤣🤣🤣

Da ovaj korona virus nije više za zajebanciju...ali stvarno nebih želio da se odgodi utrka jer predugo smo je čekali.

F12000
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Leclerc
Sviđa mi se, solidnih 7/10 :thumbs:
slika

Ferrari Maniac
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Scuderia Ferrari
https://twitter.com/Vetteleclerc/status/1238856933165142017
Sisu (fin.)

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
👏👏 :klanjam:
https://twitter.com/ScuderiaFerrari/status/1239975366548172800

gjoko-mkd
Formula 2
Formula 2
S nama već: 9 god 3 mj
Kao što se najavlja, ferari je implementirao neki trik sa upravljanjem bolida/kotača koji je testirao 2019-te. Kao da je trik odao neki inženjer koji je došao iz Mercedesa, koji uspit je koristio taj sustav prošle godine

kao što razumem, pri ulasku u krivinu, unutarnji kotač manje se otklanja od uzdužne osi bolida, a spoljni zauzima veći kut. Što je radius krivine manji, ovo odstupanje je veće. Ovo je uzrok i za manju potrošnju guma na testiranjama

tako barem ja sam shvatio da radi

https://it.motorsport.com/f1/news/f1-fe ... 0/4773419/

pigmalion
Formula 1
Formula 1
Navija za: Fernanda, Ocon (Qatar23 )
gjoko-mkd je napisao/la: 26.03.2020., 21:44 Kao što se najavlja, ferari je implementirao neki trik sa upravljanjem bolida/kotača koji je testirao 2019-te. Kao da je trik odao neki inženjer koji je došao iz Mercedesa, koji uspit je koristio taj sustav prošle godine

kao što razumem, pri ulasku u krivinu, unutarnji kotač manje se otklanja od uzdužne osi bolida, a spoljni zauzima veći kut. Što je radius krivine manji, ovo odstupanje je veće. Ovo je uzrok i za manju potrošnju guma na testiranjama

Zanimljivo.

Nego, kako je kod vas dolje, u Makedoniji u vezi COVID-19?
Ti si, kolega OK i tvoji?
......ne mogu, ali hoću...... :mrgreen: .....biti po svome,.....

Takes more than combat gear to make a man.
Takes more than a license for a gun.
Confront your enemies, avoid them when you can.
A gentleman will walk, but never run

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: sve powered by honda
gjoko-mkd je napisao/la: 26.03.2020., 21:44 Kao što se najavlja, ferari je implementirao neki trik sa upravljanjem bolida/kotača koji je testirao 2019-te. Kao da je trik odao neki inženjer koji je došao iz Mercedesa, koji uspit je koristio taj sustav prošle godine

zanimljivo. ako sam dobro shvatio, to je suprotno od ovog:
https://www.formula1.com/en/latest/arti ... 3ZraL.html
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

gjoko-mkd
Formula 2
Formula 2
pigmalion je napisao/la: 26.03.2020., 21:48

Zanimljivo.

Hvala na pitanje...u mome gradu( Kičevo, 60 km ispred Ohrida) zasada nemamo inficiranog. Živi se u strahu....imamo policiski čas od 21h uveče, ljudi žure u markete po hranu....

U stvari kao svugde u svetu
Kod nas najviše su uvozli virus oni koji su bili na skijanje u Kopaoniku( Srbija) i Bansko( Bugarija)
Najvise se bojim za moju kćer k9ja je imala infekciju uha tik lre pocetka pandemije. T.j.kada smo bili na zadnji pregled kod doktora, tada mu se javio direktor bolnice i preneo da imamo prvi slucaj u državu
U ovakvom stanju...moje dete ne sme nikako biti inficirano sa nekom drugom infekcijom

PS.mozemo otvoriti topik na ovu temu

pigmalion
Formula 1
Formula 1
Navija za: Fernanda, Ocon (Qatar23 )
gjoko-mkd je napisao/la: 26.03.2020., 23:19
pigmalion je napisao/la: 26.03.2020., 21:48

Zanimljivo.

Hvala na pitanje...u mome gradu( Kičevo, 60 km ispred Ohrida) zasada nemamo inficiranog. Živi se u strahu....imamo policiski čas od 21h uveče, ljudi žure u markete po hranu....

U stvari kao svugde u svetu
Kod nas najviše su uvozli virus oni koji su bili na skijanje u Kopaoniku( Srbija) i Bansko( Bugarija)
Najvise se bojim za moju kćer k9ja je imala infekciju uha tik lre pocetka pandemije. T.j.kada smo bili na zadnji pregled kod doktora, tada mu se javio direktor bolnice i preneo da imamo prvi slucaj u državu
U ovakvom stanju...moje dete ne sme nikako biti inficirano sa nekom drugom infekcijom

PS.mozemo otvoriti topik na ovu temu
Ne znam, pokretati temu ili ne..... iako je to moguće - da se tema otvori, ako ovo potraje.
Kod nas u HR, ....također prvi "donosioci" COVID-19 su bili oni koji su bili vani ( u Italiji, Austriji i slično ).......

Sretno. :thumbs:
......ne mogu, ali hoću...... :mrgreen: .....biti po svome,.....

Takes more than combat gear to make a man.
Takes more than a license for a gun.
Confront your enemies, avoid them when you can.
A gentleman will walk, but never run

AlkY
Formula 1
Formula 1
Navija za: McLaren
gjoko-mkd je napisao/la: 26.03.2020., 23:19 PS.mozemo otvoriti topik na ovu temu
Nije poseban topic , ali u "general temi" se do sad raspravljalo o tome pa eto.
slikaslika slika

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: sve powered by honda
navodno vettelu ponuđen jednogodišnji ugovor za '21. uz smanjenje plaće.
https://thejudge13.com/2020/03/27/ferra ... less-money
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

renato2107
GP3
GP3
zekohonda je napisao/la: 26.03.2020., 22:00

zanimljivo. ako sam dobro shvatio, to je suprotno od ovog:
https://www.formula1.com/en/latest/arti ... 3ZraL.html
Ovo od Merca (a nešto blaži oblik imao je i RB ako se ne varam) više utječe na nagib bolida, tj. to kotač koji je unutarnji u zavoju "podigne" i time kompenzira naginjanje u stranu, a povećava pritisak na vanjski kotač (prednji) koji je najbitniji oslonac u tako oštrim zavojima. Taj dio je vezan na oslonac kotača na "push" (kosi) element ovjesa.

gjoko-mkd
Formula 2
Formula 2
da.....vidi se na snimcima ( osvetljen krug na kotaču), da ,,push,, spona na spoljnome kotaču kao da se malo uvija

renato2107
GP3
GP3
Tako je, ouxh spona ima zglob koji nije u centru rotacije kotača, nego malo bliže centru bolida, tako da kad se volan zakrene spona postaje "kraća" i podiže kotač.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Novinari nemaju što da pišu očito...

Ovo nije ništa novo ni revolucionarno.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡