F1 Vijesti

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
E pa eto...nisu ništa našli jer su njihova pravila previše komplicirana.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

Ferrari Maniac
Formula 1
Formula 1
Navija za: Scuderia Ferrari
Pa, cilj im je bila inovativnost i super napredne PU.... Tako da :thumbs: I guess...
Sisu (fin.)

Facooo
Karting
Karting
S nama već: 7 god
Navija za: Ferrari
hladam tush za toto wolfa i her dr marko hahahhaha ove godine ferrari ima da rasturiiiiii

Iceman
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Ferrari, KR7
Znaci motor nije nelegalan ko sto neki ovdje zajedno sa britanskom masinerijom tvrde?

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 2 mj
ništa nelegalno, ali još jedan u nizu ciljani pritisak na Ferrari.
slika

AlkY
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 2 mj
Navija za: McLaren
Mozda je nelegalan samo neznaju to istrazit , kako su indirektno i sami priznali. S obzirom na to i dalje je legalan da.
Naravno i dalje nisu jasno objavili dali je legalan ili nije. Nego fantaziraju da ni oni sami ne kuze sta su rekli
slikaslika slika

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Iceman je napisao/la: 05.03.2020., 16:32 Znaci motor nije nelegalan ko sto neki ovdje zajedno sa britanskom masinerijom tvrde?
Ali AMuS i Mark Huges su rekli suprotno!!
Mora da je nelegalan! Vidiš da rade skroz novi motor u 2 ipo mjeseca!
slika slika

Iceman
Formula 1
Formula 1
Ferrari je napisao/la: 05.03.2020., 16:59
Iceman je napisao/la: 05.03.2020., 16:32 Znaci motor nije nelegalan ko sto neki ovdje zajedno sa britanskom masinerijom tvrde?
Dnevno dva teksta samo na jednom motosport portalu.
Scott Mitchel ce brzo ocelaviti kako je krenuo. :mrgreen:

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 2 mj
Iceman je napisao/la:Znaci motor nije nelegalan ko sto neki ovdje zajedno sa britanskom masinerijom tvrde?
Na aparatima su.
[ link do slike ]
slika

Iceman
Formula 1
Formula 1
AlkY je napisao/la: 05.03.2020., 16:50 Mozda je nelegalan samo neznaju to istrazit , kako su indirektno i sami priznali. S obzirom na to i dalje je legalan da.
Naravno i dalje nisu jasno objavili dali je legalan ili nije. Nego fantaziraju da ni oni sami ne kuze sta su rekli
Mislim da je tocna formulacija da je motor u sivoj zoni i da jedna i druga strana je u pravu u interpretaciji FIAinih pravila. Jer ako je motor legalan onda je legalan, ako je nelegalan onda je nelegalan. Pa kome odgovara ovakvo sranje i los publicitet? Pa Ferrari cak nije sposoban ni varat, a ovo su ocigledno pogodili zlatnu koku i sad su obje strane ostale zarobljene u moru interpretacija.
Mozes misliti sto bi bilo da su prosle godine osvojili naslov?!?

DaveGilmour
Formula 2
Formula 2
S nama već: 9 god 4 mj
Navija za: Sve driven by Verstappen
Lako je bilo za predvidjeti da je u FIA-Ferrari "dogovoru" riječ o motoru koji je debelo u sivoj zoni. I sama FIA kaže da nisu 100% zadovoljni onime što Ferrari radi, ali isto tako nema ni materijala za proglasiti motor ilegalnim. Sivo da sivije ne može biti. Opcije su sada ili dozvoliti Ferrariju da najnormalnije koristi taj motor ili zatvoriti neku rupu u pravilniku.

Ljudi koji su tvrdili da Ferrari očito vara nisu ništa bolji od ljudi koji tvrde da Mercedes kupuje prvenstva. Glupost i jedno i drugo :chill:

Iceman
Formula 1
Formula 1
Jel tko ima info o zviždaću iz Maranella o Ferkanovom PU? O cemu se tu radi?

Facooo
Karting
Karting
S nama već: 7 god
Iceman je napisao/la: 05.03.2020., 17:22
Ferrari je napisao/la: 05.03.2020., 16:59
Dnevno dva teksta samo na jednom motosport portalu.
Scott Mitchel ce brzo ocelaviti kako je krenuo. :mrgreen:

abre sto vjerujete njima misli samo malp svojom mozgom jel moze se napravit novi motor za 2 mjeseca za formulu 1

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
Navija za: sve powered by honda
Iceman je napisao/la: 05.03.2020., 17:48 Jel tko ima info o zviždaću iz Maranella o Ferkanovom PU? O cemu se tu radi?
ima ođe nešto:
https://thejudge13.com/2020/03/05/scude ... om-ferrari
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

nelinjo
Formula 2
Formula 2
S nama već: 7 god 4 mj
"Novi motor" je samo prepravka starog, zbog pakovanja u sasiju.
Bivši navijač Juventusa, a ubrzo i Ferrarija!

Frantic
Formula 1
Formula 1
Vrlo zanimljiva situacija. :kokice:
Svašta se može pročitati (i svašta iščitati).
Na prvu mi je ličilo na neku "kompenzaciju", sad već ni sam ne znam....

Znači:
1. ilegalan motor (dokazano) >> kazni ih, vrati Red Bullu "njihova" 24 miliona, šta već....
2. ilegalan motor (nedokazano) >> napišeš da je sve OK i kraj priče.
3. nekakva siva zona (ovdje je nebitno da li je dokazano ili ne) >> napišeš da je sve OK i kraj priče.

FIA po ko zna koji put "ispala papak" jer:
1. Nisu mogli (znali) otkriti "to nešto" (dobro, nije ovo velika zamjerka)
2. Izdali odron od "saopštenja", pa se onda oprali takođe "odronom" (doduše, potrijepljenim pravilnikom) od saopštenja (ovo je velika zamjerka)
3. Složio se neko ili ne, opet nanijeli štetu Ferrariju, jer su ih stavili pod pritisak (ovo je takođe velika zamjerka)

Na kraju balade, vjerujem da su RB (malo) i Benz (malo više, čak i bez DASa) brži od Ferrarija (sa kakvim god motorom oni nastupili).

zekohonda je napisao/la: 05.03.2020., 18:59
Iceman je napisao/la: 05.03.2020., 17:48 Jel tko ima info o zviždaću iz Maranella o Ferkanovom PU? O cemu se tu radi?
ima ođe nešto:
Arrivabene šupak se sveti što su ga otkantali, preko nekog svog dupeuvlakača koji je ostao u ekipi. :chill:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
Navija za: sve powered by honda
zašto fratniče s tobom i npr. kolegom ferrari mogu normalno raspravljat kao fanovima ferrarija, a s nekima nikako. zašto vi kužite meritum stvari, a ovi ne. i onda cijelo jutro se raspravljam. dobio sam komentar da sam prepotentan, pravim se pametnijim od ostalih, ko da doručkujem s f1 elitom*
*s obzirom đe sam bio prošli tjedan, ovo s doručkom nije moglo bit preciznije. :rofl:
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

Ferrari Maniac
Formula 1
Formula 1
Navija za: Scuderia Ferrari
zekohonda je napisao/la: 05.03.2020., 18:59
ima ođe nešto:
Sjećam se još prije godinu dana da se pričalo o tim internim ratovima Binotto vs Maurizio u Ferrariju i kako je to uništilo zadnju sezonu. Nemaju mira...
Sisu (fin.)

Ferrari
Formula 1
Formula 1
zekohonda je napisao/la: 05.03.2020., 19:11 zašto fratniče s tobom i npr. kolegom ferrari mogu normalno raspravljat kao fanovima ferrarija, a s nekima nikako. zašto vi kužite meritum stvari, a ovi ne. i onda cijelo jutro se raspravljam. dobio sam komentar da sam prepotentan, pravim se pametnijim od ostalih, ko da doručkujem s f1 elitom*
*s obzirom đe sam bio prošli tjedan, ovo s doručkom nije moglo bit preciznije. :rofl:
Zato što smo mi već oronuli navijači Ferrarija i više nemamo takve nade kao ostali :chill:

"Ako se dogodi, dogodi" je trenutno stanje uma :prcnjau:
slika slika

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 3 mj
Navija za: Seb
Evo neke verzije kako ja mislim da se desilo.
Dakle, FIA na pritisak ekipa počne istraživati Ferrarijev motor. Za njih vjerovatno po pravilima nije bilo ništa nelegalno, ali su ih ovi iz Merca i RB-a uvjerili da je nemoguće da imaju toliku prednost (one priče od konkurencije da je nemoguće napraviti toliku prednost legalno, odnosno da za toliki napredak treba više godina razvoja...).
FIA ni dalje ne može ništa dokazati, ali je i dalje uvjerena da nešto nije u redu (i dalje vjeruju ovima da se ne može takva prednost ostvariti na legalan način).
Ferrari ih uvjerava da je sve legalno. FIA i dalje nije zadovoljna, jer ne razumiju kako funkcioniše kompleksni Ferrarijev motor. Onda Ferrari pristane da im otkriju neke tajne oko motora, ali da im garantuju tajnost tih podataka (tu je pao dogovor). Ali im traže da ih se više otkače ako ne mogu ništa dokazati.
FIA i dalje ostane nezadovoljna (jer i dalje ne kontaju kako funkcioniše taj motor), ali pristaju da obustave istragu jer ne mogu ništa dokazati.
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡