Nick Heidfeld
- Hamiltoncheater
- Karting
- S nama već: 5 god 3 mj
- Navija za: Lance Stroll
Otvaram temu o jednom vrhunskom bivšem F1 vozaču ,Nicku Heidfeldu.
Nick Heidfeld je rođen 10.5. 1977. godine.
Prvi nastup u Formuli 1 bilježi na VN Australije 2000. godine vozeći za momčad Prost Peugeot te završava na solidnom 9 . mjestu koje nažalost tada nije nosilo bodove.
Zamislite sada da na debi utrci Latifi osvoji 9.mjesto za Williams,pa ljudi bi govorili evo novog Laude,ali tada 9.mjesto nije značilo puno.
Nick je u debitantskoj sezoni zabilježio 3 top 10 plasmana,ali u bodove se nije upisao .
2001. Nick prelazi u momčad Saubera i sezona kreće maestralno,4. mjesto u Melbournu te prvo postolje u karijeri na VN Brazila gdje osvaja 3.mjesto iza pobjednika Coultharda te drugoplasiranog Michaela Schumachera.
2001. je Nick imao za timskog kolegu Kimija Raikkonena te ga u mnogo utrka nadmašio ali veliko razočaranje je uslijedilo kada je McLaren odlučio angažirati Kimija za 2002. godinu.
2004. Nick potpisuje za Jordan,ekipu koja je bila na izdisaju i bolid je bio očajan,ali Nick uspijeva 3 puta dovući bolid do bodova te sezone.
2005. je bila prva sezona u kojoj je Nick imao odličan bolid,potpisao je za Williams BMW te bilježi prvi ( i jedini) pole-position karijere na VN Europe u Nurbergringu. Te sezone je Nick ubilježio 3 postolja ( 2.mjesto u Monacu najbolji rezultat sezone ).
2006. odlazi u momčad BMW-a te postaje vozač broj 1 a u Mađarskoj donosi BMW-u prvi podij sa 3.mjestom.
2007.je bila vrlo dobra sezona,iako je Nicku izmakla pobjeda u Kanadi a 2008 . je bila stvarno odlična za Nicka.
Heidfeld 2008. ostvaruje čak 4 druga mjesta na utrkama ( Australija, Kanada,Velika Britanija,Belgija). U Kanadi je zbog timskih odredbi prepustio pobjedu Kubici.
Naime,Nick je bio na drugačijoj strategiji ( 2 pit stopa) a Kubica je bio na 3 zaustavljanja i kroz utrku je Nick lagano pustio Kubicu da prođe i radi brze krugove te tako kroz boxeve pobjedi Heidfelda.
Nick je mogao zadržati Kubicu koji 4 do 5 krugova i Kubica ne bi uspio napraviti razliku do slijedećih ulazaka u boxove i na taj način su u BMW-u odlučili da je bolje da Kubica pobjedi utrku.
To je bila prva dvostruka pobjeda BMW-a u F1 .
2009. je bila sezona kada je BMW već prestao ulagati kao prethodnih godina i najavio je povlačenje a Nick je u Maleziji osvojio ponovno 2. mjesto i to je već bilo osmi puta da je stajao korak do najviše stepenice na postolju.
2010. Nick nema vozačko mjesto,ali zamjenjuje De La Rosu na posljednjih 5 utrka za Sauber F1 team .
2011. vozi za Renault 11 utrka a sezona je počela vrlo dobro 3.mjestom ( i posljednjim postoljem u karijeri) u Maleziji.
Najbolje sezone su mu 2007. kada je završio ukupno na 5. mjestu te 2008. kada je bio 6. u poretku vozača.
Nick Heidfeld je nastupao na ukupno 184 utrke ( 183 starta) ,zabilježio je 259 bodova u karijeri, 13 puta se penjao na pobjedničko postolje.
Ostvario je 1 pole position u karijeri te je imao 2 najbrža kruga utrke.
Eto,Nick je jedan od mojih 3-4 "all time" favorita,nadam se da se ne ljutite što sam otvorio temu o njemu. Kada uhvatim vremena ponovno , u ovoj temi ću pisati o nekim njegovim najboljim utrkama .
Nick Heidfeld je rođen 10.5. 1977. godine.
Prvi nastup u Formuli 1 bilježi na VN Australije 2000. godine vozeći za momčad Prost Peugeot te završava na solidnom 9 . mjestu koje nažalost tada nije nosilo bodove.
Zamislite sada da na debi utrci Latifi osvoji 9.mjesto za Williams,pa ljudi bi govorili evo novog Laude,ali tada 9.mjesto nije značilo puno.
Nick je u debitantskoj sezoni zabilježio 3 top 10 plasmana,ali u bodove se nije upisao .
2001. Nick prelazi u momčad Saubera i sezona kreće maestralno,4. mjesto u Melbournu te prvo postolje u karijeri na VN Brazila gdje osvaja 3.mjesto iza pobjednika Coultharda te drugoplasiranog Michaela Schumachera.
2001. je Nick imao za timskog kolegu Kimija Raikkonena te ga u mnogo utrka nadmašio ali veliko razočaranje je uslijedilo kada je McLaren odlučio angažirati Kimija za 2002. godinu.
2004. Nick potpisuje za Jordan,ekipu koja je bila na izdisaju i bolid je bio očajan,ali Nick uspijeva 3 puta dovući bolid do bodova te sezone.
2005. je bila prva sezona u kojoj je Nick imao odličan bolid,potpisao je za Williams BMW te bilježi prvi ( i jedini) pole-position karijere na VN Europe u Nurbergringu. Te sezone je Nick ubilježio 3 postolja ( 2.mjesto u Monacu najbolji rezultat sezone ).
2006. odlazi u momčad BMW-a te postaje vozač broj 1 a u Mađarskoj donosi BMW-u prvi podij sa 3.mjestom.
2007.je bila vrlo dobra sezona,iako je Nicku izmakla pobjeda u Kanadi a 2008 . je bila stvarno odlična za Nicka.
Heidfeld 2008. ostvaruje čak 4 druga mjesta na utrkama ( Australija, Kanada,Velika Britanija,Belgija). U Kanadi je zbog timskih odredbi prepustio pobjedu Kubici.
Naime,Nick je bio na drugačijoj strategiji ( 2 pit stopa) a Kubica je bio na 3 zaustavljanja i kroz utrku je Nick lagano pustio Kubicu da prođe i radi brze krugove te tako kroz boxeve pobjedi Heidfelda.
Nick je mogao zadržati Kubicu koji 4 do 5 krugova i Kubica ne bi uspio napraviti razliku do slijedećih ulazaka u boxove i na taj način su u BMW-u odlučili da je bolje da Kubica pobjedi utrku.
To je bila prva dvostruka pobjeda BMW-a u F1 .
2009. je bila sezona kada je BMW već prestao ulagati kao prethodnih godina i najavio je povlačenje a Nick je u Maleziji osvojio ponovno 2. mjesto i to je već bilo osmi puta da je stajao korak do najviše stepenice na postolju.
2010. Nick nema vozačko mjesto,ali zamjenjuje De La Rosu na posljednjih 5 utrka za Sauber F1 team .
2011. vozi za Renault 11 utrka a sezona je počela vrlo dobro 3.mjestom ( i posljednjim postoljem u karijeri) u Maleziji.
Najbolje sezone su mu 2007. kada je završio ukupno na 5. mjestu te 2008. kada je bio 6. u poretku vozača.
Nick Heidfeld je nastupao na ukupno 184 utrke ( 183 starta) ,zabilježio je 259 bodova u karijeri, 13 puta se penjao na pobjedničko postolje.
Ostvario je 1 pole position u karijeri te je imao 2 najbrža kruga utrke.
Eto,Nick je jedan od mojih 3-4 "all time" favorita,nadam se da se ne ljutite što sam otvorio temu o njemu. Kada uhvatim vremena ponovno , u ovoj temi ću pisati o nekim njegovim najboljim utrkama .
- Hamiltoncheater
- Karting
- Hamiltoncheater
- Karting
Postolje VN Monaca 2005. kada je Nick bio drugi
[ link do slike ]
Quick Nick u najboljim danima za BMW
[ link do slike ]
[ link do slike ]
Quick Nick u najboljim danima za BMW
[ link do slike ]
- Hamiltoncheater
- Karting
Danas ljudi hvale Carlosa Sainza za osma mjesta,a prije je Nick redovno bio četvrti na utrkama pa nije dobivao takve pohvale.
I pogledaj samo,osam puta je bio drugi na utrkama. To je veliko postignuće.
Sainz je dosad uspio jednom na postolje doći i to tek sad na kraju sezone.
Hoću reći,Nick nije bio cijenjen uopće koliko je trebao biti.
I pogledaj samo,osam puta je bio drugi na utrkama. To je veliko postignuće.
Sainz je dosad uspio jednom na postolje doći i to tek sad na kraju sezone.
Hoću reći,Nick nije bio cijenjen uopće koliko je trebao biti.
- Pastor
- Formula 1
- S nama već: 7 god 2 mj
- Navija za: Seb
I sam sam navijao za Quick Nicka, kad se Schumi prvi put oprostio od F1. Odličan vozač. Uvijek je izvlačio maksimum iz bolida koje je vozio. Samo šteta što nije imao nikada bolid da se bori za titulu. I šteta što mu je izmakla pobjeda u F1 karijeri. Nastavio sam ga pratiti i nakon F1. U FE mu je isto izmakla pobjeda, odmah na prvoj utrci u FE historiji, kada ga je Prost udario, dok ga je prelazio za prvo mjesto. Sada je još uvijek povezan sa Mahindrom, i testira njihov električni Hyper auto Pininfarina Battista.
Eto da i ja kažem nešto o i meni jednom od dražih vozača. Pohvale za otvaranje teme.
Eto da i ja kažem nešto o i meni jednom od dražih vozača. Pohvale za otvaranje teme.

- Hamiltoncheater
- Karting
Pa da,znam za taj slučaj,Prost je kriv da krivlji ne može biti,Nick ga je već prešao. Užasan sudar,šteta i za taj slučaj. Značila bi ta pobjeda u životopisu Nicka Heidfelda nešto.Pastor je napisao/la: 27.02.2020., 18:12 I sam sam navijao za Quick Nicka, kad se Schumi prvi put oprostio od F1. Odličan vozač. Uvijek je izvlačio maksimum iz bolida koje je vozio. Samo šteta što nije imao nikada bolid da se bori za titulu. I šteta što mu je izmakla pobjeda u F1 karijeri. Nastavio sam ga pratiti i nakon F1. U FE mu je isto izmakla pobjeda, odmah na prvoj utrci u FE historiji, kada ga je Prost udario, dok ga je prelazio za prvo mjesto. Sada je još uvijek povezan sa Mahindrom, i testira njihov električni Hyper auto Pininfarina Battista.
Eto da i ja kažem nešto o i meni jednom od dražih vozača. Pohvale za otvaranje teme.![]()
- Vettel-Ferrari
- Formula 1
- S nama već: 10 god
- Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
I meni je Nick Heidfeld bio najdraži vozač na gridu poslije Schumacherovog odlaska 
Broj drugi mjesta je stvarno velik, ali nije mi baš najbolje pogođena usporedba s Sainzom. Zadnjih godina u Formuli 1 prve tri ekipe su za klasu bolje od svih ostalih, tako da prvih šest mjesta za te tri ekipe je skoro pa garantirano, čak i kad krenu utrku sa kraja grida. Osim ako imaš dosta slabije druge vozače, kao RB prošle sezone
Drugo mjesto, da ne znam kakav si vozač ne možeš ostvariti ako se ne desi neka izvanredna situacija na stazi i barem 3-4 bolida od top tri ekipe ne ispadnu iz utrke ili ozbiljno budu oštećena.
Jedan Ricciardo, koji je bez sumnje bolji vozač od Heidfelda, prošle sezone je bio daleko od podija.

Broj drugi mjesta je stvarno velik, ali nije mi baš najbolje pogođena usporedba s Sainzom. Zadnjih godina u Formuli 1 prve tri ekipe su za klasu bolje od svih ostalih, tako da prvih šest mjesta za te tri ekipe je skoro pa garantirano, čak i kad krenu utrku sa kraja grida. Osim ako imaš dosta slabije druge vozače, kao RB prošle sezone

Drugo mjesto, da ne znam kakav si vozač ne možeš ostvariti ako se ne desi neka izvanredna situacija na stazi i barem 3-4 bolida od top tri ekipe ne ispadnu iz utrke ili ozbiljno budu oštećena.
Jedan Ricciardo, koji je bez sumnje bolji vozač od Heidfelda, prošle sezone je bio daleko od podija.
- Hamiltoncheater
- Karting
Ha,eto... Gasly u Torru Rossu je bio drugi . Stroll je skoro bio drugi 2017 u Azerbaijanu. Za jedan " zaveslaj" ga je Bo77as prešao za 2. mjesto. Daleko je Sainz od senzacionalnih rezultata. A eto i Perez je došao do postolja sa Force Indijom par puta,i Kobayashi sa Sauberom.. Nađe se tu i tamo koje "ludo" postolje. Kvyat u Njemačkoj itd.Vettel-Ferrari je napisao/la: 27.02.2020., 21:16 I meni je Nick Heidfeld bio najdraži vozač na gridu poslije Schumacherovog odlaska
Broj drugi mjesta je stvarno velik, ali nije mi baš najbolje pogođena usporedba s Sainzom. Zadnjih godina u Formuli 1 prve tri ekipe su za klasu bolje od svih ostalih, tako da prvih šest mjesta za te tri ekipe je skoro pa garantirano, čak i kad krenu utrku sa kraja grida. Osim ako imaš dosta slabije druge vozače, kao RB prošle sezone![]()
Nick bi se također snašao u lošijem bolidu u određenim utrkama i opet bi dovezao svoj bolid do postolja tu i tamo da danas vozi neki inferiorniji bolid tipa Torro Rosso,Renault,Racing Point ili McLaren .
- Vettel-Ferrari
- Formula 1
Sainz je dosta bolji vozač od Gaslya i Strolla, kao i Perez. Gasly je s tim 2. mjestom i sa pola sezone za volanom Red Bulla svejedno završio iza Sainza.Hamiltoncheater je napisao/la: 27.02.2020., 21:38
Ha,eto... Gasly u Torru Rossu je bio drugi . Stroll je skoro bio drugi 2017 u Azerbaijanu. Za jedan " zaveslaj" ga je Bo77as prešao za 2. mjesto. Daleko je Sainz od senzacionalnih rezultata. A eto i Perez je došao do postolja sa Force Indijom par puta,i Kobayashi sa Sauberom.. Nađe se tu i tamo koje "ludo" postolje. Kvyat u Njemačkoj itd.
Nick bi se također snašao u lošijem bolidu u određenim utrkama i opet bi dovezao svoj bolid do postolja tu i tamo da danas vozi neki inferiorniji bolid tipa Torro Rosso,Renault,Racing Point ili McLaren.
To za Nick-a i postolje s nabrojanim bolidima ne bih tvrdio, al' tvrdim da je postolje skoro nedostižno za ostale ekipe, a tako i za sve vozače tih ekipa, osim ako za par bolida iz top ekipa utrka ne bude ozbiljno problematična, pa se ovim poklope stvari i nađu se na postolju, što je velika lutrija i nerijetko nagradi vozače s slučajno (od prijelomnog trenutka utrke) najboljom strategijom, a ne najsposobnije.
- Hamiltoncheater
- Karting
Da,nemoguće je utvrditi dal bi Heidfeld danas napravio bolji posao u McLarenu od Sainza ili bolji posao nego što je to napravio Perez u Force Indiji. Mislim da je Perez više impresivan u Racing Pointu nego Sainz u McLarenu a na tom tragu je bio i Nick Heidfeld. On je sa Sauberom 2001. imao postolje,pa sa Williamsom,sa BMW-om te na koncu sa Renaultom. Iznimno konstantan vozač je bio i možda ne bi nikad postao prvak da je vozio u nekoj jačoj ekipi ali bi bio sigurno stalno u vrhu.
- Alen13ASC
- Formula 1
- S nama već: 10 god 3 mj
- Navija za: Fernando Alonso
- Kontakt:
Otkad Obi Wan vozi F1, mislim video sam ga na speederu ali to je to
Samo sto ga je padawan Prost shebo u Pekingu, Obi Wan je postao mudriji posle toga, nije presao na tamnu stranu nego je u WEC postizao odredjene uspehe.

Samo sto ga je padawan Prost shebo u Pekingu, Obi Wan je postao mudriji posle toga, nije presao na tamnu stranu nego je u WEC postizao odredjene uspehe.

- AlkY
- Formula 1
- S nama već: 8 god 1 mj
- Navija za: McLaren
Bilo tko da je danas u bolidu ostatka grida nebi uhvatio vise od 1-2 postolja. Niti Nick , niti Michael , niti Alonso , niti Hamilton itd. Jedino u situaciji , kako je vec receno , da se desi spektakl odustajanja mnogih bolida.
Ne zato jer ti vozaci nemaju kvalitete za postolje , nego jednostavno ne postoji sansa sa ovakvim razlikama u bolidima da se itko ugura na postolje u normalnim okolnostima.
Ne zato jer ti vozaci nemaju kvalitete za postolje , nego jednostavno ne postoji sansa sa ovakvim razlikama u bolidima da se itko ugura na postolje u normalnim okolnostima.

- Vettel-Ferrari
- Formula 1
Ma dobro, Sainz je imao jako dobru prvu sezonu u McLarenu, ali treba sačekat bar još ovu da se donosi neki valjan sud. Po meni, Perez nije bio impresivniji od Sainza, ali u svemu tom treba uzet u obzir da je Perez u FI odnoso RP okruženju više od pola karijere, dok je Sainzu bila prva sezona u McLarenu.Hamiltoncheater je napisao/la: 27.02.2020., 22:49 Da,nemoguće je utvrditi dal bi Heidfeld danas napravio bolji posao u McLarenu od Sainza ili bolji posao nego što je to napravio Perez u Force Indiji. Mislim da je Perez više impresivan u Racing Pointu nego Sainz u McLarenu a na tom tragu je bio i Nick Heidfeld. On je sa Sauberom 2001. imao postolje,pa sa Williamsom,sa BMW-om te na koncu sa Renaultom. Iznimno konstantan vozač je bio i možda ne bi nikad postao prvak da je vozio u nekoj jačoj ekipi ali bi bio sigurno stalno u vrhu.
To za Nick-a nemam šta reč, za razliku od zemljaka i imenjaka mu Hulkenberga, pored konstantnosti će ostat upamćen i po velikom broju postolja, prvenstveno drugih mjesta

- Hamiltoncheater
- Karting
I ranije je bilo tako,uvijek je tako zapravo. Pogledaj sezonu 1998 ,1999. McLaren uvjerljivo najbrži ,imali su stalno pole position ali u utrci ih je često izdao motor. Ferrari je bio uvjerljivo druga najjača ekipa a ostalima su ostale mrvice. Tu i tamo Benneton sa Fisichellom ili Jordan sa HH Frentzenom bi ugrabio koje postolje.AlkY je napisao/la: 28.02.2020., 09:01 Bilo tko da je danas u bolidu ostatka grida nebi uhvatio vise od 1-2 postolja. Niti Nick , niti Michael , niti Alonso , niti Hamilton itd. Jedino u situaciji , kako je vec receno , da se desi spektakl odustajanja mnogih bolida.
Uvijek je tako. Ferrari 2004 uvjerljivo najbolji,sada je Mercedes. Prije toga Red Bull. Uvijek ima ekipa koje se izdvajaju ali pravi vozači ponekad nađu načina da dođu do postolja.
Nick je bio pravi vozač

- Hamiltoncheater
- Karting
Ususret prvoj utrci sezone,da se prisjetimo najboljeg rezultata Nicka Heidfelda na toj stazi.
2008 . godina,Nick 5.na startu,ali u utrci osvaja izvanredno 2. mjesto u BMW Sauberu iza Hamiltona

2008 . godina,Nick 5.na startu,ali u utrci osvaja izvanredno 2. mjesto u BMW Sauberu iza Hamiltona

- Wehrlein94
- GP3
- S nama već: 5 god 1 mj
- Navija za: Raikkonen
Sretan rođendan Quick Nicku, 43. puni danas
Sve najbolje odličnom vozaču

- _bataziv_0809
- Formula 1
- S nama već: 7 god 1 mj
- Navija za: McLaren
Solidan vozac ciju pravu brzinu i realne domete vjerovatno ne znamo jer nikad nije vozio šampionski bolid. Ja ga nešto posebno i ne pamtim ni po čemu, samo jedan u nizu solidnih vozača koji su prodefilovali gridom.
Usporedbe sa današnjim vremenom su promašene, prevelika je razlika između top 3 tima i ostatka, a možda još važnije pouzdanost je danas na puno većem nivou. Također nezahvalno je tako beskompromisno tvrditi šta bi se dogodilo u nekim hipotetičkim scenarijima. On bi ovo, on bi ono...znaš samo ono što imaš, ne ono što si možda mogao imati.
Usporedbe sa današnjim vremenom su promašene, prevelika je razlika između top 3 tima i ostatka, a možda još važnije pouzdanost je danas na puno većem nivou. Također nezahvalno je tako beskompromisno tvrditi šta bi se dogodilo u nekim hipotetičkim scenarijima. On bi ovo, on bi ono...znaš samo ono što imaš, ne ono što si možda mogao imati.