Testiranja 2020.

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 7 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
FIA drugim ekipama :gandalf:
slika
FIA Mercedesu :mrgreen:
slika
slikaslika

Mr.Spaceguy Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 2 mj
Navija za: Fernando Alonso
Ode i Mercedesov(Williams) motor.

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 7 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Mr.Spaceguy je napisao/la: 21.02.2020., 12:06 Ode i Mercedesov motor.
Ovo se čulo kao da je mjenjač, jučer su isto imali sa ERS problema... btw. Bottas 15.7 :chill:
slikaslika

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Ferrari je napisao/la: 21.02.2020., 11:51 2021
slika

Znači što je spriječilo FIA-u da ovo implementira 2019 ili 2020?? Rekli su da su "znali"...pa koji vrag ona nisu još ovako detaljnije (doslovno su sve opisali u ovom članku pravilnika) pojasnili u 2019 ili 2020?

...
Samo da se još nadogradim na ovo gore:

Znači ako postoji veliki benefit DAS-a ekipe (vjerojatno RBR i Ferrari zbog budžeta) bi morale ovo razvijati i ubaciti u svoje bolide što će vjerojatno koštati jedno 10-15-20 milijuna eura i vjerojatno rad od barem 3 mjeseca za nešto što ne znaju kako će raditi točno na njihovom bolidu i nešto što neće moći koristiti 2021...i sav taj rad može kompromitirati 2021...baš prekrasno.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

MSC
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
Navija za: Ferrari
Kontakt:
Ja i dalje mislim da Neweya ne mogu farbati da je to samo za temperaturu guma, kako je rekao.

Kakav je to sustav za skretanje kojim se bolid ne skrece, a uz to nemoguce da ne regulira visinu bolida ni mrvicu.

Još jedno pogodovanje FIAe. Svaka čast Mercedesu na 6 godina dominacije ali previše je toga sumnjivo u tome svemu. Hrpetinu puta im se FIA naguzila.
"What a little star." May 26, 2012.

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 2 mj
FIA = smeća. Jučer sam pisao, a i odmah se znalo da će zabraniti DAS za 2021, ali bitno da je sve legalno ili neka kao "siva zona" za 2020... Muljanje na najjače, sve je to dogovoreno prije...

Evo Marko napada...
https://twitter.com/Motorsport_IT/status/1230814251067027456

Frantic
Formula 1
Formula 1
Ferrari je napisao/la: 21.02.2020., 11:26 Kakvi su ovo klaunovi u FIA-i... https://twitter.com/tgruener/status/1230799612920893448 Newey:
Adrian Newey's opinion about DAS: "Controlling the tyre temperatures is not enough for me. There must be aerodynamic reasons. I'm having a hard time seeing how this is legal. The driver doesn't steer the car when he pulls the steering wheel towards him or pushes it away."
Zašto te to iznenađuje?
Ja sam u gužvi jučer i danas (vidiš da nisam baš nešto puno komentarisao).
Jučer sam htio (časna pionirska), ali nisam stigao napisati, da će taj trik od naredne sezone biti najvjerovatnije zabranjen.
Možda Marko i Newey "smute" nešto? :kokice:
Ferrari je napisao/la: 21.02.2020., 11:51 2021
slika

Znači što je spriječilo FIA-u da ovo implementira 2019 ili 2020?? Rekli su da su "znali"...pa koji vrag ona nisu još ovako detaljnije (doslovno su sve opisali u ovom članku pravilnika) pojasnili u 2019 ili 2020?

...
Dakle, "whoreclauns"
Na kvadrat.
Grah0 je napisao/la: 21.02.2020., 11:55 Kako ono kažu FiA=Ferrari International Assistance?slikaslika
Ja nedavno napisah

Mercedes Amg F1team International Assistance

Da se razumijemo, trik je odličan, svaka čast.
I možda će prednost koju će donijeti biti minorna, čak može i otežati u nekim momentima posao Hamu i Botu.
Ali poenta je u ovome što je napisano iznad i u tome što FIA redovno igra u korist Benzu, evo, ima već 7 godina.
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Hamilton vs Verstappen simulacija utrke
slika
slika slika

AlkY
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 1 mj
Navija za: McLaren
Kako pise Autosport , u pravilima za 2021. koja su objavljena krajem prosle sezone pise da se kotaci smiju pomicati samo rotiranjem volana ( znaci , ne naprijed nazad).
Po tome je jasno da je za ovu sezonu to u "suvoj zoni" a za sljedecu je unaprijed regulirano.

E sad , naravno da je to sve sumnjivo. I pomalo gadljivo.
I ostale ekipe nebi trebale , tokom sezone , pokusavati to iskopirati i trositi ogromne novce. Nego svim snagama pokusati dokazati , sta prije , da DAS ima neke nelegalne "posljedice". Jer sve se vise cini da ipak nije sve u reguli.
A i ako mozak Newey to kaze onda je nesumnjivo tako.
slikaslika slika

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: sve powered by honda
avetma je napisao/la: 21.02.2020., 10:52 Znam da nije dozvoljeno, ali me zanima kad su mijenjali pravila.
Article 10.5.2 of the 2021 regulations (pdf), which were issued in October last year, state that: "The re-alignment of the steered wheels, as defined by the position of the inboard attachment of the relevant suspension members that remain a fixed distance from each other, must be uniquely defined by a monotonic function of the rotational position of a single steering wheel."

znači, ostatak ekipe nije primijetio ovaj hint. :thumbs:
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Binotto: difficult to say if we are faster than the others. We have some concerns at the moment and as I said we are not as optimistic as last year and we cannot say that we have the speed you would expect. But it's a very long season with a lot of time to work.

DUGA SEZONA FRANTIC!!
slika slika

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Miriši na još goru sezonu za Ferrari...
slika

josip123
GP3
GP3
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Raikkonen,Vettel,Leclerc
Šta sam ja rekao jučer... :gandalf:

Propala sezona :chill:
Being second is to be the first of the ones who lose.
Ayrton Senna

Mr.Spaceguy Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 2 mj
Navija za: Fernando Alonso
Binotto: "I'm not as optimistic as I was a year ago, which means we are not as fast. The rivals are faster, although it's hard to determine how fast. But let's wait for next week and see what we can do."

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
josip123 je napisao/la: 21.02.2020., 14:15 Šta sam ja rekao jučer... :gandalf:

Propala sezona :chill:
Definitivno za kipic "Bono" ili "Jolyon Palmer"
Fino Alla Fine

Multi 21
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Ferrari, Vet, Max
Kakav je RB i Tauri? Dojmovi ovih koji prate podrobno
"If everything seems under control, you're not going fast enough." Mario Andretti

Kico
Formula 2
Formula 2
S nama već: 5 god 4 mj
Navija za: Honda
E moj Kevine!
Engine mode 11!
Position 5!

Kico
Formula 2
Formula 2
S nama već: 5 god 4 mj
Navija za: Honda
Multi 21 je napisao/la:Kakav je RB i Tauri? Dojmovi ovih koji prate podrobno
Po meni Red Bull izgleda dobro,najavili su dosta promjena za sljedeći tjedan! Imali su mali problem s motorom ali je sve uredu zasad!
Engine mode 11!
Position 5!

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Kico je napisao/la: 21.02.2020., 14:30E moj Kevine!
Pukla guma.

Nije K-Mag kriv.
slika slika

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Još malo Binotto (AMuS):
We use the interruption for further classifications by the Ferrari team boss. Binotto does not believe that Ferrari will have a winning car in Australia. "We're behind. We won't be adding many new parts until Melbourne. We have to unlock the potential of the current package first." Ferrari is experimenting with extreme mechanical and aerodynamic solutions. The engineers check against whether the car will respond to setup changes, as the simulations predicted. "As soon as we understand the car, we take care of further development."
Ferrari is worried. The car is too slow and then the engine breaks. Team boss Binotto is already building. "Mercedes and Red Bull are faster. We are not yet out for lap time, but we have some concerns. At this point in time, we cannot say that we have the speed you could expect."
Zadnja izmjena: Ferrari, dana/u 21.02.2020., 14:37, ukupno mijenjano 1 put.
slika slika
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡