Ma izgledati će slično kao i SF90, samo što će očito imati veliki "cape" ilitiga onu lopatu ispod prednjeg krila, puno kompliciranije bargeboardse, deflektori, malo agresivniji rake, prednje krilo ne vjerujem da će puno mijenjati jer to je "way to go", sve ekipe idu s tim krilom, uglavnom više elemenata po bolidu sigurno.
Neće tu biti neke revolucije. Treba se dosta raditi na stabilnost na kočenju i prvoj fazi ulaska u zavoj...a to je ovjes i setup. Izgleda da će ovjes biti samo evolucija onoga što koristimo zadnje 3 godine, znači bez hidrauličnih elemenata koji su puno fleksibilniji.
Vidjet ćemo. Ne treba očekivati velike stvari, ali nešto konsistentniji bolid, sigurno bi trebalo očekivati.
Gume koje su iste mogle bi stvarati probleme zbog više downforcea (cijeli grid će biti najbrži ikad i puno brži nego prošle godine) te će se gume sigurno pregrijavati na određenim utrkama zbog većeg opterećenja.
Očekujem i više ulazaka u boks iz tih razloga, ali i zato što je prošle godine ta taktika jako dobro radila jer bi se stvorila dobra razlika u gumama između novih i starih.
We fight together. We win together.We lose together. Forza Ferrari
Hm ja vise ocekuje da bude miks bolida iz 17-18 jer su i s jednim i s drugim pogodili.
Sigurno ce ici na nesto kraci međuosovinski razmak.
Gume ce se pregrijavati ako ostanu na sadasnjem konceptu jer ono je sramota kako izgledaju u trecem sektoru u Barci ili Abu Dhabiju.
Jedino mi je zanimljivo to da idu mjenjati koncept motora i bas se pitam zasto
Ferrari je napisao/la: 01.02.2020., 13:59
Peta godina, peti novi koncept.
Just Ferrari things...
Možda iz petog puta ubodu
Znaš onu staru "peta sreća"
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
► Prikaži “Spoiler”
Odgovor na pitanje @dmj-a, koji je jedan od dvojice vozača sa preko 100 nastupa, za čije pisanje prezimena ne trebamo koristiti nijedno slovo koje mu se već ne nalazi i u imenu.
Iceman je napisao/la: 01.02.2020., 15:41
Hm ja vise ocekuje da bude miks bolida iz 17-18 jer su i s jednim i s drugim pogodili.
Sigurno ce ici na nesto kraci međuosovinski razmak.
Gume ce se pregrijavati ako ostanu na sadasnjem konceptu jer ono je sramota kako izgledaju u trecem sektoru u Barci ili Abu Dhabiju. Jedino mi je zanimljivo to da idu mjenjati koncept motora i bas se pitam zasto
Potrošnja goriva je bolna točka Ferrarija već godinama.
Mercedes sigurno može završiti utrku s 10kg manje od Ferrarija tj. početi utrku s 10kg goriva manje što je oko 3 desetinke po krugu + extra težina koja stvara veće opterećenje na gume i lošije kočenje.
Zato mi se i uvijek dlake na glavi dignu kada netko slijepo kaže "Ferrari ima najbolji motor"...možda ima više konja, ali i poprilično više troši goriva + ima manju pouzdanost.
Drugi razlog je i bolja pouzdanost koja nije bila ni malo na razini već od 2016.
Gume ce se pregrijavati ako ostanu na sadasnjem konceptu
Ja općenito govorim da će se ove godine gume pregrijavati više nego prošle godine (za sve ekipe) zato što će bolidi biti brži nego prošle godine, više downforcea, što znači i veće opterećenje na gume.
We fight together. We win together.We lose together. Forza Ferrari
gjoko-mkd je napisao/la: 02.02.2020., 13:15To i zbunuje ostale timove kada tvrde da Ferari vara sa motorom ali samo u par krugova. Ne....ako idu sa više krugova sa ful snagom, nema benzina
Zbunjuje ostale time, ali zato korisnik F1 Puls portala zna u čemu je stvar
Možda da javiš Mercedesu kako to Ferrari funkcionira kada oni svi neznaju
gjoko-mkd je napisao/la: 02.02.2020., 13:15To i zbunuje ostale timove kada tvrde da Ferari vara sa motorom ali samo u par krugova. Ne....ako idu sa više krugova sa ful snagom, nema benzina
Zbunjuje ostale time, ali zato korisnik F1 Puls portala zna u čemu je stvar
Možda da javiš Mercedesu kako to Ferrari funkcionira kada oni svi neznaju
A ti misliš da oni to ne znaju? Misliš da ne koriste to kao psiholoski pritisak? Od svakog takvog napada na neki tim...dobija se nešto...neka informacija plus, neka objašnenja koja se mogu iskoristiti u budućnosti.....
Sve se koristi da bi se protivnik usporio, a svoj tim poboljšao
Nije sve istina što se prica i napada...