Ja osobno smatram da ima Hrvatska jos uvijek puno rezerve i da to sto gledamo, mada vrlo dobro, jos uvijek ima prostora za (velik) napredak. Tako da sam po tom pitanju veliki optimist.
Obrana 5-1 sa Duletom na spici je trenutacno mozda i najbolja na svijetu.
Ona prakticki zadovoljava sve kriterije, velike i male, koje postoje: Dubinu, sirinu, gustocu, agresivnost, pokretljivost,visinu, moc te sve kognitivne sposobnosti (percepcija, citanje igre, anticipacija, prostorska orientacija,voljni momenat etc.). A ono sto Dule igra na spici granici na savrsenstvo. On prakticki "sam" sprijecava izgradnjo napada protivnika,zaustavlja protok lopte te zatvara prelaze bekova u sredino. Mozda bi valjalo ovo formulu gdje Duvnjak igra uvijek u obrani a dijelomicno u napadu gurati do kraja turnira jer u napadu ga mogu zamijeniti Cindric i Karacic, medjutim o obrani trenutacno nema nikoga koji moze ni blizu tako odigrati na prednjem.
Hrvatska trenutacno i nema vratara u nekoj top formi. Sego ako se ne varam tek 13 ubranjenih lopti u 2 utakmice i Asanin mozda 5. Znaci prosjek oko 10 na utakmicu sto je prosjecano. Svejedno defenzivni dio izgleda savrseno, jer je obrana odlicna. Ako (sto ne sumnjam) ce se Sego dizati u formi onda ce to izgledati jos puno bolje i bit ce puno manje prilika za jake protivnike da postignu visok broj golova sto HR odgovara jer na obrani gradi svoju igru.
Trebat ce svakako i 6-0, posebno kad se ce se igrati protiv momcadi koje puno igraju na prolaz te su male, brze i igraju okomito. Sigurno da imaju u stozeru rijesenje i po tom pitanju.
Napad vrlo interesantan. Kontre i polukontre mi se cine bolje nego na proslom Euru (mozda iznimka tek ona utakmica s Norveskom), igra 7:6 je u prve 2 utakmice bila mozda 5 minuta a isto tako ima nekih uigranih kretanja tako da izgleda bolje. Ono sto je nekada bio glavni forte Spanjolske (igra na pivota) je danas trademark Hrvatske rukometne reprezentacije. Jednostavno, Maric i Sipic su ofenzivno sjajna kruzna napadaca, a kad imas pored njih vanjske kao sto su Duvnjak,Cindric,Karacic pa cak i ponekad Mamic onda je to vrhunska kombinacija. S takom lakocom se postizaju golovi s pivota da je to milina gledati. Pick and roll, blok-deblok, lopta u prostor, ima svega.
Mamic i Stepancic za sada rezervirano ali svejedno imat cejo iznimnu vaznu rolu kad dolaze visoke i cvrste cone najboljih ekipa gdje ce biti nuzan kvalitetan sut iz vana. Mozda bi valjalo tu malo "isforsirati" Mamica jer necemo moci igrati sa 2 srednja cijeli turnir.Krila za sada vrlo korektno, a o srednjim vanjskima nema smisla trositi rijeci jer ovakvu sirinu i kvalitetu na toj poziciji sto ima Hrvatska nemaju Njemacka i Francuska skupa.
Veseli i velika rotacija kad je utakmica "odlucena". Ovo je samo ogroman plus. Sacuva se svjezina glavnih igraca, izbjegnu se nepotrebne ozljede, digne se moral "rezervistima" sto itekako utjeca na timski duh momcadi i na kraju krajeva drzi se u formi i druge igrace jer nikad se nezna kad ce netko trebati preuzjeti odgovornost i jasno je da igrac koji samo sjedi na klupi nemoze biti u natjecateljskom ritmu. Tako da po tom pitanju zaista ok. Ali kako god, prolaz grupe je tek mali korak i "prave" utakmice tek dolaze tako da treba imati skroman, realan i objektivan stav jer u "playoff" grupi 1 losa utakmica (kao Brazil) moze unistiti sav rad. Tako da korak za korakom i vidjet cemo. Ali da za sada izgleda (puno) bolje nego sto sam ocekivao, apsolutno da.
Euro 2020 za sada iznimno interesantan. Francuska sa svojih 550000 registriranih rukometasa izgubi od debitanata na EP i vec u drugom kolu spasava prolaz dalje i to protiv jedne Norveske. Njemacka potpuno neprepoznatljiva, losa i negledljiva. Danska potcijenila Island koji je odigrao dobar mec. Ali ok tek smo na pocetku i vec za nekoliko dana karte ce se opet premijesati.
Nadam se lijepim i neizvjesnim utakmicama,odlicnoj atsmoferi te kvalitetnom rukometu i dalje.
Rukomet
Košarka, zimski sportovi, borilački sportovi, tenis, šah, američki sportovi...
- Majki2111
- Formula 2
- S nama već: 10 god 3 mj
- Navija za: Red Bull, Alonso
Komentar sa jednog drugog foruma
Lomi te, al se nedaš
22.03.2020. 6:24
22.03.2020. 6:24
- CrashOverride Verified
- Formula 1
- S nama već: 8 god 11 mj
- Navija za: Ferrari
Kao i uvijek, previse hypea nakon 2 pobjede protiv drugorazrednih ekipa..
Fino Alla Fine
- F12000
- Formula 1
- S nama već: 7 god 1 mj
- Navija za: Ferrari, Leclerc
Mene neće ovog puta prevaritiCrashOverride je napisao/la: 12.01.2020., 09:49 Kao i uvijek, previse hypea nakon 2 pobjede protiv drugorazrednih ekipa..

- AlkY
- Formula 1
- S nama već: 8 god 1 mj
- Navija za: McLaren
Pa osobno nemam apsolutno nikakav hype. A i vjerujem da vecina realnih ljudi je ista kao ja. Niti sam primjetio negdje nekakav hype.
Svi vjeruju tj. gotovo sigurna stvar je da cemo biti prvi u skupini. A za dalje nitko nema nikakva ocekivanja. Nitko ne najavljuje neke medalje i slicno.
Unaprijed se ogradujem od medija jer opce nisam nista citao pa neznam sta oni balamasaju
Svi vjeruju tj. gotovo sigurna stvar je da cemo biti prvi u skupini. A za dalje nitko nema nikakva ocekivanja. Nitko ne najavljuje neke medalje i slicno.
Unaprijed se ogradujem od medija jer opce nisam nista citao pa neznam sta oni balamasaju

- CrashOverride Verified
- Formula 1
Odose Francuzici... Kako bi reko Al Bundy "it's wrong to be french" 

Fino Alla Fine
- Frantic
- Formula 1
- S nama već: 10 god
Zajedno s našimaCrashOverride je napisao/la: 12.01.2020., 19:57 Odose Francuzici... Kako bi reko Al Bundy "it's wrong to be french"![]()

Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
-
VettelFerrari
- Karting
- S nama već: 6 god 8 mj
- Navija za: Sebastian Vettel, Ferrari
Ovo je kraj jedne velike francuske generacije.
M.B.: Ferrari nije u krizi
- CrashOverride Verified
- Formula 1
Svi smo nasiFrantic je napisao/la: 12.01.2020., 20:03Zajedno s našimaCrashOverride je napisao/la: 12.01.2020., 19:57 Odose Francuzici... Kako bi reko Al Bundy "it's wrong to be french"![]()
![]()

Fino Alla Fine
- CrashOverride Verified
- Formula 1
Ove repka je dobra ali nedovoljno dobra za sam vrh..
Dolaze neke nove, jace momcadi.. Od ovih ne vidim da netko ponavlja seriju Francuza..
Fino Alla Fine
- croatic f1
- F1puls suradnik
- S nama već: 10 god 3 mj
- Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Nisam baš pozorno pratio utakmice naše repke, ali pobjede protiv Crne Gore i Bjelorusije nikako ne zvuče kao valjana podloga za bilo kakav hype. Ako pobijede nekog ozbiljnijeg protivnika, onda se može pričati o lovu medalje i slično. Jučer sam gledao utakmicu Francuske i Norveške, odlična utakmica, do zadnjih nekoliko minuta potpuno neizvjesna, čestitke Norvežanima na pobjedi i izbacivanju Francuza s prvenstva.
- CrashOverride Verified
- Formula 1
8 minuta bez gola.. 8 golova u prvom poluvremenu 

Fino Alla Fine
-
zelot
- Formula 1
- S nama već: 9 god 8 mj
Ma slabo je to. Sego je ubio sa 15 obrana. Ne znam dal smo u zadnjih 10 godina imali vise od 3 puta, ako i toliko, da nam jedan golman ima 15 obrana..
S druge strane, duvnjak sapsio tekmu sa onim ukradenim loptama i oocenito, nema duvnjaka nema ni pobjede nad ekipom kao sto je srbija. Lose je to. Koliko duvnjak bude mogao toliko cemo i mi ici a duvnjak nece moci puno. Umjesto da su ga odmarali skoro cijelu tekmu pa makar izgubili ne, oni ga na kraju iscjede d9 kraja u nebitnoj tekmi. Klasicna stara, dobit cu bitku makar izgubio rat.
Previse ovisimo o duvnjaku i to je to... Samo nek mu se jedan los dan zalomi mi gubimo.. a da ne pricam da ga uooce nema...
Poslano sa mog Redmi Note 6 Pro koristeći Tapatalk
S druge strane, duvnjak sapsio tekmu sa onim ukradenim loptama i oocenito, nema duvnjaka nema ni pobjede nad ekipom kao sto je srbija. Lose je to. Koliko duvnjak bude mogao toliko cemo i mi ici a duvnjak nece moci puno. Umjesto da su ga odmarali skoro cijelu tekmu pa makar izgubili ne, oni ga na kraju iscjede d9 kraja u nebitnoj tekmi. Klasicna stara, dobit cu bitku makar izgubio rat.
Previse ovisimo o duvnjaku i to je to... Samo nek mu se jedan los dan zalomi mi gubimo.. a da ne pricam da ga uooce nema...
Poslano sa mog Redmi Note 6 Pro koristeći Tapatalk
- CrashOverride Verified
- Formula 1
Smatram da covjek nije trebo uopce igrat... Ima pad u drugom dijelu prvenstva jer ne moze covjek sve a ovisimo o njemu dosta..
Mozda je sramota za Hrvatsku da izgubi od Srbije u potpuno nebitnoj utakmici..
Bila bi steta uprskat ovako dobar zdrijeb..
Mozda je sramota za Hrvatsku da izgubi od Srbije u potpuno nebitnoj utakmici..
Bila bi steta uprskat ovako dobar zdrijeb..
Fino Alla Fine
- AlkY
- Formula 1
- S nama već: 8 god 1 mj
- Navija za: McLaren
A gledajte. Od svih repki na prvenstvu jedino Norveska i Spanjolska igraju kako treba. Ajde mozda i Island. Ostali nitko nije na nivou. Svi ostali imaju intervale u tekmama kad su dobri i kad su kriminalni. Pa tako i mi.
Ali u tim djelovima kada igramo dobro , tada igramo stvarno dobro. Betonska obrana i prave smisljene akcije u napadu ( a ne stalno forsiranje individualaca). Ruku na srce takvih djelova nije bilo puno , ali ako spojimo 45 min 1 tekme s takvom igrom onda se mozemo sa svima boriti.
Nije bas da smo toliko losi kao sta vecina pise , nije tako aposolutno.
Jedino sta mi tlak naraste na 850 je igra 7 na 6. Razumijem vadit golmana kad imas igraca manje , ali kada si kompletan cemu to ? Aposlutno nijednom nismo nista zaradili takvom igrom. Kada smo nekim cudom i zabili gol kroz 3 sek smo ga i primili. To nitko ni od strucnjaka ne razumije samo Lino (ne)razumije
Ali u tim djelovima kada igramo dobro , tada igramo stvarno dobro. Betonska obrana i prave smisljene akcije u napadu ( a ne stalno forsiranje individualaca). Ruku na srce takvih djelova nije bilo puno , ali ako spojimo 45 min 1 tekme s takvom igrom onda se mozemo sa svima boriti.
Nije bas da smo toliko losi kao sta vecina pise , nije tako aposolutno.
Jedino sta mi tlak naraste na 850 je igra 7 na 6. Razumijem vadit golmana kad imas igraca manje , ali kada si kompletan cemu to ? Aposlutno nijednom nismo nista zaradili takvom igrom. Kada smo nekim cudom i zabili gol kroz 3 sek smo ga i primili. To nitko ni od strucnjaka ne razumije samo Lino (ne)razumije

- CrashOverride Verified
- Formula 1
Sto se tice igre 7 na 6, meni izgleda da jednostavno nema mjesta pred golom.. Guzvara je, lakse ga je gutnut nego metnut..
A sto se tice dobre igre, nisam ni najmanje uvjeren prvenstveno zbog protivnika ali idemo dalje, tekmu po tekmu.. Sad u biti i pocinje prava borba..
A ovo protiv Srbije osim nekog debilnog prkosa i patriotizma/nacionalizma ne vidim ni jedan razlog zasto su glavni igraci raubani do kraja tekme..
Kako rece kolega, izglela je kao da je bitnije dobit bitku nego gledat siru sliku na cijeli rat...
A sto se tice dobre igre, nisam ni najmanje uvjeren prvenstveno zbog protivnika ali idemo dalje, tekmu po tekmu.. Sad u biti i pocinje prava borba..
A ovo protiv Srbije osim nekog debilnog prkosa i patriotizma/nacionalizma ne vidim ni jedan razlog zasto su glavni igraci raubani do kraja tekme..
Kako rece kolega, izglela je kao da je bitnije dobit bitku nego gledat siru sliku na cijeli rat...
Fino Alla Fine
- CrashOverride Verified
- Formula 1
Hahaha.. Istina.. Mrak mi padne na oci kad vidim "empty goal"Kaiser je napisao/la: 14.01.2020., 17:46 7 na 6 ima smisla ako radiš već uigranu akciju pa se zna kad i koji igrač ide van za golmana. Naši napadi su uglavnom improvizacija pa se svaki put tresem kad je prazan gol
Fino Alla Fine