Ostale serije (general)

WEC, WRC, Indy...

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari
Vidim, Vicky će opet uzeti učešće :trep:
[ link do slike ]
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

pigmalion
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 3 mj
Navija za: Fernanda, Ocon (Qatar23 )
Dobro, vidiš. :trep:

A bome, ostaje i Marta Garcia.

https://wseries.com/drivers/marta-garcia/

:vozi: :vozi:
......ne mogu, ali hoću...... :mrgreen: .....biti po svome,.....

Takes more than combat gear to make a man.
Takes more than a license for a gun.
Confront your enemies, avoid them when you can.
A gentleman will walk, but never run

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Prošlog je vikenda održano finale Super Formule, a naslov je nakon osam godina po prvi put otišao ne-Japancu
https://www.motorsport.com/super-formul ... o/4587630/

Upozorenje - komentator sažetka je predobar

Pazite ovu genijalnu strategiju Kobayashijeve momčadi, nije uspjelo, ali svaka čast za ideju :klanjam:
https://www.motorsport.com/super-formul ... g/4588492/

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
zekohonda je napisao/la: 18.07.2019., 21:03 čekam da juju noda odraste i to je to. :cheer:
Nije ni blizu odrastanju, ali stiže na međunarodnu scenu :D https://twitter.com/F1FeederSeries1/status/1193077620226830337 Na Twitteru je već nastao ogroman hype oko nje, npr. pogledajte Buxtona: https://twitter.com/wbuxtonofficial/status/1193094565844135937

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
Navija za: sve powered by honda
vidio sam to, ali neka si ti podijelio sa puls zajednicom. :P
nakon što sam vidio objavu na njenoj fb stranici, lajko sam formula scout stranicu na fb-u, u potrazi za vijestima na engleskom.
formula scout je nešto slično kao ova tvoja f1feeder series. ;)
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
zekohonda je napisao/la: 09.11.2019., 18:54 formula scout je nešto slično kao ova tvoja f1feeder series. ;)
Čitao sam nešto i na njihovoj stranici ranije, obje su odlične u praćenju juniorskih kategorija :thumbs:

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
krenulo 9 sati kylamia, utrka u sklopu jedinog pravog interkontinentalnog prvenstva. ;)
https://www.youtube.com/watch?v=p6WRgAiQoss
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

DaveGilmour
Formula 2
Formula 2
Navija za: Sve driven by Verstappen
Kao i svake godine, Formula Scout je objavio svoj poredak top 50 vozača iz nižih serija za 2019. godinu.

50-41
40-31
30-21
20-11
10-1

DaveGilmour
Formula 2
Formula 2
Trenutno stanje vozačkih akademija:
slika

Ferrari trenutno ima najbolje vozače u akademiji zbog toga što se dočepao Schwartzmana i Armstronga. Obojica pokazuju puno potencijala, ali smatram da je Schwartzman ipak glavna zvijezda Ferrarijeve postave (barem što se tiče vozačkog umijeća). Bit će zanimljivo vidjeti kako će se sljedeće godine prilagoditi u F2 jer će obojica voziti za top timove (Schwartzman za Premu, a Armstrong za ART) tako da će očekivanja od starta biti velika.

Schumi Jr. i Ilott također nisu za baciti i imaju potencijala dogurati do F1, ali mi se čini da nisu tog kalibra kao prva dvojica. Obojica su ove sezone bili rookiji u F2 i obojica nisu postigli željene rezultate. Schumacher je pokazivao solidnu brzinu, ali je bio jedan od vozača s najviše nesreće u sezoni tako da 12. mjesto na kraju nije realan pokazatelj stanja. No unatoč tome, mislim da je kao F3 prvak trebao pokazati više. Micka kroz cijelu juniorsku karijeru prati jedan čudan obrazac rezultata - loši rezultati u prvoj sezoni, a zatim jako dobri rezultati u drugoj. Ferrari se vjerojatno nada da će se to dogoditi i u F2 jer u protivnom ne vidim zašto bi Micka promovirali u F1 pored Schwartzmana, i Armstronga. Osim, naravno, ako ne prevlada Mickovo prezime. Ilott je kao i Mick odvozio jednu solidnu sezonu u kojoj se na početku malo tražio, ali je pred kraj sezone postizao dobre rezultate. Vozio je za Charouz koji je vjerojatno jedan od slabijih timova na gridu, tako da će biti interesantno što može pokazati sljedeće godine u znatno boljem Virtuosiju.

Ostali iz njihove akademije mi se ne čine kao F1 materijali (pogotovo Alesi koji vjerojatno ni sam ne vjeruje kako je još uvijek dio akademije). Fittipaldi ima neke rezultate kojima se može pohvaliti, ali mi ne odudara kao neki poseban talent.

RB
Iako ljudi često kažu kako je RB-ova škola presušila, meni se čini da imaju dva ogromna talenta i par dobrih vozača. Vips me već dvije godine oduševljava jer se uspijeva suprotstaviti dominantnim Premama u inferiornom bolidu i smatram ga uz Schwartzmana najvećom mladom zvijezdom. Ove godine je odvozio sjajnu sezonu u F3 koju je okrunio i sjajnom vožnjom u Macauu gdje ga je Safety car zakinuo za pobjedu iako je bio dominantan veći dio vikenda. Veselio sam se vidjeti Vipsa u F2 dogodine, ali ga RB nažalost šalje u Japan u Super Formulu gdje se jako teško prilagoditi i konkurirati ostatku grida. Drugi RB-ov talent se na sceni pojavio tek ove sezone i trenutno je jedan od najuzbudljivjih mladih vozača. Riječ je o Haugeru koji je vozio sjajnu sezonu u F4 (njemačkoj i talijanskoj). Jedino ga je velika količina nesreće spriječila u osvajanju oba naslova. Sljedeće godine ide u F3 gdje se nadam da može nastaviti u sličnom tonu.

Od Lawsona i Tsunode se ove godine dosta očekivalo, ali su obojica malo podbacili u F3. F3 je bila krcata talentima tako da se moralo dogoditi da netko razočara. Trebaju se popraviti u drugoj sezoni gdje se od obojice očekuju top plasmani, a Tsunoda bi mogao biti najbolji Hondim prospekt za F1 mjesto u bližoj budućnosti.

Renault
Također jedna jaka postava vozača u kojoj mi najinteresantnije izgleda Lundgaard. Lundgaard je ove sezone vozio u F3 gdje je završio na skromnom šestom mjestu. No treba napomenuti da je Lundgaardu ovo bila prva sezona na F3 razini (za razliku od prve petorice koji su imali iskustva sa sličnim bolidima) i da se ART začuđujuće mučio kroz sezonu. Za sljedeću sezona nisam siguran gdje će voziti jer mi nešto zvoni da sam negdje pročitao da ide u F2 iako bi po meni druga sezona u F3 imala više smisla. Ako ostane u F3, očekujem da će biti jedan od glavnih kandidata za naslov.

Aitken i Zhou su vozili solidne sezone u F2, ali mislim da nijedan od njih nije F1 materijal. Aitken je vozio za slabašni Campos i završio na jako dobrom 5. mjestu dok je Zhou završio 7. u debitantskoj sezoni. Ipak, ne mogu se oteti dojmu da je Zhouu jako pogodovao dobar Virtuosi jer 2017. i 2018. nije pokazao apsolutno ništa. Bilo kako bilo, Zhou mi je najveće iznenađenje sezone.

U ostale ne polažem neke nade iako bi Martins mogao iznenaditi.

Ostali
Mercedesovu postavu je prerano komentirati iako ljudi najavljuju Antonellija kao novo čudo.
Mclaren nema smisla komentirati, a Williams se odlučio na zanimljiv potez. Ticktum je dugo vremena obećavao, a onda je odjednom nestao sa scene. 2019. se potpuno pogubio u Aziji i bit će zanimljivo vidjeti može li spasiti juniorsku karijeru. Vjerujem da mnogi navijaju protiv njega :mrgreen:

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 7 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
I mene je Estonac pravo iznenadio u F3, od svih mislim da je on najbolji, mada i Schwartzman je tu negdje.

Aa Dicktum*, jedino ako ne bude nekih incidenata koji će mu povadit' živce, možda i dogura do F1, taman kad stara garda oslobodi mjesta u F1 :zubo:
slikaslika

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Dobra analiza @Dave :thumbs:

Od juniorskih kategorija pratim samo F2, tako da ne mogu puno filozofirati o većini ovih vozača, ali mogu reći da nas čeka jako zanimljiva sezona u toj kategoriji. Dosta veterana se povuklo, stižu mladi talenti od kojih se najviše ističe Švarcman - njegov duel sa Schumijem će biti vrlo zanimljiv za pratiti. Ticktumu je ovo valjda zadnja šansa da nešto ozbiljnije napravi, vidjet ćemo može li se oporaviti nakon katastrofalne sezone.

Što se tiče Lundgaarda, mislim da je njegov prelazak u F2 s ART-om praktički gotova stvar, a što se tiče Vipsa, mislim da još nije sigurno da ide u Japan u SF, mislim da sam na Twitteru nedavno vidio neku vijest da je i F2 u igri, što bi svakako bilo zanimljivo.

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 7 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Ma Vipsu ako ne nađu mjesto u F2, biće prava šteta, mali baš rastura i bilo bi prejako ga vidjeti u F2. Koliko su Micka Schumachera napuhali, tek sad će mu biti teško ako pomenuti uđu u F2 :mrgreen:
slikaslika

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
ništa od vipsa u f2, kao i mnogi red bull/honda vozači nastavlja u super formuli, zajedno s tajom.
https://www.motorsport.com/super-formul ... 0/4649517/

DaveGilmour
Formula 2
Formula 2
Red Bull junior Juri Vips confirms full-time Super Formula move

Očekivana vijest. RB očito preferira SF u odnosu na F2 jer su unazad par godina tamo vozili i Gasly i Ticktum. Ne znam zašto to rade jer je po meni F2 relevantnija serija. Neki kažu da je u pitanju novac jer je SF dosta jeftinija opcija.

Red Bull Honda junior Yuki Tsunoda moves up to F2 with Carlin

Ovo mi je, s druge strane, jedna iznenađujuća vijest. U Tsunodinom slučaju mi se čini da je prerano za promociju u višu kategoriju, ali tu vjerojatno i Honda ima svoje prste jer druka za japanskog vozača u Toro Rossu.

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
slažem se...
u f2 je puno više bodova u igri za superlicencu , vozi se gp vikendom, bolje ih gurat u f2.
u sf jedino kao stoffela i gaslya ih poslat kad nemaju mjesto u f1 da ne zakržljaju. :)

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
evo vam razloga za pogledat 12 sati bathursta: vozit će naš kodrić!
https://www.bathurst12hour.com.au/news/ ... ass-squad/

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Ogromna vijest za svijet utrka izdržljivosti!
https://twitter.com/FIAWEC/status/1220753756276563969 https://twitter.com/IMSA/status/1220754476551868416 https://twitter.com/ChrisMedlandF1/status/1220752336970227715

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari
@zeko će biti oduševljen :mrgreen:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
Frantic je napisao/la: 24.01.2020., 23:02 @zeko će biti oduševljen :mrgreen:
I jesam!!! Konačno, majku im retardiranu!

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡