Ostavi se mobitela, vidiš šta se dešava.

Neznam kolegice.Mozes to sagledati i ovako recimo da je ove godine Ferrari bio jednak Mercedesu i da je umjesto 3 pobjede Vettel imao 7 stvari bi za moj tim bile stubokom drugacije. Za onoliko bodova koliko bi s tim ostvarenim pobjedama na svom kontu Vettel imao vise, za jednaku cifru bi Hamilton isao u minus. A da ne govorim da je kojim slucajem Vettel imao 9 ili 10 pobjeda sto bi bilo otprilike polovica utrka u ovoj sezoni. Racunica je neumoljiva.Lady je napisao/la:Kolega @dakako,
Iako ima smisla sve ovo šta pišeš, ja bi ipak nadodala u slučaja egala, Raikkonen će možda itekako trebat Vettelu u samoj strategiji razdvajanja Mercedesa. ne znam ako se sjećate utrke Japan 2013 kad je Romain Grosjean projurio naprijed ispred 2 Red Bulla i oni ga nisu mogli prestignut ( u početku utrke) zbog toga šta dok ga je Mark ganjao, trošio je i gume. Tada je Vettel bio na trećem mjestu na onoj optimalnoj udaljenosti od cca 2.5 sekundi da si ne potroši gume. Shvativši da istom taktikom Red Bull će teško prestić Romainov Lotus koji je u toj utrci bio skoro egal sa Red Bullom, ekipa crvenih bikova je razdvojila strategije Marka i Seba i na taj način prisilila Lotus da idu na drugu strategiju. Istina, tada Lotus i nije mogao drugčije reagirat jer su imali samo jedan bolid naspram 2 Red Bulla, pa su tako na kraju utrke oba Red Bulla došla ispred Romaina.
Poanta je: Za nadmudrivanje 2 Mercedesa na stazi, Ferrari će morat imat oba vozača raspoložena za dobru vožnju, a ne da Vettel sam odjuri naprijed sa Mercima, a Raikkonen se bori sa Williamsima ili Red Bullom ili kim već.....
Evo u ovoj utrci u Brazilu je donekle Vettel sa promjenom strategije malo i zbunio Mercedese, ali su oni bili ipak dovoljno brži da to nije utjecalo na krajnji rezultat. Ali, da je Raikkonen vozio približne krugove kao Vettel, možda su mogli skinut barem jedan Merc.
I još nešto vrlo interesantno iz Brazila: Da su oba Merca i Vettel otišli još jednom u box, opet se rezultat ne bi mjenjao koliku su imali prednost nad svima.
Ako se referiras na moj tekst onda procitaj ponovo sto sam napisao.Frantic je napisao/la:Sad koliko je koga Kimi prao, diskutabilno je pitanje. Konstatatacija da je prao MSa je smiješna. Da je zaprijetio i znao zapapriti je već nešto drugo.
Isto tako onda se može reći da je njega Massa opro. BTW, ja mrzim izraze tip opro, išamaro,....![]()
Referriram se na čitavu raspravu, u principu, a ovo "opro" ima veze sa ovim tvojim pasusom. Izvini ako sam te nečim uvrijedio što sam napisao "prao" umjesto "uzimao mjeru". Ti to nisi rekao, OK. Ali meni to nekako dođe skoro pa isto, samo što uzimanje mjere zvuči "malo kulturnije". OK.dakako je napisao/la:Ako se referiras na moj tekst onda procitaj ponovo sto sam napisao.Frantic je napisao/la:Sad koliko je koga Kimi prao, diskutabilno je pitanje. Konstatatacija da je prao MSa je smiješna. Da je zaprijetio i znao zapapriti je već nešto drugo.
Isto tako onda se može reći da je njega Massa opro. BTW, ja mrzim izraze tip opro, išamaro,....![]()
Stavljas mi rijeci u usta koje nisam napisao. A ako se obracas nekom drugom zanemari napisano.
dakako je napisao/la:Odmah bi napomenuo da Zelotove izjave o Kimiju koji nikad i nije bio nesto posebno doli izvan staze,meni ukazuju na ne poznavanje materije i ne mogu se s tom izjavom nikako sloziti. Jedino opravdanje za takve izjave mogu pronaci da je kolega Zelot toliko mlad,te nije stigao gledati kako Kimi uzima mjeru Schumacheru u njegovim najboljim danima. Jer moze se sa sigurnoscu reci da su tada pehovi koji nisu uzrokovani samim Kimijem krivac sto taj covjek nema koju titulu vise,a spomenuti Michael koju manje.
Nisam mislila toliko blizu Ferrari Mercu.....dakako je napisao/la:
Neznam kolegice.Mozes to sagledati i ovako recimo da je ove godine Ferrari bio jednak Mercedesu i da je umjesto 3 pobjede Vettel imao 7 stvari bi za moj tim bile stubokom drugacije. Za onoliko bodova koliko bi s tim ostvarenim pobjedama na svom kontu Vettel imao vise, za jednaku cifru bi Hamilton isao u minus. A da ne govorim da je kojim slucajem Vettel imao 9 ili 10 pobjeda sto bi bilo otprilike polovica utrka u ovoj sezoni. Racunica je neumoljiva.
Ma naravno da mu nije uzimao mjeru. Bilo je trka, ali generalno gledajući, nije mu uzimao mjeru.Blackhawk je napisao/la:Uzimao mjeru Schumacheru???? E nisam se odavno ovako nasmijao![]()
BTW, Zelot nije neki balavac, čovjek itekako pozna materiju i pogledao je više utrka nego većina ovdje zajedno.
Slavenowsky je napisao/la:Kimi je u poznim godinama, to sta je imao da pokaze pokazao je. U proslosti je imao dosta dobrih voznji, pogotovo 2003, upravo zbog svoje konstantnosti je namucio Schumija. Nije imao niti jednu pobjedu, a borio se za titulu! I sa Lotusom je imao slican izlet. Dakle kao svaki drugi kvalitetan vozac daj mu dobar bolod pokazat ce svoje znanje. Sad da ga poredite sa Vettelom je apsurd. Kimi je u poznim vozackim godinama, istina je da nije u Ferrariju kao pretendent za titulu, ali je bitna karika u timu.
Zasto tako mislis? Bottas po meni nije nista bolji od veterana Masse koji je u par zadnjih trka imao dota pehova. Do pre 4 trke je cak bio i ispred Bottasa. Da je Kimi mogao bolje ove sezone, mogao je ali nekada je vaznija harmonija u timu od par dolara vise na racunu.dmw je napisao/la:Bolje da su Botasa uzeli.