VN Meksika (Autódromo Hermanos Rodríguez) 25. -27. listopada 2019.

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

gidra
Formula 4
Formula 4
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: SF
avetma je napisao/la: 28.10.2019., 08:16 Direktor utrke stisne gumbić i krene prvo crveno svjetlo, svako iduće dolazi nakon točno jedne sekunde. Kad se upali svih pet - gašenje je potpuno nasumicno.

Direktor može samo prekinuti proceduru i upaliti dupla žuta za ponovni formacijski krug, ali sve ostalo je po gornjoj formuli.
Ne mora nužno biti direktora već starter. Prema pravilniku kada zadnji vozač stane na startnu ćeliju sudac mase zelenom zastavom da start može početi . Pravilnik nalaze da se crvena svjetla gase između 2-5 sekundi .
No gidra, no party.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
gidra je napisao/la: 29.10.2019., 12:43
avetma je napisao/la: 28.10.2019., 08:16 Direktor utrke stisne gumbić i krene prvo crveno svjetlo, svako iduće dolazi nakon točno jedne sekunde. Kad se upali svih pet - gašenje je potpuno nasumicno.

Direktor može samo prekinuti proceduru i upaliti dupla žuta za ponovni formacijski krug, ali sve ostalo je po gornjoj formuli.
Ne mora nužno biti direktora već starter. Prema pravilniku kada zadnji vozač stane na startnu ćeliju sudac mase zelenom zastavom da start može početi . Pravilnik nalaze da se crvena svjetla gase između 2-5 sekundi .
Ne baš.

Ovo pravilnik kaže:
Once all the cars have come to a halt the five second light will appear followed by the four, three, two and one second lights. At any time after the one‐second light appears, the race will  be started by extinguishing all red lights. 
"At ANY time one-second light appears (znači kada se upali zadnje crveno svjetlo) the race will be started..."

Znači kada se upali zadnje svjetlo Massi na semaforu (ili prije Charlie) gasi svjetla kada on želi tj. nasumično.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

avetma
Administrator
Administrator
S nama već: 10 god 4 mj
Kontakt:
Ferrari je napisao/la: 29.10.2019., 12:56 Znači kada se upali zadnje svjetlo Massi na semaforu (ili prije Charlie) gasi svjetla kada on želi tj. nasumično.
Sigurno se ne gase ručno. Direktor samo započne proceduru stiskom na gumb i nakon toga jedino što može napraviti je prekinuti start.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
avetma je napisao/la: 29.10.2019., 13:11
Ferrari je napisao/la: 29.10.2019., 12:56 Znači kada se upali zadnje svjetlo Massi na semaforu (ili prije Charlie) gasi svjetla kada on želi tj. nasumično.
Sigurno se ne gase ručno. Direktor samo započne proceduru stiskom na gumb i nakon toga jedino što može napraviti je prekinuti start.
There will be a standing start, the signal being given by means of lights activated by the  permanent starter. 
31. stranica sportskog pravilnika.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
Neobično, možda "signal" kao signal za početak startne procedure? Whiting je Brundleu u jednom intervjuu par godina unatrag rekao da start ide automatski, a ručno se samo pokreće sekvenca (i eventualno zaustavlja). Ili se promijenilo ili sam nešto krivo zapamtio, a kladio bih se da nisam.

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
When the red lights go out (after a random time delay over which the race controller has no control) the race is underway.
https://web.archive.org/web/20181109063 ... start.html

Objavljeno na f1.com u studenom prošle godine. Možda su mijenjali pa maknuli, ne znam.

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
https://twitter.com/F1/status/1188938742389592065 Super je Lewis objasnio situaciju sa starta. I mora mu se priznat da je stvarno bio potpuno svjestan situacije oko njega od starta do druge krivine i da je izabrao optimalne solucije da izgubi što manje i tako ostane ozbiljno u igri, koju je na kraju u suradnji s ekipom i prekucao.

Vettel je bio preagresivan u pomicanju prema rubu staze i mislim da bi gledali pravu borbu između njega i Lewisa u prva dva zavoja da mu je ostavio više prostora. Volio bih da u buduće splasne agresivnost u sprečavanju protivnika da uopće i pokuša neki napad ili polunapad i da više gledamo borbu guma uz gumu :)

AlkY
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 1 mj
Navija za: McLaren
Borba guma uz gumu u 90% slucajeva znaci kontakt i 1 vozac ispada iz utrke haha.
slikaslika slika

pigmalion
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 2 mj
Navija za: Fernanda, Ocon (Qatar23 )
Tek sam "sada" došao do ove teme na forumu...... malo "kasnim"...... nisam je čitao,..... puno materijala za čitanje.

Pišem, iako kasnim..... jer želim napisati vrlo svoj dojam, o jednom dobrom momentu na utrci:
- kada se Kubica utrkivao sa Rusellom, i dobio ga. :vozi: :vozi:

Veselio sam se, kao malo dijete. :rofl: :rofl:
......ne mogu, ali hoću...... :mrgreen: .....biti po svome,.....

Takes more than combat gear to make a man.
Takes more than a license for a gun.
Confront your enemies, avoid them when you can.
A gentleman will walk, but never run

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
AlkY je napisao/la: 29.10.2019., 20:17 Borba guma uz gumu u 90% slucajeva znaci kontakt i 1 vozac ispada iz utrke haha.
Ne bih rekao, sjetimo se samo Alonso vs Vettel dvoboja na Silverstonu, to mi je možda najbolji u hibridnoj eri.
A pada mi i na pamet doslovno guma od gumu između Ricciarda i Vettela u Kini 2017-te, ako se ne vara, gdje također nije bilo ispadanja nikoga.

AlkY
Formula 1
Formula 1
Vettel-Ferrari je napisao/la: 29.10.2019., 22:21
AlkY je napisao/la: 29.10.2019., 20:17 Borba guma uz gumu u 90% slucajeva znaci kontakt i 1 vozac ispada iz utrke haha.
Ne bih rekao, sjetimo se samo Alonso vs Vettel dvoboja na Silverstonu, to mi je možda najbolji u hibridnoj eri.
A pada mi i na pamet doslovno guma od gumu između Ricciarda i Vettela u Kini 2017-te, ako se ne vara, gdje također nije bilo ispadanja nikoga.
Ma slazem se ja. I ja bih htio debelo vise dvoboja guma uz gumu. To je istinsko utrkivanje. Samo kazem da moj mozak pamti vise slucajeva kad je netko "nahebao" :D , naravno to nebi bilo isto s Maxom i bez Maxa :rofl: :rofl:
slikaslika slika

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
Evo minića:

Hulk smash :mrgreen:

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 11 mj
Navija za: Ferrari
I Lando :rofl: :rofl:
Tek sam sad primijetio da Kubica minić ima nosinu kao i pravi Kubica.
Nije da se rugam, al` sam oplako kad sam primijetio taj "detalj". :neznam:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

AlkY
Formula 1
Formula 1
HAhaha , ovi su mi jedni od boljih :rofl:
slikaslika slika

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 7 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Frantic je napisao/la:I Lando :rofl: :rofl:
Tek sam sad primijetio da Kubica minić ima nosinu kao i pravi Kubica.
Nije da se rugam, al` sam oplako kad sam primijetio taj "detalj". :neznam:
Aaaa dobro znaš šta kažu za velik nosslika

Sent from my ATU-L21 using Tapatalk

slikaslika
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡