Istina, nemogu ga nekiput skontat i nije mi niti simpatiÄan... ali Å”ta reÄe:
"But I voted against it because when you're looking at the 100m final in the Olympics, you're not making Usain Bolt start five metres behind just to make it an exciting finish."
Svaka mu Äast, kao da mi je iz glave i usta izvadio !!!
Ferrari protiv odgaÄanja pravila za 2022, Å”to žele Mercedes i Red Bull, uz Ferrari su Williams i McLaren...
https://twitter.com/Motorsport/status/1189821571839356931
https://twitter.com/Planet_F1/status/1189836407134728193
Äitam malo ova nova pravila za 2021. i koliko god mi se neke stvari u pravilniku sviÄale toliko me od nekih drugih stvari hvata jeza.
U potpunosti podržavam uvoÄenje budget capa i povratak ground effecta. Budget cap je po meni taman pogoÄen s ovih 175 milijuna dolara, a proÄitao sam negdje da Äe i raspodjela novca biti pravednija tako da mi se Äini da je financijska strana dobro rijeÅ”ena. Ground effect i najavljeno smanjenje prljavog zraka je takoÄer sjajna vijest jer bi trebalo omoguÄiti puno bliže utrkivanje. TrenutaÄne brojke o prljavom zraku su vjerojatno malo preoptimistiÄne jer sam uvjeren da Äe timovi naÄi naÄin kako izvuÄi iz pravilnika viÅ”e performansi od oÄekivanog i na taj naÄin malo pokvarit brojke. No svejedno, rijeÄ je o velikom napretku.
S druge strane, ne sviÄa mi se joÅ” veÄa restrikcija po pitanju aerodinamike, a pogotovo mi se ne sviÄaju standardizacija i open source dijelovi. Restrikcija aerodinamike mi je joÅ” i jasna jer je to jedini naÄin da osiguraju da se timovi pridržavaju njihovog zamiÅ”ljenog idealnog rjeÅ”enja po pitanju prljavog zraka i bliskog utrkivanja. Ali standardizacija??? Äemu to pobogu?
Uveli su to pod krinkom smanjenja troÅ”kova, ali mislim da je sasvim oÄito da je posrijedi jedan drugi razlog jer kakvog smisla ima smanjivati troÅ”kove ako veÄ postoji budget cap. Neka timovi troÅ”e novce na Å”to god žele pa makar to znaÄilo potroÅ”iti 100 milijuna dolara na farbanje bolida. Ustvari žele smanjiti razliku izmeÄu timova ograniÄavajuÄi broj komponenti gdje netko može odskoÄiti. Takav naÄin mi se nikako ne sviÄa i to nije ono Å”to bi F1 trebala biti. Za sada su krenuli relativno blago i trenutni opseg standardizacije neÄe znatnije ugroziti F1, ali se bojim da je ovo samo poÄetak.
Pa i to vjeÅ”taÄko poveÄanje broja trka poveÄava troÅ”kove.
A joÅ” je gora stvar, Å”to se ide na neke egzotiÄne staze (destinacije), koje su ono, "niÄe veze s F1". S ciljem, lafo, neke promocije i Å”irenja.
Ja sam uvijek bio za 17-18 Äestitih trka (staza) nego za 25 sa nekim tamo Vijetnamom, oa možda i Tajlandom,.....
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
āŗ Prikaži āSpoilerā
Odgovor na pitanje @dmj-a, koji je jedan od dvojice vozaÄa sa preko 100 nastupa, za Äije pisanje prezimena ne trebamo koristiti nijedno slovo koje mu se veÄ ne nalazi i u imenu.
Meni uopce ne smeta gdje se utrke odrzavaju, samo da je staza dobra..
Fuckas pravu Francusku kad je staza govno, Spanjolsku takodjer.. Mozda u Tajlandu bude bomba od staze
Tako i tako 99% utrka gledam na ekranu (bio jednom i jos ako odem 2 puta za zivota)
Bubanje utrka samo da ih ima takodjer ne podrzavam..
Standardizacija mi nije OK ali opet, kako kaze Dave, hoce se osigurat jer ce timovi nac nacina kako onom iza otezat poso..
Nikad nisam podržavao open source u informatiÄkom svijetu. Ali ovdje je bolje od standardnih dijelova koje Äe proizvoditi neki tamo lijevi proizvoÄaÄ. Koliko sam upratio, imaju nekoliko grupa u koje su podijeljeni odreÄeni dijelovi. I open source je samo jedna od tih grupa. Ne vidim niÅ”ta loÅ”e da se neki strukturni dijelovi, koji ne donose performanse razvijaju na ovaj naÄin. Svi mogu doprinositi razvoju, i tako unaprijeÄuju te dijelove. I na kraju ih svi mogu koristiti. Mislim da je taj open source najbolji naÄin u toj standadizaciji dijelova.
Zadnja izmjena: Pastor, dana/u 02.11.2019., 20:26, ukupno mijenjano 1 put.