VN Meksika (Autódromo Hermanos Rodríguez) 25. -27. listopada 2019.
- MSC
- Formula 1
- S nama već: 9 god 8 mj
- Navija za: Ferrari
- Kontakt:
Ferrari zapošljava preko veze, nemam drugog objašnjenja za 1-2 taktički pretvoriti u 2-4. Dečki na startu super zatvorili Hamiltona, imali smo nekih sitnih greškica u vožnji ali doista ništa bitno ni da je utjecalo negativno na rezultat. Charles u pit išao prerano, a Seb očito ne vjeruje timu što me i ne čudi. Previše trošimo gume u prljavom zraku, a u čistom smo ne toliko ali svejedno loši u potrošnji.
Max je sivonja, išao je danas na ruku Ferrariju, a s druge strane 66 krugova na hard gumama dok mi ne možemo pola utrke odvoziti...
Mercedesi vrhunski u svemu, bez konkurencije što se tiče bolida, momčadi, strategije, razumjevanja bolida i adaptacije strategije sukladno razvoju utrke.
Žao mi Hulka i Renaulta za prosute bodove u doslovno zadnjem zavoju zadnjeg kruga.
Max je sivonja, išao je danas na ruku Ferrariju, a s druge strane 66 krugova na hard gumama dok mi ne možemo pola utrke odvoziti...
Mercedesi vrhunski u svemu, bez konkurencije što se tiče bolida, momčadi, strategije, razumjevanja bolida i adaptacije strategije sukladno razvoju utrke.
Žao mi Hulka i Renaulta za prosute bodove u doslovno zadnjem zavoju zadnjeg kruga.
"What a little star." May 26, 2012.
-
Ibarac00
- GP3
- S nama već: 7 god 8 mj
- Navija za: Sergio Perez, FI, SF.
Imam ideju, kako bi bilo da Ferkan umjesto 100-200mil eura potrosenih za razvoj, odluci taj novac stavit u dzep Totu, ekipi na pitwallu i jos tu nekim kljucnim ljudima u Mercu. A svojoj ekipi platit prekvalifikaciju u recimo...domare ili zastitare u Maranellu.
- Mr.Spaceguy Verified
- Formula 1
- S nama već: 10 god 2 mj
- Navija za: Fernando Alonso
Novinar pitao Seba, Hamste i Bottasa kako tretiraju Verstappena u odnosu na ostale vozače.
- croatic f1
- F1puls suradnik
- S nama već: 10 god 3 mj
- Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Utrka zanimljiva, ali ne uzbudljiva koliko se činilo da bi mogla biti. Imali smo različite strategije i male razmake u vrhu, ali na kraju nitko nije došao do Blažičku omiljenog "striking distancea"
Čestitke Hamiltonu na pobjedi, ne može se reći da je bilo očekivano, ali na kraju (zanemarujući buran start) prilično mirna egzekucija za 83. pobjedu. Odlična strategija, odlična vozačka izvedba, ništa novo za Mercedes i Luju. Ferrari definitivno nije briljirao, kod Leclerca na kraju potpuno promašena strategija, a ni kod Vettela nije bila idealna, iako je tu on sam pogoršao situaciju, odnosno odlučio ostati duže. Bottas je odradio dobru utrku, borba za naslov gori
Iznimno mi je žao što nismo imali Verstappena u vrhu, ali sam si je kriv za sve - od gluposti zbog koje je izgubio PP do poteza koji su ga danas doveli do začelja, iako ne mogu reći da je napravio nešto posebno luđački, samo ipak preambiciozno. Na kraj solidan oporavak, ali daleko od potencijala kojeg je taj RB15 u njegovim rukama imao. Suci su mu iz nekog razloga progledali kroz prste u sudaru s Magnussenom, ono je čista kazna, što zbog kontakta, što zbog pretjecanja van staze, ali ništa novo za naše divne suce. Albon me nije impresionirao, navijao sam da uzme podij nakon što se na startu probio zahvaljujući kaosu ispred, ali na kraju dosta slab nastup. Svejedno, piše mu se nova pobjeda Maxa, u utrkama koje su obojica završili su 2-2
Checo je odradio sjajan posao pred domaćom publikom, iskoristio je tu najbolju poziciju za one sa slobodnim odabirom guma i sjajno se obranio od Ricciarda
S druge strane, katastrofa od utrke za McLaren nakon briljantnog starta, Norrisu sve upropašteno u boksu, a Sainz jednostavno nije imao nikakav tempo poslije prvog stinta.
I da, pohvale organizatorima za ono podizanje pobjedničkog bolida i vozača, super mi je to bilo

Čestitke Hamiltonu na pobjedi, ne može se reći da je bilo očekivano, ali na kraju (zanemarujući buran start) prilično mirna egzekucija za 83. pobjedu. Odlična strategija, odlična vozačka izvedba, ništa novo za Mercedes i Luju. Ferrari definitivno nije briljirao, kod Leclerca na kraju potpuno promašena strategija, a ni kod Vettela nije bila idealna, iako je tu on sam pogoršao situaciju, odnosno odlučio ostati duže. Bottas je odradio dobru utrku, borba za naslov gori

Iznimno mi je žao što nismo imali Verstappena u vrhu, ali sam si je kriv za sve - od gluposti zbog koje je izgubio PP do poteza koji su ga danas doveli do začelja, iako ne mogu reći da je napravio nešto posebno luđački, samo ipak preambiciozno. Na kraj solidan oporavak, ali daleko od potencijala kojeg je taj RB15 u njegovim rukama imao. Suci su mu iz nekog razloga progledali kroz prste u sudaru s Magnussenom, ono je čista kazna, što zbog kontakta, što zbog pretjecanja van staze, ali ništa novo za naše divne suce. Albon me nije impresionirao, navijao sam da uzme podij nakon što se na startu probio zahvaljujući kaosu ispred, ali na kraju dosta slab nastup. Svejedno, piše mu se nova pobjeda Maxa, u utrkama koje su obojica završili su 2-2

Checo je odradio sjajan posao pred domaćom publikom, iskoristio je tu najbolju poziciju za one sa slobodnim odabirom guma i sjajno se obranio od Ricciarda

I da, pohvale organizatorima za ono podizanje pobjedničkog bolida i vozača, super mi je to bilo

- _bataziv_0809
- Formula 1
- S nama već: 7 god 1 mj
- Navija za: McLaren
MSC je napisao/la: 27.10.2019., 22:53
Cekaj zar Renault nije kaznjen i nema im bodova? Ili je to ono retardirano rjesenje da vozaci osvajaju a ekipa ne

- DaveGilmour
- Formula 2
- S nama već: 9 god 3 mj
- Navija za: Sve driven by Verstappen
Čudi me kako se više ne priča o Vettelovom zatvaranju Hamiltona na startu utrke. Po meni je ono za čistu kaznu. Pa ne možeš samo tako izgurati nekoga van staze. Na što bi ličili startovi utrka kada bi svi to počeli prakticirati?
Ali u stvari, ne znam ni zašto se čudim toj situaciji. Suci mi se nakon Kanade čine teže pogubljenima. Ne mogu nikako naći balans između čvrstog utrkivanja i rađenja gluposti na stazi.
Utrka inače relativno zanimljiva iako je na kraju izostala prava borba za pobjedu. Vozač dana je po meni Perec jer Force India sigurno nije bila četvrti najbrži bolid ovaj vikend.
Ali u stvari, ne znam ni zašto se čudim toj situaciji. Suci mi se nakon Kanade čine teže pogubljenima. Ne mogu nikako naći balans između čvrstog utrkivanja i rađenja gluposti na stazi.
Utrka inače relativno zanimljiva iako je na kraju izostala prava borba za pobjedu. Vozač dana je po meni Perec jer Force India sigurno nije bila četvrti najbrži bolid ovaj vikend.
- CrashOverride Verified
- Formula 1
- S nama već: 8 god 11 mj
Nije taj dio ni meni skroz cist.. Mislim da nije dobio na kraju ni upozorenje.. Onako na ubrzavanja nekoga na travu, moglo je bit posljedica..DaveGilmour je napisao/la: 28.10.2019., 01:16 Čudi me kako se više ne priča o Vettelovom zatvaranju Hamiltona na startu utrke. Po meni je ono za čistu kaznu. Pa ne možeš samo tako izgurati nekoga van staze. Na što bi ličili startovi utrka kada bi svi to počeli prakticirati?
Taj dio ga je i dao Maxu na pladanj u prvom zavoju ali kao i obicno, Max je bio preoptimistican i u lijevom zavoju je pustio/izgubio bolid prema Hamu sto je izazvalo kasniji izlazak sa staze u sljedecem zavoju..
A jos i Max recimo nije uopce razmatran za onaj duel sa Haasom, isto nije bilo cista posla..
Zadnja izmjena: CrashOverride Verified, dana/u 28.10.2019., 07:08, ukupno mijenjano 1 put.
Fino Alla Fine
- CrashOverride Verified
- Formula 1
To je taj uzorak.. Ako mu ne das extra space, bit ce kontakta.. Malo poetske pravde je da onaj koji zakuha situaciju, izvuce deblji krajMr.Spaceguy je napisao/la: 28.10.2019., 00:07
Novinar pitao Seba, Hamste i Bottasa kako tretiraju Verstappena u odnosu na ostale vozače.

Fino Alla Fine
- CrashOverride Verified
- Formula 1
To je bilo za Japan kolega.._bataziv_0809 je napisao/la: 28.10.2019., 00:27MSC je napisao/la: 27.10.2019., 22:53
Cekaj zar Renault nije kaznjen i nema im bodova? Ili je to ono retardirano rjesenje da vozaci osvajaju a ekipa ne![]()
Fino Alla Fine
- CrashOverride Verified
- Formula 1
Da li mi netko moze objasnit zasto procedura ( trajanje iste ) paljenja svjetla za start nije svagdje ista.. U Japanu su ta svjetla ostala upaljena duze nego jucer u Mexicu.. Bio sam pod dojmom da je taj sustav automatiziran i kad proces krene, to je to..
Fino Alla Fine
- Ciki-F1
- Formula 2
- Navija za: Raikkonen Vettel Rosberg
Mogao je najvise dobiti zastavu za nesportsko ponašanje. Sve više je previše.DaveGilmour je napisao/la: 28.10.2019., 01:16 Čudi me kako se više ne priča o Vettelovom zatvaranju Hamiltona na startu utrke. Po meni je ono za čistu kaznu. Pa ne možeš samo tako izgurati nekoga van staze. Na što bi ličili startovi utrka kada bi svi to počeli prakticirati?
Kimi, zadnji Ferrarijev prvak......
- avetma
- Administrator
- S nama već: 10 god 4 mj
- Kontakt:
Direktor utrke stisne gumbić i krene prvo crveno svjetlo, svako iduće dolazi nakon točno jedne sekunde. Kad se upali svih pet - gašenje je potpuno nasumicno.
Direktor može samo prekinuti proceduru i upaliti dupla žuta za ponovni formacijski krug, ali sve ostalo je po gornjoj formuli.
Direktor može samo prekinuti proceduru i upaliti dupla žuta za ponovni formacijski krug, ali sve ostalo je po gornjoj formuli.
- CrashOverride Verified
- Formula 1
To kao da se sprijeci anticipacija starta ili da im testiraju reflekseavetma je napisao/la: 28.10.2019., 08:16 Direktor utrke stisne gumbić i krene prvo crveno svjetlo, svako iduće dolazi nakon točno jedne sekunde. Kad se upali svih pet - gašenje je potpuno nasumicno.

Fino Alla Fine
- zekohonda Verified
- Formula 1
- Navija za: sve powered by honda
massi objašnjava situaciju od subote, zašto su tako kasno kaznili maxa...meni uvijek 'malo' neugodno čitat ova objašenjenja, isto kao i za vrijeme charlijea.
https://www.racefans.net/2019/10/28/ver ... tion-masi/
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.
- Frantic
- Formula 1
- S nama već: 10 god
I mene vazda bude "sramota" dok čitam ovakve stvarizekohonda je napisao/la: 28.10.2019., 08:51 massi objašnjava situaciju od subote, zašto su tako kasno kaznili maxa...meni uvijek 'malo' neugodno čitat ova objašenjenja, isto kao i za vrijeme charlijea.

Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
-
Har Kl
- Formula 1
- S nama već: 7 god 11 mj
- Navija za: Mercedes
Utrka 7/10. Malo lošija zbog nedostatka borbi za prve pozicije pred kraju utrke. Svi smo samo čekali kraj ...
LH je bio odličan. IMO DOTD. Vožnja ne toliko, bila je manje više OK čista i precizna (ali to se i očekuje od njega), koliko tyre management. Također start je opet bio odličan, Vettelov potez ne odobravam, nije za kaznu. možda za opomenu. Mogu samo zamisliti kakvi bi komentari bili da su obratne uloge bile... Hamilton je pustio gas i izgubio dvije pozicije, neko drugi to vjerovatno ne bi uradio i gledali bi smo krš sličan Singapuru.
Verstappena ne krivim za incidente, šteta što nije mogao iskoristiti svoju i formu RB na ovoj stazi.
Nakon pasivnih odluka u zadnjih nekoliko utrka, ovo je bio pravi direkt u lice
Publika ... naravno najbolja na svijetu
Sudijske odluke neću komentarisani.
LH je bio odličan. IMO DOTD. Vožnja ne toliko, bila je manje više OK čista i precizna (ali to se i očekuje od njega), koliko tyre management. Također start je opet bio odličan, Vettelov potez ne odobravam, nije za kaznu. možda za opomenu. Mogu samo zamisliti kakvi bi komentari bili da su obratne uloge bile... Hamilton je pustio gas i izgubio dvije pozicije, neko drugi to vjerovatno ne bi uradio i gledali bi smo krš sličan Singapuru.
Verstappena ne krivim za incidente, šteta što nije mogao iskoristiti svoju i formu RB na ovoj stazi.
Zaista nisam ni očekivao ovako nešto. Poklopilo nam se kazna MV i konačno jedna hrabra i ispravna odluka u utrci. Doduše Mercedesovi stratezi su imali prednost jer su mogli testirati Hard u petak, ali niko to nije branio i drugima.Har Kl je napisao/la: 23.10.2019., 09:35 Nemam neka posebna očekivanja od ove utrke. Teško preticati na ovoj stazi. Kvalifikacije i strategija će biti ključne, a tu Mercedes ove godine zaostaje za Ferrarijem u oba polja.
Nakon pasivnih odluka u zadnjih nekoliko utrka, ovo je bio pravi direkt u lice

Publika ... naravno najbolja na svijetu

Sudijske odluke neću komentarisani.
- zekohonda Verified
- Formula 1
- Navija za: sve powered by honda
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.
- f1_zg
- Formula 4
- S nama već: 7 god 9 mj
- Navija za: Charles Leclerc
Poprilično dosadna utrka, strateška. Ispalo je na kraju da je presudila štednja guma i to je jedna od stvari koju ne volim u današnjoj F1.
Mislim da je Ferrari bio u nezgodnom položaju bez obzira na 1-2 i da je jako teško bilo odrediti dobru strategiju. Vettel je pokazao iskustvo i donio pavu odluku u pravom trenutku i nema se sad što tu filozofirati. Leclerc troši brže gume i zato je sigurnije bilo ići na dva boksa, a i pokrivanje Albona uopće nije bilo van svake pameti. Da nije bilo loše matice/pištolja/pištoljđije u boksu, vjerojatno bi stigao Bottasa.
Vettelov start i zabijanje u Leclerca, Maxovo preticanje van staze, to je druga priča i iziskuje poseban topic - SUĐENJE.
Na kraju dana Merc je bio bolja momčad, s boljom strategijom, bolje su štedili gume, a i više su riskirali pa se isplatilo. Ne vidim da je tu netko nešto posebno kriv, tako je ispalo.
Srećom, novi GP (produženi) vikend je pred nama.
Mislim da je Ferrari bio u nezgodnom položaju bez obzira na 1-2 i da je jako teško bilo odrediti dobru strategiju. Vettel je pokazao iskustvo i donio pavu odluku u pravom trenutku i nema se sad što tu filozofirati. Leclerc troši brže gume i zato je sigurnije bilo ići na dva boksa, a i pokrivanje Albona uopće nije bilo van svake pameti. Da nije bilo loše matice/pištolja/pištoljđije u boksu, vjerojatno bi stigao Bottasa.
Vettelov start i zabijanje u Leclerca, Maxovo preticanje van staze, to je druga priča i iziskuje poseban topic - SUĐENJE.
Na kraju dana Merc je bio bolja momčad, s boljom strategijom, bolje su štedili gume, a i više su riskirali pa se isplatilo. Ne vidim da je tu netko nešto posebno kriv, tako je ispalo.
Srećom, novi GP (produženi) vikend je pred nama.
"There are two things no man will admit he cannot do well: drive and make love."