E to. Kad je vidio da je Vettel odmah sredio Hamiltona, a vidio je, znao je da mu ne treba njegova pomoć oko Hamiltona. Mogao je voziti što najbolje zna. Ali kao što Vettel reče tokom utrke, mogao ga je svakako proći. I to je ovaj znao, pa mu se sklonio, da bi poslije kukao o dogovoru...LH44 je napisao/la: 30.09.2019., 01:18 Ispisao sam tamo na članku o utrci, ali evo i ovdje ću ukratko.
Ne razumijem taj dogovor kad je on samo pod specifičnim slučajem da i Lewis dobro starta pa da Leclerc gleda da Sebu obezbijedi zavjetrinu da bi se probili na prve dvije pozicije. Seb je obišao Lewisa, ovo kasnije je čisto utrkivanje do prve krivine. Prošle godine je Bottas na isti način pomogao Lewisu, a koliko se sjećam u Francuskoj su isto blokirali Seba na startu gdje nije imao kud, to je interes ekipe da se tako odveze start do prve krivine.
Također kao što sam napisao, ovo sve ispade kao neka ucjena Leclerca, ono uradiću to ako ćete vi vodu tjerat na moj mlin na utrci. Hajde da je barem bio brži, ali nije onda bio ni brži pa s time ni Ferrari nije ništa trebao raditi po tom pitanju nego jedino, ako su se već apsurdno dogovorili, taktikom ih zamjeniti i kraj priče.
Kako god okrenem nema mi logike, a i Leclerc kad je vidio da je sam Seb iza njega i da je Lewis pao, fino zagrlit unutrašnju stranu i kraj priče, nema Seb kud proći. Ovako je ispao pravo inteligentan, pustio je Seba, Seb brži od njega, a onda traži od ekipe da se pozicija vrati, tj. Da se on koji je sporiji pušta ispred Seba koji je uvjerljivo brži plus Lewis odmah tu da pokupi mrvice.
Ma kako god okrenem, dogovor je debilan jer je Seb riješio Lewisa, riješio Charlesa i poslije SC je bio brži od obojice, tako da je taj dogovor skroz loše promišljen, što još više odaje to da ovo ispada neka Leclercova ucjena
Sent from my ATU-L21 using Tapatalk
Nema tu veze koju ćeš stranu izabrati, ovdje je uvijek bio takav učinak zavjetrine. Pa Sainz je preletio oba Mercedesa, i mogao se komotno ubaciti ispred Hamiltona da se nije prepao. Vettel se 2017 branio na unutrašnjoj strani, pa su ga preletili sa vanjske... Čak je i lakše proći sa vanjske, jer je tu trkaća linija, ima više gripa. Dok bi ovaj na unutrašnjoj bio još sporiji nego na vanjskoj. Sainz nije prešao ispred Hamiltona samo zato što je morao ranije kočiti zbog Leclerca. A Vettelu niko nebi smetao, jer nebi bilo nikoga ispred njega.