VN Rusije (Sochi Autodrom) 27.-29. rujna 2019.

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

F12000
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Leclerc
Svi spominju Vettelov briljantan pace i pljuju po bahatom balavcu, nešto kao u Singapuru. A svi prešućuju:

-Leclercov pole koji je otvorio put za strategiju 1-2
- Leclercovo nebranjenje na startu
-Vettelov manjak kolegijalnosti i zanemarivanje timskih naredbi
slika

MSC
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
Navija za: Ferrari
Kontakt:
F12000 je napisao/la: 29.09.2019., 17:33 Svi spominju Vettelov briljantan pace i pljuju po bahatom balavcu, nešto kao u Singapuru. A svi prešućuju:

Za pole svaka čast, ali zavjetrine se bojao i sam Charles jučer.

Nije se branio jer je razlika u brzini bila prevelika.

Seb ima duplo više pobjeda nego Charles godina, duplo više naslova prvaka nego Charles godina staža u F1 i bio je daleko brži u utrci danas, Charles mu nije mogao ni prići. Zašto bi mu se maknuo? Ferrari je imao 1-2 i to je to.

Tko može Sebu zabraniti da pretekne Charlesa na stazi?
Seb nema pravo boriti se za pobjedu ako Charles starta prvi?

De ne budi smješan.

Momčad je imala 1-2 s danas bržim vozačem ispred. Idealna situacija. I to su jedini argumenti. Sve drugo su navijačke gluposti.

Hajdemo se ne pretjecati ako smo brži. Kvalifikacije služe da se složi startni poredak. Utrka da se ljudi utrkuju.
"What a little star." May 26, 2012.

AlkY
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 1 mj
Navija za: McLaren
F12000 je napisao/la: 29.09.2019., 17:33 Svi spominju Vettelov briljantan pace i pljuju po bahatom balavcu, nešto kao u Singapuru. A svi prešućuju:

Nije Seb nista veliko zanemario. Cak stovise , rekao je na radio odmah da ce ga pustiti ali nek se priblizi. Seb je znao da ga mora pustiti ali nece stat na stazi , zapalit cigaru i cekat da Leclerc prode jer ovaj zaostaje 4 sekunde.
U prvom krugu ga nije mogao odmah pustiti jer je Lewis bio preblizu za tako lude poteze , a dalje je jednostavno Leclerc bio prespor da bi bez velikih gubitaka ostvarili prvotni plan.
Zadnja izmjena: AlkY, dana/u 29.09.2019., 17:45, ukupno mijenjano 1 put.
slikaslika slika

MSC
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Sarma je napisao/la: 29.09.2019., 17:32 Stvarno nekad zapitam sam sebe, zar je moguće da jedna ekipa poput Ferrarija može takve gluposti raditi i dokle više? Mislim ono, ako je zaista bio baš takav dogovor, uvijek možeš tokom utrke zamjeniti mjesta ili kroz box, ma uopće nije problem neka to naprave, nekad jednom, nekad drugom vozaču, ali na neki normalan način...

Znači oni javljaju nakon par krugova? A Vettel reda brže krugove i ode na +4 sekunde, naravno da će reći neka se približi, tko ne bi rekao, a i tko bi normalan uopće javio takvo nešto nakon par krugova? Naravno sve to dok Hamilton odmah iza Leclerca vreba... Stvarno amaterski...

Trebali su ih odmah ušutkati na radio, odmah u startu, eto i tako su Leclerca pustili naprijed kroz undercut/box, nisu morali ništa brbljat na radio, nego upravo to napravit...

Isto tako ako su već vidjeli da je Seb brži, mogli su ga odmah krug poslije Leclerca zvati u box i objasnit im situaciju na kraju...

I na sva ta sranja onda još rikne bolid...

Ferrari si jednostavno sam puca u noge i poklanja pobjede...

EDIT: @MSC me malo preduhitrio sa sličnim komentarom :thumbs:
Ma nemam riječi više.

Mr.Spaceguy Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 2 mj
Navija za: Fernando Alonso
https://twitter.com/Vetteleclerc/status/1178328344976384000

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Može li mi netko objasnit scenarij u kojemu Leclerc ima baš loš start (imao je korektan start, ne kao Seb) i Seb je logično već prošao odmah pokraj Hamiltona bez pomoći Leclerca i zatim odmah prolazi Leclerca jer Leclerc ima loš start.

Što onda? Da li ovaj i dalje mora propustiti Leclerca ili pole garantira pobjedu ili šta? Mislim ono...BIZARNO.

Ja sam već rekao...ako smo u borbi za titulu APSOLUTNO koristi naredbe, ako jedan vozač ima osjetnu prednost...ali ovo danas? Ja jednostavno ne razumijem. Eto.

Mislim jebote kao da je bitno? Mi se bakčamo sa pizdarijama kada ne trebamo. Kada je trebalo prošlih godina, kurca nisu znali što treba raditi.

Ili ovaj Nicolas Todt ima kompromitirajuće snimke Binnotta u krevetu s nekim :bonk:
Zadnja izmjena: Ferrari, dana/u 29.09.2019., 17:48, ukupno mijenjano 1 put.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

smr201
Formula 4
Formula 4
S nama već: 8 god 2 mj
MSC je napisao/la: 29.09.2019., 17:26 Pa koja još momčad razmišlja o timskim odredbama prije prvog pit stopa dok imaju jedan dva i drugi ne može stići prvog, a stiže ga Lewis Hamilton u Mercedesu.
Točno to

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 2 mj

Šta je zanemario? Pa Seb je bio najbrži, šta bi trebao toliko usporiti da ga Leclerc prođe, a Hamilton odmah iza...

slika

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
F12000 je napisao/la: 29.09.2019., 17:23
Pastor je napisao/la: 29.09.2019., 17:18 Stvarno je smiješno kako balavčevi navijači, kao i sam balavac, vjeruju da je bilo dogovoreno da Vettel starta bolje od Hamiltona, i da uzme zavjetrinu iza Leclerca. Dogovor je jedno, ali to se nije desilo na startu. Desio se odličan start Vettela koji je sam uzeo zavjetrinu, i oduvao ovu dvojicu ispred sebe. Hamiltona već u prvih nekoliko metara nakon starta. A mali misli da je on dao zavjetrinu...
Jeli onda i Mercedes svojevoljno dao zavjetrinu Sainzu, ili je on to sam uzeo? Ako ćemo vjerovati "argumentima" Leclercovih navijača, onda smo danas svi naučili da Leclerc može svojevoljno dati ili ne dati zavjetrinu nekome iza sebe. A Hamiltonu je sigurno nebi dao, da je bolje startao od Vettela... :rofl:
Leclerc je mogao zatvoriti Seba kako je htio na startu da je imao namjeru :chill:

balavac :bonk:
Mogo je NE..
Seb je danas starto odlicno, otpuho Hama odmah a Lec nije imo sta branit jer je bilo gotovo cim je zapocelo zbog razlike u brzinama a i sam je reko da P1 na ovoj stazi na startu i nije nesto..
Eventualno da je htio zatvarat je mogo odradit neki potez na granici regularnosti... U prvom krugu.. Nad momcadskim kolegom.. Vise je briljiro na TR nego na stazi danas..
Fino Alla Fine

Frantic
Formula 1
Formula 1

S prve dvije stvari se slažem. Doduše i da se branio, pitanje je da li bi se odbranio.
Što se tiče treće stvari, eh tu se ne slažemo.
Vezano za zo, de ti meni (nama) samo odgovori na slijedeća pitanja.
1. Ko je od vozača Ferrarija imao brži tempo u prvom stintu (ne računam period kad je Lec gazio na svježem mediumu u Vettel imao sof star 25 krugova)?
2. Da li ti smatraš da je Vettel danas, kada je Hamilton bio 2-2,5sek iza Leclerca, trebao usporiti i propustiti Leclerca?
3. Da li je Leclerc dobio svoju poziciju nazad od Vettela nakon boxova (drugi je par opanaka što je Hamiltona ubrzo posrao VSC, upravo zbog Vettelovog odistajanja)?
Samo to, ništa više.
I molim te, odgovori striktno na pitanja, kratko, jasno, ne idi nešto okolo-naokolo, ovo, ono, dsz,....., ne spominji Singapur (druga trka, druga situacija)......
Pitam te kao navijač Ferrarija, kojeg zaboli koji će vozač Ferrarija pobijediti i/ili biti ispred (naravno, osim uslučaju da pobijedi i/ili bude ispred vozač koji nema šanse za titulu, u odnosu na vozača koji ima ili se aktivno boti za titulu) i kao neko kome je do prije 10 dana Leclerc bio draži lik od Seba (ma i sad mi je draži, ali mi više nije toliko drag, nakon Singapura i Rusije, ispao mi je iz top 5 najdražih vozača).
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Mislim...nikako ne želiš ISPASTI iz Franticovog kruga Top 5 vozača! Teško se tamo vratiti... jel' da @Frantic?
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

F12000
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Leclerc
1. Ko je od vozača Ferrarija imao brži tempo u prvom stintu (ne računam period kad je Lec gazio na svježem mediumu u Vettel imao sof star 25 krugova)?

Vettel, u čistom zraku gdje je ta činjenica vrlo bitna.

2. Da li ti smatraš da je Vettel danas, kada je Hamilton bio 2-2,5sek iza Leclerca, trebao usporiti i propustiti Leclerca?

Ne, eventualno ih je trebalo zamijeniti kroz box. Leclerc je samo trebao javiti na radio da očekuju da se drže dogovora preko radija.

3. Da li je Leclerc dobio svoju poziciju nazad od Vettela nakon boxova (drugi je par opanaka što je Hamiltona ubrzo posrao VSC, upravo zbog Vettelovog odistajanja)?

Da.
slika

f1_zg
Formula 4
Formula 4
S nama već: 7 god 9 mj
Navija za: Charles Leclerc
klikerbgd je napisao/la: 29.09.2019., 17:05 :klanjam:
Bravo za Vetmu kada je uspeo da ga ubedi da ode .... :)
Nisu Vetma i Vettel te sreće :party:
"There are two things no man will admit he cannot do well: drive and make love."

MSC
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
F12000 je napisao/la: 29.09.2019., 18:08 1. Ko je od vozača Ferrarija imao brži tempo u prvom stintu (ne računam period kad je Lec gazio na svježem mediumu u Vettel imao sof star 25 krugova)?

Ne, eventualno ih je trebalo zamijeniti kroz box. Leclerc je samo trebao javiti na radio da očekuju da se drže dogovora preko radija.

Da.
Dali se utrka odlučuje u kvalifikacijama ili na utrci?

Dali brži vozač mora propustiti osjetno sporijeg i tako se izložiti Mercedesima?

I na temelju tvog posta, predlažem da od sad svatko tko vodi utrku pusti ovog drugog da bude prvi jer nije fer voziti u čistom zraku. Majko mila.

Frantic
Formula 1
Formula 1
F12000 je napisao/la: 29.09.2019., 18:08 1. Ko je od vozača Ferrarija imao brži tempo u prvom stintu (ne računam period kad je Lec gazio na svježem mediumu u Vettel imao sof star 25 krugova)?

Da.
Pa u čemu je onda problem, jebemu miša? :mrgreen:
Zašto onda pišeš da je Vettel iskazao manjak kolegijalnosti i nepoštivanje timskih naredbi?
Čak je pomenuo i da će ga pustiti ali neka se približi, tj. ubrza, a Vettel je povećavao svoju prednost.
Raditi swap, a iza drugog vozača imaš jednog Hamiltona na 2 sekunde (kasnije je Hamdo bio i na više od 3 sekunde iza Leclerca, koji je opet bio na 4 sekunde iza Vettela, i naravno da se neće raditi swap sa takvim razmacima).
Swap se radi ako je između vozača 1-1,5sek, a treći vozač je ipak malo dalje nego je danas bio Hamilton (dakle, barem 5-6 ekundi iza).
Ferrari je napisao/la: 29.09.2019., 17:58 Mislim...nikako ne želiš ISPASTI iz Franticovog kruga Top 5 vozača! Teško se tamo vratiti... jel' da @Frantic?
Meeeehhhhhh
Ne doljevaj :mrgreen:
Kako je fino počela trka (i da je bilo na startu Lec-Vet, meni bi bilo isto) i kako se grozno završila, po Ferrari
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Dani Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 11 mj
Navija za: Hamilton, Leclerc, Ricci
AlkY je napisao/la: 29.09.2019., 17:42

Nije Seb nista veliko zanemario. Cak stovise , rekao je na radio odmah da ce ga pustiti ali nek se priblizi. Seb je znao da ga mora pustiti ali nece stat na stazi , zapalit cigaru i cekat da Leclerc prode jer ovaj zaostaje 4 sekunde.
U prvom krugu ga nije mogao odmah pustiti jer je Lewis bio preblizu za tako lude poteze , a dalje je jednostavno Leclerc bio prespor da bi bez velikih gubitaka ostvarili prvotni plan.
To me podsjetilo na Mađarsku i sličnu situaciju Hamilton-Rosberg.
slika

Multi 21
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Ferrari, Vet, Max
Pa nije samo zbog čistog zraka bio brži :prcnjau:
"If everything seems under control, you're not going fast enough." Mario Andretti

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 7 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Pa ako je Leclerc već mislio toliko na sebe, trebao je ispoštovati ovo oko zavjetrine, ali je trebao pokriti unutrašnju stranu čim je Seb prešao Hamiltona i onda bi imao vodstvo. Ovako je ostavio unutrašnju stranu i kasnije ispao glup tražeći zamjenu mjesta dok je kružio po pola sekunde sporije po krugu :D
slikaslika

Grah0 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 9 mj
Navija za: KMag, Seb
Zašto dadoše KMagu kaznu, ne upratih?

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 7 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Grah0 je napisao/la: 29.09.2019., 19:17 Zašto dadoše KMagu kaznu, ne upratih?
Prekočio se na prvoj krivini i nije obišao oba komada onog stiropora sa desne strane kako mora, nego je prvi fulao, tj. Išao sa lijeve strane, a drugi prošao kako spada. Napomenuto je bilo da se tu neće praštati, mada opet u slučaju Magnussena je prestrogo bilo dat 5 sekundi.

Geunther i KMag: 🤬 🤬 🤬
slikaslika
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡