VN Rusije (Sochi Autodrom) 27.-29. rujna 2019.

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

Multi 21
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Ferrari, Vet, Max
f1_zg je napisao/la: 29.09.2019., 15:45
Da je pustio Leclerca naprijed odmah mozda bi imao problem s Hamom, ali nebi Leclerc imao problem s Hamom. A cijela strategija je osmisljena da se neutralizira Ham, a ne da Vettel bude prvi.
Da je pustio Leclerca naprijed odmah na početku, ima bi Leclerc problema sa Vettelom, a poslije bi se pridružio Hamilton. :chill:
"If everything seems under control, you're not going fast enough." Mario Andretti

avetma
Administrator
Administrator
S nama već: 10 god 4 mj
Kontakt:
f1_zg je napisao/la: 29.09.2019., 15:47 Sto je nisi zakljucao prosli put kad su mene vrijedjali? Onda ti je bilo zabavno ako dobro pamtim.
Izvrsno pamtiš. Uvijek mi je zabavno kad netko poput tebe ide trolati i flejmati pa ga ekipa poklopi kao malog muju. :) Stvar je u tome da je prestalo biti zabavno, a ti i dalje komuniciraš kao da smo neandertalci. Tako da - prestani trolati i flejmati i normalno sudjeluj u raspravama kad imaš nešto za reći, ili nađi bolji portal. Ozbiljno, mora da ima nešto bolje za tebe od ovog.

Mr.Spaceguy Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 2 mj
Navija za: Fernando Alonso
https://twitter.com/LukeSmithF1/status/1178305798025437185

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
Nema tu nikakvog povjerenja već par utrka i Ferrari će imati pune ruke posla da ih obuzda. Danas su tipovali na Lec i pogriješili. Vidjet ćemo što će u Japanu...

F12000
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Leclerc
avetma je napisao/la: 29.09.2019., 15:40 Ajde se smirite malo jer ću zaključati temu ako nastavite ovim tonom. Ako netko ima 13 godina (ili je mentalno na tom nivou) i uživa u provokacijama, ne morate i vi biti jednako retardirani da odgovarate na to, pogotovo ne na osobnoj razini.
S obzirom na gnjusobe koje su se danas izgovorile Leclercu (nešto što ni Max, ni Ham ni Vet ovdje nisu uspjeli isprovocirati) podržavam mogućnost zaključavanja teme.
slika

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Čitam postove pisane tijekom utrke, Hamilton je danas dobio više fanova nego ikad ovdje, gori ste od političara s mijenjanjem kaputa :rofl:
avetma je napisao/la: 29.09.2019., 14:37 Za svakakve prljavštine se daje crno/bijela zastava, a Magnussen siječe zavoj i izgubi poziciju - oni mu daju +5 sekundi. Suci su klaunovi level Ferrari.
Kriterij je bio vrlo jasan za T2 - ako se nepropisno vratiš na stazu poput Magnussena, ide kazna od pet sekundi. Zato je i postavljen onaj slalom u izletnoj zoni, npr. baš je u F2 zbog nepropisnog vraćanja Mazepin izazvao veliki sudar s Matsushitom.
Sarma je napisao/la: 29.09.2019., 14:45 Instead of being angry/insulting Leclerc, you should be angry at Ferrari for doing this kind of strategy and the technical issue. It's neither Leclerc or Vettel's fault for the team doing this kind of pre-race strategy. That's the only thing I am going to say about this.

Pa normalno, ovdje se udara po vozačima, a jedini krivac za ovo sve je Ferrari...
Mislim da je ovo najtočnija interpretacija današnje situacije. Ferrari se odlučio za suludu strategiju sa zamjenama pozicija koju na kraju nisu ni uspjeli provesti kako spada i zato su izgubili izglednu pobjedu, možda čak i novu dvostruku.

Hamiltonu i Mercedesu čestitke na pobjedi, navijao sam u neku ruku za njega otpočetka utrke, ali u smislu da konkurira Ferrarijima, da dođe do borbe i da oni ne izdominiraju, nisam baš navijao da ga posere VSC i on izdominira do kraja :mrgreen:

Pohvale za Albona na proboju, šteta zbog te glupe greške u kvalama. Sainzu također velike pohvale, bilo je sjajno vidjeti ga na trećem mjestu za trenutak na startu, a bilo je i sjajno uopće ga vidjeti :zubo: Perezu također velike pohvale, solidne bodove je ugrabio.

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
croatic f1 je napisao/la: 29.09.2019., 16:15 Kriterij je bio vrlo jasan za T2 - ako se nepropisno vratiš na stazu poput Magnussena, ide kazna od pet sekundi. Zato je i postavljen onaj slalom u izletnoj zoni, npr. baš je u F2 zbog nepropisnog vraćanja Mazepin izazvao veliki sudar s Matsushitom.
Zar nije već bio predaleko da zaobilazi te tabele? Možda krivo pamtim, ali činilo mi se kao situacija u kojoj je odabrao najsigurniju opciju, zajebao sebi gume, izgubio poziciju i dobio kaznu za nagradu.

f1_zg
Formula 4
Formula 4
S nama već: 7 god 9 mj
Navija za: Charles Leclerc
avetma je napisao/la: 29.09.2019., 15:57
f1_zg je napisao/la: 29.09.2019., 15:47 Sto je nisi zakljucao prosli put kad su mene vrijedjali? Onda ti je bilo zabavno ako dobro pamtim.
Izvrsno pamtiš. Uvijek mi je zabavno kad netko poput tebe ide trolati i flejmati pa ga ekipa poklopi kao malog muju. :) Stvar je u tome da je prestalo biti zabavno, a ti i dalje komuniciraš kao da smo neandertalci. Tako da - prestani trolati i flejmati i normalno sudjeluj u raspravama kad imaš nešto za reći, ili nađi bolji portal. Ozbiljno, mora da ima nešto bolje za tebe od ovog.
Kao neandertalci? Malo pretjerujes. Nisam bas vidio da me netko argumentirano poklopio, niti mi smeta poklapanje. Nemam namjeru mijenjati portal zato sto tebi smetam. Samo mi objasni sto sam to trolao? Ako izuzmes pokojeg brabonjka i jos neki nadimak, sve sto sam napisao je argumentirano. Bas sve. E sad, stoje li ti argumenti ili ne? Tko o tome sudi? Ti i povlastena kasta donatora.

Za flejmanje potpisujem, samo to si velikodusno odobrio prosli vikend. Sorry. E sad kad je tvoj favorit u problemima, ajmo zakljucati temu. To smo vec vidjeli kod tekstova o Alonsu.

Ja nikoga sa ovog foruma nikada nisam vrijedjao, a bio sam klaun, sarlatan, frustriran, iskompleksiran, trolam i imam nekoliko profila?? Zazivaju se sudari, udesi i slicno na stazi, samo cekam da neka budala napise da nekom treba slomiti ruku. Onda je to tebi zabavno, ali ako neko za Vettela napise da je iskompleksirani papak, onda se razgovaramo kao neandertalci. Vrlo objektivno, nema sto.
"There are two things no man will admit he cannot do well: drive and make love."

AlkY
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 1 mj
Navija za: McLaren
O utrci vise manje sve napisano pa da se ne ponavljam. Zadnji SC je mnoge zajeba ali u tom mnostvu je nazalost i McLaren koji bi bar jos 1 poziciju bio bolji sveukupno ako ne i vise jer su im se mnogi priblizili sa dosta velikog zaostatka. :fakjea:
Ali daleko od toga da moramo zaliti za necime. Napokon utrka bez tehnickih problema za oba bolida i odmah zasluzena berba bodova i jos jace cementiranje 4og mjesta :D
slikaslika slika

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
avetma je napisao/la: 29.09.2019., 16:25 Zar nije već bio predaleko da zaobilazi te tabele? Možda krivo pamtim, ali činilo mi se kao situacija u kojoj je odabrao najsigurniju opciju, zajebao sebi gume, izgubio poziciju i dobio kaznu za nagradu.
Meni je u glavi ostalo da je jednostavno produžio, ne sjećam se detalja, ali vidim da i on i Steiner lijepo časte suce zbog odluke :mrgreen: Morao bih ponovno vidjeti snimku, stvarno se ne sjećam detalja.

Perica9
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 7 mj

Zvuči kao da je počeo plakati...
slika

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
f1_zg je napisao/la: 29.09.2019., 16:28 Nemam namjeru mijenjati portal zato sto tebi smetam.
Znači, kad te domaćin zamoli da odeš, ti ostaneš i kažeš da misliš da nisi ništa krivo napravio? Samo tako nastavi, rasprava o moderaturi ovdje u ovoj temi je pravi put za dobiti nogu :thumbs: A o tvom trolanju se ne mora pisati, pobogu, to svi vide. Ne znam je li gluplje to što pišeš ili to što smatraš da ostali ne kuže što i zašto pišeš.

f1_zg
Formula 4
Formula 4
S nama već: 7 god 9 mj
Navija za: Charles Leclerc
avetma je napisao/la: 29.09.2019., 16:32
f1_zg je napisao/la: 29.09.2019., 16:28 Nemam namjeru mijenjati portal zato sto tebi smetam.
Znači, kad te domaćin zamoli da odeš, ti ostaneš i kažeš da misliš da nisi ništa krivo napravio? Samo tako nastavi, rasprava o moderaturi ovdje u ovoj temi je pravi put za dobiti nogu :thumbs: A o tvom trolanju se ne mora pisati, pobogu, to svi vide. Ne znam je li gluplje to što pišeš ili to što smatraš da ostali ne kuže što i zašto pišeš.
Domacine, nemam vise motiva ni snage da ti bilo sto objasnjavam i da te razuvjeravam od teorija zavjera. Zivio ti meni!
"There are two things no man will admit he cannot do well: drive and make love."

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Navija za: Vettel
Kontakt:
Super, doviđenja.
U razumnu srcu mudrost počiva, a što je u bezumnom, to se i pokaže.

klikerbgd
Karting
Karting
S nama već: 8 god 1 mj
Navija za: Sebastian
:klanjam:
Bravo za Vetmu kada je uspeo da ga ubedi da ode .... :)

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
Stvarno je smiješno kako balavčevi navijači, kao i sam balavac, vjeruju da je bilo dogovoreno da Vettel starta bolje od Hamiltona, i da uzme zavjetrinu iza Leclerca. Dogovor je jedno, ali to se nije desilo na startu. Desio se odličan start Vettela koji je sam uzeo zavjetrinu, i oduvao ovu dvojicu ispred sebe. Hamiltona već u prvih nekoliko metara nakon starta. A mali misli da je on dao zavjetrinu...
Jeli onda i Mercedes svojevoljno dao zavjetrinu Sainzu, ili je on to sam uzeo? Ako ćemo vjerovati "argumentima" Leclercovih navijača, onda smo danas svi naučili da Leclerc može svojevoljno dati ili ne dati zavjetrinu nekome iza sebe. A Hamiltonu je sigurno nebi dao, da je bolje startao od Vettela... :rofl:

Black Queen
Formula 4
Formula 4
S nama već: 8 god 3 mj
Navija za: M.Schumacher/S.Vettel
Drago mi je da svi pljuju po Ferrariju po svim društvenim mrežama.

Ali nikakva korist od toga kad oni jednostavno nesposobni za bilo sto. I sto mogu dobro sjebu.
"Kad bi neki ljudi skočili sa visine svog ega, na visinu svoje inteligencije, poginuli bi definitivno."

F12000
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Leclerc
Pastor je napisao/la: 29.09.2019., 17:18 Stvarno je smiješno kako balavčevi navijači, kao i sam balavac, vjeruju da je bilo dogovoreno da Vettel starta bolje od Hamiltona, i da uzme zavjetrinu iza Leclerca. Dogovor je jedno, ali to se nije desilo na startu. Desio se odličan start Vettela koji je sam uzeo zavjetrinu, i oduvao ovu dvojicu ispred sebe. Hamiltona već u prvih nekoliko metara nakon starta. A mali misli da je on dao zavjetrinu...
Jeli onda i Mercedes svojevoljno dao zavjetrinu Sainzu, ili je on to sam uzeo? Ako ćemo vjerovati "argumentima" Leclercovih navijača, onda smo danas svi naučili da Leclerc može svojevoljno dati ili ne dati zavjetrinu nekome iza sebe. A Hamiltonu je sigurno nebi dao, da je bolje startao od Vettela... :rofl:
Leclerc je mogao zatvoriti Seba kako je htio na startu da je imao namjeru :chill:

balavac :bonk:
slika

MSC
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
Navija za: Ferrari
Kontakt:
Sad kad je nestala ljutnja na momčad i sve, točno me neka tuga uhvatila... Jbt pa zar se mi nikad ničemu dobrome ne smijemo nadati?

Ferrari je imao 1-2 poslje prvog zavoja, Seb odjuri naprijed, situacija idealna ali ne... Mi se moramo premišljati koji vozač da nam pobjedi. Kao da imamo krug prednosti pred svima, a ne podjednako brz Mercedes iza na drugačijoj taktici koju teško možemo pokriti čistom brzinom.

Umjesto taktike, mi smišljamo kako okrenuti vozače. Malog koji sa dvije pobjede misli da je zvijezda sjajnija od sjevernjače i Seba, četverostrukog prvaka kojem mali danas nije mogao ništa ali eto, mi želimo da danas pobjedi jer je jučer bio brži.

Mislim, šta je ovo?! Nesportske momčadske odredbe nekako razumijemo ako donesu rezultat ali umjesto toga mi dok Mercedes u detalj razrađuje taktiku donosimo momčadske odluke koje em nit su sportke, em nisu ni efektivne. Mercedes dotle gleda svoju šansu i kapitaliziraju iz ničega 1-2 pobjedu.

I ono Charlesovo da razumije. Ja kad sam poslodavcu morao deset puta reći kako nešto razumijem, razumio nisam nikad ništa. Pritisak na momčad samo na način na koji to ljepše zvuči.

Ali to očekuješ od nekoga tko ima 20 godina i tko na ne znam koju foru nakon dvije pobjede očekuje da mu se višestruki prvak s duplo više pobjeda nego što on godina ima miče. Ne samo miče, već uspori da on prođe naprijed.

Mogu i to kroz mladenačku glupost i ego razumjeti, ali da jedan pitwall jednog Ferrarija smišlja kako mu to ostvariti dok je sporiji, a imaju željeni 1-2 i vozača koji leti stazom i uz to dobar posao s gumama radi... E to ne mogu shvatiti.

Nismo mi izgubili danas zbog ničega drugoga doli karaktera momčadi i biranja krivih preferencija.

Pa koja još momčad razmišlja o timskim odredbama prije prvog pit stopa dok imaju jedan dva i drugi ne može stići prvog, a stiže ga Lewis Hamilton u Mercedesu.

Eto, tako je Ferrari izgubio utrku. A pitanje je i koliko su zbog svega i telemetriju bolida pratili.
"What a little star." May 26, 2012.

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 2 mj
Navija za: Ferrari
Stvarno nekad zapitam sam sebe, zar je moguće da jedna ekipa poput Ferrarija može takve gluposti raditi i dokle više? Mislim ono, ako je zaista bio baš takav dogovor, uvijek možeš tokom utrke zamjeniti mjesta ili kroz box, ma uopće nije problem neka to naprave, nekad jednom, nekad drugom vozaču, ali na neki normalan način...

Znači oni javljaju nakon par krugova? A Vettel reda brže krugove i ode na +4 sekunde, naravno da će reći neka se približi, tko ne bi rekao, a i tko bi normalan uopće javio takvo nešto nakon par krugova? Naravno sve to dok Hamilton odmah iza Leclerca vreba... Stvarno amaterski...

Trebali su ih odmah ušutkati na radio, odmah u startu, eto i tako su Leclerca pustili naprijed kroz undercut/box, nisu morali ništa brbljat na radio, nego upravo to napravit...

Isto tako ako su već vidjeli da je Seb brži, mogli su ga odmah krug poslije Leclerca zvati u box i objasnit im situaciju na kraju...

I na sva ta sranja onda još rikne bolid...

Ferrari si jednostavno sam puca u noge i poklanja pobjede...

EDIT: @MSC me malo preduhitrio sa sličnim komentarom :thumbs:
Zadnja izmjena: Sarma Verified, dana/u 29.09.2019., 17:35, ukupno mijenjano 2 puta.
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡