VN Rusije (Sochi Autodrom) 27.-29. rujna 2019.

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

F12000
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Leclerc
Meni je Monako najdraži iz više razloga.

Prije svega tu je, sa pauzama, od prve godine Formule 1. Zapravo, radi se o drugoj trci ikad održanoj. To mi odmah na pamet vuče generacije bolida, od onih "golih" iz 50ih i 60ih, do onih "deformiranih" iz 70ih, sve to uz legende sporta koji su ovjekovječeni na postoljima sa šampanjcima i lovorovim vijencima. Zatim, naravno i zbog svih povijesnih okršaja koji su se na njoj događali, između Senne, Prosta, Mansella... Pa su mi tako Sennini onboardovi na toj stazi posebna relaksacija.

Nadalje, smještena je na, za mene, najljepšoj lokaciji. Između planina i modrog sredozemlja. Meni osobno je draga jer je jedina "staza" po kojoj sam se šetao i vozio, pa sam je imao čast doživjeti kao niti jednu drugu.

Na kraju krajeva, osvajanje utrke u Monaku je najbliže supstituciji za svjetsko prvenstvo u F1. Pogledajte samo reakcije vozača poput Ricciarda, pa čak i Hamiltona ove godine. S razlogom se radi o dijelu trostruke krune motosporta.

Ima nešto istine u tome kad se kaže da su Ferrari i Monako veći od same F1.

slika

slika

slika

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 7 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Dobro, Monako je specijalan zbog historije, mjesta na kom se nalazi, legendarnih krivina, ali Singapur je puno teži za sastaviti krug, još je i brža staza od Monaka, a ulice i nisu toliko šire koliko se čini, čak su negdje uže nego li u Monaku. Mislim gdje još vozači nakon kvala izlaze onoliko znojavi i iscrpljeni, a još više poslije utrke?

Loše trke mogu progledati s obzirom da se radi o stazi na kojoj je uživancija gledat' bolide kako prolijeću tim uličicama.

Zato sljedećoj stazi ne mogu progledati, jer ima dosadan lay-out, pravaca ko u priči, a utrkivanje nepostojano :chill:
slikaslika

F12000
Formula 1
Formula 1
Za mene dvije pozitivne stvari oko Sočija su zavoj 3 i gušt vožnje na ovoj stazi u igricama. (y)
slika

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 7 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Ma i na igrici je jako monotona, jedina krivina imalo uzbudljiva je 3. krivina, ovo ostalo je jako dosadno, manje više iste krivine :zijev:

slikaslika

DaveGilmour
Formula 2
Formula 2
S nama već: 9 god 3 mj
Navija za: Sve driven by Verstappen
Po meni su Soči i Abu Dhabi dvije uvjerljivo najgore staze u kalendaru. Pogotovo Abu Dhabi koji nije bio limitiran prethodno napravljenim cestama pa su opet uspjeli zasrat. Bolju stazu bi nacrtala moja baba da joj dam olovku i papir :chill:

alonso5
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 9 mj
Navija za: Alonso & Lorenzo
Za mene kad vec spominjete staze su Silverstone, Suzuka i Spa najbolje. Znaci Sveto Trojstvo. Nema dalje
"postoje 22 pilota,šest od njih su dobri,tri su izuzetna,ali postoji samo genije,to je Alonso" #JackieStewart

Majki2111
Formula 2
Formula 2
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Red Bull, Alonso
alonso5 je napisao/la: 25.09.2019., 02:19 Za mene kad vec spominjete staze su Silverstone, Suzuka i Spa najbolje. Znaci Sveto Trojstvo. Nema dalje
Suzuka je užas. Singapur je napravio više dobrih trka odkad je u kalendaru od Spa i Suzuke zajedno. Silverstone je nešto bolji od ove dve, ali Singapur je TOP po meni. Uvijek neki šou, uvijek neki safety car. Uvijek neka neizvjesnost, svaki duel na rubu sudara. A to mi ko gledatelju ispred ekrana treba. Pa ne vozim ja bolid i nepdećam ja g sile kad se vozi po SPA i Suzuki.

Samo Sinagpur i Amen.
Lomi te, al se nedaš
22.03.2020. 6:24

nelinjo
Formula 2
Formula 2
S nama već: 7 god 3 mj
Navija za: Ferrari
SPA, Monza, Silverstone, Monaco, Malaysia, Bahrain, Austin, Hockenheim... Meni najdraze i najuzbudljivije staze. Mjesavina brzih i srednje brzih staza. Jedino je Monaco uljez. Nisam ljubitelj ulicnih staza, ali je Monaco prelijepa staza.
Bivši navijač Juventusa, a ubrzo i Ferrarija!

f1_zg
Formula 4
Formula 4
S nama već: 7 god 9 mj
Navija za: Charles Leclerc
Nisam neki ljubitelj ove staze, ali ove godine je napeto. Jedva cekam treninge da vidim kako ce se ponasati SF90. :cheer:
"There are two things no man will admit he cannot do well: drive and make love."

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
Navija za: McLaren
F12000 je napisao/la: 24.09.2019., 22:01 Meni je Monako najdraža :chill: ima nešto u gledanju najboljih na limitu :kokice:
+1

Monaco i Interlagos.
slika

Mr.Spaceguy Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 2 mj
Navija za: Fernando Alonso
Interlagos bi trebao biti zadnja utrka u kalendaru.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Apsolutno. Interlagos je jedina prava staza za završiti prvenstvo.

UVIJEK se nešto dogodi. Abu Dhabi je grobnica...znam da plaćaju valjda 60 milijuna za zadnju utrku, ali tamo se NIŠTA nikada nije dogodilo (osim Alonso/Petrov :mrgreen: )
Čak ni kad je Hamdija vozio valjda 6 sekundi sporije nego što je mogao u 2016.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

Frantic
Formula 1
Formula 1
Mr.Spaceguy je napisao/la: 25.09.2019., 13:35 Interlagos bi trebao biti zadnja utrka u kalendaru.
:klanjam:
Definitivno
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
Navija za: McLaren
Naravno :thumbs: mozes ocekivati triler, plus vatrena juzoamericka atmosfera :cice:

Abu Dhabi je valjda najveci spomenik trijumfa zapada nad istokom.
slika

F12000
Formula 1
Formula 1
Interlagos :klanjam:
slika

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
Ferrari je napisao/la: 25.09.2019., 13:37 Apsolutno. Interlagos je jedina prava staza za završiti prvenstvo.

UVIJEK se nešto dogodi. Abu Dhabi je grobnica...znam da plaćaju valjda 60 milijuna za zadnju utrku, ali tamo se NIŠTA nikada nije dogodilo (osim Alonso/Petrov :mrgreen: )
Čak ni kad je Hamdija vozio valjda 6 sekundi sporije nego što je mogao u 2016.
Meni pada na pamet Vettelova vožnja sa startom iz boksa. Meni nije loša. A inače ne žalim se ni na jednu stazu. A od novijih Baku ne bih nikad izbacio iz F1.

nelinjo
Formula 2
Formula 2
S nama već: 7 god 3 mj
na nekim drugim forumima pronalazim podatak koji su iznijeli Mercovi navijaci u vezi pritiska u pneumaticima. kazu da su u Singapuru smanjili pritisak i da je zato Ferrari bio brzi. od Sochija valjda vraca na staro. :) dao dozvolu merc da Ferrari pobjede jos jednu. igra odnijela salu. :)
Bivši navijač Juventusa, a ubrzo i Ferrarija!

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 2 mj
New Honda ICE engines spec 4 this weekend for TRosso and Red Bull. 5 places for Verstappen/Albon/Gasly. Back of the grid for Kvyat.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Nije baš pouzdanost Honde bajna...

Oni očito voze taj motor na maximum pa traje samo 4 utrke. Jer mi i dalje ne znamo kako bi to sve izgledalo u pravoj borbi za titulu sa 3 motora koji moraju trajati 7 utrka.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: sve powered by honda
pripreme za suzuku. :chill:
trebali su kvyata poštedit kazne zbog domaće utrke.
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡