Drugi zavoj
2017- Udes Jolyona Palmera i Romaina Grosjeana na startu utrke

Treći zavoj
2015- Silovit udes Romaina Grosjeana

2016- Višestruki kontakti Sebastiana Vettela i Danilla Kvjata koji su na koncu uzrokovali Vettelovo odustajanje

Četvrti zavoj
2015- Udes Kimia Raikkonena i Valtterija Bottasa

Alokacija guma:

Poredak tablica:

Vremenska prognoza:
Petak- Pljuskovi
▲23ºC / ▼ 16ºC
Subota- Kiša
▲21ºC / ▼ 14ºC
Nedjelja- Djelomično oblačno
▲21ºC / ▼14ºC
Sezona je naprosto dobila preporod, ali jezivo kasno. Mečka je već na vratima obe titule.
No to ne treba nas demotivirati jer zbilja prethodnih par izdanja su bili uzbudljivi te da se podosta može još desiti. Primjerice, iduća stanka je Sochi Autodrom, mjesto gde je Mečka izdominirala 100%. Od svih 7. utrka u Rusiji (računam i 1913. i 1914.) sve su pripale Mercedesu. Ferrari je dokazao da ima bolid za brze staze i ove sezone može srušiti taj rekord.
Mene lično ta činjenica je nabrijala 110% i jedva čekam utrku, iako Sochi glasi kao najdosadnija pista. Također, sredina poretka bukvalno gori. Pregršt uzbudljivih duela očekujemo u nedjelju!
U crticama, vijesti uoči VN Rusije:
- Hamilton: Moramo se pošteno oznojiti, Ferrari je nepobedljiv
- Albon: Procesijska VN Singapura s moje strane mi je pomogla da nađem par caka što se tiče poboljšanja stila vožnje
- Kvjat: Raikkonen me je pokušao ubiti u Singapuru
- Horner: Impresioniran sam Ferrarijevom preporodu, Mercedes godinama je bechmark, no sada proživljavaju ono što mi proživljavamo svih ovih godina u novoj eri jer ne mogu stići Ferrari
- Ricciardo: Idealno, voleo bi osvojiti titulu s Red Bullom. To nije išlo, došao sam u Renault no tu nije sve idealno. 2020. sam i dalje s Renaultom, no 2021. ću odlučiti o svojoj budućnosti. I dalje žarko želim titulu.
- Vettel: nisam toliko zadovoljan pobjedom koliko vi mislite
- Gasly: Poeni u Singapuru su jedno veliko hvala Toro Rossu
- Leclerc: Sada potpuno razumem odluke stratega tjekom utrke u Singapuru
- Verstappen: Singapur nije uopće bio zadovoljavajuć, moramo [Red Bull] se trgnuti te poprvaiti tempo
- Renault: Singapur je bio na neki način "kontrola štete"
- Hulkenberg: Srećan sam što smo makar nešto osvojili u Singapuru
- Haas: Kubica bi bio idealan kao naš vozač za simulator
- Kubica: Ne želim raditi kao isključivo vozač simulatora, žestoko sam se pripremao više godina za povratak u F1 i to da potraćim samo da bi bio zaključan nekoliko hiljada sati u sobi za simulator. Želim se utrkivati, te povremeno voziti simulator. Dosta sam vremena proveo u njemu, sad se hoću utrkivati.
TV Program*
Petak
10:00 Prvi slobodni trening (90 minuta)
14:00 Drugi slobodni trening (90 minuta)
Subota
11:00 Treći slobodni trening (60 minuta)
14:00 Kvalifikacije (60 minuta)
Nedjelja
13:10 Utrka (120 minuta)
* naša vremenska zona