VN Singapura (Marina Bay Street Circuit) 20.9.-22.9.2019.

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

f1_zg
Formula 4
Formula 4
S nama već: 7 god 9 mj
Navija za: Charles Leclerc
avetma je napisao/la: 22.09.2019., 22:06
pigmalion je napisao/la: 22.09.2019., 21:56
f1_zg je napisao/la: 22.09.2019., 21:49

Ja sam mislio da na ovoj stranici nema međusobnih osobnih vrijeđanja. Ili to ne vrijedi za donatore koji navijaju za Vettela? Di je sada Vetma pravednik da upozori na pravila foruma?
Vetma pravednik će prvo pobrisati ove postove, da može uvesti svoju pravdu, na svojem portalu...... :facepalm: :facepalm:
Jel ti ovo "Vetma pravednik" isto dio korektnog komentiranja ili? Da ste ovako naživcirani nakon svake utrke portal bi eksplodirao od broja postova :kokice:
Jesi Vetma? Jesi. Jesi pravednik na forumu? Jesi. Jesi brisao ljudima postove zbog manjih stvari nego kad netko nekog nazove kompleksašem i klaunom, jesi. Ali sad ti se neda. Što se sad praviš Englez :)

P. S. NE TRAŽIM NIKAKAV BAN NI SANKCIJE ZA NIKOGA, ZAFRKAVAM SE (čisto da se zna)
"There are two things no man will admit he cannot do well: drive and make love."

F12000
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Leclerc
Potpuna neistina jer mu je rečeno oko kruga 15 ili 16 da počne pritiskati...nije se ništa štedilo.
Reklo mu je da počne pritiskati ali mu nije reklo da je Vettel u boxu. On je još mislio da je neka verzija "zgusnutog grida" u igri.

Tko je to rekao? Netko iz Ferrarija ili? Ide se u boks kako utrka diktira...Leclerc je ukupno imao skoro 4 sekunde prednosti pred Vettelom, a ovaj je odvozio out lap koji je bio brži za 3.8 sec...za usporedbu Max iza Vettela, na istoj strategiji vozi SEKUNDU sporiji out lap.
To je korektno prema vozaču u vodstvu, ali normalno da se tim stavlja ispred vozača. Ipak, zadržimo i to na umu radi konteksta.
O čemu pričamo ovdje? Ferrari se iznenadio da je ovaj odvozio takav krug + imao je pola sekunde sporije zaustavljanje Seb i onda je izašao ispred Charlesa.
Možete slobodno prestati s tim čudesni krug Vettela, užasni spor Leclerc, jer je i sam Vettel rekao da je hard imao puno bolji grip u odnosu na stare soft gume. Tako da je očito raniji pit uvelike pogodovao Vettelu.

slika

avetma
Administrator
Administrator
S nama već: 10 god 4 mj
Kontakt:
f1_zg je napisao/la: 22.09.2019., 22:29 Jesi Vetma? Jesi. Jesi pravednik na forumu? Jesi. Jesi brisao ljudima postove zbog manjih stvari nego kad netko nekog nazove kompleksašem i klaunom, jesi. Ali sad ti se neda. Što se sad praviš Englez :)

P. S. NE TRAŽIM NIKAKAV BAN NI SANKCIJE ZA NIKOGA, ZAFRKAVAM SE (čisto da se zna)
Zašto bih brisao kad guštam kako se koprcate :trep: Na komentarima ispod članka bih brisao jer tamo za ovakve glupave rasprave nema mjesta, ali na forumu? Samo rokajte, ovdje je tolerancija na sol puno veća :rofl:

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Možete slobodno prestati s tim čudesni krug Vettela, užasni spor Leclerc, jer je i sam Vettel rekao da je hard imao puno bolji grip u odnosu na stare soft gume. Tako da je očito raniji pit uvelike pogodovao Vettelu.
Evo ti usporedba sa svima u prvom krugu na Hard gumama tj Out lapu...

slika

Znači ili sam ja lud ili umišljam...ali taj drugi i treći sektor je bio da u usporedbi sa ostala 4 vozača čudesan.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

f1_zg
Formula 4
Formula 4
avetma je napisao/la: 22.09.2019., 22:32
f1_zg je napisao/la: 22.09.2019., 22:29 Jesi Vetma? Jesi. Jesi pravednik na forumu? Jesi. Jesi brisao ljudima postove zbog manjih stvari nego kad netko nekog nazove kompleksašem i klaunom, jesi. Ali sad ti se neda. Što se sad praviš Englez :)

Zašto bih brisao kad guštam kako se koprcate :trep: Na komentarima ispod članka bih brisao jer tamo za ovakve glupave rasprave nema mjesta, ali na forumu? Samo rokajte, ovdje je tolerancija na sol puno veća :rofl:
Ok, skidamo rukavice, meni odgovara.... 😀
"There are two things no man will admit he cannot do well: drive and make love."

nelinjo
Formula 2
Formula 2
S nama već: 7 god 3 mj
Navija za: Ferrari
Iceman je napisao/la: 22.09.2019., 22:14
nelinjo je napisao/la: 22.09.2019., 22:00 U Ferrariju postoje Vettelovci 90% i Leclercovci 10% 😄

Ekipa je danas pobjedila drugovi! Navijajte za ekipu!

Ovo je uradjeno samo zato sto je sampionat rijesen! Da nine, drugacije bi se postupalo! Danas 1-2... Slavite Ferrarijevci. Pustite se Vettela i Leclerca!
Da budem iskren mislim da je omjer puno manji i korist Vettela spram Leclerca. Drugo Ferrari je danas ostvario P1-2 sto je fenomenalno s obzirom kako je sezona krenula i kakva su bila ocekivanja u Singapuru. Naprasili smo Mercedes jucer, danas smo samo potvrdili da se napokon mozemo nositi s njima. Vjerojatno su i dalje bolji u managementu guma, sto ih uvijek stavlja kao glavne kandidate za pobijedu, ali Ferrari je napravio u posljednje 3 utrke ono sto nije buo sposoban jako dugo. Uvijek su bile kontroverze oko strategije, napokon je ta strana poslozena koliko toliko cini mi se.
Moje iskreno misljenje je da ja nisam siguran da ce Vettel osvojiti naslov s Ferrarijem, ali dok vozi za Ferrari ocekujem top izvedbu od njega. Bio poguranac od strane Ferrarija ili ne, tako me briga. Ako ga ova pobjeda malo trgne, briga me tko se ljuti ili ne. Leclerc ce ionako harati F1 sljedecih 15 godina tak da nemamo tu sto pricati o jadnom pedru. Mene bi vise brinulo da su ga stavili u crveni bolid a da je ispao novi Massa ili da se događa kao ovo danas s Bottasom.
Za mene je Ferrari na prvom mjestu! Da se ne lazemo! Leclerc je trenutno brzi vozac od Vettela. Ali, s obzirom da je sezona 99,9% izgubljena, dobar potez ekipe za 1-2!

Sto se tice toga ko je trenutno u trci brzi, sacekajmo sledece trke. Ali mislim da je Ferrari sa ovim nadogradnjsma dobio u race paceu.

Sad se radujem Russiji bez obzira na rezultat. Bitna je sprema za 2020. Na to se ekipa fokusirala i treba shvatiti da je ovo odlicno za Ferrari. Nisu se odrekli ovog koncepta, kao sto je Mattia rekao... Idemo do kraja iskoristiti SF90, pa tek onda bolid za 2020.

Mislim da ce im sada biti lakse da pripreme koncept bolida za sl sezonu. I dalje je SF90 daleko iza merca, ali mi se svidja kako se odvija trenutno situacija.

FORZZA FERRARI!!! 😄
Bivši navijač Juventusa, a ubrzo i Ferrarija!

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
f1_zg je napisao/la: 22.09.2019., 22:36 Ok, skidamo rukavice, meni odgovara.... 😀
Ma nema rukavica ni dvoboja, ali da je zabavno - jest.

F12000
Formula 1
Formula 1
Ferrari je napisao/la: 22.09.2019., 22:36

slika

Znači ili sam ja lud ili umišljam...ali taj drugi i treći sektor je bio da u usporedbi sa ostala 4 vozača čudesan.
Čista staza/zrak? Uostalom razlika je napravljena dok je Leclerc bio na starom softu. To je ono što treba usporediti.
slika

f1_zg
Formula 4
Formula 4
F12000 je napisao/la: 22.09.2019., 22:43

slika

Čista staza/zrak?
Kolega prestani se truditi, nema smisla, sačekajmo Rusiju. Dobro je i ispalo da Leclerc nije išao na Vettela, samo bi se razbili.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
F12000 je napisao/la: 22.09.2019., 22:43

slika

Čista staza/zrak? Uostalom razlika je napravljena dok je Leclerc bio na starom softu. To je ono što treba usporediti.
Svi su izašli u nekakvom čistom zraku...
To nije poanta. Poanta je da nitko nije odvozio ni približno dobar out lap kao Seb...i to mu je donijelo pobjedu.

Isto tako poanta je da je Leclerc dobio požurnicu u 15-om krugu, znači nije trebao ništa štedjeti...to što je Vettel u boksu je njemu potpuno nebitna stavka, a što se tiče guma jedini je bio u čistom zraku cijeli prvi stint...
slika slika

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 7 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
avetma je napisao/la: 22.09.2019., 22:29
F12000 je napisao/la: 22.09.2019., 22:07 usprkos tome što vozač ispred uvijek ide prvi
Ne ide.
F12000 je napisao/la: 22.09.2019., 22:07 Još uz to, nisu obavijestili Leclerca o tome, da eventualno podigne pace i izbori se za prvo mjesto. Nego je vjerojatno,sukladno dogovoru kojeg su imali cijelu utrku, nastavio čuvati gume i držao grid zbijenim.
Jesi provjerio team radio ili pričaš napamet? Ovo je potpuno netočno pa me zanima je li namjerno pišeš krivo ili slučajno iz neznanja? Leclercu je rečeno da može pritiskati 4 kruga prije nego je Vettel otišao u boks. U tom krugu Leclerc je imao 1:48.7, a nakon što su mu rekli da može pritiskati odradio je ovo:

Kod: Označi sve

1:48.3
1:47.8
1:49.0
1:49.6
Znači, rečeno mu je da može pritiskati - nije uspio.
Ispade da bi bolje prošao da mu nisu rekli da pritišće i da je vozio kako je vozio :mrgreen:

Kako god, nije Seb kriv za ovo, čak štaviše je zaslužan, jer je odvezao zvjerski outlap, a kolega @Explorer se dobro dosjetio Monaka 2017. kad ekipa nije napravila nikakvu grešku, ali su gume nekim čudom se upalile kod onih koji su ostali 2-3 kruga poslije prve ture zaustavljanja i tu su Seb i Ricciardo profitirali, jedan jednu poziciju, drugi dvije pozicije. Splet okolnosti, ništa drugo.
slikaslika

F12000
Formula 1
Formula 1
To nije poanta. Poanta je da nitko nije odvozio ni približno dobar out lap kao Seb...i to mu je donijelo pobjedu.
Da je Leclerc prvi otišao u box, a Seb krug nakon, bi li mu onaj "izvanzemaljski" krug bio dovoljan za prvo mjesto? Ne vjerujem.
slika

Multi 21
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Ferrari, Vet, Max
Leclercu je rečeno da može pritiskati 4 kruga prije nego je Vettel otišao u boks. U tom krugu Leclerc je imao 1:48.7, a nakon što su mu rekli da može pritiskati odradio je ovo:

Zašto ovo izbjegavate "pobiti"?
Ako mu je ponestalo gume - onda mu baš ne ide to čuvanje gume kad su Vettelu izdržale bolje nego njemu u čistom zraku sa sporim tempom.
Poanta je da je Charles odvozio te krugove kako treba izašao bi sekundu i više ispred. Ali nije. Nije samo strategija osvojila ovu utrku...
Zadnja izmjena: Multi 21, dana/u 22.09.2019., 22:59, ukupno mijenjano 1 put.
"If everything seems under control, you're not going fast enough." Mario Andretti

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 2 mj
A jebote, koda gube prvenstvo :mrgreen:
Bottas u kućici :prcnjau:

slika

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
Multi 21 je napisao/la: 22.09.2019., 22:58
Leclercu je rečeno da može pritiskati 4 kruga prije nego je Vettel otišao u boks. U tom krugu Leclerc je imao 1:48.7, a nakon što su mu rekli da može pritiskati odradio je ovo:

Zašto ovo izbjegavate "pobiti"?
Ako mu je ponestalo gume - onda mu baš ne ide to čuvanje gume kad su Vettelu izdržale bolje nego njemu u čistom zraku sa sporim tempom.
Je li Vettel kmečao ovako u Belgiji nakon što je žrtvovan 10x puta gore nego Leclerc ovdje?
Zato jer su brojevi zajebana stvar :)

Što se tiče guma, vidjelo se na kraju - Leclerc je krenuo napadati Vettela, ali je (opet) ostao bez guma.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
F12000 je napisao/la: 22.09.2019., 22:57
Da je Leclerc prvi otišao u box, a Seb krug nakon, bi li mu onaj "izvanzemaljski" krug bio dovoljan za prvo mjesto? Ne vjerujem.
Da je otišao prvi u boks vratio bi se u promet najvjerojatnije...Hamilton bi ostao krug dva duže (bio je brži u toj fazi) i što onda? Hamilton se vraća ispred Leclerca, Max preskače Vettela sigurno, a možda i Leclerca.

Tek bi onda bio show na forumu i mrežama.
slika slika

Multi 21
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Ferrari, Vet, Max
https://twitter.com/LeeMathurin/status/1175819725160538112 Umirem :rofl:
"If everything seems under control, you're not going fast enough." Mario Andretti

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 7 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Jest ali sa Sebom su morali pokrivati Maxa i na kraju je ispalo da imaju 1-2, a ne 1-4 ili u najgorem slučaju 2-4, ako bi ih sem Maxa i Lewis preskočio.

Mislim ko navija za Leclerca, jasno je da mu nije pravo, ko navija za Seba :zubo: njemu je drago, a ko navija za Ferrari njemu je perfektno obavljen posao ekipe jer je uzet maximalan broj bodova, minus bod za najbrži krug :chill:

Na kraju krajeva, ko koga plaća? Tako da Charles može samo zavezat' i okrenut' se idućoj utrci :prcnjau:

EDIT: Te McLarenove mehaničare stvarno treba zatvorit' u prostoriju gdje imaju samo bolid, 2 seta guma, pištolje i dizalice i ne davat' im da išta jedu i piju dok ne nanizaju 1000 mjenjanja za redom bez ovih pizdarija. Otkad znam za F1 McLaren je gubio trke zbog mehaničara i pištolja sa kojima stalno nešto eksperimentišu :facepalm:
slikaslika

reso20
GP3
GP3
S nama već: 10 god 3 mj
Ferrari je napisao/la: 22.09.2019., 19:46
F12000 je napisao/la: 22.09.2019., 19:42
Grah0 je napisao/la: 22.09.2019., 19:38 Šta je to učinjeno?
Vettelu je dan bolji (prvi) pit stop kako bi se maksimizirao učinak momčadi.
Samo što je Seb u JEDNOM krugu nadoknadio skoro 4 sekunde.

Imao je bolesno dobar out lap i napravio je razliku. Isto tako zaustavljanje Vettela 2.9 sec, a Leclerca 2.4...znaci jos pola sekunde.

Daj molim te. Uostalom Leclerc se kasnije nije baš ni približio Vettelu do kraja...

Smiri se.
Na kraju je bilo 3 sekunde. Ono što Leclercu nisu rekli "PUSH" da je Vettel otišao u boks nego prešutili....
Dalje, Leclerc nakon toga sa 6.5 sekundi u 2 kruga spušta na 4 sec i tu stiže saftey car.
Ono što mi je upada u oči je što je mali dobio po prstima u Monzi i iz njegovog govora se da isčitati da je tamo dobio jezikove juhe a ovdje su mu ga metnuli (to je što on misli...)
Mislim da i dalje mora biti sretan s obzirom na Spa i sve što se događalo. Mislim da je vrijeme da Ferrari poradi na strategiji i max iskoriste ovu sezonu za sebe kao TIM je trenutačno malo bi piškili pa bi malo kakili.
PS. Ja sam znao da Vettel uzima to i za team i njega je ovo velika stvar. Prvenstvo je Mečkino ali do tad želimo bar još koju jebačku trku.

F12000
Formula 1
Formula 1
Ferrari je napisao/la: 22.09.2019., 23:01
Da je otišao prvi u boks vratio bi se u promet najvjerojatnije...Hamilton bi ostao krug dva duže (bio je brži u toj fazi) i što onda? Hamilton se vraća ispred Leclerca, Max preskače Vettela sigurno, a možda i Leclerca.

Tek bi onda bio show na forumu i mrežama.
Opet, rezultat Leclerca je žrtvovan za dobrobit ekipe, posljedično i Vettela. Mislim da nije zaslužio da ga se dodatno pljuca nakon ovoga.
slika
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡