A ne pase kad je Lec u prvom planu... Ne pase ekipi kad je Seb u prvom planu a evo ne pase i kad je momcad u prvom planu.. Ko ce ugodit svima..Sarma je napisao/la: 22.09.2019., 20:04 Logično.
https://twitter.com/SmilexTech/status/1175830813663027201
VN Singapura (Marina Bay Street Circuit) 20.9.-22.9.2019.
- CrashOverride Verified
- Formula 1
- S nama već: 8 god 11 mj
- Navija za: Ferrari
Fino Alla Fine
- Iceman
- Formula 1
- S nama već: 10 god 3 mj
- Navija za: Ferrari, KR7
Ne znam samo kako se nekima da njurgaju i njurgaju, stalno neke borbe, ali o je valjda tako kad se radi o top vozačima.
Pustimo sad na stranu prošle utrke i što se događa s Vettelom, gledajmo ovu utrku za sebe jer i ovako Ferrari nije u borbi tako da iz pozicije navijača Ferrarija meni je apsolutno svejedno tko je P1 odnosno P2. U neku ruku mi je drago da je Vettel uzeo pobjedu jer mu je prijeko potreban dobar rezultat za ostatak sezone.
Ja nisam inženjer, ali bilo je vrlo jasno što je Ferrari pokušao napraviti s uvođenjem Vettela prvog. I tko hoće to shvatiti shvatit će. Priče Leclerc je budućnost, trebaju se osloniti na njega ja se slažem s time, ali F1 je i momčadski "sport" tako da ne možeš zaboraviti krajnji cilj.
Ako je krajnji cilj u Belgiji da Ferrari pobjedi, što je značilo da su morali žrtvovati jednog vozača, tada Vettela, danas se gledalo da Vettel ne izgubi P3 a na kraju kolateralna žrtva je bio Leclerc koji je izgubio P1. Iz pozicije momčadi oni mogu biti presretni.
Ja bih razumio kontroverzu da se Ferrari nalazi u situaciji kao što je bio Mercedes 2014, 2015, 2016, i dobrim dijelom 2017. Ono lagano sjedneš u bolid, vadiš neke sulude teorije o kompetitivnosti drugih, odvoziš sa pola gasa i odlučuješ na pitwallu tko ima pravo na pobjedu.
Ali Ferrari se ne nalazi u toj situaciji, Leclercu se danas Hamić nabio u prvom stintu na guz, nije napravio dovoljan gap i jbg išlo se Maxa pokrivati sa Vettelom.
Jel se moglo Leclerca uvesti prvog? Možda... Da li bi završio ispred Hamiltona? Hm to oni znaju.
Jbt nit prva nit zadnja takva situacija i ovdje neki proljevaju žuč ko klinčadija kada spuše match u Fortniteu.
Ferrari treba jakog Vettela i nadam se da će ga ova pobjeda malo motivirati da se trgne. Leclerc je pravi dijamant koji još uči, ali pokazuje dijelom sebičnost što je bila odlika svih prvaka, pa i samog Vettela (ono buraz multi 21???...), Alonsa (baby ovo baby ono), Hamilton (mislim ono očigledno je iz neba da Bottas nema pravo biti ispred Hamija koji u simbiozi sa Mercedesom želi pošto poto izjednačenje rekorda sa Schumijem). Tako da ja malog mogu razumijeti jer je pošto poto htio hat trick. Jedino mi nije jasno što ima mlađi Todt razgovarati s Binottom. Mislim mali nije veći od Ferrarija, tako da ono....
Pustimo sad na stranu prošle utrke i što se događa s Vettelom, gledajmo ovu utrku za sebe jer i ovako Ferrari nije u borbi tako da iz pozicije navijača Ferrarija meni je apsolutno svejedno tko je P1 odnosno P2. U neku ruku mi je drago da je Vettel uzeo pobjedu jer mu je prijeko potreban dobar rezultat za ostatak sezone.
Ja nisam inženjer, ali bilo je vrlo jasno što je Ferrari pokušao napraviti s uvođenjem Vettela prvog. I tko hoće to shvatiti shvatit će. Priče Leclerc je budućnost, trebaju se osloniti na njega ja se slažem s time, ali F1 je i momčadski "sport" tako da ne možeš zaboraviti krajnji cilj.
Ako je krajnji cilj u Belgiji da Ferrari pobjedi, što je značilo da su morali žrtvovati jednog vozača, tada Vettela, danas se gledalo da Vettel ne izgubi P3 a na kraju kolateralna žrtva je bio Leclerc koji je izgubio P1. Iz pozicije momčadi oni mogu biti presretni.
Ja bih razumio kontroverzu da se Ferrari nalazi u situaciji kao što je bio Mercedes 2014, 2015, 2016, i dobrim dijelom 2017. Ono lagano sjedneš u bolid, vadiš neke sulude teorije o kompetitivnosti drugih, odvoziš sa pola gasa i odlučuješ na pitwallu tko ima pravo na pobjedu.
Ali Ferrari se ne nalazi u toj situaciji, Leclercu se danas Hamić nabio u prvom stintu na guz, nije napravio dovoljan gap i jbg išlo se Maxa pokrivati sa Vettelom.
Jel se moglo Leclerca uvesti prvog? Možda... Da li bi završio ispred Hamiltona? Hm to oni znaju.
Jbt nit prva nit zadnja takva situacija i ovdje neki proljevaju žuč ko klinčadija kada spuše match u Fortniteu.
Ferrari treba jakog Vettela i nadam se da će ga ova pobjeda malo motivirati da se trgne. Leclerc je pravi dijamant koji još uči, ali pokazuje dijelom sebičnost što je bila odlika svih prvaka, pa i samog Vettela (ono buraz multi 21???...), Alonsa (baby ovo baby ono), Hamilton (mislim ono očigledno je iz neba da Bottas nema pravo biti ispred Hamija koji u simbiozi sa Mercedesom želi pošto poto izjednačenje rekorda sa Schumijem). Tako da ja malog mogu razumijeti jer je pošto poto htio hat trick. Jedino mi nije jasno što ima mlađi Todt razgovarati s Binottom. Mislim mali nije veći od Ferrarija, tako da ono....
- pigmalion
- Formula 1
- S nama već: 9 god 3 mj
- Navija za: Fernanda, Ocon (Qatar23 )
Gdje ti tu vidiš hate? Pogrešno tumačiš moj post.senna66 je napisao/la: 22.09.2019., 18:56Majko mila, al vam je Seb utrljao sol na ranu.pigmalion je napisao/la:Sebastian Vettel je za mirovinu.
Ferrari je danas uzeo / oteo / ukrao ( nazovite to kako god vam odgovara ), pobjedu Charlesu Leclercu.
Neka dovedu Nicu Hulkenberga u Ferrari kao timskog kolegu C.L. ( savršen za drugog vozača ), a Sebastaina neka pošalju u mirovinu.
I kraj priče.
Imao je CL mnogo krugova da ga prestigne. Nije. Čak ni nakon 3 restarta. Kraj priče.
Pomirite se s time da je Seb obavio bolji posao.
Ono što je Seb za njega učinio u Belgiji nećemo spominjati? A na ono u Monzi kada mu nije dao zavjetrinu ćemo se također praviti blesavi? Dakle mali ne samo da je nije timski igrač nego je i šupak. Ne samo prema Sebu nego i timu onom pljuvačinom i plakanjem u stilu Hamiltona na radiju. Prva godina u Ferrariju a postavlja se kao da se njemu Ferrari mora ispričavati za nešto što si je danas sam kriv.
Jadno od vas koliko možete mrziti nekog vozača. Seb je svoju pobjedu izborio sam, i ne mogu vjerovati da vas ta jedna pobjeda toliko može izbaciti iz takta da pišete ovavke hejterske komentare.
I Seb je pobjedu osvojio Ferrarijevom taktikom, koja na kraju ispada taktika maksimalnog momčadskog učinka.
Ali jedna stvar vam je frka: Leclerc nije Bottas. Bottas je šutio i trpio sve do ove utrke ( sjeti se jučerašnjih kvalifikacija ). Leclerc je došao do svojih prvih pobjeda i namjerava ih uzeti što više ove godine - "nanjušio je krv" - to neće niti ovakve momčadske Ferrarijeve taktike spriječiti, osim danas kada je Leclerc ostao hladne glave, i nije napadao Vettela, jer je i to bio dio taktike da se maksimizira momčadski rezultat na današnjoj utrci.
Sve ima svoje granice, pa i Leclercova "poslušnost".
......ne mogu, ali hoću......
.....biti po svome,.....
Takes more than combat gear to make a man.
Takes more than a license for a gun.
Confront your enemies, avoid them when you can.
A gentleman will walk, but never run

- pigmalion
- Formula 1
- Navija za: Fernanda, Ocon (Qatar23 )
History.

......ne mogu, ali hoću......
.....biti po svome,.....

-
zelot
- Formula 1
- S nama već: 9 god 8 mj
dajte ljudi lakse malo po sebu. i ja ga kritiziram kad treba, kao recimo jucer u kvalama zbog greske u zadnjem brzom krugu gdje je imao sanse barem za p2 a vjerojatno i za p1 ali ok, nije bila preskupa greska.
danas je bio odlican. odvozio najbolje utrku. iskoristio pruzenu priliku i svaka mu cast. odlican pit i cista staza sto je iskoristio najbolje moguce i to je to. sasvim zasluzena pobjeda i napokon neka je da malo dodje sebi iako mu nece bit lako jer lec je pravi gladni lav i ne fali mu puno da vecinu tifosa okrene ka sebi. momcad malo teze jer ipak je seb veliki prvak f1 pa ga ne mogu pretvorit u bottasa samo tako i da ga lec pocne bas zestoko dobivati.
sve u svemu merc je sam usro motku. u par navrata su bili na nekih 0.6, 0.7 iza lec i tada su trebali ici po hard gume za koje se nitko nije morao brinuti dal ce izdrzati jer sc mora izaci, pogotovo kad se izmjene gume pa bude razlika u brzini i dodje do cescih napada... da su uzeli gume ham bi lako pobjedio a i bottas bi prosao bolje pod pretpostavkom da bi jedan ferr odmah reagirao na hamov pit. ukoliko ne bi odmah reagirali, merc je mogao uzeti p1 p2.
al nema veze, naslovi su skoro pa sigurni i dobro ce nam doci da nas ferr malo stisne (tj vec stisce i to fino u zadnje 3 utrke) tako da se ne opustimo i zagrizemo jos jace za sljedecu godinu gdje ce se i rbr sa hondom jos pribliziti. ocekujem da ce ferr nastaviti sa jakim tempom. nemos bit najbrzi u monzi pa u singapuru slucajno. mozes samo ako si shvatio bolid i unaprijedio ga do te razine da pobjedjujes tako da deckima iz scuderie svaka cast, pa i binotu. iscupao se iz svega i pokazuje da zna sta treba i da moze.
jos bih dodao opasku za maxa... za sada ima lijep broj skalpova timskih kolega. ricci, lord, albon i ne znam tko je jos iz torro rossa fasovo. jedino je rici zaostajao manje od 3-4 desetinke a i to nisam siguran ako se pogleda max iz drugog dijela sezone dok je sa ricciem vozio. uglavnom, manje vise svi koji su mu dosli izdominirao je. ok, nisu neki kalibar (ili jesu ali ne pored njega, to cemo tek saznat) osim ricciarda koji je odlican vozac ali ipak mu je falilo... max je opak stvarno.. evo i danas, obje mecke su ipak ostale iza i ham mu nije mogao ni prismrditi zadnjih 10 krugova, opet je uzeo maksimalno sto je mogao, cak i vise. steta za spa sto je onako odvozio prvi zavoj. sad su ga seb i lec stigli skroz...
danas je bio odlican. odvozio najbolje utrku. iskoristio pruzenu priliku i svaka mu cast. odlican pit i cista staza sto je iskoristio najbolje moguce i to je to. sasvim zasluzena pobjeda i napokon neka je da malo dodje sebi iako mu nece bit lako jer lec je pravi gladni lav i ne fali mu puno da vecinu tifosa okrene ka sebi. momcad malo teze jer ipak je seb veliki prvak f1 pa ga ne mogu pretvorit u bottasa samo tako i da ga lec pocne bas zestoko dobivati.
sve u svemu merc je sam usro motku. u par navrata su bili na nekih 0.6, 0.7 iza lec i tada su trebali ici po hard gume za koje se nitko nije morao brinuti dal ce izdrzati jer sc mora izaci, pogotovo kad se izmjene gume pa bude razlika u brzini i dodje do cescih napada... da su uzeli gume ham bi lako pobjedio a i bottas bi prosao bolje pod pretpostavkom da bi jedan ferr odmah reagirao na hamov pit. ukoliko ne bi odmah reagirali, merc je mogao uzeti p1 p2.
al nema veze, naslovi su skoro pa sigurni i dobro ce nam doci da nas ferr malo stisne (tj vec stisce i to fino u zadnje 3 utrke) tako da se ne opustimo i zagrizemo jos jace za sljedecu godinu gdje ce se i rbr sa hondom jos pribliziti. ocekujem da ce ferr nastaviti sa jakim tempom. nemos bit najbrzi u monzi pa u singapuru slucajno. mozes samo ako si shvatio bolid i unaprijedio ga do te razine da pobjedjujes tako da deckima iz scuderie svaka cast, pa i binotu. iscupao se iz svega i pokazuje da zna sta treba i da moze.
jos bih dodao opasku za maxa... za sada ima lijep broj skalpova timskih kolega. ricci, lord, albon i ne znam tko je jos iz torro rossa fasovo. jedino je rici zaostajao manje od 3-4 desetinke a i to nisam siguran ako se pogleda max iz drugog dijela sezone dok je sa ricciem vozio. uglavnom, manje vise svi koji su mu dosli izdominirao je. ok, nisu neki kalibar (ili jesu ali ne pored njega, to cemo tek saznat) osim ricciarda koji je odlican vozac ali ipak mu je falilo... max je opak stvarno.. evo i danas, obje mecke su ipak ostale iza i ham mu nije mogao ni prismrditi zadnjih 10 krugova, opet je uzeo maksimalno sto je mogao, cak i vise. steta za spa sto je onako odvozio prvi zavoj. sad su ga seb i lec stigli skroz...
- f1_zg
- Formula 4
- S nama već: 7 god 9 mj
- Navija za: Charles Leclerc
Pa zato što puno ljudi smatra da su mu pobjede nezaslužene. Da nije tako, nebi se puno pisalo o tome.Brumica je napisao/la: 22.09.2019., 19:57 Moram reći da me uvijek fascinira koliko Sebove pobjede trigeriraju ljude na društvenim mrežama i forumima.![]()
"There are two things no man will admit he cannot do well: drive and make love."
- Pastor
- Formula 1
- S nama već: 7 god 2 mj
- Navija za: Seb
Lako je bilo takvu taktiku određivati kad su bili u svom svijetu. I bilo je pitanje kome će od njih dvojice pripasti pobjeda. Ali kad je ovako gusto mora se gledati situacija na stazi. Nema tu pravila. A ne možeš reći ovaj će prvi i gledati da odradiš undercut, pa ako Mečka tamo trzne u desetom krugu sa onim fejk izlaskom, da ti odmah uletiš. Ne mogu ni hard gume izdržati toliko. Zato je bitno ostati što duže na stazi, a ipak reagirati kad neko prvi povuče potez. Ferrari nije mogao dopustiti da Max ode u boks, a da oni ostave Vettela vani.Ferrari je napisao/la: 22.09.2019., 19:54To valjda smo u Mercedesu vrijedi...u Ferrariju ne.Ali zar ne vrijedi ono pravilo tko je prvi u utrci, prvi ide u boks? Mislim da to vrijedi i za Ferrarijev F1 tim - nekakav interni dogovor, koji se više niti ne spominje: prvi u utrci ima pravo na prvi boks.
Mercedes kada je imao Rosberga i Hamiltona bi uvijek pokušao orkestrirati da se ova dvojica ne susretnu na stazi, a vozači nisu mogli raditi alternativnu strategiju.
- Ferrari
- Formula 1
- S nama već: 10 god
- Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Pa ni ne piše se puno o tome...samo nekolicina kompleksaša.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari

- Pastor
- Formula 1
Ako ćemo o nezasluženom, ja ne pamtim kad je neko nezasluženije uzeo pp od Leclerca u Mnozi. Oba Mercedesa za dlaku iza njega, i to zahvaljujući Kimiju. I vrlo mala prednost sa zavjetrinom nad Vettelom bez zavjetrine. I onda šupački ne vrati uslugu u drugom pokušaju.
I danas je ispao šupak, nakon što mu je sve bilo naklonjeno u prve dvije pobjede u karijeri. On ovako popljuje tim... I još ako je istina da mu menadžer ide napadati Ferrari zbog ovog, to je novo dno...
- f1_zg
- Formula 4
Jakog Vettela? Ja na njegovom mjestu danas nebi bio ništa jači nego jučer. Može se tu filozofirati još tri dana, poklonili su mu prvo mjesto. Jeli to radi momčadi, jeli to radi Monze ili je to radi toga što je on Seb Vettel, to nije važno. Važno je da nije bilo takve strategije u kojoj je doveden u bolji položaj da nebi bio prvi u utrci i gotovo. I on to jako dobro zna. Nije baš slavio pobjedu i odmah se morao pravdati zbog strategije. Mislite da neće čitati društvene mreže ovaj tjedan? Cmon, ako mu ovo nahrani ego onda je veći seronja nego što sam mislio.Iceman je napisao/la: 22.09.2019., 20:15
"There are two things no man will admit he cannot do well: drive and make love."
- MSC
- Formula 1
- S nama već: 9 god 8 mj
- Kontakt:
Ako je manager išao napadati Ferrari, Binotto mu je mogao reći da Kimi uvijek može natrag u Ferrari ako im ne odgovara. Sere mi se od tih ljudi u odjelima, sjebali su svijet.Pastor je napisao/la: 22.09.2019., 21:04Ako ćemo o nezasluženom, ja ne pamtim kad je neko nezasluženije uzeo pp od Leclerca u Mnozi. Oba Mercedesa za dlaku iza njega, i to zahvaljujući Kimiju. I vrlo mala prednost sa zavjetrinom nad Vettelom bez zavjetrine. I onda šupački ne vrati uslugu u drugom pokušaju.
I danas je ispao šupak, nakon što mu je sve bilo naklonjeno u prve dvije pobjede u karijeri. On ovako popljuje tim... I još ako je istina da mu menadžer ide napadati Ferrari zbog ovog, to je novo dno...
"What a little star." May 26, 2012.
- gjoko-mkd
- Formula 2
Lepo objašnjeno....
Team boss Mattia Binotto explained why Leclerc was not pitted first.
"Verstappen was ready to stop so we had to protect his [Sebastian's] position," Binotto told Sky Sports F1.
"It was the best opportunity for us to try and overtake Hamilton. Later on, we would have stopped Charles and the pit crew should have been free for him.
"So that was the right time to stop Sebastian - no discussion. Going out he drove very well on new tyres and, simply, that's racing and he has been ahead of Charles.
"We could not have stopped Charles at that stage because if you are leading the race you will not stop first. It was simply the proper window for Seb."
- Pastor
- Formula 1
Nije se on išao pravdati, nego ga je "objektivni" Sky zasuo glupim pitanjima...f1_zg je napisao/la: 22.09.2019., 21:12Jakog Vettela? Ja na njegovom mjestu danas nebi bio ništa jači nego jučer. Može se tu filozofirati još tri dana, poklonili su mu prvo mjesto. Jeli to radi momčadi, jeli to radi Monze ili je to radi toga što je on Seb Vettel, to nije važno. Važno je da nije bilo takve strategije u kojoj je doveden u bolji položaj da nebi bio prvi u utrci i gotovo. I on to jako dobro zna. Nije baš slavio pobjedu i odmah se morao pravdati zbog strategije. Mislite da neće čitati društvene mreže ovaj tjedan? Cmon, ako mu ovo nahrani ego onda je veći seronja nego što sam mislio.Iceman je napisao/la: 22.09.2019., 20:15
I nije mu ništa poklonjeno. Pobijedio je svojom brzinom, a Leclerc je izgubio svojom sporinom...
Zadnja izmjena: Pastor, dana/u 22.09.2019., 21:18, ukupno mijenjano 1 put.
- F12000
- Formula 1
- S nama već: 7 god 1 mj
- Navija za: Ferrari, Leclerc
Bez obzira na ovo pusto prolivanje pameti na portalu, činjenica ostaje da je Vettel danas došao do pobjede zahvaljujući pit wallu (opravdano ili ne). Zato ovo šepurenje Vettela u cool down roomu (kad već spominjemo kompleksef1_zg je napisao/la: 22.09.2019., 21:12Jakog Vettela? Ja na njegovom mjestu danas nebi bio ništa jači nego jučer. Može se tu filozofirati još tri dana, poklonili su mu prvo mjesto. Jeli to radi momčadi, jeli to radi Monze ili je to radi toga što je on Seb Vettel, to nije važno. Važno je da nije bilo takve strategije u kojoj je doveden u bolji položaj da nebi bio prvi u utrci i gotovo. I on to jako dobro zna. Nije baš slavio pobjedu i odmah se morao pravdati zbog strategije. Mislite da neće čitati društvene mreže ovaj tjedan? Cmon, ako mu ovo nahrani ego onda je veći seronja nego što sam mislio.Iceman je napisao/la: 22.09.2019., 20:15

- f1_zg
- Formula 4
Slažem ze za Monzu, to nije bilo ok, bilo namjerno ili nenamjerno. Ali napisati da je Leclercu sve bilo naklonjeno u te dvije utrke jednostavno nije točno, a nije ni tema.Pastor je napisao/la: 22.09.2019., 21:04Ako ćemo o nezasluženom, ja ne pamtim kad je neko nezasluženije uzeo pp od Leclerca u Mnozi. Oba Mercedesa za dlaku iza njega, i to zahvaljujući Kimiju. I vrlo mala prednost sa zavjetrinom nad Vettelom bez zavjetrine. I onda šupački ne vrati uslugu u drugom pokušaju.
Nadalje, zašto, ali zašto baš uvijek kad se spomene nezaslužene pobjede Vettela nitko to ne brani argumentima nego se ide na to da je Alonso govno od čovjeka, da je Hamilton imao sreće ili eto sad da je Leclercu sve bilo naklonjeno. Nevjerojatno....
- f1_zg
- Formula 4
Da, kaj mu je to trebalo? Ispao je pakšu pred cijelim "f1 univerzumom", čak su neki njegovi fanovi komentirali da to nije bilo ok.F12000 je napisao/la: 22.09.2019., 21:17Bez obzira na ovo pusto prolivanje pameti na portalu, činjenica ostaje da je Vettel danas došao do pobjede zahvaljujući pit wallu (opravdano ili ne). Zato ovo šepurenje Vettela u cool down roomu (kad već spominjemo kompleksef1_zg je napisao/la: 22.09.2019., 21:12Jakog Vettela? Ja na njegovom mjestu danas nebi bio ništa jači nego jučer. Može se tu filozofirati još tri dana, poklonili su mu prvo mjesto. Jeli to radi momčadi, jeli to radi Monze ili je to radi toga što je on Seb Vettel, to nije važno. Važno je da nije bilo takve strategije u kojoj je doveden u bolji položaj da nebi bio prvi u utrci i gotovo. I on to jako dobro zna. Nije baš slavio pobjedu i odmah se morao pravdati zbog strategije. Mislite da neće čitati društvene mreže ovaj tjedan? Cmon, ako mu ovo nahrani ego onda je veći seronja nego što sam mislio.Iceman je napisao/la: 22.09.2019., 20:15
Ferrari treba jakog Vettela i nadam se da će ga ova pobjeda malo motivirati da se trgne. Leclerc je pravi dijamant koji još uči, ali pokazuje dijelom sebičnost što je bila odlika svih prvaka, pa i samog Vettela (ono buraz multi 21???...), Alonsa (baby ovo baby ono), Hamilton (mislim ono očigledno je iz neba da Bottas nema pravo biti ispred Hamija koji u simbiozi sa Mercedesom želi pošto poto izjednačenje rekorda sa Schumijem). Tako da ja malog mogu razumijeti jer je pošto poto htio hat trick. Jedino mi nije jasno što ima mlađi Todt razgovarati s Binottom. Mislim mali nije veći od Ferrarija, tako da ono....) i njegovih fanova ispada još jadnije.