Alexander Albon

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 7 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
slika

slika

slika

slika
https://twitter.com/redbullracing/status/1168251513145352192 https://twitter.com/redbullracing/status/1168223232203337729 Idol Landa Norrisa je definitvno zaslužio svoju temu :thumbs:
Jučer je odvezao jako dobro, sigurno bolje nego Gasly na 11 od 12 utrka.

O nižim kategorijama ne treba puno pisati, čovjek je bio svjetski karting šampion, a kroz niže kategorije jednosjeda je također bio impresivan. Vidjet' ćemo hoće li zadržati mjesto dogodine pored Maxa Verstappena, pred njim su presudne utrke njegove karijere.
slikaslika

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
Hvala @LH44 na otvaranju, Albon je zaslužio to :thumbs:

Krstas
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 7 mj
Navija za: Liam Lawson
Iskreno znam ga iz nizih kategorija. Ali nikada ga nisam gledao kao telenta. Kao nekog brzog i jakog vozaca. I kada je usao u F1, bio sam jako skeptican. Ali momak stvarno odusevio. Pokazao da zna nesto. Da nije truba. Onaj manervar protiv Rikarda me blago sreceno odusevio. Al ruku na srcu u prvi dio trke je bio bas bas los. Al od zamjena guma pa do kraja odlicno odvezao.
Sve u svemu dobar vozac. Nije kanta ali ruku na srce nije ni sampionski kalibar.
slika

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Pa bio je on odličan i u F2... završio sezonu odmah iza Norrisa na 3. mjestu, skupio je i 4 pobjede naspram jedne Norrisa te sezone.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

Multi 21
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Ferrari, Vet, Max
Krstas je napisao/la: 02.09.2019., 18:52 Nije kanta ali ruku na srce nije ni sampionski kalibar.
To si zaključio na temelju 12 odvoženih utrka?
"If everything seems under control, you're not going fast enough." Mario Andretti

F12000
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Leclerc
Kakva utrka jučer s njegove strane, učinio ju je 40% atraktivnijom zahvaljujući svojim pretjecanjima i probijanjem kroz poredak. Misao da može zapapriti Maxu tjera mi slinu na usta :kokice:

Za mene vozač dana :thumbs:
slika

LH44
Formula 1
Formula 1
Za mene je vozač dana ipak njegov bivši kolega Kvyat, P19 - > P7 u Torro Rossu.

Sam je Albon rekao da nije dobro i da nije zadovoljan odmah na radio(ima na F1 YT kanalu) , prvi stint je loše odvezao, ali drugi je rasturio, ko će znati, možda je medium loše funkcionisao na Red Bullu, a ne znamo tačno zbog Red Bullove kamikaze

Može bolje, ali svejedno odlična vožnja s obzirom da mu je ovo prvi vikend u ovom bolidu. Kad uzmemo u obzir da je Gasly jedino u Britaniji odvezao jaku utrku kao Albon jučer, znači da ima još potencijala.

Sent from my ATU-L21 using Tapatalk

slikaslika

Krstas
Formula 1
Formula 1
Multi 21 je napisao/la: 02.09.2019., 19:21
Krstas je napisao/la: 02.09.2019., 18:52 Nije kanta ali ruku na srce nije ni sampionski kalibar.
Procitaj malo bolje tekst.
Pratim ga vec godinama. Govorim iz 2,3 sezone.
slika

LH44
Formula 1
Formula 1
Krstas je napisao/la:
Multi 21 je napisao/la: 02.09.2019., 19:21
Procitaj malo bolje tekst.
Pratim ga vec godinama. Govorim iz 2,3 sezone.
Nije ni Button bio tamo ranih 2000ihslika

slikaslika

Krstas
Formula 1
Formula 1
Ponavljam momak me odusevio od drugog dijela trke. Pokazao agresivnost, znanje, onu stvar. Naknadio 11 sekundi nad Perezom, nakraj. Ali isto tako ako ste ga malo bolje pratili na pocetku se zaglavio iza Hulka. Zaglavio od pocetka pa sve dok nije posao u Pit stop Hulk. Takodje Kvjata nije mogao obici na sredini trke (onda tek nakon 10tak krugova). Da nije bilo odustajanja Maksa i Norisa, borio bi se sa Kimijem i Perezom za to 8 poziciju. Sto za Red Bul i neki rezulat.

Al pokazao umjece i inspiraciju u obalazenju Rikarda. Pokazao je da zna. Ali ipak nekako kada bi se sutra sastali u istim bolidima Lekler, Maks i on. Sta mislite ko bi bio koji?
Al sacekajmo. Ima jos do tada.
Al naspram Gaslija, barem je NESTO pokazao.
slika

LH44
Formula 1
Formula 1
Ovaj Albon divebomber ured kao i Riccardo.
Preticanje Hulkenberga mi je najjače, skida frajer vizir pred samo preticanjeslika

slikaslika

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
Krstas je napisao/la: 02.09.2019., 18:52 Iskreno znam ga iz nizih kategorija. Ali nikada ga nisam gledao kao telenta. Kao nekog brzog i jakog vozaca. I kada je usao u F1, bio sam jako skeptican. Ali momak stvarno odusevio. Pokazao da zna nesto. Da nije truba. Onaj manervar protiv Rikarda me blago sreceno odusevio. Al ruku na srcu u prvi dio trke je bio bas bas los. Al od zamjena guma pa do kraja odlicno odvezao.
Sve u svemu dobar vozac. Nije kanta ali ruku na srce nije ni sampionski kalibar.
Pojede Ocona za doručak...

Prvi stint nije ni mogao ništa uraditi, jer su svi ispred njega imali DRS. U prvom dijelu su svi, jedan po jedan, samo Magnussena obilazili... Imao je impresivnu utrku, s obzirom da mu je prva. I već je prema kraju utrke sve više upoznavao taj bolid. Odlična prestizanja. Gasly ni za 12 utrka nije naučio prestizati sa tim bolidom. Još imresivnije je saznanje da ipak nije vozio sa novom specifikacijom Hondinog motora.

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
LH44 je napisao/la: 02.09.2019., 22:13 Ovaj Albon divebomber ured kao i Riccardo.
Preticanje Hulkenberga mi je najjače, skida frajer vizir pred samo preticanjeslika

Odlično probijanje u drugom stintu :thumbs:
Perez je igrao jako prljavo u tom zadnjem krugu, iznimno mi je drago što mu je uzeo poziciju :)

Grah0 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 9 mj
Navija za: KMag, Seb
Kolegi Krstasu svako ko pretekne Pereza, "pay drivera", poraste u srcu . Nadam se dobrim bitkama između Ocona i Checa sl godine.(ode ja sad u off topic)

LH44
Formula 1
Formula 1

Vettel-Ferrari je napisao/la:Odlično probijanje u drugom stintu :thumbs:
Perez je igrao jako prljavo u tom zadnjem krugu, iznimno mi je drago što mu je uzeo poziciju :)
A dobro, zadnji je krug. Najinteresantnije mi je kako u prvoj krivini Checo usporio jer je znao da ga ovaj ne smije preticati zbog žutih zastava.

Sve u svemu više preticanja nego Gasly cijelu sezonu, Gasly je jedino Vettela uspio obić' slika

Divebomber je, ima muda uletit na unutrašnju stranu, a ni vanjska mu nije neki problem. Baš mi se svidio kao vozač, još da je Russela vidjeti u jačem bolidu da vidimo i njega kako pretiče, vjerujem da je jednako impresivan kao i Norris i Albon. 2020e jedva čekam slika

Inače oni koji ga kritikuju za prvi dio utrke, kako reče kolega @Pastor, naletio je na DRS voz koji su napravili Haasovci. Svejedno Horner veli da je bolid zapravo naštiman bio za drugi stint sa manje goriva na mekšim gumama, kako reče bolid je živnuo poslije boxa i Albon je to maximalno iskoristio.

slikaslika

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Čak ne bi rekao da je Perez igrao DRS igru.

Mislim da je želio propustiti Albona zbog situacije u šikani gdje je Perez morao kratiti pa je želio vratiti poziciju u T1.

Albon je mislio da ovaj igra DRS igricu pa ga nije želio proći.

To je nekako moje viđenje.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

LH44
Formula 1
Formula 1
Evo i tog momenta. Stvarno čovjek ulijeće ko luđak, a sve pod kontrolom drži, novi Ricciardo :klanjam:
slikaslika

Frantic
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari
Ferrari je napisao/la: 03.09.2019., 11:35 Čak ne bi rekao da je Perez igrao DRS igru.

Mislim da je želio propustiti Albona zbog situacije u šikani gdje je Perez morao kratiti pa je želio vratiti poziciju u T1.

Albon je mislio da ovaj igra DRS igricu pa ga nije želio proći.

To je nekako moje viđenje.
Nakon videa iznad, vjerovatno si u pravu.
Vidljivo je koliko je Albon usporio nakon apexa La Sourcea, da ne ode ispred Pereza.
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Mercedes
https://twitter.com/chrismedlandf1/status/1169587016994099200 Kvyat je zaboravio reći da je on vozio sa novim motorom, ali tvrdnja ima smisla :prcnjau:

LH44
Formula 1
Formula 1
Nebitno što je motor imao kad porediš F1 i F1.5...

Istina, zapao je u DRS voz, ali svejedno 36 krugova kako Kvyat reče, predugo za šofer Red Bulla.

slikaslika
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡