VN Belgije (Spa-Francorchamps) 30.8.-1.9. 2019.

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Fernando Alonso
Kontakt:
slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

Prvi zavoj

2012- Lančani udes na startu utrke.

slika

Treći i četvrti zavoj

2016- Siloviti udes Kevina Magnussena.

slika

Peta i šesta krivina

2009- Lančani udes u prvom krugu utrke u kojem su odustali Hamilton, Button, Alguersuari i Grosjean.

slika

Osamnaesti i devetnaesti zavoj

2013- Udes Pastora Maldonada i Paul di Reste

slika

Alokacija guma:

slika

Poredak tablica:

slika

Vremenska prognoza:

Petak- Djelomično oblačno
22ºC / 12ºC

Subota- Pretežno sunčano
25ºC / 12ºC

Nedjelja- Djelomično oblačno
21ºC / 10ºC

Poslije dobrog niza kvalitetnih utrka došlo je vrijeme za letnju stanku, svi su napunili "baterije" i show ide dalje. Najbrži cirkus slijeće na legendarnu Spa-Francorchamps, poprište čuvenih krivina kao što su Eau Rouge, Raidillon, Les Combes, Bruxelles, Pouhon, Campus, Blanchimont te Buss Stop šikana.

Za ovu sezonu predviđam Mercedese i Ferrarije koji su jaki na ravninama, a kroz čuveni drugi sektor prednost dajem Red Bullu stim da će Mercedes biti jako blizu. U svetlu naglih promena u taboru Red Bulla sve oči su uprte na Alexa Albona, svi željno očekujemo njegove rezultate s bolidom koji je pretendent za postolja na svakoj utrci.

U crticama, blitz vijesti uoči VN Belgije:

- JJ Lehto: Hamilton želi Bottasa za kolegu i u sledećoj sezoni
- Lando Norris je povredio stopalo ljeve noge uoči trkačkog vikenda, kako on kaže boli jako ali upitan je nastup u Belgiji
- Max Verstappen: Honda ima totalno drukčiji mentalitet u usporedbi s Renaultom
- Carlos Sainz: Na gridu u top ekipama jednostavno ima premalo slobodnih mjesta za dobre vozače
- Pirelli: Potpuno smo krivo pristupili što se tiče mekane mješavine guma
- Sebastian Vettel: F1 bi trebala izbaciti glupe dizajne trofeja iz upotrebe
- Mattia Binotto: Dobro se osjećamo kad otkrijemo probleme s bolidom jer popravkom istih dobijemo na preformansama
- Cyril Abiteboul: Danielov start sezone s nama je razočaravajuć, no ima mjesta za pomake a moramo poraditi na pouzdanosti
- Frederic Vasseur: Moramo pretvoriti skok u preformansama u poene

TV Program*

Petak

11:00 Prvi slobodni trening (90 minuta)
15:00 Drugi slobodni trening (90 minuta)

Subota

12:00 Treći slobodni trening (60 minuta)
15:00 Kvalifikacije (60 minuta)

Nedjelja

15:10 Utrka (120 minuta)

* naša vremenska zona
slika

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 2 mj
Navija za: Ferrari
Hvala Alene :thumbs:
Napokon :cheer:

AlkY
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 1 mj
Navija za: McLaren
Da , napokon :D.

Odlican uvod !!

Nadopunioc , na redu si ! :rofl:
slikaslika slika

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Hvala Alene :thumbs: Brzo je prošla pauza, kvalitetno se popunio mjesec raznim kategorijama, ali zna se koja je kraljica motorsporta :D Nadam se da će se nastaviti niz dobrih utrka.

Pretpostavljam da je ovdje tipfeler, tj. da bi trebalo pisati da nastup nije upitan:
- Lando Norris je povredio stopalo ljeve noge uoči trkačkog vikenda, kako on kaže boli jako ali upitan je nastup u Belgiji

zelot
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
Sjetih se prosle godine kako je ferr basna sljedece dvije staze trebao stisnuti mercedes, kako su sve karte bacili na te utrke i svi sno bili sigurni kako ce preuzet vodstva na ljestvicama kad ono,bas na njima dvije najbolje staze oni izgubise masu bodova. Bas me zanima kako ce ove godine biti jer de ja vu je tu.. mjesecima se prica kako spa i monza su za ferr najbolje staze pa da vidimo..

Ja se nadam da ce max pobjediti bar na jednoj ako je na obje i da dodje sto blize hamiltonu

Poslano sa mog Redmi Note 6 Pro koristeći Tapatalk

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
Navija za: Fernando Alonso
Kontakt:
Hvala svima, ljetna pauza se nije tako odužila ali nakon one serije od uzastopnih dobrih utrka ovo se čini kao vječnost.

U pravu si Kroatiče, prvo sam pročitao par linkova u kojima kažu kako ga boli noga i možda će propustiti utrku, drugi pišu da je stavio steznik i u fazi je brzog oporavka a treći izvori pišu kako šepa ali voziće utrku.

Kad sam pisao uvod napisao sam onu prvu verziju, mada se ispostavila pogrešnom.

Ima puno pataka btw, treba to tamaniti :klopa:
slika

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Alen13ASC je napisao/la: 26.08.2019., 21:32 U pravu si Kroatiče, prvo sam pročitao par linkova u kojima kažu kako ga boli noga i možda će propustiti utrku, drugi pišu da je stavio steznik i u fazi je brzog oporavka a treći izvori pišu kako šepa ali voziće utrku.

Kad sam pisao uvod napisao sam onu prvu verziju, mada se ispostavila pogrešnom.
:thumbs:

Ja sam vidio vijest na RaceFansu, tamo piše da kažu iz McLarena da izgleda puno dramatičnije nego što jest. Osim toga, bio je na nogama ovog vikenda na Silverstoneu, bit će on ok :)

Multi 21
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Ferrari, Vet, Max
Ima li kakvih nadogradnji što se tiče motora?
"If everything seems under control, you're not going fast enough." Mario Andretti

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Ferrari uzeo hrpu Soft guma...čak 10 komada i 2 Medium gume...isto bi volio da su uzeli još jedan set Mediuma za jedan manje Softa.
Ali valjda oni znaju bolje.

Inače, napokon je pauza gotova...ajde da i ovo prvenstvo dovršimo i da što prije dođu testiranja.

Što se tiče ove staze, nadam se da ćemo biti dobri, ali nekako sumnjam da ćemo imati sve kako treba...onaj drugi sektor će nas ubiti, a staza iako ima ravnice, dosta podsjeća na Silverstone gdje smo se baš mučili sa svime...Monza je ipak staza koju čekam najviše, a ovdje ćemo barem u kvalama imati šansu.

U utrci mislim da ćemo se mučiti sa gumama i održavanjem života u njima zbog manjka downforcea u drugom sektoru.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Multi 21 je napisao/la: 26.08.2019., 22:06 Ima li kakvih nadogradnji što se tiče motora?
Mislim da Ferrari donosi svoju. Logično s obzirom da su Spa i Monza naša najbolja šansa da pobjedimo ove sezone.

Ali neka gonjaju motor do kraja...ko ga jebe. Ionako ne vidim gdje možemo dobiti ove sezone nakon Monze...gari ga pa šta bude.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

f1zd
F1puls konstruktorski prvak
F1puls konstruktorski prvak
S nama već: 9 god 5 mj
Navija za: Vettel,Ferrari
Stvarno je brzo prošla stanka :thumbs:
Nadam se dobrom Ferrariju..

Frantic
Formula 1
Formula 1
Hehe, vrijeme za uvod
Hvala @Alene! :pivo:

slika
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

F12000
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Leclerc
Evo napokon je stigla jedna od najvećih poslastica sezone :aww:
... i to ne mislim na Franticovu fotografiju :mrgreen:
slika

zjurina
Formula 1
Formula 1
Navija za: Leclerc, Ferrari.Honda
Dobar uvod Alene, što je već tvoj pravi "classic" performanece :thumbs:

Samo jedna primjedba - nebi ti se prst posušio da si stavio u podatke/detalje - "Time to beat"

Možda ako više puta zatražim i bude na kraju, samo se nadam da neće biti tek na kraju sezone :(
slika

Black Queen
Formula 4
Formula 4
S nama već: 8 god 3 mj
Navija za: M.Schumacher/S.Vettel
Kad se sjetim 2012. dođe mi osmjeh na lice. Kako je Roman pokupio Hamiltona i Alonsa na početku, vjerojatno jedna od boljih utrka te godine i uvjerljivo najjača sezona. Lijepa vremena :trep:
"Kad bi neki ljudi skočili sa visine svog ega, na visinu svoje inteligencije, poginuli bi definitivno."

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 2 mj
Renault radi u tvornici Viry-Châtillon na trećoj specifikaciji svog motora, koji će imati 15 dodatnih konjskih snaga i premijerno će nastupiti na Grand Prixu u Belgiji, vjerojatno.

Ovo poboljšanje značit će da će francuska pogonska jedinica dostići do 975 stvarnih konjskih snaga koje će McLaren imati na raspolaganju u jednoj od sljedeće dvije utrke kalendara Formule 1, iako izvori bliski timu predviđaju da će samo MCL34 i RS19 montirati nove jedinice za napajanje i učinit će to u Belgiji, kako bi se izbjegle nepotrebne kazne ako treća specifikacija ne daje očekivane vrijednosti.

„Poboljšanje koje smo željeli postići za 12 mjeseci u pogledu motora bilo je 50 kW.  Postigli smo 40 i namjeravamo staviti još 10 tijekom sezone ", kaže Cyril Abiteboul, predsjednik Uprave Renault Sport Racinga.

15 KW na ovoj stazi daje otprilike 3 desetinke po krugu...

Možda bude maksimalno 10KS uz bolju pouzdanost, pa da ne prdne motor kod Renaulta na pola utrke...

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Mercedes
Hvala Alene na odličnom uvodu :thumbs:
Mislim da nedostaje legenda zavoja.
Nadam se dobroj utrci.
Šteta što izgleda nećemo imati kišu.

alonso5
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 9 mj
Navija za: Alonso & Lorenzo
Black Queen je napisao/la: 27.08.2019., 08:07 Kad se sjetim 2012. dođe mi osmjeh na lice. Kako je Roman pokupio Hamiltona i Alonsa na početku, vjerojatno jedna od boljih utrka te godine i uvjerljivo najjača sezona. Lijepa vremena :trep:
Da dodje ti osmjeh na lice a umalo mrtvih nije bilo a tim je potezom Grosjean unistio Alonsu priliku za titulu a Kimi kasnije u Suzuki i zapecatio. I da ako me sjecanje dobro sluzi to je bila jedna od losijih utrka te godine.
"postoje 22 pilota,šest od njih su dobri,tri su izuzetna,ali postoji samo genije,to je Alonso" #JackieStewart

Lux14
Formula 4
Formula 4
S nama već: 7 god 7 mj
Navija za: Alonso
alonso5 je napisao/la: 27.08.2019., 10:23
Black Queen je napisao/la: 27.08.2019., 08:07 Kad se sjetim 2012. dođe mi osmjeh na lice. Kako je Roman pokupio Hamiltona i Alonsa na početku, vjerojatno jedna od boljih utrka te godine i uvjerljivo najjača sezona. Lijepa vremena :trep:
Da dodje ti osmjeh na lice a umalo mrtvih nije bilo a tim je potezom Grosjean unistio Alonsu priliku za titulu a Kimi kasnije u Suzuki i zapecatio. I da ako me sjecanje dobro sluzi to je bila jedna od losijih utrka te godine.
Ma pusti... Ja još uvijek mislim da je čudo kako Alonso nije dobio gumu u vizir.
You should never underestimate the predictability of stupidity

pigmalion
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 3 mj
Navija za: Fernanda, Ocon (Qatar23 )
Hvala Frantic.
A hvala i Alenu.........

:kokice: :kokice:
......ne mogu, ali hoću...... :mrgreen: .....biti po svome,.....

Takes more than combat gear to make a man.
Takes more than a license for a gun.
Confront your enemies, avoid them when you can.
A gentleman will walk, but never run
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡