F1 Vijesti

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 8 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Ma dobro, ne izgleda to uopšte loše, vjerujem da su i ovi komentari samo cjepidlačenje, a ne da to stvarno rogobatno izgleda. Bitno je da je ovih 10% tačno i da se uz to i DRS ukloni i sve je na mjestu.
slikaslika

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 2 mj
Navija za: Ferrari
da li drs ostaje ili ga ukidaju s tim novim pravilima?
slika

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Nažalost, nigdje se ne spominje ukidanje DRS-a u sklopu novih pravila, iako bi to bilo prilično logično. Izašla je neki dan kolumna na RaceFansu baš o toj temi, treba li ukinuti DRS, možda se ipak zakuha nešto :misli: Sjećam se da je Brawn prije par godina dosta kritizirao DRS, nadao sam se da će ga se riješiti čim prije, ali nije bilo puno priče o tome. Dapače, uveli su to zlo u F2 i F3 u međuvremenu.

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god
Navija za: Mercedes
Možda ne bi bilo ni loše ostaviti DRS, jer nećemo više imati slipstream, kad se bolid prilijepi iza.
Ja još nisam načisto u glavi kako će utrkivanje izgledati nakon ovih promjena.
Ukoliko uspiju poništiti uticaj prljavog zraka i plus uspore bolide na pravcima, mislim da DRS neće ni trebati.

Multi 21
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, Vet, Max
DRS ne treba ukidati, samo na nekim utrkama smanjiti utjecaj/zone poput Italije, Spa, Kine, Bahreina.
Mislim da bi ljudi bili vrlo neugodno iznenađeni kad vide utrkivanje bez DRS-a.
"If everything seems under control, you're not going fast enough." Mario Andretti

LH44
Formula 1
Formula 1
Po meni ga treba ostaviti, pa onda vidjeti da li je DRS ustvari potreban. Ono, bolje da ga imaš, a da ti ne treba, nego da nemaš, a baš ti treba.

Sent from my ATU-L21 using Tapatalk

slikaslika

LH44
Formula 1
Formula 1

[ link do slike ]

slikaslika

DaveGilmour
Formula 2
Formula 2
S nama već: 9 god 4 mj
Navija za: Sve driven by Verstappen
Što se tiče DRS-a, po meni bi najbolji kompromis bio uvođenje ograničenog broja korištenja po utrci. Npr. svaki vozač ima 10 DRS aktivacija i može ih iskoristiti u bilo kojem trenu u bilo kojoj DRS zoni bez obzira bori li se s nekim ili je sam na stazi.

Time se ne rješavamo u potpunosti DRS-a, što bi trenutno bila velika greška, nego uvodimo njegovu "pravedniju" primjenu jer se sada i vozač ispred ima priliku braniti. Mislim da bi ovo bilo zanimljivo i sa strateškog aspekta jer bi bilo dosta taktiziranja oko toga kada iskoristiti DRS.

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
@Dave :thumbs:

Osobno nemam problem sa samim pomičnim krilom na bolidu, meni smeta sustav njegovog korištenja koji je valjda najgori mogući i nevjerojatno mi je da je uopće uveden, a još nevjerojatnije da se od 2011. uopće nije razmišljalo o njegovoj promjeni.

Uvođenje ograničenog broja korištenja bi bio prihvatljiv kompromis - takvo nešto je bilo uvedeno prošle ili pretprošle sezone u GP3, imali su ograničen broj korištenja, ali samo u zonama - iako bih ja svakako preferirao potpuno ukidanje DRS-a. Kad bi se omogućilo takvo nekakvo strateško korištenje DRS-a, to bi bilo sasvim ok, protiv KERS-a i sličnih push-to-pass sustava nemam apsolutno ništa protiv. Kod trenutnog DRS-a me jednostavno smeta što se obrambeni vozač stavlja u poziciju "sitting ducka" i napadač ima priliku jednostavno ga zaobići na pravcu - to su ta "pretjecanja" koja nam donosi DRS i koja ubijaju suštinu utrkivanja, onemogućavaju obranu te uništavaju umjetnost pravih pretjecanja.

Ovo je već postao klišej među F1 fanovima, ali uvijek kažem da bih mijenjao 100 DRS "pretjecanja" za jednu pravu borbu, čak i da u njoj ne bude nijednog pretjecanja. 2011. sam još bio klinac s prilično slabim razumijevanjem sporta, ali iz današnje perspektive mi je jednostavno neshvatljivo kako je ovakav DRS uspio ući i opstati u F1.

LH44
Formula 1
Formula 1
Dobro i taj DRS do ove sezone je bio prihvatljiviji jer nije bio toliko efektivan, ove sezone je baš smiješno vidjeti kako je u nekim situacijama doslovce obilaženje, a ne neka borba. Baš je razlika u brzini prevelika kad bolid iza ima DRS još u zavjetrini, jedno 20-30kmh razlike, a tu je ovaj ispred sitting duck.

Baš gledajući Lewisovo obilaženje Maxa, kontam koliko bi prošle sezone ko iz šale svi obišli Bottasa da su imali ovaj trenutni DRS, ne bi se borbe odugovlačile kroz prve dvije krivine ili 2017., Seb bi se pravo odbranio od Kimija i Lewisa da im se krilo ovoliko otvaralo.

Po meni treba biti puno manje efektivan i neka ostane u trenutnom formatu, ako turbulencija nema, onda ga ukloniti i voZdra, old school.

slikaslika

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
LH44 je napisao/la: 23.08.2019., 01:55 Po meni treba biti puno manje efektivan i neka ostane u trenutnom formatu, ako turbulencija nema, onda ga ukloniti i voZdra, old school.
Podcrtano ne podržavam nikako, boldano svakako :mrgreen:

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 2 mj
Ili ukinuti ili uvesti strateško korištenje što se čini kao odlična ideja.
Uz ova pravila ne bi trebao biti potreban, barem ne u teoriji.
slika

Multi 21
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, Vet, Max
Ja bi da imaju nekakav boost kao KERS prije par godina, ali ograničeno na x puta korištenja. I obavezno mora postojati grafika koja pokazuje to :zubo:
"If everything seems under control, you're not going fast enough." Mario Andretti

Maxi09
Karting
Karting
S nama već: 8 god 3 mj
Navija za: Red Bull
https://www.formula1.com/en/latest/arti ... qczu2.html

Veoma sličan poredak navijača i ovih experta. Izuzev Kimi-a i Valterri-a.

LH44
Formula 1
Formula 1
Pastor Maldonado u F1 2020 100%CONFIRMED
[ link do slike ][ link do slike ]

slikaslika

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Ide on u Haas, Ameri žele otići sa stilom :prcnjau:

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
Mercedes će uskoro potvrditi da Bottas ostaje, Ocon ide u Renault, za Hulka se još ne zna...

https://www.formulapassion.it/motorspor ... 51630.html

Krstas
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 7 mj
Navija za: Liam Lawson
Maldonado u Wiliams. Đe je svoj na svome.
Ahahahahaha a volio b bih da se vrati, sestre mi. Fale mi njegove gluposti
slika

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
Gume za Monzu

slika

Maxi09
Karting
Karting
Navija za: Red Bull
Španjolska ostaje u kalendaru i 2020 godinu, vidio jučer objavu na službenoj fb stranici.
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡