IT svijet, vijesti, pitanja itd.
-
zelot
- Formula 1
- S nama već: 9 god 8 mj
Servus ekipa...
Razmisljam o kupnji neke konzole za igranje jer imam vremena, pogotovo zimi, pa da malo igruckam..
E sad, ps4 iki xbox?
Racunam kao da uskoro izlazi ps5 pa bi ps4 trebao biti jos jeftinij. Ne znam koliko je bitno uzeti 1tb ili 500gb. Naime, preko 100e je jeftinij ovaj od 500gb. Nikad nisam imao ps ni nista drugo tako da uopce ne kuzim cemu ti gb.. igrice su na cd-ima pa nema instalacije.. jel taj prostor sluzi za igrice koje se kupuju preko neke ps platforme pa se pohranjuju na taj prostor? Ako je tako onda mi se cini da 500gb sasvim dovoljno ali opet pitam vas iskusne?
Nisam inace gejmer oa ne vjerujem da bih igrao xy igrica.. vise onako, automobili neki preko volana, mozda neka pucacina ala pubg ili cod i sl...
So, da li ici na 500gb ili def tb?
A drugo, koje su glavne razlike izmedju xboxa i ps? Sts preporucujete od toga dvoje? Jel one vr naocale idu na obje konzole? Koji x box je uopce u rangu ps4?
Ps sam nekad davi igrao dok xbox mislim nikada cak..nekako je ps bolje prihvacen kod nas cini mi se tako da koliko god o ps malo znam, o xbox jos manje...
Poslano sa mog Redmi Note 6 Pro koristeći Tapatalk
Razmisljam o kupnji neke konzole za igranje jer imam vremena, pogotovo zimi, pa da malo igruckam..
E sad, ps4 iki xbox?
Racunam kao da uskoro izlazi ps5 pa bi ps4 trebao biti jos jeftinij. Ne znam koliko je bitno uzeti 1tb ili 500gb. Naime, preko 100e je jeftinij ovaj od 500gb. Nikad nisam imao ps ni nista drugo tako da uopce ne kuzim cemu ti gb.. igrice su na cd-ima pa nema instalacije.. jel taj prostor sluzi za igrice koje se kupuju preko neke ps platforme pa se pohranjuju na taj prostor? Ako je tako onda mi se cini da 500gb sasvim dovoljno ali opet pitam vas iskusne?
Nisam inace gejmer oa ne vjerujem da bih igrao xy igrica.. vise onako, automobili neki preko volana, mozda neka pucacina ala pubg ili cod i sl...
A drugo, koje su glavne razlike izmedju xboxa i ps? Sts preporucujete od toga dvoje? Jel one vr naocale idu na obje konzole? Koji x box je uopce u rangu ps4?
Ps sam nekad davi igrao dok xbox mislim nikada cak..nekako je ps bolje prihvacen kod nas cini mi se tako da koliko god o ps malo znam, o xbox jos manje...
- CrashOverride Verified
- Formula 1
- S nama već: 8 god 11 mj
- Navija za: Ferrari
Ako ces kupovat fizicke kopije igrica, koje kasnije mozes i prodat onda 500 GB svakako da ce bit dovoljno.. ako planiras skidat sa PSNa onda 1TB jer ovih 500 GB vrlo brzo postane nista, i sama instalacija igre zauzima prostor ali u usporedbi sa skidanjem same igre nije toliko..
Neki naslovi znaju uzet dosta prostora na disku pa se mozes dovest u situaciju da moras neke naslove brisat da bi imo mjesta..
Kupljene igre mozes brisat i skidat kako te volja, kad ju kupis, tvoja je..
xbox ili ps? to je onako, vjecna rasprava premda osobno ne vidim neku dilemu - ps no.1
VR igre imas za obe konzole..
Neki naslovi znaju uzet dosta prostora na disku pa se mozes dovest u situaciju da moras neke naslove brisat da bi imo mjesta..
Kupljene igre mozes brisat i skidat kako te volja, kad ju kupis, tvoja je..
xbox ili ps? to je onako, vjecna rasprava premda osobno ne vidim neku dilemu - ps no.1
VR igre imas za obe konzole..
Fino Alla Fine
-
zelot
- Formula 1
A tako sam i ja nekako.. ps i bok.. mislim da cu uzet onda 500gb.. valjda je dosta za 5 igrica istovremeno.. ako ih mogu brisat i ponovo instalirat onda je meni to ok... Jos se moram malo skubicirat al cini mi se da cu ubost pleyku pa sta bude 

- CrashOverride Verified
- Formula 1
Inace, kad ti izadje PS5, sve igre sa PS4 ces moc igrat na petici.. Something to think about..
Fino Alla Fine
-
zelot
- Formula 1
Ma kao sto rekoh, nisam gamer bas tako da mislim da ce cetvorka kod kene bit godinama. Nisam ja onaj koji je imao 2,3 ps.. keni ce to sve bit novo, novi svijet. Novi nacin igranja.. uopce ulazak u svijet igrica tako da sto se tice ps5 pitanje je kad cu ga kupit i dal cu ga uopce kupovat. Vec se vidim i za 5-6 godina jos uvijek sa ps4 ako ga kupim.
Ipak, hvala na info, nikad se ne zna
Ipak, hvala na info, nikad se ne zna

- AlkY
- Formula 1
- S nama već: 8 god 2 mj
- Navija za: McLaren
Znaci upao mi je mobitel u wc skoljku
. Ne pitajte kako ni zasto , upao je
. Sreca u nesreci , upao je kad sam povukao vodu nakon nuzde broj 1 , znaci nije bilo popratnog sadrzaja na mobu osim vode.
Sljedeci koraci su bili klasika , obrisao ga , susenje fenom , stavljanje u rizu itd itd.
E sad , mob reagira samo na punjacu. Prvo se mogao na punjacu normalno upaliti i koristiti a sad ga samo pali ali nikako ga ga digne do kraja. Cim ga maknem sa punjaca mrtav je ( pretpostavljam da je jos vode u bateriji , ili neki spoj oko baterije pa ne radi ).
Uglavnom to je nebitno , nego me zanima dali ima jos neki korak koji neznam. Ili jednostavno ga jos susit dan dva pa ako proradi ok , ako ne kupit novi ?
Nisam ga rastavljao jer je S6 koji se mora grijat da bi skinuo poklopac , a nemam one trake za ponovno ljepljenje.

Sljedeci koraci su bili klasika , obrisao ga , susenje fenom , stavljanje u rizu itd itd.
E sad , mob reagira samo na punjacu. Prvo se mogao na punjacu normalno upaliti i koristiti a sad ga samo pali ali nikako ga ga digne do kraja. Cim ga maknem sa punjaca mrtav je ( pretpostavljam da je jos vode u bateriji , ili neki spoj oko baterije pa ne radi ).
Uglavnom to je nebitno , nego me zanima dali ima jos neki korak koji neznam. Ili jednostavno ga jos susit dan dva pa ako proradi ok , ako ne kupit novi ?
Nisam ga rastavljao jer je S6 koji se mora grijat da bi skinuo poklopac , a nemam one trake za ponovno ljepljenje.

- Frantic
- Formula 1
- S nama već: 10 god
Kako?AlkY je napisao/la: 17.08.2019., 18:25 Znaci upao mi je mobitel u wc skoljku. Ne pitajte kako ni zasto , upao je
. Sreca u nesreci , upao je kad sam povukao vodu nakon nuzde broj 1 , znaci nije bilo popratnog sadrzaja na mobu osim vode.
I zašto?

Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
- senna66 Verified
- Formula 1
- S nama već: 10 god 1 mj
Napravio si veliku grešku spajanjem na punjač ili paljenjem moba ako mob nije do kraja osušen.
Mobu ne bi trebalo biti ništa ako je 100% osušen i ako si ga iz vode izvadio brzo i isključio ga u kratkom roku. Ako si ga spojio prerano bojim se da je baterija krepala ili nešto oko nje. Ako je tako jbg, novi mob, jer pitanje je da li je samo baterija otišla. Pošto se taj mob ne da otvoriti gotovo sigurno da se nije osušio do kraja. Možda je najebao odma u startu kada je upao u vodu upaljen.
Ja sam svoj laptop zalio sa pola litre vode pred par mjeseci. Dok je radio. Voda je dosta brzo ušla unutra pa nisam stigao ga ugasiti, već se on zbog kratkog spoja sam ugasio
Rastavio sam ga maksimalno, svaki dio koji se može, svaki i najmanji dio detaljno gledao da li je mokar, brisao krpom i sušio fenom. Već za 30 minuta kada sam sve natrag složio je radio.
Pa vi čitajte F1Puls dok pišate....

Mobu ne bi trebalo biti ništa ako je 100% osušen i ako si ga iz vode izvadio brzo i isključio ga u kratkom roku. Ako si ga spojio prerano bojim se da je baterija krepala ili nešto oko nje. Ako je tako jbg, novi mob, jer pitanje je da li je samo baterija otišla. Pošto se taj mob ne da otvoriti gotovo sigurno da se nije osušio do kraja. Možda je najebao odma u startu kada je upao u vodu upaljen.
Ja sam svoj laptop zalio sa pola litre vode pred par mjeseci. Dok je radio. Voda je dosta brzo ušla unutra pa nisam stigao ga ugasiti, već se on zbog kratkog spoja sam ugasio

Rastavio sam ga maksimalno, svaki dio koji se može, svaki i najmanji dio detaljno gledao da li je mokar, brisao krpom i sušio fenom. Već za 30 minuta kada sam sve natrag složio je radio.
Pa vi čitajte F1Puls dok pišate....

- AlkY
- Formula 1
- S nama već: 8 god 2 mj
- Navija za: McLaren
Nesto pratio na mobu , stavio na vodokotlic gore , ostalo je historija

Ma ugasio se on sam iste sekunde kad je upao. .Nisam ga odmah palio , tek drugi dan. Ali pretpostavljam da je to svejedno bilo prerano i da je sa baterijom nesto. Jos koji dan cu ga ostavit pa kako bude bude. Nema drugesenna66 je napisao/la: 17.08.2019., 18:46 Napravio si veliku grešku spajanjem na punjač ili paljenjem moba ako mob nije do kraja osušen.
Mobu ne bi trebalo biti ništa ako je 100% osušen i ako si ga iz vode izvadio brzo i isključio ga u kratkom roku. Ako si ga spojio prerano bojim se da je baterija krepala ili nešto oko nje. Ako je tako jbg, novi mob, jer pitanje je da li je samo baterija otišla. Pošto se taj mob ne da otvoriti gotovo sigurno da se nije osušio do kraja. Trebao si čekati.
Ja sam svoj laptop zalio sa pola litre vode pred par mjeseci. Dok je radio. Voda je dosta brzo ušla unutra pa nisam stigao ga ugasiti, već se on zbog kratkog spoja sam ugasio![]()
Pa vi čitajte F1Puls dok pišate....![]()
![]()
![]()

- Frantic
- Formula 1
- S nama već: 10 god
A-aa, to ne ide.

Kako možeš uopšte to raditi?
Za tu radnju se, onako prirodno, instiktivno jel, koriste "obje ruke".
Međutim, u slučaju "sranja" je to puno lakše i lagodnije, obje ruke su ti slobodne (dok ne završiš), fino nasloniš laktove na butine, itd....
Uostalom, znate otprilke svi.....

@Alkyev poučak - Nikad u WCu ne ostavljajte mobitel (tablet) na vodokotlić.

Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
- Pastor
- Formula 1
- S nama već: 7 god 2 mj
- Navija za: Seb
Ako misliš na 4K igranje, i ne zanima te mišljenje ps fanboja, onda ti je najbolja konzola trenutno Xbox One X. I čak mislim da ni sljedeće neće donijeti puno više. Sljedeći Xbox će imati podršku i za 8K, ali daleko je to od standarda za običnu raju (treba i 8K TV kupit). Usporedan PS One X-u je 4 Pro, ali ima puno manje igrica koje podržaju čisti 4K. Ako misliš na obično HD igranje, onda obični PS4 (usporedba sa Xbox One, bez X). Ali ako imaš 4K TV, i hoćeš da budeš miran što se tiče konzola za n godina, Xbox One X ti je najbolji.zelot je napisao/la: 17.08.2019., 13:42 Servus ekipa...
E sad, ps4 iki xbox?
- Pastor
- Formula 1
Može i PS4 Pro, na nekim igricama. Ali dosta novijih igrica bolje izgleda na Xbox One X-u. Recimo RDR2 npr. Ima na youtube usporedbe. Na ovom kanalu ima dosta toga: https://www.youtube.com/channel/UC9PBza ... iIkq36PyUA
Uglavnom, PS4 je malo jači od Xbox One. A Xbox One X je jači od PS4 Pro.
Uglavnom, PS4 je malo jači od Xbox One. A Xbox One X je jači od PS4 Pro.
- CrashOverride Verified
- Formula 1
One X mete pod sa PS4 Pro na papiru a i u stvarnosti je bolji, pogotovo u 4K gejmanju..
Covjek ocito nije razmisljo o tome kad je u pitanju naveo 500 GB i 1 TB PS..
One X nema VR a vjerojatno ga nece ni imat jer je to samo za PC..
Sigurno mu odjednom nece sinut ideja da se baci na 4K gejmanje jer je i sam naveo da nije gamer nego onako, usputno..
Baza igara PSNa je bolja od one na Xboxu, opet ne velika razlika.
Uvijek imaj na umu da X box i PS ne izlaze u isto vrijeme tako da ces uvijek imat razlike u specifikacijama, samoj snazi i mogucnostima trenutnih konzola.
Na prostorima na kojima zivimo PS je konzola koja se puuuno vise prodaje od Xboxa.. Nije za zanemarit kad znas ekipu koja ima neke igre koje mozes posudit i zaigrat a da ne kupujes..
Covjek ocito nije razmisljo o tome kad je u pitanju naveo 500 GB i 1 TB PS..
One X nema VR a vjerojatno ga nece ni imat jer je to samo za PC..
Sigurno mu odjednom nece sinut ideja da se baci na 4K gejmanje jer je i sam naveo da nije gamer nego onako, usputno..
Baza igara PSNa je bolja od one na Xboxu, opet ne velika razlika.
Uvijek imaj na umu da X box i PS ne izlaze u isto vrijeme tako da ces uvijek imat razlike u specifikacijama, samoj snazi i mogucnostima trenutnih konzola.
Na prostorima na kojima zivimo PS je konzola koja se puuuno vise prodaje od Xboxa.. Nije za zanemarit kad znas ekipu koja ima neke igre koje mozes posudit i zaigrat a da ne kupujes..
Fino Alla Fine
- CrashOverride Verified
- Formula 1
Moze oboje vrtit 4K samo je razlika ta sto imas manje 4K naslova za PRO jer je tu u biti neka medjukonzola, nabrijanija verzija PS4 modela i igre nisu razvijane u tom smjeru da se vrte na 4K jer najavljeni PS4 nije imo tu opciju.zelot je napisao/la: 18.08.2019., 07:52 Ako sam dobro sgvatio x box one x moz3 na 4k ici dok ps4 pro ne moze ili?
Xbox je radjen za to i 4K naslovi izgledaju bolje nego na PRO verziji.
Opet, 4K gejmanje zahtjeva takav televizor.
Osobno, to je svo ono sto mi ne treba.. Sasvim dobro izgledaju igrice na ONEu i PS4, na Xu i PRO izgledaju bolje ali nas 99% boli kifla za to jer smo povremeni gajmeri..
Iz istog razloga jos uvijek imam PS4 sa preordera kad je izaso i sve to igram na telki koju sam kupio prije tog PSa i opet sam sjeo na guzicu kad sam upalio RDR2

Gejmanje je skup sport, ne treba ga jos vise poskupljivat stvarima koje ce vise primjetit onaj koji sjedi kraj tebe dok ti igras..
Fino Alla Fine
- Pastor
- Formula 1
4K TV je postao standard danas. A čovjek ne planira poslije toga kupovati konzolu narednih 5, 6 godina. Po meni će One X biti dosta popularan i kad nove konzole izađu, jer ono što budu nudile neće biti za svakog. Biće opet 4K, i možda poneka igra će ići na 8K. A proći će još dosta godina dok 8K ne postane standard. Čak ni 4K ne služi ni za šta, osim za igrice i filmove. Vrlo je malo TV kanala u 4K rezoluciji.
Znam da je PS na ovim prostorima popularniji.Ali ima jedan minus, Sony ne dozvoljava cross-platform igranje. Na Xboxu se možeš igrati online sa PC igračima i ostalim konzolama. Ali kako je krenulo, najjeftinije bi mu bilo da uzme pretplatu na jednu od onih game streaming platformi, ako ima dobar internet. Ima od MS-a xCloud i od Google-a Stadia.
Znam da je PS na ovim prostorima popularniji.Ali ima jedan minus, Sony ne dozvoljava cross-platform igranje. Na Xboxu se možeš igrati online sa PC igračima i ostalim konzolama. Ali kako je krenulo, najjeftinije bi mu bilo da uzme pretplatu na jednu od onih game streaming platformi, ako ima dobar internet. Ima od MS-a xCloud i od Google-a Stadia.