Mercedes

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god
Navija za: Mercedes
Odgovorit ću ti u crticama da ne quotam :)

Nisam rekao da je uništio vozača, već da je karijera otišla niz brdo.
Nije Button kriv što je McLaren-Honda bila onako loša. Tako mu se potrefilo. Slučajno baš nakon duela protiv LH.
Alonso je ipak u međuvremenu vozio za Ferrari.
Što se tiče pobjede, pobijedio ga jednu sezonu. Ja gledam cijelu sliku, a ne jednu sezonu, ili jednu utrku. Gledajući cijelu sliku, lošiji je bio od timskog kolege u jako lošem bolidu. S obzirom da se radilo o bivšem WDC, nije neki završetak karijere.
Nema to veze sa top bolidom.

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
Da, ali Buttonove ne baš uspješne godine u McLarenu, prvenstveno zbog Mclarena, zadnjih godina nema veze s Hamiltonom i njihovim duelom u McLarenu. McLaren nije potonuo jer ga je Hamilton napustio, niti je Mercedes postao dominantan jer je kod njih prešao, odigrao je i on neku ulogu u tome, prvenstveno za dominaciju Mercedesa, ali daleko od ključne.
Jedino ako ti želiš reč i vjeruješ da je Buttonova karijera s McLarenom otišla nizbrdo samo zbog njegovog rivalstva s Hamiltonom, iz kojeg je po nekim mjerilima izašao i kao bolji vozač, onda to opasno ulazi u sferu praznovjerja, što je po meni krajnje neozbiljno za razmatrati.

Složio bih se da je rivalstvi s Hamiltonom okončalo karijeru Rosbergu i bila prekretnica u Alonsovoj karijeri, u čemu su opet veliku ulogu odigrali i njihovi karakteri i ambicije, ali to nikako ne bih uzeo kao apsolutno pravilo i primjenio ga na svakom mu timskog kolegu, a kamoli na svakom drugom vozaču.

Bottasu ne može on završiti karijeru, kada je Mercedes sam po sebi vrhunac karijere za njega, jer da nije Hamiltona da osvaja pobjede i titule za njih, bio bi neko drugi vjerojatno, ili ih Mercedes ne bi ni osvajao, barem onu vozačku, što si oni sigurno ne bi dozvolili.

Har Kl
Formula 1
Formula 1
Zanemarimo voodoo sranja i 9 godina loše sreće zbog neke kletve ...
Iskombinovao si mi u postu i razvoj bolida i karijere vozača. Ja sam mislio samo na vozača.
Dakle svi vozači osim Alonsa (koji je ipak teška artiljerija) su pali u sjenu Lewisa tokom zajedničkih vožnji.
HK, JB, NR evo sad i VB. Tako da je to 4/5 u F1.
Svi su oni bili odlični vozači prije (i poslije naravno). HK su zvali novi leteći finac. JB prvak svijeta u timu čiji je budžet bio nivoa Haas-a. Jedan od najboljih vozača u promjenljivim uslovima ikad. NR od svih rezultata koji je postigao prije LH, najviše se ističe onaj da je pobijedio 3/3 velikog MS. VB nije stigao razviti svoju karijeru, ali IMO imao je odličnih utrka u Williams-u i pošteno je naprašio Massu dok su vozili zajedno.
Što se tiče kolega iz nižih serija samo se Adrian Sutil dočepao mjesta u F1. Ostali su svi potražili sreću u drugim serijama. A bilo je velikih talenata. Ovo uzeti sa rezervom, jer pričam po sjećanju.
Zato me ne bi iznenadilo da Bottas ostane bez ekipe.
Zato smatram da je greška da dovedu Ocon-a.

Što se tiče razvoja bolida ...
Naravno da McLaren nije potonuo zbog odlaska Hamiltona. Priča je puno složenija.
Ali ipak pogledaj McLaren 2012. i 2013. Nije bilo promjene pravila. Isti motori isti bolidi. A rezultati bitno drugačiji.
Zatim pogledaj Mercedes 2012. I 2013. Sve je isto samo jedna mala razlika bode oči. Nije isti vozač.
Zanemari sezone 2014.-16. kad je motor bio odlučujući faktor. Svi bi trebali znati da vozač ne učestvuje u razvoju motora. Niti može.

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 3 mj
Navija za: Ferrari
Znači čeka se samo službena potvrda...

https://www.gptoday.net/en/news/f1/2498 ... -next-year

Har Kl
Formula 1
Formula 1
Nije neki izvor, ali nek je "upola" odlično je.

https://it.motorsport.com/f1/news/merce ... a/4508851/

Nije ni ovo puno bolji izvor :zubo:
Ocon in, Bottas out.

https://www.planetf1.com/news/esteban-o ... -mercedes/

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: sve powered by honda
i dieter recken sa racefansa je prije par dana u dnevniku iz mađarske isto napisao kako je sve dogovoreno za ocona.
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 3 mj
Navija za: Seb
Po meni je Ocon đubre od čovjeka sa fejk dječijim osmjehom, kojim kupuje fanove. To mi govore sva ona sranja koja je radio sa timskim kolegama. Ono sklanjanje Hamiltonu je samo da bi se probio do Mečke, ali kad (ako) tamo dođe, vjerujem da će pokazati svoju prljavost, jer je po meni takav karakter. Ali volio bih ga vidjeti umjesto Bottasa, jer će kao takav pružiti veći otpor Hamiltonu.

Ali ovo mi još ništa ne govori. Wolf od lani govori da će imati mjesto u F1, ali to ne znači da će to mjesto biti u Mercedesu. Možda ga pokušava gurnuti negdje drugo... Valjda ćemo vidjeti uskoro.

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Čini se da je to već riješena stvar. Da nije bilo onog propuštanja Hamiltona u Monaku prošle godine, veselio bih se njegovom dolasku, ali ovako mislim da ćemo sam dobiti malo bržeg vodonošu. Ne kažem da Ocon nije talentiran, daleko od toga, ali ne očekujem da će izazvati Hamiltona.

To je za Mercedes super potez, Bottas je nakon odličnog početka sezone stvarno počeo kiksati i treba im bolji vozač na toj poziciji. Ocon bi svakako trebao biti bolji, a opet znamo da neće prijetiti Hamiltonu - za Mercedes savršeno. Plus, mnogi ljudi Ocona vide kao velikog talenta koji će se boriti za naslov pa će i marketinški ispasti lijepo da Mercedes mijenja Bottasa s takvim mladim talentom, ali bojim se da će se razočarati, barem dok je Lewis tu.

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 3 mj
Navija za: Seb
Mislim da neće razočarati. Brz je. Pa evo čak i Bottas nekad pokaže u kvalifikacijama zavidnu brzinu. Ima dobar omjer sa Hamiltonom za koga kažu da je najbrži u jednom krugu... Ali sam još više uvjeren da neće glumiti vodonošu kad se dočepa tog mjesta. To što se sklanjao prije je samo taktika da se dođe do Mečke. Ali prljav je on lik, neće se on sklanjati Hamiltonu kad dobije isti bolid.

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Pastor je napisao/la: 05.08.2019., 23:04 Mislim da neće razočarati. Brz je. Pa evo čak i Bottas nekad pokaže u kvalifikacijama zavidnu brzinu. Ima dobar omjer sa Hamiltonom za koga kažu da je najbrži u jednom krugu... Ali sam još više uvjeren da neće glumiti vodonošu kad se dočepa tog mjesta. To što se sklanjao prije je samo taktika da se dođe do Mečke. Ali prljav je on lik, neće se on sklanjati Hamiltonu kad dobije isti bolid.
Riječi ti se pozlatile :mrgreen:

Har Kl
Formula 1
Formula 1
Mercedes 2019 Hungarian Grand Prix F1 Debrief by James Volwes

Grah0 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 10 mj
Navija za: #93, #33
Pastor je napisao/la:Po meni je Ocon đubre od čovjeka sa fejk dječijim osmjehom, kojim kupuje fanove. To mi govore sva ona sranja koja je radio sa timskim kolegama. Ono sklanjanje Hamiltonu je samo da bi se probio do Mečke, ali kad (ako) tamo dođe, vjerujem da će pokazati svoju prljavost, jer je po meni takav karakter. Ali volio bih ga vidjeti umjesto Bottasa, jer će kao takav pružiti veći otpor Hamiltonu.

Ali ovo mi još ništa ne govori. Wolf od lani govori da će imati mjesto u F1, ali to ne znači da će to mjesto biti u Mercedesu. Možda ga pokušava gurnuti negdje drugo... Valjda ćemo vidjeti uskoro.
Potpis!

pigmalion
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 4 mj
Navija za: Fernanda, Ocon (Qatar23 )
Ocon je talent, na razini M. Verstappena, i jedva čekam da se vrati u F1. Nadam se da će to biti sa Mečkom 2020.-e, a ne u Haas, ili Williams. Pogotovo ne u Red Bull.
Očekivao sam povratak u Racing Point, ali Perez je počeo sa pričom o ostanku u RP,..... očekivao sam da će Perez u Haas, a Ocon u RP. Vidjet' ćemo koliko Perez valja bombe, a koliko će to biti točno - ta njegova želja da ostane u RP.

U svakom slučaju, Ocon ne bi trebao dozvoliti da ga Mercedes odbaci...... ali je zanimljivo i da Renault zadržava nekakva prava na Ocona,.... koliko se sjećam....... :misli:
......ne mogu, ali hoću...... :mrgreen: .....biti po svome,.....

Takes more than combat gear to make a man.
Takes more than a license for a gun.
Confront your enemies, avoid them when you can.
A gentleman will walk, but never run

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Ocon je talent, na razini M. Verstappena,
Ja ga ne smatram na toj razini...ali ajde.

Mislim da je debelo razvikan...on i Perez su bili al pari kroz dvije sezone...Perez je vrlo solidan vozač, ali ne i top vozač.
Perez u obje sezone skupio više bodova.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

pigmalion
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 4 mj
Navija za: Fernanda, Ocon (Qatar23 )
Ferrari je napisao/la: 07.08.2019., 16:29
Ocon je talent, na razini M. Verstappena,
Ja ga ne smatram na toj razini...ali ajde.

Mislim da je debelo razvikan...on i Perez su bili al pari kroz dvije sezone...Perez je vrlo solidan vozač, ali ne i top vozač.
Perez u obje sezone skupio više bodova.
Za mene je Ocon ostavio odličan dojam...... u odnosu na Pereza. Ne gledam toliko osvojene bodove, koliko je Ocon parirao Perezu u kvalifikacijama, a znamo da je Perez brz u kvalifikacijama.
Znao je biti i konstantan u osvajanju bodova. Za njega je Perez već bio iskusnjara, a on rookie.

I ovo što se spominje u Oconovom karakteru...... ostavlja dojam da po tome može parirati M. Verstappenu...... dvije prznice. Po meni je to - OK. To nam treba. :rofl: :rofl:

I ne samo to nabrojano..... mali je brz - posebno me se dojmila njegova prošlogodišnja Spa...... :vozi: :vozi:
......ne mogu, ali hoću...... :mrgreen: .....biti po svome,.....

Takes more than combat gear to make a man.
Takes more than a license for a gun.
Confront your enemies, avoid them when you can.
A gentleman will walk, but never run

Dani Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Hamilton, Leclerc, Ricci
Pogledao sam na netflixu epizodu sa njih dvoje. Ako je netko đubre onda je to Perez.
slika

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
pigmalion je napisao/la: 07.08.2019., 15:45 Vidjet' ćemo koliko Perez valja bombe, a koliko će to biti točno - ta njegova želja da ostane u RP.
Szafnauer je već nekoliko puta izjavio da ne želi mijenjati vozačku postavu, tako da to nisu samo Perezove želje.
U svakom slučaju, Ocon ne bi trebao dozvoliti da ga Mercedes odbaci...... ali je zanimljivo i da Renault zadržava nekakva prava na Ocona,.... koliko se sjećam....... :misli:
Nema Renault nikakvih prava, Ocon je odavno Mercedesov vozač, čak i dok je bio Renaultov test vozač je bio samo na posudbi.

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
Navija za: sve powered by honda
Har Kl je napisao/la: 07.08.2019., 13:57 Mercedes 2019 Hungarian Grand Prix F1 Debrief by James Volwes

nisam gledao utrku , malo pogledao highlightse pročitao vijesti, komentare , ali tek kad sam ovo pogledao mi je sve leglo na mjesto. sve sumnje, sve nedoumice su riješene.
ovi njihovi debriefovi su fenomenalni, mada ih ne gledam prečesto.
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 8 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Prema ovome, Bottas bi mogao ostati :chill:

slikaslika

Mr.Spaceguy Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Fernando Alonso
https://twitter.com/SmilexTech/status/1162695800625012736 Prije par tjedana je Mercedes po prvi put upalio motor za 2020. Navodno će biti najveći upgrade još od 2014. I odjednom traže zamrzavanje razvoja motora. :chill:
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡