VN Mađarske (Hungaroring) 2.-4. kolovoza 2019.

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

avetma
Administrator
Administrator
S nama već: 10 god 4 mj
Kontakt:
LH44 je napisao/la: 05.08.2019., 12:38 Pomalo je zabrinjavajuće za tvog Charlesa što je Seb sebi dao ocjenu 5/10 za svoj prvi dio sezone i rekao da se nije sastavio sa ovim bolidom, a svejedno dobio kolegu u većini utrka :D
Jasno je da se Vettel ne može sastati s bolidom, ali to je dobro poznato jer njemu treba visoki downforce i stabilan stražnji kraj bolida. Ovaj Ferrari nema ni jedno ni drugo pa se treba prilagoditi kako zna i umije. Leclerc nikako ne može biti zadovoljan prvim dijelom sezone jer smo vidjeli samo par bljeskova brzine, ali daleko je to od vožnje kakvom bi ozbiljnije zaprijetio Vettelu, čak ni sad kad je Vettel na 5/10 kako sam kaže.

f1_zg
Formula 4
Formula 4
S nama već: 7 god 9 mj
Navija za: Charles Leclerc
F12000 je napisao/la: 05.08.2019., 12:25
MSC je napisao/la: 04.08.2019., 21:56 Charles je sreckovic vikenda. Dobro ce mu doci ljetna stanka da ohladi glavu. Prvo onaj udarac u zid zadnjim djelom bolida u kvalama... Mislim da ni njegovi mehanicari ne znaju kako ga nije jace ostetio. Puno srece da je mogao nastaviti kvale. Drugo, kontakt s Bottasom kojeg je nepotrebno prejako zatvarao i smrdao mu krilo. Em je Bottasu dosta zeznuo utrku, em je imao srece da mu zadnja lijeva nije pukla.
Da je srečković ne bi izgubio podijum samo zato jer mu je timski kolega bio na boljoj strategiji. ;)
Pa kolega, zar ni ti nisi pročitao mišljenje velike dvadesetorke ovog foruma? Sebu su zapravo fulali strategiju, on je genijalnom vožnjom i očuvanjem guma pretekao Leclerca koji je s oštećenim bolidom bio brži od Seba na kvalama. Čak je to i izjavio za medije, da ne bude nikakve sumlje u Ferrari taktiku.
"There are two things no man will admit he cannot do well: drive and make love."

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
f1_zg je napisao/la: 05.08.2019., 17:52 Pa kolega, zar ni ti nisi pročitao mišljenje velike dvadesetorke ovog foruma? Sebu su zapravo fulali strategiju, on je genijalnom vožnjom i očuvanjem guma pretekao Leclerca koji je s oštećenim bolidom bio brži od Seba na kvalama. Čak je to i izjavio za medije, da ne bude nikakve sumlje u Ferrari taktiku.
Novinarka pita Leclerca: Bi li ti utrka bila bolja da si imao istu strategiju kao Vettel?
Leclerc odgovara: Ne, strategiju smo prilagodili mojim problemima – nisam mogao više izdržati na medium gumama.

Ali ne, f1_zg zna bolje od Leclerca. Nema sumlje :mrgreen:

f1_zg
Formula 4
Formula 4
avetma je napisao/la: 05.08.2019., 18:01
f1_zg je napisao/la: 05.08.2019., 17:52 Pa kolega, zar ni ti nisi pročitao mišljenje velike dvadesetorke ovog foruma? Sebu su zapravo fulali strategiju, on je genijalnom vožnjom i očuvanjem guma pretekao Leclerca koji je s oštećenim bolidom bio brži od Seba na kvalama. Čak je to i izjavio za medije, da ne bude nikakve sumlje u Ferrari taktiku.
Novinarka pita Leclerca: Bi li ti utrka bila bolja da si imao istu strategiju kao Vettel?
Leclerc odgovara: Ne, strategiju smo prilagodili mojim problemima – nisam mogao više izdržati na medium gumama.

https://youtu.be/jreVi_Hb6W0

Vetma, pitala novinarka i Massu jednom prilikom 😀 On se isto borio s gumama 😛

Btw. zašto se Leclerc tako branio da ga je Seb skoro izgurao sa staze, kad je jedva vozio na tim istrošenim jadnim gumama? Pa logično bu bilo da ga pusti i ne riskira kontakt ako je sve bilo gotovo?
"There are two things no man will admit he cannot do well: drive and make love."

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
f1_zg je napisao/la: 05.08.2019., 18:09

E moj Vetma, pitala novinarka i Massu jednom prilikom 😀 On se isto borio s gumama 😛
Nije mi samo jasno kako to da Leclercu nisu skinuli pečat s mjenjača kako bi mu timski kolega bio ispred njega na startu? Mora da su ovo drastično drastično drukčije godine od tih toksičnih na početku desetljeća...

f1_zg
Formula 4
Formula 4
avetma je napisao/la: 05.08.2019., 18:14
f1_zg je napisao/la: 05.08.2019., 18:09

E moj Vetma, pitala novinarka i Massu jednom prilikom 😀 On se isto borio s gumama 😛
Nije mi samo jasno kako to da Leclercu nisu skinuli pečat s mjenjača kako bi mu timski kolega bio ispred njega na startu? Mora da su ovo drastično drastično drukčije godine od tih toksičnih na početku desetljeća...
To nema nikakve veze s ovom raspravom. Samo sam htio istaknuti da su vozači Ferraria i prije pričali svašta u kameru...a ti opet o Alonsu.

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
Nisam ja uveo Alonsa u raspravu, niti sam spominjao incident od prije 9 godina. Leclerc ti je objasnio o čemu se radilo, ali kao što sam napisao ranije u ovoj temi - razum i logika nisu cijenjene kod svih :)

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Kako obožavam taj pridjev "toksično" kad god se povezuje s Fernandom :mrgreen: Stvarno mi nije jasna tolika drama oko Njemačke 2010., a pogotovo ne ta oko Austina 2012. Druga je polovica sezone (2012. čak predzadnja utrka sezone), imaš jednog vozača koji se bori za naslov i jednog koji kasni za prvim kao što Gasly danas kasni za Maxom. Pitam se kojeg je vozača logičnije favorizirati i gurati ga naprijed...

Ovo naravno nema veze s nebulozama o favoriziranju Vettela u odnosu na Leclerca, iako ima još 9 utrka do kraja, mislim da Ferrari ne očekuje da će Vettel sustići Hamiltona u prvenstvu.

Dani Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 11 mj
Navija za: Hamilton, Leclerc, Ricci

SUMNJE kolega. :klopa: Osim ako nije neka fora.
slika

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:

croatic f1 je napisao/la:Kako obožavam taj pridjev "toksično" kad god se povezuje s Fernandom :mrgreen: Stvarno mi nije jasna tolika drama oko Njemačke 2010., a pogotovo ne ta oko Austina 2012. Druga je polovica sezone (2012. čak predzadnja utrka sezone), imaš jednog vozača koji se bori za naslov i jednog koji kasni za prvim kao što Gasly danas kasni za Maxom. Pitam se kojeg je vozača logičnije favorizirati i gurati ga naprijed...
Austin 2012 je savršena slika stanja u Ferrariju tih godina u usporedbi s Ferrarijem 2018 koji se boji javiti Raikkonenu da se skloni s puta, zato ga volim često izvući. Danas se Ferrari više boji medijske slike nego bilo čega drugog, a tih godina su radili takve stvari da su danas nezamislive.

Zato mi je smiješno kad netko pomisli da Ferrari daje Leclercu lošije strategije. Oni daju loše strategije za oba vozača, samo što je Vettel uglavnom brži pa izvuče nešto.

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
Dani je napisao/la:

Naravno da je fora, pročitaj što sam citirao u tom postu. :mrgreen:

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
avetma je napisao/la: 05.08.2019., 18:36 Austin 2012 je savršena slika stanja u Ferrariju tih godina u usporedbi s Ferrarijem 2018 koji se boji javiti Raikkonenu da se skloni s puta, zato ga volim često izvući. Danas se Ferrari više boji medijske slike nego bilo čega drugog, a tih godina su radili takve stvari da su danas nezamislive.

Zato mi je smiješno kad netko pomisli da Ferrari daje Leclercu lošije strategije. Oni daju loše strategije za oba vozača, samo što je Vettel uglavnom brži pa izvuče nešto.
Slažem se s ovim :thumbs: Nevjerojatno je koliko često u zadnjih nekoliko godina Ferrari ispadne kao hrpa amatera, što na stazi, što van nje.

Dani Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 11 mj
Navija za: Hamilton, Leclerc, Ricci
Aha! A joj. No dobro, možda sad nauči.
slika

f1_zg
Formula 4
Formula 4
avetma je napisao/la: 05.08.2019., 18:36
Dani je napisao/la:

Naravno da je fora, pročitaj što sam citirao u tom postu. :mrgreen:
http://www.lektoriranje.org/jezicni-sav ... i-sumljati

:facepalm:

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
Ovo vise nije ni zabavno... :facepalm:

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
:klanjam: :rofl: :facepalm:
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

MSC
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
Navija za: Ferrari
Kontakt:
Kad sam rekao da je Charles imao sreće, mislio sam na udarac zadnjim krajem u barijeru u kvalifikacijama gdje su za njega mogle biti gotove istog trena. A drugo sam naveo kontakt s Bottasom gdje je mogao u utrci na začelje poretka skupa s Bottasom odmah u prvom krugu da je probio gumu. Imao je sreće pa ga ništa od toga nije koštalo.
"What a little star." May 26, 2012.

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
senna66 je napisao/la: 04.08.2019., 16:15 Ako se Bottas ne trgne ništa od borbe Lordova. :rofl:
The Lords of the (Hungaro)Ring :mrgreen:

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
Ali nije Bottas toliko bio loš. Mislim, barem nije sam kriv za ono što mu se desilo na početku. Dvojica su mu prešla preko krila. A kasnije, neko kaže da je imao istu taktiku kao Hamilton. Jes po izboru guma, ali u puno drugačijim uslovima. I onda je imao Ricciarda, koji je bio na istim gumama, a često i sa mogućnošću korištenja DRS-a. A Renault je i inače vrlo brz na pravcima ove godine. A kasnije je zapeo iza Kimija, opet na istim gumama. A i Sauber je isto jedan od bržih na pravcima... Dok je Hamilton imao samo Maxa, čiji Red Bull nije tako brz na pravcu, a nije ga mogao prestići bez drugačije strategije... Jbg, to je Mađarska.

Da je Bottas ostao na svom mjestu nakon starta, Max bi vjerovatno lakše došao do pobjede. Bottas bi ostao ispred Hamiltona, i dobio prvi poziv u boks. Ali bi Hamilton opet prešao na taktiku sa dva stajanja, jer je Ferrari bio daleko iza. Imao bi besplatno zaustavljanje. Ali bi u tom slučaju vjerovatno prešao samo Bottasa umjesto Maxa...

Ferrari daleko iza, nažalost. Vettel je bio nešto brži, ali nedovoljno da ugrozi ovu dvojicu naprijed. Prebacili su ga na B, pa onda i na C taktiku, i onda je samo sjedio na par sekundi iza Leclerca. Čudi me da je upalila ona taktika. Ali mi je i drago vidjeti da su toliko izdržale najmekše gume.

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 7 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
avetma je napisao/la: 05.08.2019., 17:34
LH44 je napisao/la: 05.08.2019., 12:38 Pomalo je zabrinjavajuće za tvog Charlesa što je Seb sebi dao ocjenu 5/10 za svoj prvi dio sezone i rekao da se nije sastavio sa ovim bolidom, a svejedno dobio kolegu u većini utrka :D
Jasno je da se Vettel ne može sastati s bolidom, ali to je dobro poznato jer njemu treba visoki downforce i stabilan stražnji kraj bolida. Ovaj Ferrari nema ni jedno ni drugo pa se treba prilagoditi kako zna i umije. Leclerc nikako ne može biti zadovoljan prvim dijelom sezone jer smo vidjeli samo par bljeskova brzine, ali daleko je to od vožnje kakvom bi ozbiljnije zaprijetio Vettelu, čak ni sad kad je Vettel na 5/10 kako sam kaže.
Pa upravo zato i govorim, ovaj bolid odgovara Leclercovom stilu vožnje koji je preupravljanje, a Seb idalje biva egal u kvalama, a na utrkama ga često i rastura. Kontam šta će biti dok skonta bolid i dok koriguje postavke i stil vožnje, još ako Ferrari donese neke nadogradnje koje bi odgovarale Sebu, kako bi se tek onda nosio Leclerc sa jako podcjenjenim Vettelom.
slikaslika
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡