Nisam te prozvao, nije danas ta paralela prvi puta povucena._bataziv_0809 je napisao/la: 04.08.2019., 18:57 Ja sam potegao paralelu, pa se osjetih prozvan. Nisam Lewisov fan, za njega sam prestao navijati onog trenutka kad je napustio McLaren.
Vi samo morate shvatiti da nas ima koji smo gledali Šumahera uživo i da ga se sjećamo sa svim njegovim vrlinama i manama. Gledali smo stvaranje povijesti tada, gledamo sada, mogu samo reći da smo privilegovani.
Ono sto se u vrijeme dominacije Schumachera namjerno zaboravlja reci je da je u periodu od 2000 do 2004 pobjeđivalo daleko vise razlicitih vozaca, u daleko vise razlicitih momcadi. Nije to bila ni blizu dominacija ovoj kakvu od 2014 ima Mercedes. Seb i Red Bull u svoje cetiri godine za redom su takodjer imali puno vise konkurencije.
Zapravo sam dojma, mozda naravno grijesim, da je Lewis pomalo privilegiran otkad je usao u sport. Prva sezona, odmah u odlican Mclaren, odmah uz bok Alonsu. Nakon toga u Mercedes za koji se ispostavilo da je stasao u top momcad na prelasku u hibridnu eru. Hocu reci, on nikad nije vozio za momcadi koje nisu imale bolid za pobjedu, prvenstvo. A britanski mediji od njega kao da umjetno prave najveceg ikada, kao da im je sad ili nikada da to bude britanac.
Da se razumijemo, ja smatram da on spada u najbolje svih vremena, i to u onaj uski, elitni dio, ali on nikada nije morao graditi momcad, dokazivatinse u bolidu za sredinu poretka ili za zacelje kako je npr. Alonso krenuo u Minardiju... Ne znam. Smatram da su on i Seb najbolji vozaci svoje generacije, bez konkurencije, Kimi i Alonso su odlicni u svojoj eri bili, prije njih. Tesko je i uspoređivati vremena u kojima su vozili jer niti su bolidi bili isti, niti se vozilo na isti nacin, niti je bodovanje bilo isto, a utrka je ranije bilo manje. Samo sam dojma da britanci, kako sam rekao imaju priliku za sad ili nikad.
Nitko nije Red Bullu i Ferrariju pogotovo kriv sto ne mogu sloziti bolid na razini Mercedesa i razvijati ga tim tempom kroz sezonu, Mercedes je valjda najsavrsenija momcad ikada. Ali ni Lewis nije imao nikoga top klase u drugom Mercedesu, a opet je izgubio od Rosberga koji realno nije klasa Alonsa, Seba pa ni Maxa. A budimo realni, od 2014 do danas, prvak je mogao doci samo iz garaze Mercedesa. Drugi timovi i bolidi nisu bili na tom nivou, nebitno tko bolid vozio.