VN Mađarske (Hungaroring) 2.-4. kolovoza 2019.

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

The Simpsons
Karting
Karting
S nama već: 9 god 7 mj
Čestitke ovoj trojici.
Utrka solidna. Čestitke i Mclarenu na p5., i Kimiju na P7. Stari lisac je još ns visokom nivou.
Slušam Wolfa na RTL u koji reče da će se za par dana znati ko će voziti drugi Mercedes slijedeće godine.

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari

The Simpsons je napisao/la: Slušam Wolfa na RTL u koji reče da će se za par dana znati ko će voziti drugi Mercedes slijedeće godine.
Bottas ubrzao odluku.
slika

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: McLaren
Mađarska 1998. ko se sjeća. Nije nemoguće da je James bio inspirisan upravo tim legendarnim udercutom Šumahera. :pivo:
slika

avetma
Administrator
Administrator
S nama već: 10 god 4 mj
Kontakt:
DaveGilmour je napisao/la: 04.08.2019., 17:15 Nastavlja se niz sjajnih utrka ove sezone. Još jedna poslastica. Čudi me samo da je na članku tako slabo ocijenjena.

Hamilton i Mercedes su odradili sjajnu utrku. Sve su napravili kako treba i "fair and square" pobijedili Maxa.
Koliko god ja volio trolati Maxove navijače, danas je po meni odradio bolju utrku od Hamiltona. Iako je i Lewis vozio sjajno, po meni je ipak intrigantno da ga Lewis nije mogao proći u očigledno boljem bolidu na 6 krugova novijim gumama. Na kraju ga je samo zaobišao, to je izvedba uz pomoć sjajne strategije. Mene je više zanimao onaj prvi dvoboj, gdje skidam kapu Maxu. (nadam se da Beeth87 neće ovo pročitati :mrgreen: )

f1_zg
Formula 4
Formula 4
S nama već: 7 god 9 mj
Navija za: Charles Leclerc
avetma je napisao/la: 04.08.2019., 17:11
f1_zg je napisao/la: 04.08.2019., 17:03 Ajde da nam "racionalni" Vetma sad malo baci statistiku oko kvalifikacija itd, pa ponudi rješenje zašto nekako Vettel ako je ikako moguće završi ispred Leclerca 😀
Ne vrijedi kod tebe racionalno, ti lupaš po svom bez obzira pod kojim nadimkom pišeš. A obzirom da ništa ne razumiješ - onda nema smisla ništa objašnjavati. Kad me već prozivaš - mene osobno vesele takvi "rudnici soli" kao kod tebe koji svako toliko ispuzu ispod kamena... Nisu to velike stvari, ali nekako veseli vidjeti da još bole rane s početka desetljeća, kao što su i drugi primijetili. :rofl:
Po 1000 put, imam jedan, jedini profil i ne razumijem zašto se ovdje ne poštuje tuđe mišljenje ako se kosi sa mišljenjem starosjedioca???
"There are two things no man will admit he cannot do well: drive and make love."

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 2 mj
Koliko krugova Lord Gasly nije mogao meda Sainzu?? Mislim jedno 30... naravno sa DRS-om.

Režiser opet mnogo loš...

MSC
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
Kontakt:
Činjenica je da Lewis nije mogao obići Maxa na 6 krugova novijem hardu, a cca 5 sekundi zaostatka poslje boxa je skinuo u valjda tri kruga. To govori sve o Mercedesovom paceu i Maxovoj vožnji. I to je današnja činjenica. Pobjedila je odlična strategija.

Ferrari se iskrumpirao sa Sebom dok je Charles bio na istoj strategiji kao Max.
"What a little star." May 26, 2012.

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
LH44 je napisao/la: 04.08.2019., 17:15 Max je napravio grešku upravo pred taj krug kada ga je Lewis razbacao po stazi. Tako da je i taj mit razrušen :D

Bila je ponovljena snimka, isto kao u SAD 2018, Max se parkirao na apex, Lewis nije imao povjerenja u Maxa i otišao je preširoko. Mogao je rizikovati preko rubnika, ali preko rubnika se krilo i podnica sad-sad polome, a da li je vrijedilo rizikovati taj kvar?

Sent from my ATU-L21 using Tapatalk
Gdje je Max napravio tu grešku, skontao sam da je izgubio par desetinki, ali su komentatori prenijeli da je vrijeme izgubio zbog prestizanja Ricciarda za krug, što je Lewis iskoristio. Ako može slika ili snimka, molio bih, jer ne tvrdim da nije, to sam propustio vidjeti, a vjerovao sam komentatorima na riječ.

Ali ne kužim o kakvom razbacivanju Maxa od strane Hamiltona po stazi pričaš, razbacao ga, a nije ga uspio prestići :?

S dva odlaska preširoko je izgubio možda buduće prilike i da nije bilo promjene strategije od strane Mercedesa pobjedu bi teško vidio, tako da je mogao ta dva pokušaja svesti na jedan uspješan. Inače, Mercedes je na H gumama kudikamo bio brži danas u utrci od Red Bulla, što se moglo vidjeti po tempu nakon bokseva i vraćanja Hamiltona u DRS zonu, nakon greški, koji eto to nazivaš smislenim širim prolascima, bilo mu valjda zanimljivo izgubiti vrijeme pa opet doći u Maxov mjenjač.

f1zd
F1puls konstruktorski prvak
F1puls konstruktorski prvak
S nama već: 9 god 5 mj
Navija za: Vettel,Ferrari
Sarma je napisao/la:
avetma je napisao/la: 04.08.2019., 17:11
f1_zg je napisao/la: 04.08.2019., 17:03 Ajde da nam "racionalni" Vetma sad malo baci statistiku oko kvalifikacija itd, pa ponudi rješenje zašto nekako Vettel ako je ikako moguće završi ispred Leclerca slika
Ne vrijedi kod tebe racionalno, ti lupaš po svom bez obzira pod kojim nadimkom pišeš. A obzirom da ništa ne razumiješ - onda nema smisla ništa objašnjavati. Kad me već prozivaš - mene osobno vesele takvi "rudnici soli" kao kod tebe koji svako toliko ispuzu ispod kamena... Nisu to velike stvari, ali nekako veseli vidjeti da još bole rane s početka desetljeća, kao što su i drugi primijetili. :rofl:
Kimi Zg

Brzo je proslo Vetminih pet minuta slave. Lewis pokazao/dokazao da je s razlogom to sto je.... Svaka cast ekipi s podijaslika

Da nije ovo on na FB, na članku o pobjedi Hamiltona...
Ima tamo svačega, kaže jedan lik da je Alex Ferguson naredio da Leclerc propusti Vettela?????? :rofl: :rofl: :rofl:
Zadnja izmjena: f1zd, dana/u 04.08.2019., 17:28, ukupno mijenjano 1 put.

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
f1_zg je napisao/la: 04.08.2019., 17:20 Po 1000 put, imam jedan, jedini profil i ne razumijem zašto se ovdje ne poštuje tuđe mišljenje ako se kosi sa mišljenjem starosjedioca???
Poštuje se svako mišljenje kad je pozitivno, a ako nakon svake utrke netko konstantno piše negativno o nekome onda to izaziva sumnju da su u pitanju neke stare rane. Kod tebe se zna što će pisati nakon svake utrke, zato većina i preskače i ne komentira ono što napišeš, samo se tu i tamo nasmijemo i idemo dalje. :mrgreen:

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 7 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
avetma je napisao/la: 04.08.2019., 17:20
DaveGilmour je napisao/la: 04.08.2019., 17:15 Nastavlja se niz sjajnih utrka ove sezone. Još jedna poslastica. Čudi me samo da je na članku tako slabo ocijenjena.

Hamilton i Mercedes su odradili sjajnu utrku. Sve su napravili kako treba i "fair and square" pobijedili Maxa.
Koliko god ja volio trolati Maxove navijače, danas je po meni odradio bolju utrku od Hamiltona. Iako je i Lewis vozio sjajno, po meni je ipak intrigantno da ga Lewis nije mogao proći u očigledno boljem bolidu na 6 krugova novijim gumama. Na kraju ga je samo zaobišao, to je izvedba uz pomoć sjajne strategije. Mene je više zanimao onaj prvi dvoboj, gdje skidam kapu Maxu. (nadam se da Beeth87 neće ovo pročitati :mrgreen: )
6 krugova noviji Hard? Jest neka razlika kad nijedan ni drugi nisu odvezli ni 15 krugova na toj gumi. Lewis je tad odvrnuo, dok su svježe gume, natjerao ga na grešku i umalo ga je iz polu-šanse pretekao. Idalje stojim iza toga da je Lewis odvezao bez greške, jer ta greška koju je napravio u 4. krivini je iz razloga što je kraj njega Max, koji je borbama u najmanju ruku bezobrazan, a radi se o pobjedi.
slikaslika

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
Sta mislite bi li Niko Rozberg danas isao na pobjedu?
slika

DaveGilmour
Formula 2
Formula 2
S nama već: 9 god 3 mj
Navija za: Sve driven by Verstappen
avetma je napisao/la: 04.08.2019., 17:20 Koliko god ja volio trolati Maxove navijače, danas je po meni odradio bolju utrku od Hamiltona. Iako je i Lewis vozio sjajno, po meni je ipak intrigantno da ga Lewis nije mogao proći u očigledno boljem bolidu na 6 krugova novijim gumama. Na kraju ga je samo zaobišao, to je izvedba uz pomoć sjajne strategije. Mene je više zanimao onaj prvi dvoboj, gdje skidam kapu Maxu. (nadam se da Beeth87 neće ovo pročitati :mrgreen: )
Obojica su vozili sjajne utrke i teško mi se odlučiti tko je bio bolji. Ne mogu Hamiltonu prigovoriti oko toga što se mučio s Verstappenom na polovici utrke jer je Hungaroring ipak takav tip staze gdje je jako teško nekoga preći (makar mi se činilo da je preticanje danas bilo iznenađujuće "lagano"). Uz to, Verstappen je konstantno imao DRS zbog zaostalih vozača.

Imao je Hamilton i onaj jedan sjajan napad u 5. zavoju koji mu je skoro prošao. Na tome, a i na zadnjih 20 krugova, mu treba čestitati.

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
_bataziv_0809 je napisao/la: 04.08.2019., 17:18 Mađarska 1998. ko se sjeća. Nije nemoguće da je James bio inspirisan upravo tim legendarnim udercutom Šumahera. :pivo:

Pretpostavio sam da ćeš to pomenuti.
Jeste, ali je sam MS tada odvezao 30 KVALIFIKACIJSKIH krugova.
I definitivno je imao udio sa Brawnom 50/50 u tom pothvatu.

Danas je James odradio 50% posla, Maxove gume 40% i Lewis 10%.
Odlična vožnja tih 20 krugova, ali ni blizu za pamćenje, poput one Michaelove.

Ovo danas sa onim od prije 21 godinu uopšte ne treba stavljati u istu rečenicu.
Onu trku će svi pamtiti po Brawnovoj strategiji i Michaelovoj izvedbi (Mikine i DCijeve gume nisu bile problematične kao danas Maxove), a ovu danas će pamtiti zbog odličnog poteza Jamesa.

Povrh toga, Benz je najbolji bolid ove sezone, a i na ovoj stazi kao da mi je izgledao nijansu bolji od RBa.
Prije 21 godinu, Mclaren je spram Ferrarija bio bolji, barem onoliko koliko je Benz trenutno bolji od RBa.
Lewis danas vozi Benza, a Michael onomad Ferrarija, dakle, razlog više.....
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
LH44 je napisao/la: 04.08.2019., 17:28 6 krugova noviji Hard? Jest neka razlika kad nijedan ni drugi nisu odvezli ni 15 krugova na toj gumi. Lewis je tad odvrnuo, dok su svježe gume, natjerao ga na grešku i umalo ga je iz polu-šanse pretekao. Idalje stojim iza toga da je Lewis odvezao bez greške, jer ta greška koju je napravio u 4. krivini je iz razloga što je kraj njega Max, koji je borbama u najmanju ruku bezobrazan, a radi se o pobjedi.
Moguće, ali opet kažem - više sam se veselio toj borbi jer je bilo očito da je Merc brži, a uz malo novije gume činilo mi se da je taman dovoljno za dobro pretjecanje. Ovo na kraju je bilo zaobilaženje. Kapa dolje Mercedesu, iskupili su se za kaos iz Njemačke, ali nije mi bilo ni blizu zanimljivo kao prvi dvoboj.

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Testarossa je napisao/la: 04.08.2019., 17:03 Zna li neko u cemu je fazom s lewisovom kosom. Cim je skidao onu protivpožarne zarnu masku momentalno je navlacio kacket koji su mu iz boxa donijeli, a sad s kapom stoji na postolju. I nosi je stalno ispod kacketa
senna66 je napisao/la: 04.08.2019., 17:05 Koji bog ovo Ham nosi na glavi na +30.
Frizer izvršio undercut na njegovoj kosi?
Ekskluzivno: Ulovili smo trenutak izmjene kapa u kojem vidimo što to F1 prvak skriva ispod kape. To nismo očekivali...
https://prnt.sc/oo6w23

Ciki-F1
Formula 2
Formula 2
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Raikkonen Vettel Rosberg
_bataziv_0809 je napisao/la: 04.08.2019., 17:30 Sta mislite bi li Niko Rozberg danas isao na pobjedu?
Da, svaki vozač bi u toj prilici (osim Hulka, on bi se negdje zabio izvrtio....) išao na pobjedu
Kimi, zadnji Ferrarijev prvak......

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 7 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Frantic je napisao/la: 04.08.2019., 17:32
_bataziv_0809 je napisao/la: 04.08.2019., 17:18 Mađarska 1998. ko se sjeća. Nije nemoguće da je James bio inspirisan upravo tim legendarnim udercutom Šumahera. :pivo:

Onu trku će svi pamtiti po Brawnovoj strategiji i Michaelovoj izvedbi (Mikine i DCijeve gume nisu bile problematične kao danas Maxove), a ovu danas će pamtiti zbog odličnog poteza Jamesa.

Povrh toga, Benz je najbolji bolid ove sezone, a i na ovoj stazi kao da mi je izgledao nijansu bolji od RBa.
Prije 21 godinu, Mclaren je spram Ferrarija bio bolji, barem onoliko koliko je Benz trenutno bolji od RBa.
Zaboravljaš činjenicu da je na toj stazi Ferrari zapravo bio podjednak McLarenu kao što su danas Red Bull i Mercedes bili? O nijansama se radilo.

Michael nije grešku napravio jer nije ni bio u prilici da pretekne pa da pri tome nešto zezne kao Hamilton danas.

Michael kao ni Lewis, vjerovatno ne bi vidjeo pobjede da njihovi stratezi nisu napravili stratešku odluku koja je dala prednost na stazi.

Oba su je iskoristili na najbolji način.

Ne vidim razlog, osim nekog emotivnog da se svaki puta Hamiltonova vožnja pripiše bolidu ili ljudima koji su iza tog bolida. Još neke procente bacaš, pa mogu i ja tako napisat 40% McLarenu što im je dopustio tu taktiku, i onih 10% što je se samo trebalo odvesti i eto nas na istom :chill:
slikaslika

Michael Schumacher
Karting
Karting
S nama već: 8 god 3 mj
senna66 je napisao/la: 04.08.2019., 17:17
The Simpsons je napisao/la: Slušam Wolfa na RTL u koji reče da će se za par dana znati ko će voziti drugi Mercedes slijedeće godine.
Bottas ubrzao odluku.
Ostavit ce ga još godinu dana i uzeti malog Russell-a koji je kompletniji vozac od Ocon-a. Pogledaj malo instagram od Mercedesa i to prenemaganje od Ocon-a.
slika

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
Frantic je napisao/la: 04.08.2019., 17:32

Neću se osvrtati na tvoje analogije oko kojih se nikad nećemo složiti. Čudi me da nisi spomenuo Hakkinenove probleme sa bolidom "koji je na nivou Benza 2019".

Zatim kasnu reakciju McLarenovog pitwalla kada im je trebalo 4 kruga da skontaju sta se dešava. Osim toga nije baš ni Šumaher bio oduševljen taktikom, kao uostalom ni Hamitlon danas.

Elem, po mom mišljenju dosta sličnosti sa današnjom trkom, naravno nije isto, ali dovoljno da ti uskratimo argument. Kao što rekoh nismo baš ovdje svi 2000to godište da se ne sjećamo Šumahera uživo, uz dužno poštovanje sjajnim momcima koji jesu :pivo:
slika
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡