Sebastian Vettel

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

wapi Verified
GP3
GP3
S nama već: 8 god 4 mj
Navija za: Ferrari
Ma da, ali svo to sranje ga je prebacilo. NIsam siguran da bez ozbiljnog rastavljanja pa ponovnog sastavljanja Vettel može nešto pokazati. Dolazi mu ljetna pauza, neka je pametno iskoristi.

pigmalion
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 5 mj
Navija za: Fernanda, Ocon (Qatar23 )
Har Kl je napisao/la: 15.07.2019., 11:59 https://www.motorsport-total.com/formel ... 4-19071503
Vettelu treba pod hitno neki reset.
Sad mu se svaka greška gleda kroz lupu.
Ne bi me iznenadilo da napusti F1 na kraju sezone.
To, kod Seba traje već duže vrijeme..... još je nekako grizao 2017.-e..... mislim da ga je 2014.-a u Red Bullu načela..... prošle godine je izgubio titulu u Njemačkoj, 2017.-e u Singaporu ( tamo, iskreno naravno, i nije bila njegova greška - no, nije bitno ).

Slijedeći koji napuštaju F1 su Romain Grosjean i Sebastian Vettel - možda čak obojica na kraju ove sezone. Ne bih se čudio.
......ne mogu, ali hoću...... :mrgreen: .....biti po svome,.....

Takes more than combat gear to make a man.
Takes more than a license for a gun.
Confront your enemies, avoid them when you can.
A gentleman will walk, but never run

F12000
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 3 mj
Navija za: Ferrari, Leclerc
@Ferrari
notorna glupost, griješio je on puno puta u trenucima kad je bolid bio bolji od konkurencije i kad je prosipao već dobivene bodove.
slika

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 2 mj
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
F12000 je napisao/la: 15.07.2019., 16:58 @Ferrari
notorna glupost, griješio je on puno puta u trenucima kad je bolid bio bolji od konkurencije i kad je prosipao već dobivene bodove.
Ja samo prenosim što je čovjek koji je u Ferrariju bio zadnjih ne znam koliko godina rekao.

Don't shoot the messenger.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

F12000
Formula 1
Formula 1
Sorry ako je ispalo ad hominem.
slika

Frantic
Formula 1
Formula 1
CrashOverride je napisao/la: 15.07.2019., 13:06 Iz tog razloga nisam bio toliko kritican kad je grijesio.. Dojam je bio da se uvijek moralo izvlacit nesto extra da bi bio blizu Mercedesa ili nesto brzi..
Pa to je javna tajna.
Previše je on uzeo na sebe, uvijek štiti ekipu, ....
S druge strane, da priča kao što bi to Alonso radio (a imao bi puno pravo na to), rekli bi ljudi da je toksičan.
Nekako mi je "brzoplet", a po nesreći dosta puta je u duelima (sa Lewisom, Maxom,....) on bio taj koji se izvrtio (pa čak i zbog jebenog naleta vjetra), plus spušio je nekih kazni (za koje pomenuta dvojica nikad nisu i niti će dobiti kazne; i onakve stvari poput Kanade utiču na vozača).
Opet, ne izgleda mi toliko jak u glavi poput npr. Michaela (avalon je napisao dobar kometar jučer, baš na ovu temu).
Jbga, kad se sjetim npr. Lewisa 2011-2012, skoro pa ista stvar.
A baš je Vettelu tada "išlo" sve od ruke.
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 1 mj
@Frantic
A izgleda definitivno da nije toliko mentalno jak a za ekipu koja vodi sve kako to Ferrari radi.
To je next level shiht kako uhebat sve sta se da i za to treba stvarno bit mentalno ne jak nego najjaci..
Nekad se i sam uhvatim nekih stvari za koje nisam bas strucan i onda teze stvari odradim kako spada i onda napravim sranje na nekom jednostavnijem dijelu, ono tipa 'vidi ti to kako sam lijepo odradio ovaj tezi dio i blam' - tako sam gledao kroz odlicne voznje kad nije bio najbrzi i greske kad je bas imao nesto bolji paket od ostatka.. A greski je bas bilo, nazalost..
I mislim da ce na kraju otic iz Ferrarija samo kao jedan od vozaca koji su vozili crveni bolid..
Fino Alla Fine

Lux14
Formula 4
Formula 4
S nama već: 7 god 9 mj
Navija za: Alonso
Taj duboki problem u Ferrariju se vuče već godinama. Sjetimo se šta je Alonso "mlatio" kad je otišao iz Ferrarija o tome kako će s njima biti vječito drugi itd. Iako je to tada izgledalo kao bockanje i izlijevanje frustracija (pošto je tad bio u prdilici McL-H) toksičnog Alonsa, izgleda da je bio u pravu.
Ferrariju vozači očito ne mogu pomoći. Alonso je bez problema kritizirao i stavljao pritisak na ekipu (što je kod nekih ekipa u prošlosti čak pomoglo, pogledajte samo Merđana) i nije funkcioniralo.
Vettel je uvijek uz momčad, ne kritizira, ne stavlja pritisak, ne gleda okolo po gridu... i opet, Ferrari ne funkcionira (kako bi trebao).
Pitanje je, koji bi to vozač izvukao Ferrari iz gabule? Kolika uopće može biti uloga vozača? Ako vozač nije toksičan, tko onda je? Tko radi rusvaj u ekipi da razvoj bolida ne funkcionira, da su strategije u banani, da su totalno nesposobni povući vodu na svoj mlin kad su u pitanju odluke FIA-e?
A Vettelovo stiskanje bolida preko limita prošlih sezona je isto kao i Alonsovo 2010. Ferrari nikako da nešto nauči... :zzz:
You should never underestimate the predictability of stupidity

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 4 mj
Navija za: Seb
Ma to je Ferrari, kao u onom filmu sa Laudom. Ne možeš njih kritizirat... Nedavno je jedan od bivših šefova Ferrarija izjavio da je kvar na bolidu uzrokovao onaj lom noge kod Schumachera 1999. 20 godina su pustili da se misli da je to bila Schumacherova greška. A i Schumacher je kao i danas Vettel uvijek branio tim. Šta reći? Samo u Ferrariju.

Ja se nadam povratku u Red Bull. Dosta je bilo gubljenja vremena. Probao je ostvariti taj san, nije išlo. A nije mu vrijeme za oproštaj. Još voli ovaj sport. Mora se pomiriti sa tim da neće ostvariti taj san da postane sa Ferarrijem svjetski prvak. A po svemu sudeći, Red Bull bi mogao postati puno opasniji od sljedeće godine. Prva im je godina sa Hondom, a već imaju pobjedu. I možda pobijede još koji put do kraja godine. Prošle godine su svi pravdali McLaren, jer im je prva godina sa Renaultom. I danas vidimo napredak. Vjerovatno će i Red Bull napredovati u drugoj godini sa Hondom.
Ipak, nije bio promašaj prelazak u Ferrari. Od 2015 je više ostvario nego što bi mogao u Red Bullu u tom periodu. Pokušao je doći do titule, ali realno to nije bilo moguće. Tako da nije na gubitku što se tiče toga.

Multi 21
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Vet, Max
Nije Ferrari isključivi krivac, Alonso i Vettel su radili kardinalne greške.
"If everything seems under control, you're not going fast enough." Mario Andretti

pigmalion
Formula 1
Formula 1
Ferrari je svetinja kao i Hajduk, i dok god je tako - nema pomaka prema boljemu. Ja ne znam što bi bilo sa Ferrarijem, da Michael Schumacher nije stigao 1996.?
Ferrariju pod hitno treba netko kao mladi Michael Schumacher, ali imam osjećaj da se to neće dogoditi slijedećih 50 godina.

Sebastian Vettel je podsjećao na Michaela, očekivalo se da je on novi Kaiser,....... ali, premekan je Seb.

Možda, MOŽDA bi Lewis Hamilton digao Ferrari iz letargije i inertnosti?

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj

pigmalion je napisao/la:Ferrari je svetinja kao i

Nope.

Trenutno ovakvom Ferrariju niti jedan sadašnji niti u povijesti ne bi pomogao.
Ferrari uopće ne sluša svoje vozače.
Idu po nekoj svojoj filozofiji, svake godine neka druga. Ja vjerujem da imaju vrhunske inženjere, ali jbt kao da su posvađani.
Em su poput amatera na trkačim vikendima, em rijetko koja nadogradnja urodi plodom, em ne kuže vlastiti bolid....mogu ovako u nedogled...
Koji bi to vozač mislio na stategije dok vozi umjesto ovih? Jbt više ni pitstop ne mogu napraviti barem da je solidan. Apsolutno sve useru.
Ovo bi morala biti barem donekle pristojno sređena momčad da bi neki vozač dao neki svoj doprinos. Ovako ništa.
Dakle niti Schumacher današnji Ferrari ne bi spasio. I on je trebao par dobrih ljudi da bi mu priča u Ferrariju završila onako uspješno. Ovaj Ferrari je previše neiskusan, šeprtljav i ono onajgore tvrdoglav.

slika

Pastor
Formula 1
Formula 1
pigmalion je napisao/la: 16.07.2019., 16:39 Ferrari je svetinja kao i Hajduk, i dok god je tako - nema pomaka prema boljemu. Ja ne znam što bi bilo sa Ferrarijem, da Michael Schumacher nije stigao 1996.?
Ferrariju pod hitno treba netko kao mladi Michael Schumacher, ali imam osjećaj da se to neće dogoditi slijedećih 50 godina.

Sebastian Vettel je podsjećao na Michaela, očekivalo se da je on novi Kaiser,....... ali, premekan je Seb.

Nije ni Schumacher sam digao Ferrari. Da je i Vettel sa sobom doveo Neweya i Hornera, ja bih te pitao...

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Poprilično sam siguran da bi samo dovođenje šefa momčadi tipa Horner/Vuk popravilo barem 70 posto stvari u Ferrariju.
Autoriteta u toj momčadi nema, ne djeluju posloženo...cure na sve strane. Dojma sam da je to daleko od složne momčadi i da odnosi nisu nešto bajni.

Volio bi da se dogode neke vece promjene u momcadi SAD, prije velike promjene pravilnika.

Pravi šef je prva stvar što im treba. Binotto mi nije nešto. Ne možeš mi onako glupe amaterske greške pravdati time da je momčad jos mlada...pa to je Ferrari jbt. Savršena izjava da se momčad još više opusti....

slika

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
I Arrivabene je to rekao prošle godine nakon kvala u Japanu kada su oba vozača u Q3 stavili na Intermedije pa su startali ono 5 i 8 umjesto 3. i 4.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

pigmalion
Formula 1
Formula 1
Pastor je napisao/la: 16.07.2019., 18:44
pigmalion je napisao/la: 16.07.2019., 16:39 Ferrari je svetinja kao i Hajduk, i dok god je tako - nema pomaka prema boljemu. Ja ne znam što bi bilo sa Ferrarijem, da Michael Schumacher nije stigao 1996.?

Nije ni Schumacher sam digao Ferrari. Da je i Vettel sa sobom doveo Neweya i Hornera, ja bih te pitao...
Točno. Michael nije sâm digao Ferrari. Tu je već bio Jean Todt - mislim da je Niki Lauda već digao sidro, kada je Michael stigao.
Potkraj 90-tih u Ferrari su došli Rory Byrne, Ross Brawn i ne znam tko još iz Benettona.

I to je ono je što je bitno, došli su na inicijativu Michaela Schumachera - okružio se ljudima s kojima je uspio u Benettonu. Michael Schumacher je velikim dijelom zaslužan za njihov dolazak u Ferrari.
S tim je vrijednost Michaela i njegovih sposobnosti još značajnija za dizanje Ferrarijeva iz mrtvila nakon 20 godina ( niti Alain Prost nije uspio kako je i na koji način Michael uspio ), što je na nekin način doveo navedeno tehničko osoblje......

Ferrari puno, PUNO duguje Michaelu Schumacheru još i dan - danas.

F12000
Formula 1
Formula 1
Mercedes i Ham također puno toga duguju Schumacheru ;)
slika

Pastor
Formula 1
Formula 1
Pa koliko znam bilo je priče da je Newey bio sve dogovorio oko prelaska u Ferrari, ali ga onda Ferrari nekom gluposti ohladio od toga. A sigurno je Vettel imao uticaja da je Newey htio da dođe u Ferrari. Ali jbg, kad su sami sebi najveći neprijatelj...

klikerbgd
Karting
Karting
S nama već: 8 god 3 mj
Navija za: Sebastian
Dobra ,kvalitetna diskusija na ovoj strani bar nisam isao unazad. Od svega ima nesto sto jeste razlog za sve sto se desava i Sebu i Ferr.
Mislim da oni moraju da formiraju tim,odnosno prvo da se zna ko je gazad,nisu dovoljni naslednici Anjeli ,moraju nekog jakog,ozb autoritet da istaknu ko ce da vodi taj tim i ta osoba da gradi kockicu po kockicu.. I to je proces koji ce da traje,ne vidim nacin da se to uspeha dugorocno dodje na dr nacin.
Seb je u komplikovanoj situaciji ,pokusao je ,gresio je iz gomile razloga koji imaju i nemaju veze sa njim i pitanje je sta dalje ..
Ocekivao sam,tj. navijao da naprave uspeh ali realno nije to bilo realno u ovim godinama kada se sve sabere i oduzme .

Grah0
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 11 mj
Navija za: #93, #33
Pastor je napisao/la:Pa koliko znam bilo je priče da je Newey bio sve dogovorio oko prelaska u Ferrari, ali ga onda Ferrari nekom gluposti ohladio od toga. A sigurno je Vettel imao uticaja da je Newey htio da dođe u Ferrari. Ali jbg, kad su sami sebi najveći neprijatelj...
Newey nije zbog politike došao u Ferrari. Eh da se opet hoće Seb, Chris i Newey ujediniti...
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡