Ferrari je napisao/la: 13.07.2019., 16:32
Ajme i vas...jučer smo testirali Medium i nije nam se svidio i zato smo išli na Soft.
Što tu nije jasno? To ako Mercedesu ili Red Bullu odgovara ne znači da će nama odgovarati i da ćemo biti brži ili bolji na Mediumu ili da je jedna ili druga guma bolji izbor.
Vidjeli smo u kvalama kolika je mala razlika na našem bolidu bila sa Medium i Softom, a na Vettelovom bolidu ni jedna nije radila kako treba.
Slabo njima ista pase...
Cisto gledam iz perspektive kad netko zaista i bude off position na startu, uzmu se trajnije/tvrdje gume za start..
Isto tako gledam da se cesto dogadja da netko ima luksuz da moze na trajnijim/tvrdjim gumama proc u q3 to i radi..
Ili im nista ne pase.. Ili ne znaju ni sami sta rade.. Ili uvode neke nove norme u F1..
Ma možeš se ti fokusirati na utrku, nije to problem, ali nećeš biti pola sekunde iza kolege zbog toga...
Ja sam primjetio da su cijeli vikend bili jednaki u prvom sektoru (ili Seb mrvicu brži), onda Leclerc brži u drugom sektoru u prosjeku neke dvije desetinke ili nešto više, te onda treći sektor gdje je Seb bio brži neke isto tako 2 ili nešto više desetinke.
Što ukazuje po meni na drugačiji setup, ali kada pogledaš kroz sve treninge su bili dosta izjednačeni, znači nije bila svekupna razlika kroz treninge...već je Vettelov bolid bolje radio kroz treninge nego kada su došle kvale.
Rijetko se njemu zalomi da ima baš ono loše kvale, ali eto dogodilo se...svugdje je falilo po malo danas. Bio je brži na treninzima nego na kvalama.
Da li se temperatura promijenila pa se balans njegovog setupu pokvario ko zna, ali Leclerc je napravio bolji posao danas i tjt.
Sutra je podij cilj za oba Ferrarija, ako je moguće. Očekuje se rubni 1 stop ili poprilično moguća utrka sa dva zaustavljanja što mislim da će Vettel sigurno pokušati jer ima ekstra set novog Mediuma.
Što se tiče Mercedesa imali su oni još vremena u ruci, ali ni Bottas ni Hamilton nisu postavili najčistije krugove i zato je razlika bila onolika.
Max i Leclerc su odvozili maksimum. Po meni razlika bi bila neke 3-4 desetinke.
We fight together. We win together.We lose together. Forza Ferrari
Drago mi je da je Gasly konačno se probudio, a još mi je draže vidjeti prva tri vozača unutar desetine. Nadam se da će sutra opet vidjeti najbolju publiku na svijetu i bar jedan dobar pljusak
Pratio sam na live timingu ali nisam upratio da li je Bottas popravio svoje vrijeme na softu, ali ne smatram hendikepom start na softu pošto očekujem dva odlaska u box ( valjda će biti kiša).
Neće Luji biti lako zadržati drugu poziciju sutra nakon starta. Valjda će Max nastaviti sa zrelim pristupom utrkama
Zadnja izmjena: Har Kl, dana/u 13.07.2019., 19:22, ukupno mijenjano 1 put.
senna66 je napisao/la: 13.07.2019., 19:36
Moram priznati da sam iznenađen Ferrarijevom brzinom u kvalama.
Kakav je race pace bio na treninzima?
Mercedes are also dominating in the longrun: 0.4s faster than Verstappen on softs + 1s faster on medium tyres. Ferrari is 1.3s behind on the medium tyres.
senna66 je napisao/la: 13.07.2019., 19:36
Moram priznati da sam iznenađen Ferrarijevom brzinom u kvalama.
Kakav je race pace bio na treninzima?
Mercedes are also dominating in the longrun: 0.4s faster than Verstappen on softs + 1s faster on medium tyres. Ferrari is 1.3s behind on the medium tyres.
Gledam po ko zna koji put konferenciju za vozače, koji smijeh je ona zafrkancija od Riccija i Norrisa. Russel mi je totalno dosadan lik, ko pokvarena gramafonska ploča, možda previše zreo za 20-togodisnjaka.
Netko je ovdje rekao da je Rosberg Lidija Bačić F1, pa stvarno je. Stvarno mu je dosadno u životu. Pokušava da ga se ne zaboravi, a i u tome je loš.
Btw Ferrari blizi nego sto sam ocekivao, ali drago mi je da se Leclerc dize iz utrke u utrku. Samo neka nastavi raditi i imat cemo konja za pobjede.
Gledao sam oba kruga onboard (Seb i Charles) i izgledalo mi je kao da Charles ima puno manje understeera od Seba.
Točno vidiš na izlascima iz zavoja kako Seb ide šire (jer ga tjera understeer na to) kroz Copse zavoj, Stowe, Maggots, Becketts i Chapel isto tako više pokreta volanom kao i u Luffield zavoju.
We fight together. We win together.We lose together. Forza Ferrari
Ferrari je napisao/la: 13.07.2019., 23:24
Gledao sam oba kruga onboard (Seb i Charles) i izgledalo mi je kao da Charles ima puno manje understeera od Seba.
Točno vidiš na izlascima iz zavoja kako Seb ide šire (jer ga tjera understeer na to) kroz Copse zavoj, Stowe, Maggots, Becketts i Chapel isto tako više pokreta volanom kao i u Luffield zavoju.
Jest, ali je i Seb vozio dosta šire linije u odnosu na Charlesa, Charles je većinu krivina napadao puno žešće od Seba i ranije, pa mu je i to davalo na ulazu tu rotaciju koju Seb nije imao kroz krivine. Već na prvom kočenju je ogromna razlika u prolasku kroz krivine, a i tamo kroz Maggots, Becketts i Chapel je išao užom linijom gdje je Charles uspio manje više pun gas do pred Chapel sa svojom širom linijom.