Peti zavoj
2014- Kimi Raikkonen gubi trakciju nakon izletanja te se naglo zabija u ogradu pri velikoj brzini.

Zavoji 10-14
2017- Carlos Sainz Jr. i Danil Kvjat se sudaraju u prvom krugu utrke.

Zavoj 15
1999- Nakon silovitog udesa Michael Schumacher zadobija prelome noge.

Zavoji 16 i 17
2014- Udes Pastora Maldonada i Estebana Gutierreza.

Alokacija guma:

Poredak tablica:

Vremenska prognoza:
Petak- Djelomično oblačno
▲21ºC / ▼ 12ºC
Subota- Djelomično oblačno
▲22ºC / ▼ 11ºC
Nedjelja- Djelomično oblačno
▲22ºC / ▼9ºC
Prošla utrka donela nam je blagi šok u pozitivnom smislu nakon što je Honda zabelježila svoju prvu pobjedu, a Max Verstappen postao prvi vozač u novoj turbo/hibrid eri koji je osvojio utrke s dva prouzvođača motora (Renault i Honda).
Iako je pomalo nemoguće, možda nam predstoji jednak spektakl u nedjelju. Lane je isto bilo svega i svačega. Dobrih pretjecanja, izletanja te je na koncu pobjedio Sebastijan Vettel koji je zabilježio prvu pobjedu za Ferrari na Silverstoneu još od Fernanda Alonsa 2011. godine.
U crticama, blitz vjesti uoči VN Velike Britanije:
- Silverstone produljio ugovor s Formulom 1
- Christian Horner: "Što se više trudi [Pierre Gasly], to više grešaka pravi, što ga na koncu uspori"
- Daniel Ricciardo: "McLaren nam je postao referenca po pitanju preformansa"
- Gunter Steiner: "Mi [Haas] imamo problema s razumevanjem razlike u ponašanju bolida tjekom kvalifikacija i tjekom utrke. Ne možemo materijalizovati jak kvalifikacioni tempo u utrci. Kao da tempo naglo padne, sumnjamo na gume."
- Pirreli vjeruje da će vremena biti brža ove godine
- Silverstone je uoči utrke presvučen slojem novog asfalta, jer je lane pista bila izričito grbava
- Lance Stroll: "Subote me jako gnjave, moram urgentno poraditi na tome". On je u svim utrkama nakon VN SAD-a 2018. ispadao već u Q1
- Andreas Seidl: "Nov zračni tunel nam je prvi korak do vrha"
- Nico Hulkenberg: "Silverstone vidim kao priliku da se popravim"
- Honda gleda da poprvavi kvalifikacijski tempo koji je ključan za borbu u vrhu
- Max Verstappen: "F1 bez Silverstouna je nezamisljiva"
- Romain Grosjean: "Haas nije imao niti jedan savršen trkački vikend ove godine"
- Dvojac Tora Rossa vidi predstojeći trkaći vikend kao priliku da se vrate u osvajače poena nakon silnih muka
- Toto Wolf: "Ferrari je izgubio momentum nakon poraza u Bahreinu"
- Lando Norris: "Gameri mogu postati F1 vozači u budućnosti"
- Daniel Ricciardo: "Ako bi Vettel napustio Ferrari ove godine, ja ga nebi mogao zamenuti jer imam ugovor s Renaultom do kraja 2020. godine"
- Daniil Kvjat: "Neke staze pogoduju određenim bolidima bolje nego drugima. A novi asfalt na Silverstonu je jedna velika nepoznanica"
TV Program*
Petak
11:00 Prvi slobodni trening (90 minuta)
15:00 Drugi slobodni trening (90 minuta)
Subota
12:00 Treći slobodni trening (60 minuta)
15:00 Kvalifikacije (60 minuta)
Nedjelja
15:10 Utrka (120 minuta)
* naša vremenska zona