Istina je, Mercedes je vozio sa smanjenom snagom motora zbog prevelikih temperatura u Austriji.LH44 je napisao/la: 30.06.2019., 17:27
Valtteri ako je istina za pregrijavanje motora, onda razumijem loš drugi stint, ako nije, onda nek se pozdravi sa naslovom i Mercedesom.
Sent from my ATU-L21 using Tapatalk
VN Austrije (Red Bull Ring) 28.-30. lipnja 2019.
- blown diffuser
- Formula 1
- S nama već: 8 god 7 mj
- Navija za: Love Parade

God save Politicians God save our friends the 'Pigs'
God save Idi Amin and God save Ronald Biggs
- _bataziv_0809
- Formula 1
- S nama već: 7 god 1 mj
- Navija za: McLaren
U 6 odluka sudaca.

- croatic f1
- F1puls suradnik
- S nama već: 10 god 3 mj
- Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Uff, kakva utrka, vratilo nam se za ono masovno pljuvanje F1 nakon VN Francuske
Odmah ću krenuti od dvoboja Max vs Leclerc. Osobno mi je iznimno teško biti objektivan u ovoj situaciji, Charles mi je drag vozač i htio sam da danas uzme prvu pobjedu, a s druge strane Max me oduševljava otkad je stigao Red Bull i malo mu fali do moje rubrike "navija za"
Činjenica je da je do drugog pokušaja napada i prolaska Leclerca vozio maestralno. Zaspao je na startu i pao na P8, a onda je uz pomoć dobre odluke momčadi da ga zadrži na stazi značajno duže u prvom stintu u drugom stintu letio stazom i pokazao kakva je vozačina i koliko sirovog talenta ima u njemu. Iznenađuje me količina podrške iz crvenog tabora i foruma generalno po pitanju incidenta. Iako ne volim kažnjavanje sitnica, a pogotovo ne odluke o pobjedniku zahvaljujući kaznama, mislim da ovaj potez itekako ima osnova za kaznu. Mislim da je Max tu nepotrebno silio i pomalo prljavo izgurao Leclerca sa staze. Kao što je i Leclerc rekao, krug ranije je ostavio prostora i mogao je tako i drugi put. Po mom mišljenju, nepotrebno forsiranje za koje ne znam prelazi li granicu žestokog utrkivanja. U svakom slučaju, čestitam mu na besprijekornoj vožnji do tog trenutka, ovo je mogao čišće i bolje odraditi.
Još jedan čovjek koji je odradio sjajan posao je Sebastian Vettel. Da nije bilo one gluposti kod prvog boksa, sigurno bi bio ispred Bottasa. Meni je izgledalo kao da su sami sebi prodali lažnjak
Popravili su to pametnom odlukom da ga zaustave drugi put, malo je falilo da završe ispred Bottasa.
McLaren još jednom dokazuje da ove godine imaju sjajan bolid, Norris lagano do P6, Sainz sa začelja do P8
Između njih je naravno veličanstveni Pierre Gasly, čovjek koji iz utrke u utrku pokazuje da ne možeš istrenirati majmuna da vozi današnje bolide. Krug zaostatka za timskim kolegom koji je usput pobjednik utrke, mučenje s Raikkonenom u Alfi...Ok, činjenica je da Max radi čuda sa svojim bolidom i da protiv njega ne može svatko, ali ovolika razlika pokazuje da Gasly zbilja radi loš posao.
Haas je definitivno u težoj banani ove sezone, opet su pri dnu poretka u utrci i drže pretposljednje mjesto u prvenstvu. Među razočaranja treba dodati i Mercedese, Bottas nije napravio ništa posebno, a Hamilton je imao uvjerljivo najlošiji vikend sezone, imao je prilično loš tempo i uništio je prednje krilo konstantnim jahanjem žutog rubnika u T1.
Sve u svemu, odlična utrka, dobili mi F1 narkići pošten šut

Odmah ću krenuti od dvoboja Max vs Leclerc. Osobno mi je iznimno teško biti objektivan u ovoj situaciji, Charles mi je drag vozač i htio sam da danas uzme prvu pobjedu, a s druge strane Max me oduševljava otkad je stigao Red Bull i malo mu fali do moje rubrike "navija za"

Još jedan čovjek koji je odradio sjajan posao je Sebastian Vettel. Da nije bilo one gluposti kod prvog boksa, sigurno bi bio ispred Bottasa. Meni je izgledalo kao da su sami sebi prodali lažnjak

McLaren još jednom dokazuje da ove godine imaju sjajan bolid, Norris lagano do P6, Sainz sa začelja do P8

Haas je definitivno u težoj banani ove sezone, opet su pri dnu poretka u utrci i drže pretposljednje mjesto u prvenstvu. Među razočaranja treba dodati i Mercedese, Bottas nije napravio ništa posebno, a Hamilton je imao uvjerljivo najlošiji vikend sezone, imao je prilično loš tempo i uništio je prednje krilo konstantnim jahanjem žutog rubnika u T1.
Sve u svemu, odlična utrka, dobili mi F1 narkići pošten šut

- f1_zg
- Formula 4
- S nama već: 7 god 9 mj
- Navija za: Charles Leclerc
Sad smo već u teorijama zavjera, Toto, Horner i Binotto se nalaze u birtiji "Divlji vepar" pored Beča, nose lažne brkove i naručuju tri pive..... Dajte molim vas.
A ovo danas, po pravilima za kaznu, al inače ja to nebi kažnjavao, kao ni Vettelov "incident" s pretprošle utrke.
A ovo danas, po pravilima za kaznu, al inače ja to nebi kažnjavao, kao ni Vettelov "incident" s pretprošle utrke.
"There are two things no man will admit he cannot do well: drive and make love."
- LH44
- Formula 1
- S nama već: 6 god 7 mj
- Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Ne možeš porediti izdržljivost guma od početka utrke i na kraju utrke sa 2/3 manje gorivaMSC je napisao/la:Soft je bio star 20 krugova, dakle na svom potpunom kraju. Nema prednosti bitne, pa nisu bile stare dva kruga. Lewis je sam vjerojatno sa više grešaka u prvom zavoju sjebo prednje krilo, moguće i podnicu. Seb odvozio bez greške._bataziv_0809 je napisao/la: 30.06.2019., 17:25Drago ti sto je na najbrzoj komponenti guma obisao vozaca na 30 krugova starijim gumama koje su pritom najsporija komponenta. Tebi stvarno malo za sriću tribaMSC je napisao/la: 30.06.2019., 17:14 Posebno drago mi je bilo što je na stazi onako lijepo naprašio Lewisa koji je pritom još i blokirao kotač za još bolji dojam.![]()

- Ferrari
- Formula 1
- S nama već: 10 god
- Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Jebiga...F1 2019 je napisao/la: 30.06.2019., 17:35e to znate, u tome ste dobri.
pa najlakse se sad samo smijati i misliti ja sam u pravu bez da uopce promislite o icemu. vi ste ustvari isti beskicmenjaci kao i sef vase momcadi binotto
Mišljenje je ko šupak...svatko ga ima, pa možeš i ti, iako nema apsolutno nikakve logike ni dokaza.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari

- CrashOverride Verified
- Formula 1
- S nama već: 8 god 11 mj
- Navija za: Ferrari
I second that

Fino Alla Fine
- _bataziv_0809
- Formula 1
- S nama već: 7 god 1 mj
- Navija za: McLaren
A kladim se da je ova ista ekipa u Monaku drugu pjesmu o gumama pjevala.LH44 je napisao/la: 30.06.2019., 17:38 Ne možeš porediti izdržljivost guma od početka utrke i na kraju utrke sa 2/3 manje goriva

- Pastor
- Formula 1
- S nama već: 7 god 2 mj
- Navija za: Seb
Daj, ne budite djeca. Pogledajte samo kako se ponaša koja guma, odnosno kakav joj je tempo. Soft je najbrži, ali kad je nov. Isto tako je guma koja se najviše troši, odnosno kojoj tempo najviše opada. Dok je hard guma koja najmanje gubi tempo, odnosno nova-stara hard guma ima najmanju deltu._bataziv_0809 je napisao/la: 30.06.2019., 17:41A kladim se da je ova ista ekipa u Monaku drugu pjesmu o gumama pjevala.LH44 je napisao/la: 30.06.2019., 17:38 Ne možeš porediti izdržljivost guma od početka utrke i na kraju utrke sa 2/3 manje goriva
Sent from my ATU-L21 using Tapatalk![]()
Ja ne hvalim to prestizanje Vettela, jer je bilo rutinski, i za očekivati. Ali činjenica je da su mu dali žute, da bi bio lagano ispred oba Mercedesa. A da ga nisu onako sjebali u oba boksa, vjerovatno bi se borio i za pobjedu...
- blown diffuser
- Formula 1
https://twitter.com/GvanderGarde/status/1145336082340425728

- blown diffuser
- Formula 1

Ricciardo čestita Maxu i smije se ali mislim da mu nije svejedno u kakvom je drlogu od bolida zaglavio.

- Frantic
- Formula 1
- S nama već: 10 god
Dobra trka.
Da krenemo redom.
Čestitke Giu na prvom bodu, Kimi solidan.
Mclareni opet best of the rest, Sainz odličan sa začelja
A Lando sve više pokazuje odlike budućeg prvaka.
Mercedesi relativno loši ovaj vikend, Lewis previše grešaka, Bottas opet sretno do podijuma i opet imao trku koja "nit smrdi nit miriše".
Ferrari - što se tiče vozača, nemam im šta zamjeriti. Možda je Leclerc mogao pokriti apex u onoj situaciji kada ga je Max napao za preticanje.
Što se tiče ekipe - odron teške kategorije.
Prvo jučer sa softom u Q2, zatim onaj kvar kod Vettela, pa danas oba Vettelova boxa i drugi i treći stint u kombinaciji hard-soft, umjesto medium-medium (ili barem hard-medium). Lordovi
Ne mogu da vjerujem da je ovo "ne znam koji puta" da ne mogu iskoristiti loš vikend Mercedesa.
Max fenomenalan. Tek na kraju utrke čovjek skonta šta bi tek bilo da je dobro startao. Koja bi to dosada bila (barem što se tiče prvog mjesta).
Red Bull je odlično radio na hard gumama (na kojima je Ferkan izgleda najlošiji od prve tri ekipe).
Čestitke Hondi na pobjedi.
@zeko časti večeras.
Dolazimo napokon do pravog Lorda. Znači, lik završi krug iza timskog kolege, koji je pobijedio, a u prvom krugu je bio ispred njega.

E sad malo o incidentu.
Ja ovo NE BI NIKAD kaznio, da se razumijemo.
Meutim, kad uzmemo u obzir vrlo slične incidente (Ros - Ham na istoj stazi, Ros - Max u Njemačkoj), pa onda dodamo i ovogodišnju Kanadu u jednačinu, pa one kazne za Riccija, pa kaznu za Hama jučer, FIA (suci) su sami sebi napravili papazjaniju sa svojim odlukama i (ne)konzistentnošću (kako kome, jel....), pa sada imaju vruć krompir u rukama i treba stisnuti pa donijeti odluku.
I sam Max je imao doooosta 3.14zdarija koje su mu progledane kroz prste i dobro je pridonio stavu navijača prema sucima (da im yebu sve po spisku....).
Vidjećemo.
Uostalom, vjerujem da ni Leclerc ne bi volio da prvu pobjedu dobije nakon sudijske odluka nakon završetka trke.
A čini mi se i da je Binotto izjavo nešto tipa "It`s nothing, let them race.....".
Vidjećemo.
Da krenemo redom.
Čestitke Giu na prvom bodu, Kimi solidan.
Mclareni opet best of the rest, Sainz odličan sa začelja

A Lando sve više pokazuje odlike budućeg prvaka.
Mercedesi relativno loši ovaj vikend, Lewis previše grešaka, Bottas opet sretno do podijuma i opet imao trku koja "nit smrdi nit miriše".
Ferrari - što se tiče vozača, nemam im šta zamjeriti. Možda je Leclerc mogao pokriti apex u onoj situaciji kada ga je Max napao za preticanje.
Što se tiče ekipe - odron teške kategorije.
Prvo jučer sa softom u Q2, zatim onaj kvar kod Vettela, pa danas oba Vettelova boxa i drugi i treći stint u kombinaciji hard-soft, umjesto medium-medium (ili barem hard-medium). Lordovi

Ne mogu da vjerujem da je ovo "ne znam koji puta" da ne mogu iskoristiti loš vikend Mercedesa.
Max fenomenalan. Tek na kraju utrke čovjek skonta šta bi tek bilo da je dobro startao. Koja bi to dosada bila (barem što se tiče prvog mjesta).
Red Bull je odlično radio na hard gumama (na kojima je Ferkan izgleda najlošiji od prve tri ekipe).
Čestitke Hondi na pobjedi.
@zeko časti večeras.

Dolazimo napokon do pravog Lorda. Znači, lik završi krug iza timskog kolege, koji je pobijedio, a u prvom krugu je bio ispred njega.

E sad malo o incidentu.
Ja ovo NE BI NIKAD kaznio, da se razumijemo.
Meutim, kad uzmemo u obzir vrlo slične incidente (Ros - Ham na istoj stazi, Ros - Max u Njemačkoj), pa onda dodamo i ovogodišnju Kanadu u jednačinu, pa one kazne za Riccija, pa kaznu za Hama jučer, FIA (suci) su sami sebi napravili papazjaniju sa svojim odlukama i (ne)konzistentnošću (kako kome, jel....), pa sada imaju vruć krompir u rukama i treba stisnuti pa donijeti odluku.
I sam Max je imao doooosta 3.14zdarija koje su mu progledane kroz prste i dobro je pridonio stavu navijača prema sucima (da im yebu sve po spisku....).
Vidjećemo.
Uostalom, vjerujem da ni Leclerc ne bi volio da prvu pobjedu dobije nakon sudijske odluka nakon završetka trke.
A čini mi se i da je Binotto izjavo nešto tipa "It`s nothing, let them race.....".
Vidjećemo.

Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
- CrashOverride Verified
- Formula 1
- S nama već: 8 god 11 mj
@Frantic
Ja sam cuo Binotta da govori da su pravila jasna.. Forcing another driver off the track i to..
Ja sam cuo Binotta da govori da su pravila jasna.. Forcing another driver off the track i to..
Fino Alla Fine
- LH44
- Formula 1
- S nama već: 6 god 7 mj
- Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Ja sam samo odgovorio na @MSC dizanje običnog obilaženjaPastor je napisao/la:Daj, ne budite djeca. Pogledajte samo kako se ponaša koja guma, odnosno kakav joj je tempo. Soft je najbrži, ali kad je nov. Isto tako je guma koja se najviše troši, odnosno kojoj tempo najviše opada. Dok je hard guma koja najmanje gubi tempo, odnosno nova-stara hard guma ima najmanju deltu._bataziv_0809 je napisao/la: 30.06.2019., 17:41A kladim se da je ova ista ekipa u Monaku drugu pjesmu o gumama pjevala.LH44 je napisao/la: 30.06.2019., 17:38 Ne možeš porediti izdržljivost guma od početka utrke i na kraju utrke sa 2/3 manje goriva![]()
![]()
Ja ne hvalim to prestizanje Vettela, jer je bilo rutinski, i za očekivati. Ali činjenica je da su mu dali žute, da bi bio lagano ispred oba Mercedesa. A da ga nisu onako sjebali u oba boksa, vjerovatno bi se borio i za pobjedu...

Nisam ništa pogrešno napisao za razliku potrošnje mekih guma od početka sa punim tankom i na kraju trke sa 2/3 goriva manje, razlika je ogromna u opterećenju i samoj potrošnji, tako da ne pije vodu da su mu gume bile na izdisaju.
To da su ga zeznuli sa boxom i strategijom nigdje nisam ni spomenuo, to je no-brainer.
Ne moraš uvijek na forumu kad dođeš pisati s visoka

- gjoko-mkd
- Formula 2
- S nama već: 9 god 3 mj
da tako je....ali u tom slučaju najbži i najbolji vozač utrke bi ostao bez pobedeCrashOverride je napisao/la: 30.06.2019., 18:04 @Frantic
ovo kažm kao Ferarijevac