VN Monaka (Circuit de Monaco) 23.,25. i 26. svibnja 2019.

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
F12000 je napisao/la: 27.05.2019., 23:40 Većina kritika na račun Leclercove vožnje padaju u vodu ako se u kontekst stavi subota. Ova vožnja u nedjelju je bila srednji prst Ferrariju, to je bar jasno.

Priuštili su mu gorku pilulu 50 metara od kuće u situaciji kad je Vettel trebao Q2 odgledati na televiziji radi vlastitih grešaka.
slika

Boli me briga za nečije emocije i gorke pilule...ima da izvučeš maksimalno moguće bodove iz situacije u kojoj se nađeš i bok. Leclerc je zaposlenik isto kao i Vettel. Doslovno potpisan ugovor, plaća sve. Zaposlenik.
Te nekakve "srednje prste" pokazuj drugdje, a ne u Ferrariju. Ako je to stvarno tako, ja i dalje ne vidim kakvo je to opravdanje? Mogao je dobiti uredne bodove, napraviti par ok pretjecanja i nitko ti ništa neće reći. Pa nije to prčija da možeš raditi što želiš jer eto netko je pogriješio u Subotu.
kad je Vettel trebao Q2 odgledati na televiziji radi vlastitih grešaka.
Zbog čega točno? Bolid je bio minorno oštečen, bez problema popravljen i izašao je na stazu i napravio potrebno vrijeme u zadnjoj minuti...mogu ti onda slobodno zamjeriti to što je Leclerc imao lock up u Rascasseu koji ga je koštao boljeg vremena i sigurnog prolaska...ili stajanja na vagu kada je trebalo. Da je to bio Grosjean ili Stroll, valjda bi im se svi smijali i vjerojatno krivili vozača pa onda ekipu.

Ekipa je naravno kriva, ali nikako ne opravdava onakvu bezveznu vožnju prije 2 dana. Nikako.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

Iceman
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Ferrari, KR7
Ferrari je napisao/la: 27.05.2019., 12:27 Ne slažem se baš sa manjkom kritika za Leclerca...da je to bio bilo koji drugi vozač bilo bi svega.
Po meni je išao u potpunosti nemarno u utrku (već sa najavom prije utrke da ide na rizik) iako su bodovi (kakvi takvi) bili mogući.

Ako je Max mogao prošle godine, onda sam siguran da može i Leclerc bez onakvih po meni ludosti i totalnog nemara koji je jučer pokazao prema sebi, ali i drugim vozačima. Hulk je morao u boks jer je imao probijenu gumu, a Grosjean da se nije izmakao imao bi popriličnu štetu.
Udario je u barijeru i izvrtio se...umjesto da se lagano vratio u boks on je očito cijeli iznerviran vozio onako na probijenoj gumi i uništio sebi podnicu...skroz nepotrebno. Izgubio je glavu kada mu nije bilo potrebno, na svojoj utrci.
Ako smo Maxa kritizirali za neke stvari i prozivali druge, onda moramo i Leclerca. Te stvari poput "morao je pokušati", "jadan baš nesretan" itd. objesite mačku o rep. Nije ovo Sauber ili Williams da možeš raditi onakve kerefeke. Ovo je Ferrari.

Mogao je vrlo lako zaraditi neloše bodove pa jbg...bod po bod. Je ekipa je sjebala u kvalama, i što sada? Treba ono napraviti u utrci? Nikako.
Drag mi je momak i ima talent i brzinu, ali ono ne smije raditi kao što je jučer. The end.

Samo za primjer mladih vozača koji su u Monaku osvojili bodove unatoč lošoj poziciji: Vettel 2008 u TR-u startao 19. uzeo 5. mjesto (21. god), Max prošle godine startao isto iz zadnjeg reda i uzeo P9 (20 god), 2014 Bianchi startao 19. u onom smeću od Marussije i uzeo P9 (23 god), Carlos Sainz startao iz boksa 2015 i uzeo P10 u Toro Rossu (21 god)...

Poanta priče...trebao je biti strpljiviji i staviti živce u džep. Bespotrebno je srljao, a imao je superiornije gume od ostatka sredine...otvorilo bi se na kraju.

Što se tiče Hamiltona i njegovog "čuda"...ja i dalje ne vidim zašto je to toliko impresivno ljudima? Imao je daleko najbolji bolid taj vikend, koji radi gume odlično, nema problema sa temperaturama, čudo kroz zavoje i na trakciji...i ovo je Monako. Mislim ono...
Ricciardo je odradio ISTU dužinu na tim gumama u midfieldu (znači nije imao čisti zrak poput Luje) i svejedno je unatoč 2 klase lošijem bolidu od Mercedesa sa 13. se probio na 10. mjesto na tim istim gumama i još je išao brže od Lewisa od kruga 47. pa sve do kraja...još je čovjek napravio u svoj najbrži krug u ZADNJEM KRUGU. 1:15.6! U zadnjem krugu na istim gumama. Magnussen je također bio na istoj strategiji od 11. kruga na Medium gumi i stigao je do kraja...Grosjean je u prvom stintu odradio 50 krugova na Soft gumi...znači težak bolid, lošiji bolid i napravio je toliko krugova na najmekšoj gumi.

Nemam ništa protiv Lewisa, ali ovo uzdizati kao nekakvo čudo je meni smiješno. Pogotovo nakon onolike priče na team radiu i dramatiziranja nakon utrke. Sorry, ali ne...drugi su isto to odradili i prošlo je jer je Monaco, a ne Bahrain ili Kina gdje možeš pretjecati kako želiš i gdje je degradacija guma dramatično viša od Monaca.

Mercedes je fulao što je išao na Medium umjesto Hard gume, ali eto uspjeli su...sigurno bi bilo lakše da je išao na Hard, ali pošto je ovo Monaco to se prašta jer možeš voziti 2-3 sekunde izvan pravog ritma jer nitko ne može napraviti pravi potez.

Dobra vožnja, ali bilo je boljih. No hard feelings.
Ovo je Ferrari objesi mački o rep onog trenutka kada su odlučili pozvati 20to godišnjaka u Ferrari. Radio ih je i Max i bilo koji mlatimudan u ranim 20-tima onda će ih raditi i ovaj. Bio je preambiciozan, vjerojatno je vruća glava bila još od subote i dogodilo se što se dogodilo.
Kritizirati ga možemo, a da se to dogodilo Vettelu itekako moramo jer je plaćen 50 milijuna eura godišnje, prosuo je bodova i bodova u 2 sezone više manje i tu vas par dušebrižnika ga branite sad i od jadnog Ferrarija, jer jadan mora riskirati u kurc... od bolida. E niti je bolid kur.ac niti je on više mlatimudan. Da se razumijemo čovjek je vjerojatno dobar ko kruh, ono što vidiš to je on, što poštujem, ali sad kolega moraš reći ovo je Ferrari!

Što se tiče Hamiltona i njegove vožnje. On je sam od sebe napravio jednu hodajuću mašineriju onog trenutka kada je rekao: to je zato što sam crnac. Ovo što vidim ovako preko portala i društvenih mreža on se meni kao osoba ne sviđa. Mislim da je hodajući fejk, ali koliko god dramatizirao u nedjelju tokom utrke i uzdizao se nakon, ipak treba biti iskren i reći svaka čast. Odvozio je 68 krugova na medium gumama kroz gradske grbave ulice širine 5 metara. Lauda bi skinuo kapu u njegovu čast.

pigmalion
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 3 mj
Navija za: Fernanda, Ocon (Qatar23 )
F12000 je napisao/la: 27.05.2019., 23:40 Većina kritika na račun Leclercove vožnje padaju u vodu ako se u kontekst stavi subota. Ova vožnja u nedjelju je bila srednji prst Ferrariju, to je bar jasno.

Priuštili su mu gorku pilulu 50 metara od kuće u situaciji kad je Vettel trebao Q2 odgledati na televiziji radi vlastitih grešaka.
Ako je to razlog, neka je tako napravio....... ali mislim da je pokazao ( još jednom ) svu raskošnost svoga talenta. :vozi: :vozi:
......ne mogu, ali hoću...... :mrgreen: .....biti po svome,.....

Takes more than combat gear to make a man.
Takes more than a license for a gun.
Confront your enemies, avoid them when you can.
A gentleman will walk, but never run

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Iceman je napisao/la: 28.05.2019., 00:26
Ferrari je napisao/la: 27.05.2019., 12:27 Ne slažem se baš sa manjkom kritika za Leclerca...da je to bio bilo koji drugi vozač bilo bi svega.
Po meni je išao u potpunosti nemarno u utrku (već sa najavom prije utrke da ide na rizik) iako su bodovi (kakvi takvi) bili mogući.

Ako je Max mogao prošle godine, onda sam siguran da može i Leclerc bez onakvih po meni ludosti i totalnog nemara koji je jučer pokazao prema sebi, ali i drugim vozačima. Hulk je morao u boks jer je imao probijenu gumu, a Grosjean da se nije izmakao imao bi popriličnu štetu.
Udario je u barijeru i izvrtio se...umjesto da se lagano vratio u boks on je očito cijeli iznerviran vozio onako na probijenoj gumi i uništio sebi podnicu...skroz nepotrebno. Izgubio je glavu kada mu nije bilo potrebno, na svojoj utrci.
Ako smo Maxa kritizirali za neke stvari i prozivali druge, onda moramo i Leclerca. Te stvari poput "morao je pokušati", "jadan baš nesretan" itd. objesite mačku o rep. Nije ovo Sauber ili Williams da možeš raditi onakve kerefeke. Ovo je Ferrari.

Mogao je vrlo lako zaraditi neloše bodove pa jbg...bod po bod. Je ekipa je sjebala u kvalama, i što sada? Treba ono napraviti u utrci? Nikako.
Drag mi je momak i ima talent i brzinu, ali ono ne smije raditi kao što je jučer. The end.

Samo za primjer mladih vozača koji su u Monaku osvojili bodove unatoč lošoj poziciji: Vettel 2008 u TR-u startao 19. uzeo 5. mjesto (21. god), Max prošle godine startao isto iz zadnjeg reda i uzeo P9 (20 god), 2014 Bianchi startao 19. u onom smeću od Marussije i uzeo P9 (23 god), Carlos Sainz startao iz boksa 2015 i uzeo P10 u Toro Rossu (21 god)...

Poanta priče...trebao je biti strpljiviji i staviti živce u džep. Bespotrebno je srljao, a imao je superiornije gume od ostatka sredine...otvorilo bi se na kraju.

Što se tiče Hamiltona i njegovog "čuda"...ja i dalje ne vidim zašto je to toliko impresivno ljudima? Imao je daleko najbolji bolid taj vikend, koji radi gume odlično, nema problema sa temperaturama, čudo kroz zavoje i na trakciji...i ovo je Monako. Mislim ono...
Ricciardo je odradio ISTU dužinu na tim gumama u midfieldu (znači nije imao čisti zrak poput Luje) i svejedno je unatoč 2 klase lošijem bolidu od Mercedesa sa 13. se probio na 10. mjesto na tim istim gumama i još je išao brže od Lewisa od kruga 47. pa sve do kraja...još je čovjek napravio u svoj najbrži krug u ZADNJEM KRUGU. 1:15.6! U zadnjem krugu na istim gumama. Magnussen je također bio na istoj strategiji od 11. kruga na Medium gumi i stigao je do kraja...Grosjean je u prvom stintu odradio 50 krugova na Soft gumi...znači težak bolid, lošiji bolid i napravio je toliko krugova na najmekšoj gumi.

Nemam ništa protiv Lewisa, ali ovo uzdizati kao nekakvo čudo je meni smiješno. Pogotovo nakon onolike priče na team radiu i dramatiziranja nakon utrke. Sorry, ali ne...drugi su isto to odradili i prošlo je jer je Monaco, a ne Bahrain ili Kina gdje možeš pretjecati kako želiš i gdje je degradacija guma dramatično viša od Monaca.

Mercedes je fulao što je išao na Medium umjesto Hard gume, ali eto uspjeli su...sigurno bi bilo lakše da je išao na Hard, ali pošto je ovo Monaco to se prašta jer možeš voziti 2-3 sekunde izvan pravog ritma jer nitko ne može napraviti pravi potez.

Dobra vožnja, ali bilo je boljih. No hard feelings.
Ovo je Ferrari objesi mački o rep onog trenutka kada su odlučili pozvati 20to godišnjaka u Ferrari. Radio ih je i Max i bilo koji mlatimudan u ranim 20-tima onda će ih raditi i ovaj. Bio je preambiciozan, vjerojatno je vruća glava bila još od subote i dogodilo se što se dogodilo.
Kritizirati ga možemo, a da se to dogodilo Vettelu itekako moramo jer je plaćen 50 milijuna eura godišnje, prosuo je bodova i bodova u 2 sezone više manje i tu vas par dušebrižnika ga branite sad i od jadnog Ferrarija, jer jadan mora riskirati u kurc... od bolida. E niti je bolid kur.ac niti je on više mlatimudan. Da se razumijemo čovjek je vjerojatno dobar ko kruh, ono što vidiš to je on, što poštujem, ali sad kolega moraš reći ovo je Ferrari!

Što se tiče Hamiltona i njegove vožnje. On je sam od sebe napravio jednu hodajuću mašineriju onog trenutka kada je rekao: to je zato što sam crnac. Ovo što vidim ovako preko portala i društvenih mreža on se meni kao osoba ne sviđa. Mislim da je hodajući fejk, ali koliko god dramatizirao u nedjelju tokom utrke i uzdizao se nakon, ipak treba biti iskren i reći svaka čast. Odvozio je 68 krugova na medium gumama kroz gradske grbave ulice širine 5 metara. Lauda bi skinuo kapu u njegovu čast.
Donio je on bodova i bodova...nešto je i bacio, ali donio je jako puno. Sve ostalo su gluposti, ali neću ulaziti u to.
Perspektiva je gadna stvar. Nisam dušobrižnik niti nekoga branim ovdje...imam isti kriterij i prozvao sam svaki puta grešku ekipe ili vozača, kada sam smatrao da se radi o grešci.
Ono što neću raditi je razapinjati nekoga bez potrebe...kao što neki rade i na svaki pokušaj to žele.
To je također obilježje današnjeg društva.

Što se tiče Hamiltona, već sam rekao...vožnja je bila dobra, vrlo dobra i učinio je ono što je morao. Nije (meni) bila mindblowing koliko je on to dramatizirao kao i njegov inženjere (pogotovo na kraju kada je rekao "samo si ti to mogao napraviti" :bonk: )
Onako dobrih 8.5-9/10.

Isto tako već sam i to rekao...odličan vozač...mislim što ja tu imam sporiti? Nego se danas na internetu (a i u stvarnosti) ne smije kurca kazati, da se netko ne nađe uvrijeđenim, prozvanim (da nekog omalovažavam lol) zato što imam mišljenje koje još potkrijepim u ovom slučaju brojkama, a i činjenicama o stazi primjerice.
slika slika

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: McLaren
Pa valjda su drukciji arsini za klinca koji vozi drugu sezonu i za cetvrostrukog sampiona koji ima isti broj pobjeda kao Alain Prost. Mislim ljudi dajte malo objektivnosti.
slika

pigmalion
Formula 1
Formula 1
_bataziv_0809 je napisao/la: 28.05.2019., 15:06 Pa valjda su drukciji arsini za klinca koji vozi drugu sezonu i za cetvrostrukog sampiona koji ima isti broj pobjeda kao Alain Prost. Mislim ljudi dajte malo objektivnosti.
Pa, ako je čika Ron Dennis mogao gurnuti u prvi plan Lewisa ( 2007. ), zašto i majstor Binotto ne bi to napravio sa Leclercom?
Zadnja izmjena: pigmalion, dana/u 28.05.2019., 15:35, ukupno mijenjano 2 puta.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Max se kritizirao na veliko Crashstappen itd, ili Vettela kojeg su 2009 prozvali Crash kid...Hamilton se primjerice više kritizirao zbog svog nekakvog ponašanja na početku karijere, ali više je to bilo u sjeni zbog Alonso/McLaren/Lewis odnosa 2007.
Kvyata se primjerice pokopalo pa je čovjek i izgubio mjesto u Red Bull-u...isto je bio u svojoj 2-3 godini u F1.
O Grosjeanu ne moram ni govoriti.

Nitko to ne spori...svi rade greške i to je ok, nego opravdanje od člana @F12000 da je to on namjerno napravio jer ga se sjebalo u Subotu...u što ne vjerujem da je bilo namjerno, već sama pomisao da je to nekome OK u nekoj teoriji namjerno napraviti je meni nenormalno, u ovakvom sportu.
Zadnja izmjena: Ferrari, dana/u 28.05.2019., 15:36, ukupno mijenjano 1 put.
slika slika

pigmalion
Formula 1
Formula 1
Ferrari je napisao/la: 28.05.2019., 15:34
_bataziv_0809 je napisao/la: 28.05.2019., 15:06 Pa valjda su drukciji arsini za klinca koji vozi drugu sezonu i za cetvrostrukog sampiona koji ima isti broj pobjeda kao Alain Prost. Mislim ljudi dajte malo objektivnosti.
Bogami nisu bili za Maxa koji se kritizirao na veliko Crashstappen itd, ili Vettela kojeg su 2009 prozvali Crash kid...Hamilton se primjerice više kritizirao zbog svog nekakvog ponašanja na početku karijere, ali više je to bilo u sjeni zbog Alonso/McLaren/Lewis odnosa 2007.
Kvyata se primjerice pokopalo pa je čovjek i izgubio mjesto u Red Bull-u...isto je bio u svojoj 2-3 godini u F1.
@bataziv_0809
Evo objektivnosti - to je, stvarnost....... :klanjam: :thumbs:

A ( to se zna ) F1 je sama po sebi, brutalna....... nije to dobrotvorna institucija..... ili ćeš se uspjeti dokazati,.... ili ćete...... :klopa: :cheer:

Ferrari
Formula 1
Formula 1
pigmalion je napisao/la: 28.05.2019., 15:36
Ferrari je napisao/la: 28.05.2019., 15:34
Bogami nisu bili za Maxa koji se kritizirao na veliko Crashstappen itd, ili Vettela kojeg su 2009 prozvali Crash kid...Hamilton se primjerice više kritizirao zbog svog nekakvog ponašanja na početku karijere, ali više je to bilo u sjeni zbog Alonso/McLaren/Lewis odnosa 2007.
@bataziv_0809
Evo objektivnosti - to je, stvarnost....... :klanjam: :thumbs:

A ( to se zna ) F1 je sama po sebi, brutalna....... nije to dobrotvorna institucija..... ili ćeš se uspjeti dokazati,.... ili ćete...... :klopa: :cheer:
Preformulirao sam odgovor...krivo sam pročitao njegovo mišljenje.
Ja sam govorim, da nema razloga da se netko ne kritizira, ali ne volim ekstreme.
slika slika

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: sve powered by honda
projekt portier cove napreduje...na tu stranu bi širila f1 staza, ako dođe do širenja.
slika

o projektu i kako se monaco širio pogledajte na ovom linku:
https://edition.cnn.com/style/article/m ... index.html
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

f1_zg
Formula 4
Formula 4
S nama već: 7 god 9 mj
Navija za: Charles Leclerc
Leclerc je zelen, Leclerc je brz, Leclerc vozi atraktivno. Meni je to dosta. Ili će smiriti mjenjač ili će pasti u zaborav, al dok traje proces Leclerc je zanimljiv.

Ok, nije na home utrci nakon idiotske odluke tima u kvalama, prihvatio strateški pristup utrci, pa što? Suluda pretjecanja, pogotovo drugo, slažem se, samo onda neka odobre drs u tunelu, prošire malo stazu da se imamo čemu veseliti osim zavoju prije tunela. Monaco je odavno procesija...

Popravio mi je dojam utrke isto kao i Max u boksu. Stvarno mi je više dosta medijske dominacije kalkulanata u ovom sportu, mlađi dečki su kao i stariji dečki prije njih dok su bili mlađi dečki malo osvježili grid. Tako se ne postaje prvakom, to znamo svi, al je barem zanimljivo gledati.

Dok nemamo sezonu sa dva konkurentna bolida i dva vozača na istoj razini i ovo je osvježenje. Kako pjesma kaže, kad nema velike ljubavi (sezone), dobra je i mala :)
"There are two things no man will admit he cannot do well: drive and make love."

f1zd
F1puls konstruktorski prvak
F1puls konstruktorski prvak
S nama već: 9 god 5 mj
Navija za: Vettel,Ferrari
DRS u tunelu nije bio dostupan ni kad je bio dostupan tokom cijelog kruga, tako da nema šanse da će to vratiti.

MrDoomroom
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 11 mj
f1zd je napisao/la:DRS u tunelu nije bio dostupan ni kad je bio dostupan tokom cijelog kruga, tako da nema šanse da će to vratiti.
Mislim da ima šanse! Ako su 1984. godine mogli zaliti tunel da uvjeti na stazi budu na svakom dijelu jednaki možda i vidimo DRS u tunelu. :D

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
Navija za: McLaren
pigmalion je napisao/la: 28.05.2019., 15:34
Pa, ako je čika Ron Dennis mogao gurnuti u prvi plan Lewisa ( 2007. ), zašto i majstor Binotto ne bi to napravio sa Leclercom?
Dobro Lewis je, uz Jacquesa Villeneuvea, najbolji rookie ikada, ali shvatam sta zelite reci.

Ja sam se osvrnuo na postove u maniru "da se to desilo Vettelu razapeli bi ga"....Naravno da bi ga razapeli, on nema tu privilegiju mladosti,on kao cetverostruki prvak mora nositi vece breme.

On je vise utrka pobijedio nego ih je Leclerc vozio i samim tim percepcija nije i ne moze biti ista... to je bila sustina...
slika

wapi Verified
GP3
GP3
S nama već: 8 god 2 mj
Navija za: Ferrari
f1_zg je napisao/la: 28.05.2019., 23:15 Leclerc je zelen, Leclerc je brz, Leclerc vozi atraktivno. Meni je to dosta. Ili će smiriti mjenjač ili će pasti u zaborav, al dok traje proces Leclerc je zanimljiv.

Ok, nije na home utrci nakon idiotske odluke tima u kvalama, prihvatio strateški pristup utrci, pa što? Suluda pretjecanja, pogotovo drugo, slažem se, samo onda neka odobre drs u tunelu, prošire malo stazu da se imamo čemu veseliti osim zavoju prije tunela. Monaco je odavno procesija...
....
Dok nemamo sezonu sa dva konkurentna bolida i dva vozača na istoj razini i ovo je osvježenje. Kako pjesma kaže, kad nema velike ljubavi (sezone), dobra je i mala :)
Slažem se s ovim gore.

BTW, sutra Garden Brewery: Kekin.

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
Minići:

Mogle su i bolje šale biti :chill:

Man Edge
Karting
Karting
S nama već: 6 god
Vettel-Ferrari je napisao/la: 29.05.2019., 09:29 Minići:

U pravu si. Mada je na kraju bilo poprilicno emotivno - Lauda i Hant. :klanjam:

Roki123
Baniran
Baniran
S nama već: 6 god 9 mj
Navija za: F1
Evo sta su napravili od bolida hahahha debele prasice.
https://ibb.co/d46XV7B

Frantic
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari
Vettel-Ferrari je napisao/la: 29.05.2019., 09:29 Minići:

Ma OK.
"Even Kubica", "meeeeooowww",....
I za kraj :klanjam:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

F12000
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, Leclerc
Roki123 je napisao/la: 29.05.2019., 12:45 Evo sta su napravili od bolida hahahha debele prasice.
https://ibb.co/d46XV7B
:thumbsd: i još jednom :thumbsd:
slika
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡