VN SAD-a (Austin) 23. - 25. listopada 2015.

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

alonso5
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 9 mj
Navija za: Alonso & Lorenzo
Alonso 320 kmh not bad...
"postoje 22 pilota,šest od njih su dobri,tri su izuzetna,ali postoji samo genije,to je Alonso" #JackieStewart

Mr.Spaceguy Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Fernando Alonso
Redbull se sve vise povezuje s hondom.

Felipe
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 5 mj
Navija za: Massa, Bastianini
Kontakt:
Mr.Spaceguy je napisao/la:Redbull se sve vise povezuje s hondom.
Običan trač koji je pokupljen sa AMuS-a, ni prvi ni zadnji. Nekada pogode, nekada ne, vidjet ćemo što će ovoga puta ispasti.
Obrigado Felipe

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Navija za: Vettel
Kontakt:
Mein got, još će ih na kraju povezat sa Zastavom.
U razumnu srcu mudrost počiva, a što je u bezumnom, to se i pokaže.

Ferrari1345
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Glasniju F1
Nevjerovatno koliko Honda drugačije zvuči od ostalih...
Šteta za trening, taman se osušila staza za pokušaje na suhim gumama...

Nego da malo komentiram situaciju oko Refaulta. Zanimljivo kako je Ferrariju isplativije bilo uzet novi motor bez obzira na kaznu iako su oni još uvijek u borbi za naslov (Vettel) i borbu za vrh ovog vikenda. Dok sa druge strane Red bullu to nije isplativo iako nemaju baš šanse za ozbiljniju borbu za ovaj vikend... Neznam šta da mislim. Dal je situacija oko Red bulla i Renaulta još uvijek napeta ili je stvarno na vidiku još jedan fijasko od strane Renaulta. Jer 11 tokena za desetinku je blago rečeno razočaravajuće
slika

"Formula 1 je jedini sport čiji problem rješavaju tako što naprave još jedan problem"

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari
Ma 11 tokena za desetinku i po je smiješno, jadno, ne znam koji opis da upotrijebim. :thumbsd: :facepalm: :bang:
Meni zvuči nevjerovatno da proizvođač koji je bio najglasniji za uvođenje ovih novih PU, nakon krša od motora u prvoj godini, umjesto da nauči na greškama, oni u drugoj godini naprave još goru splačinu od PU.
A odnosi na relaciji Renault - Red Bull, ....., pih triler, drama, komedija, :mrgreen:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Kush
GP3
GP3
S nama već: 10 god 2 mj
Navija za: Ferrari, TR Seb, Lotterer
Neznam što bih mislio o ovom potezu Ferraria, da ovdje, gdje se može prelomit prvenstvo i teoretski, idu na kaznu i promjenu.
Priča je koliko vidim, da je poboljšanje dovoljno dobro da se to pokuša kapitalizirati tu, a kišni vikend zvuči kao naručen, ali...

Kada raščlanimo malo, oni imaju doista više za izgubit nego RB koji to nije uradio!
Zatim, kada se uzme u obzir kiša, dakle puno izjednačeniji omjer snaga, puno su tada bliži, skoro jednaki mercu, i puno više je na vozaču, ali su zato i drugi (tipa RB i sl.) bliži njima - nebi li bilo pametnije voziti sa isprobanim i pouzdanim motorom na koji su navikli?
Ta stvar direktno veže i kaznu od 10 mjesta - nebi li bilo pametnije, kada imaš više šansi za pobjedu nego je to u prosječnoj trci, da si te šanse ne potkrešeš kaznom na startu?

Neznam, postoje još neke sitnice koje me muče, kao npr. da je izlazak sa poboljšanim motorom, koji bi za uzvrat trebao vratiti dio u kazni pozicija, puno pametniji na trci gdje je suha i stabilna podloga, pa se trim auta sa novim motorom može puno točinje postaviti, ovako mogli bi imati sitnih problema sa velikim posljedicama, pogotovo ako nije dobro uštimana trakcija sa hibridnim sustavom, više snage nego su navikli - mogli bi se Ferrariji malo i vrtiti po stazi ovaj vikend, isto tako odnos hibridnih kočnica i diskova, Kimi je već imao problema, i mnogo stvari i sustava za koje ni neznamo, a sve to utječe i na njih, kako je samo bilo mercu sa zadnjom spec. koju su uveli, ne kažem da će biti tako, ali treba puno uštimavanja, dakle i puno pouzdanih kilometara ..

To su neke moje refleksije, malo sam zabrijao, ali bi mi draže bilo da nisu mijenjali motor po ovakvom vremenu - da je suho, ova bi staza bila idealna za posložiti sve za ostatak sezone, pogotovo što je Mexico nepoznanica i tamo je to puno teže, ali u ovim uvjetima bih volio da se fokusiraju na trku samo, ima još vikenda za razraditi motor, sad su trebali ostati skroz u borbi dok je titula otvorena i pokušati izvući što više od situacije! :gandalf:

Ako netko ima ili zna razloge zašto možda pogrešno tumačim situaciju - volio bih da ih kaže bez ustručavanja, jer meni je čudna ova taktika, tj izgleda mi da gledaju samo strategiju u SF, ne i taktiku..
- jer ništa nije gotovo, dok nije gotovo.. :chill:

Kush
GP3
GP3
S nama već: 10 god 2 mj
Navija za: Ferrari, TR Seb, Lotterer
Možda da pojasnim sa ovom tezom:

Recimo da se zbog žestoke borbe za titulu u kišnim iuvetima mercedesi međusobno izbace iz trke (nebitno kako i tko koga) i u situaciji kada bi Seb trebao uzeti pobjedu i približiti se još prije kraja sezone, zbog ove odluke pobjedu uzme RB ili bilo tko drugi iz sredine, kome se sudbina i SC nasmiješe - što onda?

Što u tom, već više puta viđenom scenariju u F1? :zubo:

______

E:

Baš gledah reprize intervjua i seb govori baš to: Cilj je imat što jači motor čim god je moguće bez obzira na sve, dakle strategija i priprema za novu sezonu isključivo!
Dok ricci govori: i da je to pristojan broj konja, opet, ako ste iza po kiši, kada se digne sav sprej, nema šanse da vidite nešto, a kamoli da pretječete (bar dok se ne smiri), jednostavno nije mudro ako imate rijetku šansu da ugrabite pobjedu zbog baš tih vremenskih uvjeta!

Tako da je mislim tu na snazi ta razlika u pristupu ovom vikendu - u odnosu na stanje u sezoni.. :gandalf:

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Odgođen početak FP2 zbog mogučnosti udara gromova...
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

Felipe
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Kontakt:
Ne sjećam se da se ovo ikada dogodilo...

slika

https://twitter.com/F1StatMan/status/657632503277211648
Zadnja izmjena: Felipe, dana/u 23.10.2015., 21:04, ukupno mijenjano 1 put.
Obrigado Felipe

Majki2111
Formula 2
Formula 2
Navija za: Red Bull, Alonso
Dobro di je Ante???? Nema ga već dosta puta.
Lomi te, al se nedaš
22.03.2020. 6:24

Ferrari1345
Formula 1
Formula 1
Navija za: Glasniju F1
wtf? šta je ovo moguće :prcnjau:

Značči za sad odgođeno, ali šta ako bude otkazano? Sutra veliki trening ili kako to ide?

Edit :

Uf,, ovo je potop
Trebali su doć sa alternativom :zubo:

[ link do slike ]
Zadnja izmjena: Ferrari1345, dana/u 23.10.2015., 21:09, ukupno mijenjano 1 put.
slika

"Formula 1 je jedini sport čiji problem rješavaju tako što naprave još jedan problem"

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Oluja svih oluja u Austinu :rofl:
slika slika

Felipe
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Kontakt:
Ma ovo ti je već otkazano, samo nas i ostale na stazi muče. Sumnjam da će se u pola sata razvedriti i sve biti ok, trenutno je tamo veći mrak nego kod nas.

Mislim da se jednostavno briše drugi trening, i nastavlje sa kao da je sve proteklo po rasporedu, nema nadoknade.
Obrigado Felipe

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Ted izlazi vani da vidi koliko će brzo pokisnuti :mrgreen:
slika slika

Mr.Spaceguy Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Fernando Alonso
Horner odbio negirati da su prisli hondi. Glasine su da rbr pokusava nagovoriti hondu da ih opskrbljuje svojim motorima naredne godine. No ako je ovo istina glavni problem rbra je mclaren jer imaju pravo staviti veto i to do 2017.

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
Majki2111 je napisao/la:Dobro di je Ante???? Nema ga već dosta puta.
Danas sam zbog privatnih obaveza bio spriječen odraditi treninge, ali sutra radim treći :)

Majki2111
Formula 2
Formula 2
Navija za: Red Bull, Alonso
avetma je napisao/la:
Majki2111 je napisao/la:Dobro di je Ante???? Nema ga već dosta puta.
Danas sam zbog privatnih obaveza bio spriječen odraditi treninge, ali sutra radim treći :)
Ajde ajde.
Lomi te, al se nedaš
22.03.2020. 6:24

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari
Kush je napisao/la:Možda da pojasnim sa ovom tezom:

Recimo da se zbog žestoke borbe za titulu u kišnim iuvetima mercedesi međusobno izbace iz trke (nebitno kako i tko koga) i u situaciji kada bi Seb trebao uzeti pobjedu i približiti se još prije kraja sezone, zbog ove odluke pobjedu uzme RB ili bilo tko drugi iz sredine, kome se sudbina i SC nasmiješe - što onda?

Što u tom, već više puta viđenom scenariju u F1? :zubo:

______

E:

Baš gledah reprize intervjua i seb govori baš to: Cilj je imat što jači motor čim god je moguće bez obzira na sve, dakle strategija i priprema za novu sezonu isključivo!
Dok ricci govori: i da je to pristojan broj konja, opet, ako ste iza po kiši, kada se digne sav sprej, nema šanse da vidite nešto, a kamoli da pretječete (bar dok se ne smiri), jednostavno nije mudro ako imate rijetku šansu da ugrabite pobjedu zbog baš tih vremenskih uvjeta!

Tako da je mislim tu na snazi ta razlika u pristupu ovom vikendu - u odnosu na stanje u sezoni.. :gandalf:
Ma trube ovih dana da je to bio plan još na početku godine (spucat sve tokene do VN USA) pa odradit VN SAD i ostastak sa tim poboljšanim motorom.
Možda tad nisu očekivali da će Vettel biti "samo" 66 bodova iza Lewisa, 4 trke prije kraja.
A opet, pošto će biti kiše, sve je moguće. Možeš biti u prvom startnom redu, a ne osvojiti boda, a možeš biti i 13 (s kaznom) a doći do pobjede.
Jbga :mrgreen:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Gotovo...
slika slika