Previše se gleda na to drvlje i kamenje po ekipi.Ferrari je napisao/la: 10.05.2019., 01:46Pa da. Tek je 5. utrka.Har Kl je napisao/la: 09.05.2019., 22:50Kao da imate vremena na bacanje.Ferrari je napisao/la: 09.05.2019., 22:41 Kaže da su odlučili da neće koristiti novi ovjes u Barceloni ovaj vikend.
Vjerojatno zbog toga što žele izbaciti tu varijablu kod procjene novih dodataka kao i motora.
To ce sigurno na testu voziti koji je nakon vikenda u Barceloni.
Tek je peta utrka![]()
Nitko nije osvojio prvenstvo u 5. utrci.
Gledaj...da se neko sranje dogodi sa tim ovjesom, eto ti opet drvlja i kamenja po ekipi.
Zato sam i rekao da bi ja još uvijek onaj motor zadržao u razvoju pa ga ubacio u Kanadi... što je sigurno, sigurno je.
Barcelona nije baš toliko power staza, a Monaco se može dobiti i sa 160 konja manje, ako si ispred![]()
To nikako ne razumijem. Ne vjerujem da kompanija veličine Ferrarija, može dozvoliti toliki uticaj medija na njihovu politiku.
Pritisak postoji, ali postoji svugdje. U Ferrariju je malo veći, ali takav je uvijek bio. Ništa novo tu nema.
Slažem se za motor, da izgleda da je bespotrebno uveden na ovu stazu. Mislim da nam iz Ferrarija ne govore pravi razlog, vjerovatno je tajna, mada je konkurencija već nadošla da se radi o gorivu i to vjerovatno sa BIO dijelom. Nešto su našli i to čuvaju ko zmija noge

Međutim ta formula se vjerovatno negativno odrazila na pouzdanost bolida, pa su morali uraditi tzv de-tune. Pitanje je koliko je taj de-tune odnio snage. Zato je došla nadogradnja i uz nadogradnju nova formula ulja i goriva.
Što se tiče ovjesa, ja bih ga uveo makar na jednom bolidu. Situacija je malo ekstremna i traži ekstremne mjere (ALL IN). Nije zaostatak velik kako izgleda, ali ipak četiri 1-2, bez obzira na olakšavajuće okolnosti, izgleda loše.
Ukoliko se Ferrari vrati na stanje iz testiranja to opet ne znači da će biti ispred Mercedesa, koji je na svakoj utrci donio hrpu nadogradnji.
Do sad su sigurno ubrzali bolid preko 0.5sec od Australije do Španije, ako ne i više.
Šteta što nećemo saznati danas više, jer pretpostavljam da će se treninzi voziti na 1. motoru.
Možda ćemo vidjeti kako nadogradnje utiču na gume u long-run.