IT svijet, vijesti, pitanja itd.
- Mr.Spaceguy Verified
- Formula 1
- S nama već: 10 god 2 mj
- Navija za: Fernando Alonso
Dell Inspiron 15 5547
CPU- Intel Core i7-4510U (4M, 3.1 GHz). Dobar cpu koji ti neće štekati prilikom multitaskinga.
GPU-AMD MR R7 M265 2 GB. Solidna grafička s kojom ćeš moći igrati vecinu igrica sa solidnim fps-om. Pošto voliš F1 moći ćeš vrtiti i F1 2015.
HDD- 1TB.
Rezolucija- 1366*768
Veličina ekrana- 15.6”
RAM- 8GB DDR3
OS- Ubuntu
http://www.usporedi.hr/brzinski-test/la ... -recenzija
ASUS F555LB-DM015D
CPU- i5 5200U 2.20GHz. Malo lošiji od gore navedenog.
GPU-GeForce 940M 2GB. Bolja od gore navedene.
HDD- 1TB.
Rezolucija- 1920*1080
Veličina ekrana- 15.6” Full HD LED
RAM- 8GB DDR3
OS- FreeDOS
Review oba dva laptopa.
https://www.youtube.com/watch?v=aQ8S3UxsvZA
https://www.youtube.com/watch?v=tvH-CCpyGzY
Cijena i jednoga i druga je ispod 5000kn. Oba dva laptopa su dobra pa si malo pogledaj.
CPU- Intel Core i7-4510U (4M, 3.1 GHz). Dobar cpu koji ti neće štekati prilikom multitaskinga.
GPU-AMD MR R7 M265 2 GB. Solidna grafička s kojom ćeš moći igrati vecinu igrica sa solidnim fps-om. Pošto voliš F1 moći ćeš vrtiti i F1 2015.
HDD- 1TB.
Rezolucija- 1366*768
Veličina ekrana- 15.6”
RAM- 8GB DDR3
OS- Ubuntu
http://www.usporedi.hr/brzinski-test/la ... -recenzija
ASUS F555LB-DM015D
CPU- i5 5200U 2.20GHz. Malo lošiji od gore navedenog.
GPU-GeForce 940M 2GB. Bolja od gore navedene.
HDD- 1TB.
Rezolucija- 1920*1080
Veličina ekrana- 15.6” Full HD LED
RAM- 8GB DDR3
OS- FreeDOS
Review oba dva laptopa.
https://www.youtube.com/watch?v=aQ8S3UxsvZA
https://www.youtube.com/watch?v=tvH-CCpyGzY
Cijena i jednoga i druga je ispod 5000kn. Oba dva laptopa su dobra pa si malo pogledaj.
- hattrick
- Formula 1
- S nama već: 10 god 3 mj
- Navija za: Vettel
- Kontakt:
Taj Dell ti je zastario model.. on ti ima Intelove čipove 4.-generacije (4510U) i definitivno se neisplati bacat novac na i7. Nakon njega je izašao model sa 5.generacijom intela (5010U, 5200U i 5500U). U biti mala je razlika, ovi noviji su nešto brži i nešto više štedljiviji (što je u biti bitnije). Upravo zbog neiskorisljivosti i7 i dosta veće potrošnje taj procesor se neisplati, skoro da vam prepolovi trajanje baterije za istu stvar (neću ni spominjat da je za nikakav pomak u performansama laptop u slučaju i7 skuplji za 1000kn). Ovaj GPU (ATI R7 M265 2 GB) ti i nije baš nešto, neznam zašto, no ja sam dobio u svom Dell Inspiron 15 5548 upravo taj model GPU-a (greškom, pa sam tražio zamjenu) i generalno je sporiji za kojih 10fps-a od faktički istog preprađenog GPU-a ATI R7 M270 4GB. NAime taj GPU je preradio sam Dell, tj, nadoštukao 4GB RAM-a. možda je u pitanju neka brža memorija, jer je to tim modelima ATI GPU-a to najveća boljka zbog čega imaju nešto slabije rezultate od npr Nvidije 940.
U svakom slučaju taj model laptopa nemožeš više naći na tržištu, osim ako nekom skuplja prašinu na lageru, ili na njuškalu.
Kod Asusa bolji balans komponenti.. slabiji CPU (i štedljiviji, i 1000kn jeftiniji) i jači GPU. S tim da bi ja bio oprezan što se Asusa tiče, pogotovo ekrana (kut gledanja, kontrast, svjetlina).. i da, kvarljivost nakon par godina.
U svakom slučaju taj model laptopa nemožeš više naći na tržištu, osim ako nekom skuplja prašinu na lageru, ili na njuškalu.
Kod Asusa bolji balans komponenti.. slabiji CPU (i štedljiviji, i 1000kn jeftiniji) i jači GPU. S tim da bi ja bio oprezan što se Asusa tiče, pogotovo ekrana (kut gledanja, kontrast, svjetlina).. i da, kvarljivost nakon par godina.

Bolje pet do dvanaest nego ni jednu poslje jedan. 

- Felipe
- F1puls suradnik
- S nama već: 10 god 4 mj
- Navija za: Massa, Bastianini
- Kontakt:
Mišljenja o LG G3, nebitno koja verzija, 16 ili 32GB?
G4 je mašina, ali prosto sumnjam da ću nagovorit roditelje da iskeširam još 100-injak eura.
G4 je mašina, ali prosto sumnjam da ću nagovorit roditelje da iskeširam još 100-injak eura.

Obrigado Felipe
- Explorer
- F1puls suradnik
- Kontakt:
Bitno je koja je verzija. Svakako uzmi 32GB model, ako ti nije problem naravno. Osjetno bolje radi kad ga upregneš.
U razumnu srcu mudrost počiva, a što je u bezumnom, to se i pokaže.
- Felipe
- F1puls suradnik
- Kontakt:
A u usporedbi sa S4, S5, Huawei P8 ili npr. HTC One M8, Desire Eye?
Obrigado Felipe
- vlado Verified
- Formula 1
- S nama već: 10 god 3 mj
Imao sam M8 a G3 16GB 2GB ram-a je sada oko pola godine kod "nas". Ja bih bez mnogo razmisljanja isao na G3. Fenomenalan mob. Daleko od toga da je M8 los, ali ako se npr. kupuje polovan, a baterija na izdisaju...problem. I meni je kao nov uredjaj pruzio par stresova. Prvo, moras socivo kamere ispolirati pastom za zube zbog nekog filma koji se izgrbe, zatim bilo je " uspavanih" piksela na ekranu. I najvaznije, kamera jednostavno nije u kategoriji u koju mob spada.
Nemam iskustva sa drugim modelima koje si naveo, ali osim S5 ne vidim konkurenciju G3.
Sent from my SM-N910F using Tapatalk
Nemam iskustva sa drugim modelima koje si naveo, ali osim S5 ne vidim konkurenciju G3.
Sent from my SM-N910F using Tapatalk
No!
- Felipe
- F1puls suradnik
- Kontakt:
Pa vidiš i sam koje telefone navodim, tu negdje 300-350€, maks 400.MrDoomroom je napisao/la:Koliko mislis potrositi na telefon?
Obrigado Felipe
- MrDoomroom
- Formula 1
- S nama već: 9 god 11 mj
http://www.oppomart.com/letv/letv-x1.htmlFelipe je napisao/la:Pa vidiš i sam koje telefone navodim, tu negdje 300-350€, maks 400.MrDoomroom je napisao/la:Koliko mislis potrositi na telefon?
Za tu lovu meni je ovaj dobar, mozda se moze i bolje.
- Explorer
- F1puls suradnik
- Kontakt:
Felipe, jel možeš za te novce negdje probati nabaviti Note 4. Ili je on malo van budžeta? Ne znam, meni je ta Note serija iznad svih ostalih android uređaja, ima više za ponuditi, što može i vlado potvrditi.
- Felipe
- F1puls suradnik
- Kontakt:
I Note 3 mi je preskup, a kamoli noviji modeli. Uostalom, i ovako ne znam kako ću 5.5" ekran strpati u džep, ako je to uopšte moguće, a kamoli 5.7". 

Obrigado Felipe
- Frantic
- Formula 1
- S nama već: 10 god
- Navija za: Ferrari
Pa zato postoje "pederuše".Felipe je napisao/la:I Note 3 mi je preskup, a kamoli noviji modeli. Uostalom, i ovako ne znam kako ću 5.5" ekran strpati u džep, ako je to uopšte moguće, a kamoli 5.7".

[ link do slike ]
Ovdje možeš staviti i 8". I više ako treba.

Ja već godinama to nosim. Izmijenjo sam ih koliko i mobitela.
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
- Explorer
- F1puls suradnik
- Kontakt:
Ajoj, mislio sam da su barem kod tebe malo jeftiniji, bolesno drži cijenu ta Note serija. Po meni su ti najbolji izbori G3 32GB ili Galaxy S5. Ne brini za džep, stane bez problema, osim ako ne nosiš one uske pederske hlače 
Evo ti dvoboj S5 vs G3
G3 - prednosti: Više RAM i više interne memorije memorije, veći ekran, bolji zvučnik i izlaz za slušalice, kompaktan za 5.5 inčni uređaj.
Mane: QHD rezolucija ubija bateriju, loša izrada rubova (napukne plastika kod USB priključka, kod mikrofona i infracrvenog), ima kapacitivne tipke na ekranu (dakle, nemaš punih 5.5"), kvarljiv (žute mrlje po ekranu, gašenje uređaja, iznenadno restartiranje).
S5- prednosti: Svijetliji ekran s manjom reflektivnošću, malo bolja kamera, izdržljivija baterija, vodootporan, USB 3.0 za brźi prijenos podataka s kompa, senzor za otisak prsta i otkucaje srca, prilično pouzdan uređaj, nema kapacitivne tipke na ekranu.
Mane: Plastika na rubu uređaja se brzo izliže ako ne paziš na nju, lošiji zvučnik, iako mislim da je glasniji, slabo iskorštena prednja strana uređaja (G3 je duži i širi po 3-4mm, a ima za centimetar dužu dijagonalu, iako tipke na ekranu zauzimaju nešto mjesta).
Eto, pa ti prosudi. Ja bi od svih modela najradije išao na Samsung Galaxy S5, ponajprije zbog kamere, vrlo dobre baterije i meni odličnog Samsungovog Touchwiza, koji naspram ostalih izvedenica Androida nudi stvarno mnogo opcija. I da, nemaš brige, ne štekaju više

Evo ti dvoboj S5 vs G3
G3 - prednosti: Više RAM i više interne memorije memorije, veći ekran, bolji zvučnik i izlaz za slušalice, kompaktan za 5.5 inčni uređaj.
Mane: QHD rezolucija ubija bateriju, loša izrada rubova (napukne plastika kod USB priključka, kod mikrofona i infracrvenog), ima kapacitivne tipke na ekranu (dakle, nemaš punih 5.5"), kvarljiv (žute mrlje po ekranu, gašenje uređaja, iznenadno restartiranje).
S5- prednosti: Svijetliji ekran s manjom reflektivnošću, malo bolja kamera, izdržljivija baterija, vodootporan, USB 3.0 za brźi prijenos podataka s kompa, senzor za otisak prsta i otkucaje srca, prilično pouzdan uređaj, nema kapacitivne tipke na ekranu.
Mane: Plastika na rubu uređaja se brzo izliže ako ne paziš na nju, lošiji zvučnik, iako mislim da je glasniji, slabo iskorštena prednja strana uređaja (G3 je duži i širi po 3-4mm, a ima za centimetar dužu dijagonalu, iako tipke na ekranu zauzimaju nešto mjesta).
Eto, pa ti prosudi. Ja bi od svih modela najradije išao na Samsung Galaxy S5, ponajprije zbog kamere, vrlo dobre baterije i meni odličnog Samsungovog Touchwiza, koji naspram ostalih izvedenica Androida nudi stvarno mnogo opcija. I da, nemaš brige, ne štekaju više

- Felipe
- F1puls suradnik
- Kontakt:
Haha, mislim da mi pederuša nikako ne bi odgovarala.
Hvala Marko!
Da, i meni se učinilo da sam vidio jeftinije modele Notea kad si ih spomenuo, a onda sam otišao baciti pogled, i, pa ti mi reci... Note 5 oko 630€, Note 4 500€, Note 3 oko 400€, dok G3 32GB dođe 320€.
Meni se na prvu puno više sviđa G3, ljepši dizajn, više mi je preko glave Samsunga, nosim ih u džepu 3-4 godine već i nikako ih nisam mijenjao. Kamera jeste nešto bolja, ali ne igra mi preveliku ulogu tih nekoliko Mpx razlike, a za bateriju ne brinem, nije da ću ju trošiti na neke prezahtjevne aplikacije. Osim ako se sama ne poždere tijekom dana, onda imamo problem.
Svakako ću razmotriti opcije, još se malo raspitati i najvažnije, osjetiti oba u ruci, pa ću onda donijeti odluku. Hvala još jednom.

Hvala Marko!

Meni se na prvu puno više sviđa G3, ljepši dizajn, više mi je preko glave Samsunga, nosim ih u džepu 3-4 godine već i nikako ih nisam mijenjao. Kamera jeste nešto bolja, ali ne igra mi preveliku ulogu tih nekoliko Mpx razlike, a za bateriju ne brinem, nije da ću ju trošiti na neke prezahtjevne aplikacije. Osim ako se sama ne poždere tijekom dana, onda imamo problem.

Svakako ću razmotriti opcije, još se malo raspitati i najvažnije, osjetiti oba u ruci, pa ću onda donijeti odluku. Hvala još jednom.

Obrigado Felipe
- Explorer
- F1puls suradnik
- Kontakt:
Iako su malo preskupi, ima nešto i u tome. Note 3 se odlično nosi sa svim mobitelima iz 2014. Ispitiao, isprobao sve to i uvjerio se da je još uvijek dobra pila.
Ti ćeš svakako uzeti što tebi paše, to je normalno. Pogledaj još Xperiju Z2, na nju sam totalno zaboravio, a mislim da je vrhunski mobitel bez neke realne mane, s uvjerljivo najboljom baterijom.
Ti ćeš svakako uzeti što tebi paše, to je normalno. Pogledaj još Xperiju Z2, na nju sam totalno zaboravio, a mislim da je vrhunski mobitel bez neke realne mane, s uvjerljivo najboljom baterijom.
- Felipe
- F1puls suradnik
- Kontakt:
Ne sviđa mi se kod Xperije to što su sve tipke i gumbići sa strane, i to čini se baš nezgodno poredani za držanje u ruci. To je i jedan od većih razloga zašto mi se sviđa dizajn LG-a, tipke su iza, čini se dosta lakše i prektičnije.
E sad znam da si isprobao Xperiu, jesu li baš toliko nezgodne koliko se čine na slikama?
E sad znam da si isprobao Xperiu, jesu li baš toliko nezgodne koliko se čine na slikama?
Obrigado Felipe
- Explorer
- F1puls suradnik
- Kontakt:
U kojem smislu misliš da su nezgodne? Ako smo se razumijeli, po meni stoji dobro u ruci. A na kraju kad ih staviš u zaštitnu masku, tako je svejedno.
- Felipe
- F1puls suradnik
- Kontakt:
Izgledaju baš velike i na nezgodnom položaju, mogu li se slučajno pritisnuti dok telefon držiš u ruci?
Mada dobro kažeš za masku...
Mada dobro kažeš za masku...

Obrigado Felipe
- Explorer
- F1puls suradnik
- Kontakt:
Ma ne, dovoljno su tvrde da ih ne možeš pritisnuti slučajno. Razmisli o Z2, jeftinija je od ostalih, a ne nudi ništa manje.
- Felipe
- F1puls suradnik
- Kontakt:
Možda kod vas, kod nas...Explorer je napisao/la:Razmisli o Z2, jeftinija je od ostalih, a ne nudi ništa manje.
Z2 335€
G3 32GB 320€

Ali ok, nije velika razlika, prihvatljivo.
Obrigado Felipe