Sebastian Vettel

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 8 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
:cool:
slika
slikaslika

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Znači hairodynamics + brčine?

Kombinacija za pobjedu.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
Osobno su mi duga brada i brkovi iz Australije 2017-te Vettelu daleko najbolje stojali:
slika

Multi 21
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god
Navija za: Ferrari, Vet, Max
Jel moguće da Seb ima 62 kg? Sad išao tražit i baš me šokiralo :shock:
"If everything seems under control, you're not going fast enough." Mario Andretti

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Multi 21 je napisao/la: 29.04.2019., 15:25 Jel moguće da Seb ima 62 kg? Sad išao tražit i baš me šokiralo :shock:
Mislim da sam zadnji puta u Kini čuo (kada se vagaju nakon utrke u cool down sobi), mikrofon je pokupio i čuo sam 71 kg...to je naravno sa kacigom i odijelom.
Kaciga je oko 1.3 kg, a ostatak opreme nije više od toga.

Vjerojatno oko 70 kg, ako izuzmemo kacigu i ostalo kao i ono što izgubi u utrci kroz znoj.

Što se tiče visine mene je iznenadilo kada sam bio u Monzi 2017 (pit walk) kako je visok Ericsson u odnosu na druge...onako motao se oko garaže, a Alonso je patuljak :zubo: ja gledam i ono Ericsson izgleda kao gigant.

Kimi i Vettel su bili tu negdje sa visinom, ono što sam mogao vidjeti, a Leclerc je možda par cm viši od Vettela.
slika slika

F12000
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Leclerc
Od aktivnih Hulk i Russell su najviši. Ocon je isto bio tu negdje. Za Leclerca piše da ima 180 ali mislim da je koji cm niži.
Zanimljivo da su Toto i Binotto divovi :mrgreen:
slika

wapi Verified
GP3
GP3
S nama već: 8 god 2 mj
Navija za: Ferrari
Ferrari je napisao/la: 29.04.2019., 15:29
Multi 21 je napisao/la: 29.04.2019., 15:25 Jel moguće da Seb ima 62 kg? Sad išao tražit i baš me šokiralo :shock:
Mislim da sam zadnji puta u Kini čuo (kada se vagaju nakon utrke u cool down sobi), mikrofon je pokupio i čuo sam 71 kg...to je naravno sa kacigom i odijelom.
Kaciga je oko 1.3 kg, a ostatak opreme nije više od toga.

Vjerojatno oko 70 kg, ako izuzmemo kacigu i ostalo kao i ono što izgubi u utrci kroz znoj.
Mislim da na vaganju ne vidiš hlapljenje zbog znojenja. To je ostalo negdje u odijelu. Mislim da slabo to uspije ishlapiti kroz odijelo i kacigu, a i piju onu vodu koju imaju u bolidu.... Tako da bi ja rekao da njihova osobna težina u "oklopu" naraste od početka do kraja utrke.

hattrick
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Vettel
Kontakt:
slika
Bolje pet do dvanaest nego ni jednu poslje jedan. slika

F12000
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Leclerc
Pitanje je sad koliko je trenutno stanje snaga zasluga Mercedesa, a koliko krivica Pirellija?
slika

renato2107
GP3
GP3
S nama već: 9 god 3 mj
Ja bi rekao popola...iako je po meni draže da su ostavili blistering efekt, ko ih šiša nek ekipe paze na to, ili mijenjaju gume. Ovako su kažnjene ekipe čiji bolid je bio nježan prema gumama pa im to više nije prednost i još imaju hendikep u zagrijavanju guma. Tu jedino što se treba Pireli pritisnuti da se raširi temperaturno radno područje guma.

LH44
Formula 1
Formula 1
Jbga i Ferrariju, a pogotovo Red Bullu je odgovaralo što su se gume lahko grijale, pa šta sad, prilagodi se i kraj, kad je Mercedes i pored problema sa blisterom na zadnjim gumama mogao se prilagodit i pobjedit na 11 utrka, mogu i ovi bar upola uspješni bit' :chill:
slikaslika

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
@Heat, niđe veze, nije Benz (tj. Hamilton) prošle godine pobijedio na 11 trka zbog prilagođavanja gumama, već zbog totalno drugih stvari.
Plus što se na 3 trke (od čega su na dvije pobijedili) nije ni morao prilagođavati.
Ispade da se "sigurno" prilagodio i u Njemačkoj (znamo šta se desilo), te u u one tri zaredom (Singapur, Rusija, Japan), kad je Ferrari žešće zastranio sa razvojem i nadogradnjama.
Da, i u Abi Dabiju, gdje je vozio sa "onim" motorom iz Brazila. :rofl:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

LH44
Formula 1
Formula 1
Poenta je da su znali koje će im gume bit ove godine i očito se nisu valjano spremili, mislim jesu, nije se baš Mercedes prošetao kroz prve 4 trke, sem Australije, ali to je više pobačaj ostalih, jednostavno su ljudi na svim poljima vrh, nit vozači imaju oscilacije od staze do staze, nit stratezi griješe, inžinjeri skontali kako držat gume na radnoj temperaturi, a Brixworth, Brackley i Stuttgart odradili posao preko zime, još šlag na tortu mehaničari koji ne znaju za box iznad 3 sekunde.
Evo kolega @renato2107 ima odličan prijedlog, nek se žale na male raspone radne temperature i nek traže promjenu, pa ne bi bio prvi put da l Pirreli mijenja konstrukciju guma u toku sezone, izneseš FIA-i podatke predložiš rješenje i ako prođe prođe, kad ih je Mercedes hajmo reći oberlatio, nek sad probaju i ostali :chill:

A što se te 3 trke prošle godine tiče, sam Seb je rekao poslije Španije kad je testirao obe gume da je promjena konstrukcije bila opravdana i koliko znam kasnije se nisu čuli...
slikaslika

Frantic
Formula 1
Formula 1
LH44 je napisao/la: 02.05.2019., 22:33 Poenta je da su znali koje će im gume bit ove godine i očito se nisu valjano spremili, mislim jesu, nije se baš Mercedes prošetao kroz prve 4 trke, sem Australije, ali to je više pobačaj ostalih, jednostavno su ljudi na svim poljima vrh, nit vozači imaju oscilacije od staze do staze, nit stratezi griješe, inžinjeri skontali kako držat gume na radnoj temperaturi, a Brixworth, Brackley i Stuttgart odradili posao preko zime, još šlag na tortu mehaničari koji ne znaju za box iznad 3 sekunde.
Evo kolega @renato2107 ima odličan prijedlog, nek se žale na male raspone radne temperature i nek traže promjenu, pa ne bi bio prvi put da l Pirreli mijenja konstrukciju guma u toku sezone, izneseš FIA-i podatke predložiš rješenje i ako prođe prođe, kad ih je Mercedes hajmo reći oberlatio, nek sad probaju i ostali :chill:

A što se te 3 trke prošle godine tiče, sam Seb je rekao poslije Španije kad je testirao obe gume da je promjena konstrukcije bila opravdana i koliko znam kasnije se nisu čuli...
To je već nešto drugo u odnosu na ono što si napisao iznad.
Što se tiče sebove izjave nakon Španije tu sam temu odavno prožvakao sa poentom - da, jeste Vettel rekao da je to "štimalo" (da se tako izrazim) i Ferrariju, ali nikad nećemo saznati koliko je "štimalo" Benzu.
Što opet dovodi u pitanje tvoju tvrdnju iz gornjeg posta o tome "kako, tj. koliko se Benz prilagodio / tj. Benzu prilagodilo". ;)
Opet, uz onakav Ferrari (pričam o komplet ekipi - od bolida do čistačice) prošle godine, Lewis i Benz bi na "skoro pa na bilo kakvim" gumama uzeli titule. Toliko su bili bolji na svim poljima, a evo vidimo to se sad samo i pojačalo (možda najviše zbog guma).
Ajd vidjećemo Barcu, trebalo bi biti toplije.
A u Ferrariju su izgleda "mutavi" za "obrlatit" FIAu. :mrgreen:
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

LH44
Formula 1
Formula 1
Aaa dobro prošle sezone je Vettel prosuo titulu, a ovi su je još dodatno otežali sa profulanom nadogradnjom. Idalje ne umanjuje to da su Benzovi uvijek nalazili načina da budu konkurentni i snalazili se čak i kad im stvari nisu odgovarale, a da ne kažem kako su Lewis i Benzovi stratezi kupili maximalno kad Ferrari usere vikend na kojem treba imat oba bolida barem na podijumu.
Gume su očito štimale Benzu jer se njima nisu grijale, a oni ih sad-sad dovedu na radnu temperaturu, moguće da su to skontali još na testiranju kako bi se bolid ponašao, pa su onda tek predložili promjene nakon prvih par utrka 2018. Gume za ovu sezonu su opet nova konstrukcija, ali slične su tim specijalnim gumama sa 3 utrke 2018, pa ne čudi da ih Mercedes najbolje kontroliše. Vidjet ćemo, opet sve zavisi od staze i temperatura, kao i koje su komponente od onih 5 C komponenti. U Bahreinu su podbacili i to fino, da bi u Kini opet vratili novim zadnjim krilom, aaa Azerbejdžan, za mene su bili tu negdje sa Ferrarijem koji je donio dosta nadogradnji. Vettel bi vjerovatno uzeo pol da je imao nekog ispred sebe, jer kako James veli na debrief, 4 desetinke daje zavjetrina u Bakuu, a on je zaostao 2 desetinke. Čak i da uzmemo u obzir da je Lewis imao još 2 desetinke na svoje vrijeme, onda to ispadne tu negdje za pol, a onda se na trci ganjat taktikom i čuvanjem guma. Tu je još veliki upitnik Charles, koji je do Q2 djelovao brži od Vettela, pa je onda bilo moguće i parkiranje u prvi red.

Ne znam, kako god okrenem, Benz mi nije dominantan, niti imaju najbolji bolid, jednostavno su kao ekipa svi na visini zadatka i to pravi razliku, a Ferrariju baš to fali da im zaprijete + gume prave malu prevagu. I to je to, mada ako ni u Španiji ne bude bude pobjeda Ferrarija, teško će oni to psihički moći preokrenuti iako bolid ima potencijala kad se sve uštima. Nadam se da će pobjediti u Španiji, tu Mercedes da dobiju bi im dalo krila :)
slikaslika

Frantic
Formula 1
Formula 1
Više je prošle godine Ferrari prosuo titulu nego Vettel (mada ima i njegovog masla, solidna količina). Mada msilim da bi on sa dobrim back-upom od strane ekipe dosta manje griješio (vidjeli smo 2010.-2013. kako ne griješi ili vrlo malo griješi kad komplet ekipa radi kako treba). Dakle, ipak sve kreće od ekipe, pit-walla, strategije,.... Lako je Lewisu biti "bezgrešan" kad sve "izvan" bolida funkcioniše besprijekorno. I na tome im svaka čast. Zato valjda i postoji konstruktorska titula.

A nemoj me živ bio nasmijavat sa rečenicom da "Benz nema najbolji bolid". :rofl:
Slažem se da nije dominantan bolid, uprkos četiri 1-2 pobjede, kad se sve malo nalaizira nije to tolika dominacija kako izgleda.
Ali da nemaju najbolji bolid,....., ma daj ba
S tim što bi do kraja sezone se moglo ispostaviti i da bude dominantan bolid.
:kokice:
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Meni je zanimljivo kako ekipa na netu ili mediji kažu da je RBR iz npr. 2013 dominantan (što i je) sa 11 polea i 13 pobjeda, ali npr. Mečka iz 2017 nije dominantna koja je imala 15 polea i 12 pobjeda...ili iz 2018 sa 13 polea i 11 pobjeda...ono samo sam zamijetio :chill:
slika slika

LH44
Formula 1
Formula 1
@Frantic A nije ni blizu najbolji bolid koliko je komplet ekipa najbolja, ljudi jednostavno sve iscijede iz bolida, vozači u desetinku kroz 4 utrke, što znači da su konstantni, a gume im legle / skontali ih bolje nego ostali. Moguće da se ispostavi da je najdominantiji Mercedes, što je ludnica nakon 5 godina, ali dominantan bolid nije sigurno. Najbolji je bolid isključivo zbog ekipe, jer nije sad da su Ferrari i Red Bull napravili kante. Brundle je upravu kad kaže da je Ferrari natjerao Mercedes da bude bolji nego ikad na svim poljima, ali smiješna je priča poslije toga :facepalm:
slikaslika

DaveGilmour
Formula 2
Formula 2
S nama već: 9 god 3 mj
Navija za: Sve driven by Verstappen
Ferrari je napisao/la: 03.05.2019., 11:57 Meni je zanimljivo kako ekipa na netu ili mediji kažu da je RBR iz npr. 2013 dominantan (što i je) sa 11 polea i 13 pobjeda, ali npr. Mečka iz 2017 nije dominantna koja je imala 15 polea i 12 pobjeda...ili iz 2018 sa 13 polea i 11 pobjeda...ono samo sam zamijetio :chill:
2013. je RB imao znatno bolji bolid na barem pola utrka te sezone.

To nije slučaj s 2017., a pogotovo nije slučaj s prošlom godinom. Mercedesova dominacija je prestala 2016. Zadnje dvije godine Mercedes ima nešto bolji bolid (makar bi se o 2018. dalo raspravljati, pogotovo da Ferrari nije zabrljao s "nadogradnjama"), ali tu nema govora o dominaciji.

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Mercedes
Ferrari je napisao/la: 03.05.2019., 11:57 Meni je zanimljivo kako ekipa na netu ili mediji kažu da je RBR iz npr. 2013 dominantan (što i je) sa 11 polea i 13 pobjeda, ali npr. Mečka iz 2017 nije dominantna koja je imala 15 polea i 12 pobjeda...ili iz 2018 sa 13 polea i 11 pobjeda...ono samo sam zamijetio :chill:
Da ste vi imali LH, a mi SV u te dvije godine, sad bi pričali o protekloj dominaciji Ferrarija :chill:
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡