Kvizovi
-
dmj
- GP3
- S nama već: 5 god 4 mj
Lando Norris, znate, trenutno drži ne baš omiljen rekord sa čak 14 podija, a bez i jedne pobjede. No statistike su na njegovoj strani… Treba mu još samo jedan podij prije nego što napokon dođe do pobjede, ako je vjerovati povijesti. Naime, čak su četvorica vozača skupila po 15 podija prije prve pobjede – i sva četvorica u svom šesnaestom posjetu napokon došla do nje. Tko su ta četvorica?
Ekstra zanimljivost je da postoji još jedan vozač sa čak 15 podija prije prve pobjede, no u njegovom slučaju tu statistiku dobijemo uračunamo li i neprvenstvene utrke… Pa evo, kao neki bonus, tko je taj peti vozač?
U svakom slučaju, sve navedeno doima se vrlo ohrabrujuće za Landa.
Ekstra zanimljivost je da postoji još jedan vozač sa čak 15 podija prije prve pobjede, no u njegovom slučaju tu statistiku dobijemo uračunamo li i neprvenstvene utrke… Pa evo, kao neki bonus, tko je taj peti vozač?
U svakom slučaju, sve navedeno doima se vrlo ohrabrujuće za Landa.
-
dmj
- GP3
Ok, evo dodatne pomoći:
Situacija s britanske VN 1957. (da preciziram točnu utrku) i ova od prošlog vikenda različite su, niti jedna ne bi bila moguća u neko drugo vrijeme, zbog promjena pravila - no rezultat je suštinski isti, odnosno ono što tražim.
Retrogradno, možemo reći da se nešto slično dogodilo i u pet navrata 1997, pa i jednom 1963, no mislim da bi to već bilo navlačenje definicije...
A druga serija koju sam spomenuo je WRC.
Situacija s britanske VN 1957. (da preciziram točnu utrku) i ova od prošlog vikenda različite su, niti jedna ne bi bila moguća u neko drugo vrijeme, zbog promjena pravila - no rezultat je suštinski isti, odnosno ono što tražim.
Retrogradno, možemo reći da se nešto slično dogodilo i u pet navrata 1997, pa i jednom 1963, no mislim da bi to već bilo navlačenje definicije...
A druga serija koju sam spomenuo je WRC.
- Frantic
- Formula 1
- S nama već: 10 god
- Navija za: Ferrari
Meni je još jučer zapala za oko vN Britanije 1957. Zato sam i pitao za Vanwall.
Pobjedu su podijelili Moss i Brooks, prvi PP, FL i pobjeda za Vanwall, ujedno i za nekog britanskog konstruktora, prva za Brooksa.
Ali šta sad?
A pogotovo sa "sličnim" situacijama 1963 i 1997.
U WRCu se ove godine najviše (jedino) priča o novom sistemu bodovanja.
Pobjedu su podijelili Moss i Brooks, prvi PP, FL i pobjeda za Vanwall, ujedno i za nekog britanskog konstruktora, prva za Brooksa.
Ali šta sad?

A pogotovo sa "sličnim" situacijama 1963 i 1997.
U WRCu se ove godine najviše (jedino) priča o novom sistemu bodovanja.

Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
- zekohonda Verified
- Formula 1
- S nama već: 10 god 4 mj
- Navija za: sve powered by honda
pobjednik nije osvojio najviše bodova?
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.
-
dmj
- GP3
Clark je pak 1963. već osvojio maksimalan broj bodova, pa mu pobjeda uopće nije računata za konačni plasman, a Schumacheru su 1997. oduzeti svi bodovi, pa i oni za pet pobjeda. No to su mi nekako granični slučajevi, a ovo iz pitanja baš čisti primjeri da netko drugi izađe iz vikenda s više bodova od pobjednika utrke.
Dakako, to se pedesetih kod tih podijeljenih vožnji dešavalo češće.
Dakako, to se pedesetih kod tih podijeljenih vožnji dešavalo češće.
-
dmj
- GP3
Koji je statistički podatak predstavljen ovom listom?
Ove je nedjelje prvi puta apdejtana još od 2017.
5 - Jordan
4 - Sauber, Lotus
3 - Minardi
2 - Alfa Romeo, Osella
1 - Simca Gordini, BRM, Surtees, Tyrrell, Arrows, ATS, Renault, Ligier, Footwork, Simtek, Red Bull, McLaren, Toro Rosso, Marussia, Mercedes, Ferrari, Haas
Samo da se ogradim, preuzeo sam podatke s jednog vanjskog foruma, nisam ih sam vadio ni provjeravao.
Ove je nedjelje prvi puta apdejtana još od 2017.
5 - Jordan
4 - Sauber, Lotus
3 - Minardi
2 - Alfa Romeo, Osella
1 - Simca Gordini, BRM, Surtees, Tyrrell, Arrows, ATS, Renault, Ligier, Footwork, Simtek, Red Bull, McLaren, Toro Rosso, Marussia, Mercedes, Ferrari, Haas
Samo da se ogradim, preuzeo sam podatke s jednog vanjskog foruma, nisam ih sam vadio ni provjeravao.
-
SebastianFerrari
- Formula 4
- S nama već: 7 god 4 mj
- Navija za: Sebastian Vettel
Dvostruki DNF u prvom krugu za jedan tim
-
dmj
- GP3
Ovogodišnja situacija, s petoricom ljudi koji su osvojili po jednu utrku, zaintrigirala me da pogledam malo statistike o uzastopnim pobjedama... Pa u to ime, nadam se da nisam opet nekaj sfušao:
Koja trojica vozača imaju dvoznamenkast broj pobjeda u karijeri, a da pritom nikada nisu uspjeli spojiti dvije zaredom?
A koja su trojica vozača uspjela dobiti dvije utrke zaredom, iako su u karijeri imali manje od pet pobjeda?
Nema trikova, računao sam samo službeno priznate prvenstvene F1 utrke.
Koja trojica vozača imaju dvoznamenkast broj pobjeda u karijeri, a da pritom nikada nisu uspjeli spojiti dvije zaredom?
A koja su trojica vozača uspjela dobiti dvije utrke zaredom, iako su u karijeri imali manje od pet pobjeda?
Nema trikova, računao sam samo službeno priznate prvenstvene F1 utrke.
- Frantic
- Formula 1
- S nama već: 10 god
- Navija za: Ferrari
Za ovu trojicu što imaju 2 zaredom, a manje od 5.
Jednog sam znao (Irvine), drugi mi je bio sumnjiv (Mclaren, ako se računa zadnja trka na kraju jedne sezone i prva na početku naredne), treći se morao izguglati (Collins)
Jednog sam znao (Irvine), drugi mi je bio sumnjiv (Mclaren, ako se računa zadnja trka na kraju jedne sezone i prva na početku naredne), treći se morao izguglati (Collins)
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”