Kvizovi

🕒 Razgovori o prošlim vremenima, mjesto za iskusne članove.

dmj
GP3
GP3
S nama već: 5 god 3 mj
Očekivano, oboje točno.

U Monaku nisu mogli podesiti setup bolida u četvrtak, pa su bili spori, da bi im u subotu pala kiša...

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Evo jedno aktualno - situacija Oscara Piastrija koja uključuje razne opcije i ugovore s više momčadi neodoljivo podsjeća na situaciju Jensona Buttona iz 2004., kada je on bio "rastrgan" između BAR-a i Williamsa. Tko je u to vrijeme obavljao funkciju potpredsjednika Honda Racing Developmentsa, BAR-ovog tadašnjeg dobavljača motora?

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
Navija za: sve powered by honda
Šrafciger!
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

dmj
GP3
GP3
Jedno danas prigodno pitanje, mada ne smijem reći zašto je danas prigodno...

Koji (ne baš jako poznati) F1 vozač je 1961. sudjelovao na Daytona 500, te tako postao prvi europski vozač koji je nastupio u NASCAR utrci?

Nisam baš uspio pronaći neovisnu potvrdu da je prvi, osim članka o njemu na Wikipediji, pa ostavljam određenu dvojbu oko tog epiteta, ali ostali su podaci u pitanju sigurno točni.

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
vidio sam neki članak o behri pa sam mislio možda je on, jok - poginuo dvije godine prije. i nije baš nepoznat.
drugi mi je bio gendebien - psmtr. - nastupio u daytoni '62. odustajem do daljnjega. - on je već manje poznat u f1 krugovima.
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari
Brian Naylor?
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

dmj
GP3
GP3
Da, Brian Naylor je...

Imao sam 20 razloga da ga se danas sjetim. :bonk:

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
zekohonda je napisao/la: 03.08.2022., 07:29Šrafciger!
Zna se tko zna znanje o Hondi :)

DaveGilmour
Formula 2
Formula 2
S nama već: 9 god 3 mj
Navija za: Sve driven by Verstappen
Za sve zainteresirane, danas je ponovno F1 kviz u Egoistu na Jarunskom placu. Kviz počinje u 20:00.

Bio sam na kvizu prije dva tjedna i iako ima još dosta prostora za poboljšanje organizacije, riječ je o zabavnom kvizu s dobrim konceptom pitanja. Pitanja su više orijentirana na 21. stoljeće, a u kviz zna zalutati i pokoje F2 pitanje.

dmj
GP3
GP3
Zanimljiv podatak... Ovog vikenda je Max postao tek drugi vozač u povijesti F1 koji je spojio dvije uzastopne pobjede u utrkama u kojima je startao s desetog mjesta ili niže. Tko je bio prvi?

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
bruce.
prvi put sam čuo za to u nedjelju i zaboravio o kome se radi, srećom više puta sam vidio naknadno tu vijest. :P

dmj
GP3
GP3
Da, fora podatak... ne bi mi pao na pamet.

Frantic
Formula 1
Formula 1
Da, Bruce

Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

dmj
GP3
GP3
Naš se Motovun smatra jednom od tri prijestolnice bijelih tartufa, uz dva talijanska grada. Alba nam nije dala nikakvog značajnog vozača utrka, no Asti, baš poput Motovuna, jest. Koji je veliki vozač rođen ondje, znamo li da nam je najpoznatiji kao višekratni pobjednik upravo one utrke koju je Mario Andretti višekratno neuspješno pokušavao osvojiti, te mu "nedostaje u cv-u"? Poosvajao je taj vozač i svašta, ima sedamdesetak pobjeda u značajnim utrkama, no samo jednu od njih za upravljačem otvorenog bolida, i to u F3.

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
prvo sam išo na vacarellu, ali on je osvojio samo jedan le mans...
kad se spominje f3, znači da nije nije praprastari vozač.
onda sam išao na audijeve talijane - dindo capello mi se činio kao najlogičniji izbor i nakon guglanja - bi tako.
treći bi mi bio pirro, ali on je valjda osvajao više single seater utrka.

Frantic
Formula 1
Formula 1
Rinaldo Capello

Edit
@zeko :pivo:
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

dmj
GP3
GP3
Da, Capello je taj, čovjek iza 1990. više nije nastupao u ma kakvim single seaterima

dmj
GP3
GP3
a) Smisao ovog pitanja je u pronalaženju poveznice (koja NIJE vezana za F1, ali jest za utrke, i vrlo je specifična) među petoricom vozača koji su odgovori na sljedeća pitanja, i koju NE DIJELE ni s kime izvan tog kruga. Dakle - mada će ovo vjerojatno biti odgovoreno posljednje, postavljam to kao prvo - koja je to poveznica?

b) Koji slavni vozač navodno nikada prije puta na neku utrku ne bi kupio povratnu kartu, zbog neizvjesnosti povratka? Obzirom na taj stav, očekivao bih da ne nosi mnogo prtljage, no najmanje je u jednom poznatom slučaju ponio i ploču s nacionalnom himnom svoje države…

c) Jedini od traženih ljudi za kojeg prosječan član foruma nije čuo, koji je vozač pijan u ilegalnoj uličnoj utrci izazvao sudar i usmrtio motociklista, te je zbog toga osuđen na tri godine zatvora?

d) Slavni momčadski kolega je, slaveći neku od pobjeda, svima ostalima naručio šampanjac, a njemu pivo, podsjećajući time na njegovo skromno porijeklo. Zanimljivo, do jedinih je F1 bodova došao u – prema podacima koje sam našao – jednom od samo dva slučaja u karijeri kada nije vozio automobil proizveden u rodnoj mu državi.

e) Koji je slavni vozač na svojoj farmi preživio dva ozbiljna napada pčela ubojica? Nakon jedne nesreće ga je doktor, prije 57 godina, proglasio klinički mrtvim, no to mu ne smeta da i danas bude živ.

f) Nastavite niz: Stirling Moss, Chris Amon… No, dobro, može i drukčije: koji je vozač u posljednje vrijeme postao čest subjekt memeova, a u nekima od njih ga se – mada nije Britanac – proglašava sljedećim britanskim premijerom?

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
D) nijemac iz doba srebrenih strijela. Kling?

dmj
GP3
GP3
Je Nijemac iz tog doba, nije Kling.
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡