Aston Martin

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari
Najsmješnije je što su trebala 22-23 kruga da se to objavi, i čini mi se da je javljeno nakon zamjene guma. :rofl:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 2 mj
Definitivno su najveće razočaranje ovogodišnje sezone.

Multi 21
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Ferrari, Vet, Max
Veće razočarenje je sam Vettel. Je imao puno peha, ali s bolidom opet ne radi ono što radi Stroll.
"If everything seems under control, you're not going fast enough." Mario Andretti

AlkY
Formula 1
Formula 1
Navija za: McLaren
Istina.
Koliko god si nov u ekipi i bolidu . nemozes dozvoliti da Stroll bude toliko bolji od tebe.
Svaka cast Strollu , solidan je vozac. Ali nemoze Vettelu biti mjerilo Stroll , on bi ga trebao otpuhati lagano.
Ali nakon toliko godina skretanja pogleda , mozda moramo priznati da je debelo debelo pao u kvaliteti Seb.
Da ne upotrijebim grubu i nezahvalnu frazu , da je njegovo vrijeme proslo. Jer toliko ekstremno nebih isao.
slikaslika slika

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
Frantic je napisao/la: 18.04.2021., 17:33 Najsmješnije je što su trebala 22-23 kruga da se to objavi, i čini mi se da je javljeno nakon zamjene guma. :rofl:
Bila je kazna stop and go +10s. Nije mogao svakako odraditi tu kaznu u regularnom boksu. Dok je Perez dobio samo +10s, što je mogao odraditi dok mijenja gume, ili bi mu se dodalo na kraju.

Pastor
Formula 1
Formula 1
Hej, nakon ovoliko grešaka skoro cijelog grida, opet se neko nađe pljuvati po Vettelu. Čovjek danas nije ništa pogriješio. Jednom je malo sišao jednim točkom na pijesak dok je gonjao Alonsa, i to je sve. Dok su se većina danas obrukala sa greškama u odnosu na Vettela...

Ove stvari sa Astonom nisu njegova krivica. Ali dobro je, barem je odvezao utrku do kraja, tako da je mogao dodatno da se upozna sa bolidom, sada i u promjenjivim uslovima.

Ali kako će biti bolji od Strolla nakon svega što mu se danas desilo, ne njegovom krivicom? Start iz boksa, kazna zaustavljanja u boksu od 10 sekundi. Pa ni ove meke gume zadnjih 30 krugova nisu pomogle...
Zadnja izmjena: Pastor, dana/u 18.04.2021., 18:10, ukupno mijenjano 1 put.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Multi 21 je napisao/la: 18.04.2021., 17:51 Veće razočarenje je sam Vettel. Je imao puno peha, ali s bolidom opet ne radi ono što radi Stroll.
Čekaj, što je danas trebao napraviti?
Stroll je često bio na razini Pereza prošle godine, ne znam čemu čuđenje Strollom.
Nije to neki journeymen, poboljšao se značajno i danas je izvukao maksimalni rezultat. Obojica su vozila dobre utrke, ali jedan je imao manje sreće od drugoga, a obojica imala probleme s pouzdanošću.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

AlkY
Formula 1
Formula 1
Navija za: McLaren
Osobno nisam niti imao na umu Sebove greske.
Barem danas se nemoze nikome nesto posebno prigovoriti za greske , barem tokom mokrog dijela utrke.

Ja sam vise mislio na sirovi tempo , koji bi mu morao biti debelo bolji.
Nadam se da ce se kroz par utrka stopiti s bolidom i da cemo vidjeti Vettela kakvog pamtimo
slikaslika slika

Multi 21
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Ferrari, Vet, Max
Pa dva vikenda se zaredom vucara od 12-15. mjesta zbog različitih okolnosti. Oke, imaš neke probleme, u prometu si itd, ali sve to vrijedi i za Strolla koji je pritom okružen boljim bolidima i pokazuje više od Vettela. Neznam, ja sam teški fan, ali ovo ne valja ništa što je do sada pokazao.
"If everything seems under control, you're not going fast enough." Mario Andretti

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
Ja kao njegov navijač mislim da je prošlo i da mu je ova epizoda sa Aston Martinom višak, u svemu osim u novčaniku. Donedavno sam misio da on "sitne" milijune prima u Aston Martinu, a neki dan izađe infromacija da mu je plaća 15mil, s čim može biti presretan.

Ideja Aston Martina u Formuli 1 mi se ispočetka sviđala, ali sve više mi postaju odbojni. Mislim da su im novac i taj neki rojalistički stav i ugled u britanskom društvu glavni pokretači i da u skladu s tim zrače i ponašaju se.
Sami sebe kao i mnogi od nas su ih zbog tog vidjeli kao vrhunsku ekipu u Formuli 1, koja je predodređena za sam vrh, a u biti zasad u ovoj sezoni nemaju nešto vrijedno pažnje pokazati. A duh koji je krasio ekipu Force Indijie i koji je dijelom prenesen na Racing Point bojim se da je skroz izgubljen.
Zadnja izmjena: Vettel-Ferrari, dana/u 18.04.2021., 18:18, ukupno mijenjano 1 put.

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
Polako, tek je druga utrka s mnogo problema, treba sačekati bar prvi dio sezone...

Pastor
Formula 1
Formula 1
Multi 21 je napisao/la: 18.04.2021., 18:13 Pa dva vikenda se zaredom vucara od 12-15. mjesta zbog različitih okolnosti. Oke, imaš neke probleme, u prometu si itd, ali sve to vrijedi i za Strolla koji je pritom okružen boljim bolidima i pokazuje više od Vettela. Neznam, ja sam teški fan, ali ovo ne valja ništa što je do sada pokazao.
Prošli put su rekli da je imao sličan tempo kao Stroll. Imaju problema sa potrošnjom guma, tako da dosta padaju kada ih potroše. Strollu je i bolje kada je okružen bržim vozačima. Oni koji su brži ga obiđu, i onda može voziti svoju utrku u čistom zraku. Dok je Vettel danas bio u DRS voziću iza Alpinea... U drugom stintu (poslije crvene) je bio na softu. Pritiskao je Alonsa, dok gume nisu otišle. Dok je Stroll na mediumu stizao Ricciarda koji je bio na softu. Očigledno je da soft nije mogao izdržati tih 30 krugova, čak ni kod boljih ekipa.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Multi 21 je napisao/la: 18.04.2021., 18:13 Pa dva vikenda se zaredom vucara od 12-15. mjesta zbog različitih okolnosti. Oke, imaš neke probleme, u prometu si itd, ali sve to vrijedi i za Strolla koji je pritom okružen boljim bolidima i pokazuje više od Vettela. Neznam, ja sam teški fan, ali ovo ne valja ništa što je do sada pokazao.
Nisu li važne TE okolnosti, ili se pretvaramo u današnje loše novinarstvo? Očekivao bi od forumaša koji prate F1, znaju što se događa da skuže razlike.

U prvoj utrci bi se kvalificirao puno više da u Q1 u oba puta nije bačen u promet i gume nisu dobile pravu radnu temperaturu, a nakon toga Mazepin pretječe, izaziva duplu žutu u prvom zavoju, Sainz se zaustavlja u zavoju 6 (opet žuta) i krug propada + FIA dođe i zalijepi kaznu jer je on trebao pretpostaviti da će tu biti dupla žuta. Starta zadnji i idu na strategiju jednog zaustavljanja koja očito nije bila najbrža te već u startu gubi barem 20-30 sekundi u utrci zbog toga. Kasnije ima onaj incident s Oconom, ali ionako više nije bilo bitno.

Ovdje opet problemi, unatoč kvalama u kojima je bio ajde, ok i samo 2 desetinke od Strolla (ostali koji su promijenili ekipe su bili oko 4-5 desetinki sporiji od svojih kolega), starta iz boksa zbog kvara na stražnjim kočnicama (Strollu su uspjeli napraviti na vrijeme), ide u boks prvi na slick gume i tada kontroli utrke, nakon 20 krugova šune dati kaznu zbog toga što se dogodilo na gridu. OPET ide u boks i gubi sveukupno u tih par krugova još dodatnih 30 sekundi te ga to baca 2 KRUGA iza vodećih. Kasnije stavljaju soft u nadi da će biti stajaći start, kasnije problemi s mjenjačem i kraj utrke.

Ono jebote, ne kužim. Ako ćemo biti tako plitki, onda neka bude. Ja sigurno neću.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

Frantic
Formula 1
Formula 1
Pastor je napisao/la: 18.04.2021., 18:05
Frantic je napisao/la: 18.04.2021., 17:33 Najsmješnije je što su trebala 22-23 kruga da se to objavi, i čini mi se da je javljeno nakon zamjene guma. :rofl:
Bila je kazna stop and go +10s. Nije mogao svakako odraditi tu kaznu u regularnom boksu. Dok je Perez dobio samo +10s, što je mogao odraditi dok mijenja gume, ili bi mu se dodalo na kraju.
Aha, ok
Ne sjećam se detalja je li bilo +10 ili stop/go
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 5 mj
Navija za: Vettel
Kontakt:
Ferrari je napisao/la: 18.04.2021., 18:43
Nisu li važne TE okolnosti, ili se pretvaramo u današnje loše novinarstvo? Očekivao bi od forumaša koji prate F1, znaju što se događa da skuže razlike.

U prvoj utrci bi se kvalificirao puno više da u Q1 u oba puta nije bačen u promet i gume nisu dobile pravu radnu temperaturu, a nakon toga Mazepin pretječe, izaziva duplu žutu u prvom zavoju, Sainz se zaustavlja u zavoju 6 (opet žuta) i krug propada + FIA dođe i zalijepi kaznu jer je on trebao pretpostaviti da će tu biti dupla žuta. Starta zadnji i idu na strategiju jednog zaustavljanja koja očito nije bila najbrža te već u startu gubi barem 20-30 sekundi u utrci zbog toga. Kasnije ima onaj incident s Oconom, ali ionako više nije bilo bitno.

Ovdje opet problemi, unatoč kvalama u kojima je bio ajde, ok i samo 2 desetinke od Strolla (ostali koji su promijenili ekipe su bili oko 4-5 desetinki sporiji od svojih kolega), starta iz boksa zbog kvara na stražnjim kočnicama (Strollu su uspjeli napraviti na vrijeme), ide u boks prvi na slick gume i tada kontroli utrke, nakon 20 krugova šune dati kaznu zbog toga što se dogodilo na gridu. OPET ide u boks i gubi sveukupno u tih par krugova još dodatnih 30 sekundi te ga to baca 2 KRUGA iza vodećih. Kasnije stavljaju soft u nadi da će biti stajaći start, kasnije problemi s mjenjačem i kraj utrke.

Ono jebote, ne kužim. Ako ćemo biti tako plitki, onda neka bude. Ja sigurno neću.
Površno praćenje je in, ti si jedan od rijetkih koji prati glavom ovaj sport. Ne kažem da treba pravdati nekoga, ali svakako realno sagledati što se dogodilo. Jebiga, kad ti krene loše onda je uvijek teže krenuti nabolje, treba malo prostora i vremena.
U razumnu srcu mudrost počiva, a što je u bezumnom, to se i pokaže.

MSC
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
Kontakt:
Seb em od predsezonskih testova nije imao ništa, na prvoj trci u kvalama bez imalo sreće, a nema ni kolometara bas u ovoj momčadi i u ovom bolidu na kojem je sve drugacije nego sto je do sad vozio. Treba tu vremena svakome.

Danas nije napravio nista krivo. Los vikend, ide on dalje, a ljudi su spremni pljuvati ga od nemila do nedraga.

Da, treba on to bolje, a nadam se da i bude. Ove godine č od čistog vikenda nije imao.
"What a little star." May 26, 2012.

Pastor
Formula 1
Formula 1
https://www.formula1.com/en/latest/arti ... HxfHs.html
Aston Martin se dosta popravio u pit stopu, posebno u zadnje dvije utrke. Mislim da su im ovo dvije najbrže izmjene do sada. Što pokazuje da onaj hejter nema pojma o čemu priča, kad je riječ o motivaciji u timu. Samo još da počnu sa oba bolida da imaju ovakvu brzinu izmjena.

OffLiberyMedia
Karting
Karting
S nama već: 6 god
Navija za: Da Massi dobije otkaz
Evo jedna mogućnost i razlog zašto je AM u banani ove sezone.

Napomena:
APSOLVENT sam na mašinskom fakultetu smjer energetika i termofluidni inženjering i unaprijed molim sve da se sudrže pametovanja, ko želi da pročita neka izvoli. Sve ostaje kao MOGUĆNOST
► Prikaži “Spoiler”
Nikome ne želim da dobije otkaz osim Michael Masiju.

Pastor
Formula 1
Formula 1
Fina berba bodova za zelene, napokon. :thumbs:
Malo je Stroll uprskao sa zadnjim stintom. Mogao je berbu povećati za jedan bod. Ali dobro je i ovako. Preskočili su AlphaTauri i Alpine. I Seb se upisao na listu.

Pastor
Formula 1
Formula 1
Tek sad vidio. Ima i Aston Martin poster za utrku:
slika
:thumbs:
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡