Charles Leclerc

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

F12000
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 11 mj
Navija za: Ferrari, Leclerc
slika
Tfw navijač Ferrarija, Hajduka i Milana
slika

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 10 mj
Navija za: Ferrari
senna66 je napisao/la: 18.03.2025., 12:02 Jbg ja počeo navijati za vrijeme zadnje dominacije. Mora da me to u startu razmazilo. :zubo:

@Grah0 primljeno na znanje.
To je sudbina "vas" 30-o do 35-o godišnjaka :zubo:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

F12000
Formula 1
Formula 1
Ako treba nešto pozitivno izvuči iz ove traumatičnog vikenda obilježenog lošijim tempom u petak i subotu tj. traženjem brzine cijeli vikend. Onda je to brzina iz utrke koja je stvarno bila odlična njen dobar dio i to s polomljenim prednjim krilom. Nadam se da ga ovaj DSQ neće dodatno rezignirati, jer se na momente stvarno doima razočarano preko timskog radija, nego da će nastaviti pumpati dobre krugove.
slika

zelot
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 6 mj
Sa onako dobrim bolidom u petak i u sprintu pasti na ovo sto se dogodilo u q i utrci je neshvatljivo.

Ako uspiju vratiti i podesiti bolid kao sto je bio u sprintu bit ce super jer taj bolid je bio itekako konkurentan, cak i najbrzi.

Ako pak ne uspiju i bolid stane kakav je bio u utrci, pisi propalo.

Ipak, vjerujem ja da ce oni najkasnije sa prvum nadogradnjama vratiti se na onaj ferr iz sprinta.

Frantic
Formula 1
Formula 1
Jučer napisah jedan komentar za Lewisa u njegovoj temi, pa da napišem i jedan za Leclerca.
Iako je i on finansijski osiguran (možda ne kao Lewis, ali više nego dovoljno), mala je to satisfakcija, ukoliko ne bude naslova (pogotovo ako ne bude naslova u Ferrarijevom bolidu).
S obzirom kako je krenula sezona i s obzirom kakav je Ferrari u prvoj sezoni novog pravilnika (napisano u komentaru za Lewisa) vjerujem da se Charles "ujeda za guzicu" (a vrlo moguće da je prestao sa tom praksom tokom 2024. godine).
Obavezao se Ferrariju, evo već je 7 godina s njima, a biće (barem po ugovoru) još 3, nakon ove.
Zauzvrat mu Ferrari nikad nije obezbijedio najbolju mašinu (izuzev možda, nekoliko prvih trka 2022.), a usput su mu priredili su mu sranja i sranja. Dobro je da je uopšte dobar u glavi, koliko su ga "izludili" (ok, sve se lakše otrpi uz pozamašnu svotu novca). Loše strategije, pogrešne odluke, kvarovi, loš razvoj bolida....
Zanimljiva je i činjenica da je (npr. za razliku od Maxa, poslije Riccija) je Charles u Ferarraiju vozio sa 2 kapitalca (jedan mu je tek stigao u ekipu) i jednim jako jako zajebanim "no. 2" vozačem (iako bi dosadašnji dio sezone i odnos snaga u Williamsu implicirao drugačije). I naravno, Bearmanom. :mrgreen:
Ferrari nije znao/nije htio/nije mogao/nastavi niz.... dati Leclercu ono što je Red Bull dao Maxu, niti ono što je Mercedes dao Lewisu (nakon odlaska Rosberga), niti ono što je Red Bull dao Vettelu ili ono što je taj isti (a ipak drugačiji) Ferrari dao Michaelu.
Dotaknuću se i Charlesovih grešaka. Imao ih je. I ima ih još uvijek. Ali imaju ih i drugi. Samo što se njegove nekako najviše provlače po medijima (pa i po ovdje po portalu i forumu). Ne mogu da dokučim razlog. Mislim, i Max se okretao, izvrtao i izlijetao pa se (srećom) vraćao na stazu, sjetim se Žoržovog "pucanja pod pritiskom" u Singapuru ili krša "zbog Alonsa" (ovo mora pod navodnike), Lewis da nije produžio pravo u Bakuu nakon restarta, niko živ ne bi pominjao Massija nakon Abu Dhabija iste godine, Lando svako malo napravi grešku (greškicu), Pereza da ne spominjem.... ali ovdje se najviše spominju Imola 2022., Paul Ricard 2022., Monaco kvale 2021.,
Vjerujem da bi Charles pravio dosta manje grešaka da je imao adekvatan back-up od ekipe, u svim segmentima (strategije, razvoj, pouzdanost....).
Čudo je kako samopouzdanje raste i kako manje griješiš kad je sve kako treba.
Isto tako, ubijeđen sam da su se npr. Max ili Lewis našli u njegovoj poziciji (i da su još uvijek) proteklih 7 godina (i da su taj period od 7 godina startali od svoje druge sezone u F1) ne vjerujem da bi imali išta bolji učinak po pitanju pobjeda i titula, a po pitanju PPa bi bili i lošiji.
Imam osjećaj (a volio bi itekako da griješim) da nikad sa bolidom Ferrarija neće ispuniti nadimak koji mu je dao Carlo Vanzini.
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

Grah0 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 7 mj
Navija za: KMag, Seb
Mislim da je razlog pljuvanja po Čarliju, barem sa moje strane bio to što se u nekim momentima prema Sebu i nije ophodio na neki "fer" način da kažem. I možda to što su ga toliko britanski mediji gurali, pogotovo dok je vozio sa mrskim Švabom. A i volim da trolam po prirodi, mada ima gorih od mene. Ali, ja ima možda čak i godina da ne kenjam po njemu, jer čini mi se da je dosta zreliji kao vozač, ali momčad. To je najveći znak pitanja. I na kraju, možemo mi kenjati po njemu i Lewisu, ali je momčad ta koja je najveći problem po mom mišljenju. Bilo bi šteta da toliko brz vozač ne osvoji bar 1 titulu, ali ja lično nisam optimista.

F12000
Formula 1
Formula 1
Na dobrom putu je da postane novi Jean Alesi. Odličan vozač koji je potratio karijeru u slabom Ferrariju.
slika

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 9 mj
Frantic je napisao/la: 24.03.2025., 13:26
Vjerujem da bi Charles pravio dosta manje grešaka da je imao adekvatan back-up od ekipe, u svim segmentima (strategije, razvoj, pouzdanost....).
Čudo je kako samopouzdanje raste i kako manje griješiš kad je sve kako treba.
Isto tako, ubijeđen sam da su se npr. Max ili Lewis našli u njegovoj poziciji (i da su još uvijek) proteklih 7 godina (i da su taj period od 7 godina startali od svoje druge sezone u F1) ne vjerujem da bi imali išta bolji učinak po pitanju pobjeda i titula, a po pitanju PPa bi bili i lošiji.
Imam osjećaj (a volio bi itekako da griješim) da nikad sa bolidom Ferrarija neće ispuniti nadimak koji mu je dao Carlo Vanzini.
Rekli bi ljudi "potpis"

Gledam samo po sebi, koliko sam manje napet, vise fokusiran i na kraju danja vise mentalno smoren kada imam odredjene ljude na poslu i kada imam one druge, malo odredjenije :zubo:

Nisam neki poseban fan a nisam ni hejter nije mi se svidjelo kako je odigrano sve kada je dosao voziti sa Vettelom ali opet, nije nevdjena prica, dosao mali lav i vrijeme da se strari makne..

Da li zelim da uzme naslov sa Ferrarijem > svakako DA..
Da li da porazi Hamiltona > svejedno mi je.. Njemu sigurno nije ali meni iz fotelje je sasvim nebitno dok se vucaraju tu gdje su sad.
Fino Alla Fine

Grah0 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 7 mj
Navija za: KMag, Seb
F12000 je napisao/la:Na dobrom putu je da postane novi Jean Alesi. Odličan vozač koji je potratio karijeru u slabom Ferrariju.
A valjda neće biti tako.
Ajde Lewise donesi sreću u Maranello.

Frantic
Formula 1
Formula 1
Dobro, Alesi je zaglavio samo na 1 pobjedi (i to nakon što je MSov Benetton počeo kašljucati). Vozio je za Ferrari u možda najgorem periodu ekipe u F1. Nije bio njihovo čeljade. Bio je talentovan, čak je bio i potpisao za Williams, ali ga je nestrpljivost (i Sir Frankovo "ne znam dal' bi piš'o il' bi srao"), zbog kojeg je batalio taj ugovor i potpisao za Ferrari (uz Ferrarijevu odštetu Williamsu) koštala puno većeg broja pobjeda, a možda čak i titule, jer je, dijametralno suprotno od Ferrarija, Williams ušao najbolji period svog postojanja, gdje su u 7 sezona, uzeli 4 WDC (+ 3x viceprvaci) i 5 WCC (+ 2x viceprvaci).
Dakle, s jedne strane imao je i "goru" karijeru od Leclerca, a s druge strane, nikad nije bio (s obzirom na mašine koje je vozio) ni u kakvim planovima oko WDCa, pa može i manje žaliti od Leclerca. A barem ga niko nije yebavao u mozak, kao što to Ferrari radi Leclercu godinama.
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡