VN Brazila 12.-14. studenog 2021.

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

MSC
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 9 mj
Navija za: Ferrari
Kontakt:
Pa s obzirom da su na Silverstonu kažnjeni tak da im ostane pobjeda, a u Mađarskoj Bottas doktorski izbio oba Red Bulla, mogu reći da je ova žalba opći pederluk.
"What a little star." May 26, 2012.

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
A šta misle dokazati putem onboarda?
Ne mogu dokazati ništa više od onoga što se vidjelo i u prenosu i što smo "manje-više" svi "manje-više" znali..... :chill:
Mislim da je ovo samo psihološka igra, pred samu završnicu.
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: sve powered by honda
Frantic je napisao/la: 16.11.2021., 22:24 A šta misle dokazati putem onboarda?
Ne mogu dokazati ništa više od onoga što se vidjelo i u prenosu i što smo "manje-više" svi "manje-više" znali..... :chill:
Mislim da je ovo samo psihološka igra, pred samu završnicu.
ne priznajem žalbu bez karuna!
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

Maxi09
Karting
Karting
S nama već: 8 god 3 mj
Navija za: Red Bull
Har Kl je napisao/la: 16.11.2021., 20:20 Onda se opet sjetim, kako je RB angažovao Albona i potrošio filmski dan, ne bi li povećao Hamiltonovu kaznu ... Nema tu ljubavi ni džentlmena odavno. Možda je i bolje da se i ovi lažni džentlmeni do kraja otkriju 😉
Oni su to rekreirali sa namjerom da dokažu da je Lewis taj potez namjerno napravio što bi rezultiralo DSQ sa trke što je drugi par cipela u odnosu na Mercedesa što sad traži.
Mercedes traži samo ponovog ispitivanja sudačke odluke sad kad su dobili onboard Max-a.
Ne znam, nebih previše sličnosti povezivao s te dvije situacije. E sad je pitanje dal će mijenjat odluku.

S jedne strane ak neće biti dodatne kazne onda se dovodimo u situaciju gdje će biti svašta na stazi i prozvat će suce da nisu dosljedni (vidi primjer Alonso vs Giovinazzi u USA gdje Alonso kasnije koči, prelazi Gia van staze i mora vratit poziciju, imo to su i trebali javit Maxu u trci odmah nakon tog poteza).
S druge strane ak će biti dodatne kazne onda bi se posrali suci na sebe što to nisu odmah tako odlučili i tom odlukom sjebu Maxa koji sumnjam da nebi održao 5 sec prednosti da je ta odluka bila u trci.

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 3 mj
Navija za: Seb
Nisu promijenili odluku za puno očitije sudijske greške, tako da ako sada promijene biće to još jedno pogodovanje Mercedesu...

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god
Navija za: Mercedes
Maxi09 je napisao/la: 17.11.2021., 11:25
Har Kl je napisao/la: 16.11.2021., 20:20 Onda se opet sjetim, kako je RB angažovao Albona i potrošio filmski dan, ne bi li povećao Hamiltonovu kaznu ... Nema tu ljubavi ni džentlmena odavno. Možda je i bolje da se i ovi lažni džentlmeni do kraja otkriju 😉
Oni su to rekreirali sa namjerom da dokažu da je Lewis taj potez namjerno napravio što bi rezultiralo DSQ sa trke što je drugi par cipela u odnosu na Mercedesa što sad traži.
Mercedes traži samo ponovog ispitivanja sudačke odluke sad kad su dobili onboard Max-a.
Ne znam, nebih previše sličnosti povezivao s te dvije situacije. E sad je pitanje dal će mijenjat odluku.

S jedne strane ak neće biti dodatne kazne onda se dovodimo u situaciju gdje će biti svašta na stazi i prozvat će suce da nisu dosljedni (vidi primjer Alonso vs Giovinazzi u USA gdje Alonso kasnije koči, prelazi Gia van staze i mora vratit poziciju, imo to su i trebali javit Maxu u trci odmah nakon tog poteza).
S druge strane ak će biti dodatne kazne onda bi se posrali suci na sebe što to nisu odmah tako odlučili i tom odlukom sjebu Maxa koji sumnjam da nebi održao 5 sec prednosti da je ta odluka bila u trci.
Nisam tu situaciju naveo da bih ukazivao na sličnost. Naveo sam to da navedem za kakvu je sitnicu RB uložio žalbu i koliko je resursa i vremena proveo na tome.
Ako bih tražio sličnost, onda bih naveo Austriju, gdje su Hamiltonu izbrisali PP nakon žalbe RB koji je dostavio na uvid dokaze koje sudije nisu imale. U tom slučaju je čak bila otvorena istraga pa su se sudije ipak posrale po sebi i izbrisali najbrže vrijeme Hamiltonu. U ovom slučaju istrage nije bilo (a samim tim ni odluke), tako da je lako moguće da će je ipak otvoriti.

Slažem se da je ta kazna trebala doći za vrijeme utrke.

Ne mislim da će dobiti vremensku kaznu (mada bi to mojoj sitnoj duši bilo drago), niti mislim da je ispravno da je dobije nakon utrke.
Međutim neću biti iznenađen ukoliko sudije promijene odluku i kazne Maxa sa ili vremenskom kaznom ili -3. pozicije u Kataru.

Maxi09
Karting
Karting
S nama već: 8 god 3 mj
Navija za: Red Bull
Har Kl je napisao/la: 17.11.2021., 14:56 Nisam tu situaciju naveo da bih ukazivao na sličnost. Naveo sam to da navedem za kakvu je sitnicu RB uložio žalbu i koliko je resursa i vremena proveo na tome.
Ako bih tražio sličnost, onda bih naveo Austriju, gdje su Hamiltonu izbrisali PP nakon žalbe RB koji je dostavio na uvid dokaze koje sudije nisu imale. U tom slučaju je čak bila otvorena istraga pa su se sudije ipak posrale po sebi i izbrisali najbrže vrijeme Hamiltonu. U ovom slučaju istrage nije bilo (a samim tim ni odluke), tako da je lako moguće da će je ipak otvoriti.

Slažem se da je ta kazna trebala doći za vrijeme utrke.

Ne mislim da će dobiti vremensku kaznu (mada bi to mojoj sitnoj duši bilo drago), niti mislim da je ispravno da je dobije nakon utrke.
Međutim neću biti iznenađen ukoliko sudije promijene odluku i kazne Maxa sa ili vremenskom kaznom ili -3. pozicije u Kataru.
Dobro taj PP nije bio nekakav incident u trci gdje se vozači utrkuju već je pod žutom zastavom nastavio vozit pun gas. Takav prekršaj rezultira +3 mjesta na gridu svaki put.
Ne znam, ovaj incident noted i no further action i je i nije istraga od strane sudaca, al dobro to je FIA pa je logično da nema prevelike logike.

Da, ovaj grid penal bi bilo čak i najbolje da naprave ak već nisu dobro reagirali u samoj trci.

Pastor
Formula 1
Formula 1
Ne bih rekao da je Red Bull tu nešto puno uložio. Nisu oni doveli Albona da isključivo simulira tu situaciju, nego je čovjek svakako bio tu da odradi testiranje.

Frantic
Formula 1
Formula 1
Sprint

Glavna

slika
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Dani Verified
Formula 1
Formula 1
Navija za: Hamilton, Leclerc, Ricci
Pastor je napisao/la: 17.11.2021., 21:09 Ne bih rekao da je Red Bull tu nešto puno uložio. Nisu oni doveli Albona da isključivo simulira tu situaciju, nego je čovjek svakako bio tu da odradi testiranje.
Haha i onda je svizac zamotao čokoladu u omot. Doveden je on s razlogom tamo. Samo što im je diverzija propala.
slika

Pastor
Formula 1
Formula 1
O majko mila :facepalm:
Pa čovjek je tu već imao zakazano testiranje. Ako ti tako nešto nije jasno...

Dani Verified
Formula 1
Formula 1
Navija za: Hamilton, Leclerc, Ricci
Ma daj molim te. Zato su i dopremili 2019. spec rb 15. baš za to testiranje.
slika
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡