Onda me nis ne cudi. Upoznao sam par rumunja ovdje u UK tako da mi je sve jasno.
VN Brazila 12.-14. studenog 2021.
- Crankshaft
- Karting
- S nama već: 9 god
- Navija za: Alonso, Renault
To i kažem, nije bilo pravog vijećanja jer nisu imali na osnovu čega. Pa su misilli ovo ono, pričali malo s jednom i drugom ekipom i tako, pravili se da nešto rade. Teški amaterizam.Har Kl je napisao/la: 15.11.2021., 15:20Nije ni bilo vijećanja. Da je došlo do vijećanja, sudije bi pogledale scenu iz više uglova. Ovako je jedan čovjek, na osnovu ugodnog razgovora sa Hornerom, odlučio da se incident ne istražuje.Crankshaft je napisao/la: 15.11.2021., 15:01 Ček ček, u 21. godini 21. stoljeća, u vrijeme kada se 'kupamo' u moru tehnologija, oni tvrde da za vrijeme vijećanja nisu imali pristup Verstappenovom onboardu, najbitnijem dokazu? Pa kad pomisliš da ne može gore.... oni te još više iznenade.
Zato i kažem, ja bih lupio žalbu ili čak tužbu pa nek bude šta bude. U najgorem slučaju izgubit će nekoliko hiljada eura za troškove. A mislim da bi ovo moglo odjeknuti kao žestok skandal.
- croatic f1
- F1puls suradnik
- S nama već: 10 god 4 mj
- Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Dok se svi prepiru oko Maxovih i Lewisovih borbi, zanemaruje se GOAT Nikita i njegov lijep potez u prvom zavoju:
https://twitter.com/F1/status/1460355677495476233
- zekohonda Verified
- Formula 1
- Navija za: sve powered by honda
stigao konačno maxov onboard:
https://www.formula1.com/en/latest/vide ... c5Y5M1lFm4
https://www.formula1.com/en/latest/vide ... c5Y5M1lFm4
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.
- Mr.Spaceguy Verified
- Formula 1
- S nama već: 10 god 3 mj
- Navija za: Fernando Alonso
Očekivano od strane Mercedesa.
-
AMG
- Karting
- S nama već: 7 god 4 mj
To bi i vjerojatno značilo da bi se pretjecalo samu u prvom zavoju i da bi Max bio u debljoj bodovnoj prednosti...Pastor je napisao/la: 16.11.2021., 16:56 I jedan i drugi su promašili kočenje. Ali svemu tome je razlog ova ogromna betonska površina obojena u zeleno. Da je tu pijesak, druga bi priča bila, i nebi sudije trebale prstom mrdnuti...

-
AMG
- Karting
- S nama već: 7 god 4 mj
Nije u duhu sporta i pure racinga ali je potpuno legitimno, bice zanimljivo oce li retrospektivno popusit kaznu...senna66 je napisao/la: 16.11.2021., 16:52 Najbolje da kažnjavaju danima nakon utrke. Hebo te takav sport.
Kriv je da. Trebao je dobiti kaznu, nije dobio i sada nema smisla.

- lajam nison
- Karting
- S nama već: 9 god 6 mj
Ovo je kao da u nogometu dva dana nakon utakmice tražiš pobjedu jer protivnik nije dobio žuti karton.
Nisu ga kaznili a možda su trebali ali sad je gotovo
Poslano sa mog M2012K11AG koristeći Tapatalk
Nisu ga kaznili a možda su trebali ali sad je gotovo
Poslano sa mog M2012K11AG koristeći Tapatalk
- DaveGilmour
- Formula 2
- S nama već: 9 god 4 mj
- Navija za: Sve driven by Verstappen
Bilo kakva vremenska kazna dva dana nakon utrke bi bila teža glupost. Kaznu je trebalo dati u nedjelju i to u roku par krugova jer bilo kakva vremenska kazna mijenja daljnji tijek utrke. Iz nekog razloga kazna nije dana, suci su napravili propust i to je to. Kraj priče. Nikakve naknadne kazne ne dolaze u obzir. Pogotovo ne u ovom slučaju gdje bi eventualna kazna darovala Bottasu 2. mjesto.
Zadnja izmjena: DaveGilmour, dana/u 16.11.2021., 19:16, ukupno mijenjano 2 puta.
-
zelot
- Formula 1
- S nama već: 9 god 9 mj
Sve su to igrice i pokusaj da se protivniku protrese tlo i barem malo poremeti fokus, skrene paznja itd... Naravno da se obje momcadi bore svim silama i svim.mogucim alatima ne bi li pobjedile u ovoj mrtvoj utrci koja traje jos od prvih kvala sezone.
Nikako nisam za naknadno kaznjavanje maxa.
Jebiga, glupi massi je odlucio kako je odlucio (drago mi je jer je protiv hamiltona oa da ne bude kako fia samo njemu crveni tepih prostire) i gotovo je sad...
Vjerojatno mercedes nabija pritisak na fiu i suce da u slucaju sljedeceg dodira max ima hendikep ovog incidenta...
Treba ovo ostavit iza i skoncentrirat se na pobjedu u nedjelju. 14 bodova je velika prednost.
U slucaju istih bodova na kraju mislim da max ima puno vise pobjeda..
Merc mora iskoristiti sve tri utrke maksimalno. Jedna pobjeda maxa i to je to, naslov pa-pa...
Nikako nisam za naknadno kaznjavanje maxa.
Jebiga, glupi massi je odlucio kako je odlucio (drago mi je jer je protiv hamiltona oa da ne bude kako fia samo njemu crveni tepih prostire) i gotovo je sad...
Vjerojatno mercedes nabija pritisak na fiu i suce da u slucaju sljedeceg dodira max ima hendikep ovog incidenta...
Treba ovo ostavit iza i skoncentrirat se na pobjedu u nedjelju. 14 bodova je velika prednost.
U slucaju istih bodova na kraju mislim da max ima puno vise pobjeda..
Merc mora iskoristiti sve tri utrke maksimalno. Jedna pobjeda maxa i to je to, naslov pa-pa...
- Frantic
- Formula 1
- S nama već: 10 god 1 mj
- Navija za: Ferrari
Što se tiče ovog incidenta, Benz ima pravo da se žali.
Max je mogao (trebao) biti kažnjen.
Smatram da je to prilično "kontrolisano" uradio.
Da li će Bezu proći žalba?
Nadam se da neće. Iz više razloga.
Jedan je taj što su u pitanju Benz, Vuk i Hamdo. Koliko god ne volio ni Maxa, Doktora, Red Bull...., ipak su mi "manje zlo", a prethodno pomenuti su postali dosadni i Bogu i narodu, jbga
Zatim, to bi doooobro uticalo na prvenstvo.
Dalje, ne volim odluke ni par sati nakon trke, a da ne govorim X dana poslije trke.
Na kraju, mogli bi očekivati kontra potez Red Bulla do kraja sezone, u vidu nekih žalbi, pregleda ovog-onog, pogotovo u kontekstu događanja sa krilom, parc ferme pizdarije, nestvarne brzine bolida 44 u Brazilu, spuštanja zadnjeg kraja, ovog-onog i onda ode sve u 3.14čku materinu.
Doduše, nije isključeno da RB neće raditi takve stvari, bez obzira na rezultat ovog Benzovog zahtjeva.
E sad vidim da se piše kako je i na izletnoj zoni i dalje zatvarao Hamdu.
Ta korekcija volanom na izletnoj zoni (kako neko napisa na naslovnoj) je čisto hvatanje bolida jer izletna zona pruža neuporedivo manje gripa.
Malo sam gledao pravilnik, vidim da ima izmjena oko parc ferme detalja vezanih za sprint kvale i opet mi nije jasno kako Hamilton nije barem sprint nije startao iz boxa, na osnovu onoga što tamo piše. Opet, postoji vjerovatnoća da bi završio iza Pereza, možda ne na sekundi zaostatka.
S druge strane, krilo mu je bilo nelegalno (naravno, ne namjerno), pa razumijem i stav da je i glavnu trku mogao startati iz boxa (da sprint uopšte ne vozi). Možda su zato vijećali 20 sati, pa pronašli neko solomonsko rješenje.
Možda je to još jedna stvar koje se RB može uhvatiti.
Na kraju, šta bi sa onim snimkom gdje Hamiltona kao da volan "pomjera" prema sebi?
Loš je snimak.
Da li je u pitanju optička varka, zbog ugla kamere ili stvarno volan ide malo nazad?
I to bi moglo prouzrokovati daljnja prepucavanja.
Max je mogao (trebao) biti kažnjen.
Smatram da je to prilično "kontrolisano" uradio.
Da li će Bezu proći žalba?
Nadam se da neće. Iz više razloga.
Jedan je taj što su u pitanju Benz, Vuk i Hamdo. Koliko god ne volio ni Maxa, Doktora, Red Bull...., ipak su mi "manje zlo", a prethodno pomenuti su postali dosadni i Bogu i narodu, jbga

Zatim, to bi doooobro uticalo na prvenstvo.
Dalje, ne volim odluke ni par sati nakon trke, a da ne govorim X dana poslije trke.
Na kraju, mogli bi očekivati kontra potez Red Bulla do kraja sezone, u vidu nekih žalbi, pregleda ovog-onog, pogotovo u kontekstu događanja sa krilom, parc ferme pizdarije, nestvarne brzine bolida 44 u Brazilu, spuštanja zadnjeg kraja, ovog-onog i onda ode sve u 3.14čku materinu.
Doduše, nije isključeno da RB neće raditi takve stvari, bez obzira na rezultat ovog Benzovog zahtjeva.
E sad vidim da se piše kako je i na izletnoj zoni i dalje zatvarao Hamdu.
Ta korekcija volanom na izletnoj zoni (kako neko napisa na naslovnoj) je čisto hvatanje bolida jer izletna zona pruža neuporedivo manje gripa.
Malo sam gledao pravilnik, vidim da ima izmjena oko parc ferme detalja vezanih za sprint kvale i opet mi nije jasno kako Hamilton nije barem sprint nije startao iz boxa, na osnovu onoga što tamo piše. Opet, postoji vjerovatnoća da bi završio iza Pereza, možda ne na sekundi zaostatka.
S druge strane, krilo mu je bilo nelegalno (naravno, ne namjerno), pa razumijem i stav da je i glavnu trku mogao startati iz boxa (da sprint uopšte ne vozi). Možda su zato vijećali 20 sati, pa pronašli neko solomonsko rješenje.
Možda je to još jedna stvar koje se RB može uhvatiti.
Na kraju, šta bi sa onim snimkom gdje Hamiltona kao da volan "pomjera" prema sebi?
Loš je snimak.
Da li je u pitanju optička varka, zbog ugla kamere ili stvarno volan ide malo nazad?
I to bi moglo prouzrokovati daljnja prepucavanja.
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
- Slavenowsky
- Formula 1
- Navija za: Ferrari
Kad je vec x files otvoren, evo i ovo:
Zašto plavka daje Hamiltonu nove rukavice? Te isto tako nakon slavlja sa mehaničarima Ham odlazi do bolida i čačka volan...
Malo se zezam, ali opet čudan momenat
Zašto plavka daje Hamiltonu nove rukavice? Te isto tako nakon slavlja sa mehaničarima Ham odlazi do bolida i čačka volan...
Malo se zezam, ali opet čudan momenat

🏎 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008...
-
Har Kl
- Formula 1
- S nama već: 8 god
- Navija za: Mercedes
Drago mi je što su se žalili.
Postavlja se pitanje da li je pravedno. Da, IMO bi bilo pravedno da se Maxu da naknadna kazna. On to zaslužuje zbog svog ponašanja.
Nadam se da neće dobiti vremensku kaznu. Ne mora uvijek ono što je pravedno biti i ispravno.
Smatram da bi Max, u slučaju da je dobio vremensku kaznu u utrci, dao sve od sebe i uspio zadržati to drugo mjesto.
Onda se opet sjetim, kako je RB angažovao Albona i potrošio filmski dan, ne bi li povećao Hamiltonovu kaznu ... Nema tu ljubavi ni džentlmena odavno. Možda je i bolje da se i ovi lažni džentlmeni do kraja otkriju
Postavlja se pitanje da li je pravedno. Da, IMO bi bilo pravedno da se Maxu da naknadna kazna. On to zaslužuje zbog svog ponašanja.
Nadam se da neće dobiti vremensku kaznu. Ne mora uvijek ono što je pravedno biti i ispravno.
Smatram da bi Max, u slučaju da je dobio vremensku kaznu u utrci, dao sve od sebe i uspio zadržati to drugo mjesto.
Onda se opet sjetim, kako je RB angažovao Albona i potrošio filmski dan, ne bi li povećao Hamiltonovu kaznu ... Nema tu ljubavi ni džentlmena odavno. Možda je i bolje da se i ovi lažni džentlmeni do kraja otkriju
-
zelot
- Formula 1
- S nama već: 9 god 9 mj
Kod maxa smo ove sezone vidjeli da stvarno nema nikada namjeru popustiti u duelu. Sta je je, prgav je. Ako nemas brzine da ga zaobidjes, on ce ici prljavo.
To mu je dna koji ima od prvog dana samo sto je sada malo profinjenij i ne radi one glupe greske ali daje si za pravo ili ja ili nitko.
Mozda ce ga to i kostati u krarijeri na duze staze, a mozda i nece.
Da se razumijemo, ne pljujem ga, samo opisujem.
Mnogu od najboljih su bili takvi, skoro svi zapravo...
Ne u ovom slucaju, ali trebala bi ga fia sljedeci put ukorit i malo mu srezat krila jer uzima maha. Nisi sam i nemres tako koliko god najveca zvjezda bio. Ali sve je to dio ovog sporta. Njegovo je da se gura i ne da, a na sucima je da u jednim trenutku kazu dosta.
Isto vrijedi i za hamiltona da se razumijemo.
Ovo treba zaboraviti, kao i silverstone, imolu, monzu...
Jedino eto ako ce netko osvojiti naslov tako da direktno izbaci protivnika iz utrke (sto nikako ne zelim) onda bih volio da to bude ham cisto iz razloga sto je max vec puno puta pozatvarao sva moguca vrata i isao na sve ili nista. Pa nek bude nista. A naslov mu od srca zelim inace, u buducnosti.
Ovu sezonu ipak ne. Bio bi odlican uspjeh da ham uzme naslov iako je max vodio valjda vodio preko 50% krugova u sezoni.
To mu je dna koji ima od prvog dana samo sto je sada malo profinjenij i ne radi one glupe greske ali daje si za pravo ili ja ili nitko.
Mozda ce ga to i kostati u krarijeri na duze staze, a mozda i nece.
Da se razumijemo, ne pljujem ga, samo opisujem.
Mnogu od najboljih su bili takvi, skoro svi zapravo...
Ne u ovom slucaju, ali trebala bi ga fia sljedeci put ukorit i malo mu srezat krila jer uzima maha. Nisi sam i nemres tako koliko god najveca zvjezda bio. Ali sve je to dio ovog sporta. Njegovo je da se gura i ne da, a na sucima je da u jednim trenutku kazu dosta.
Isto vrijedi i za hamiltona da se razumijemo.
Ovo treba zaboraviti, kao i silverstone, imolu, monzu...
Jedino eto ako ce netko osvojiti naslov tako da direktno izbaci protivnika iz utrke (sto nikako ne zelim) onda bih volio da to bude ham cisto iz razloga sto je max vec puno puta pozatvarao sva moguca vrata i isao na sve ili nista. Pa nek bude nista. A naslov mu od srca zelim inace, u buducnosti.
Ovu sezonu ipak ne. Bio bi odlican uspjeh da ham uzme naslov iako je max vodio valjda vodio preko 50% krugova u sezoni.