VN Rusije 2020. (25.-27. rujna)

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

pigmalion
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 3 mj
Navija za: Fernanda, Ocon (Qatar23 )
avetma je napisao/la: 28.09.2020., 13:46

Ja nisam hejter ničiji (možda Alonsov, ali to je već neka druga tema :mrgreen: ), ......
Ah, "dočekao" sam ovo - pročitati, na forumu. :rofl:
Ali trebam biti iskren...... ovo je pravi primjer, izvlačenja teksta iz konteksta, tj. dio posta iz teme u kojoj trenutno ne mogu sudjelovati.......

Ante Vetma i "njegov" Fernando Alonso.

Naravno, Ante kao profi, ne moži si priuštiti,.... hejtanje. :thumbs:
......ne mogu, ali hoću...... :mrgreen: .....biti po svome,.....

Takes more than combat gear to make a man.
Takes more than a license for a gun.
Confront your enemies, avoid them when you can.
A gentleman will walk, but never run

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
Mišljenja Verstappena, Vettela, Leclerca i Binnota o incijalnoj kazni za Hamiltona:
https://www.autosport.com/f1/news/15249 ... ssion=true

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: McLaren
Hm da, tekst o Still I rise i Retire the car je i meni ostavio gorak ukus...
Har Kl je napisao/la: 28.09.2020., 12:47Moje mišljenje je da je ove sezone, nekoliko puta SC izlazio na stazu bespotrebno, u Mugello je druga crvena zastava također bila bespotrebna i sve su te situacije se dešavale dok je on bio u vodstvu.
Ovo su radili i Hakkinenu :chill:
slika

pigmalion
Formula 1
Formula 1
Mišljenje Mike Sala o mišljenju Lewisa Hamiltona:

https://www.planetf1.com/news/mika-salo-lewis-hamilton/

F1 steward Salo says Hamilton is ‘full of s**t’

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
pigmalion je napisao/la: 28.09.2020., 15:32 Mišljenje Mike Sala o mišljenju Lewisa Hamiltona:

https://www.planetf1.com/news/mika-salo-lewis-hamilton/

F1 steward Salo says Hamilton is ‘full of s**t’
Auuu je ga Salo opleo :rofl:

Stvarno Lewisu nije trebala ona izjava jučer. Čovjek ima 90 pobjeda i onda kaže da ga "žele zaustaviti" mislim daj ono sredi se.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
Kako ce to Salo razumjeti kad je svoju jedinu sansu za pobjedu prepustio redikulu od Eddie Irvinea? :mrgreen:
slika

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: sve powered by honda
_bataziv_0809 je napisao/la: 28.09.2020., 15:23 Ovo su radili i Hakkinenu :chill:
daj mi mi koji primjer, da ga spremim u folder 'mafia'. :mrgreen:
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
zekohonda je napisao/la: 28.09.2020., 15:46
_bataziv_0809 je napisao/la: 28.09.2020., 15:23 Ovo su radili i Hakkinenu :chill:
daj mi mi koji primjer, da ga spremim u folder 'mafia'. :mrgreen:
Morat cu se malo zaroviti, ali sendam ti sigurno :pivo:
slika

avetma
Administrator
Administrator
S nama već: 10 god 5 mj
Kontakt:
pigmalion je napisao/la: 28.09.2020., 14:05

Ja nisam hejter ničiji (možda Alonsov, ali to je već neka druga tema :mrgreen: ), ......
Ali trebam biti iskren...... ovo je pravi primjer, izvlačenja teksta iz konteksta, tj. dio posta iz teme u kojoj trenutno ne mogu sudjelovati.......

Malo šale nikad dosta :) Ali danas je dozvoljeno - ipak je na današnji dan prije 12 godina izvršena najsramotnija prevara u povijesti sporta. :gandalf:

pigmalion
Formula 1
Formula 1
avetma je napisao/la: 28.09.2020., 19:24
pigmalion je napisao/la: 28.09.2020., 14:05

Malo šale nikad dosta :) Ali danas je dozvoljeno - ipak je na današnji dan prije 12 godina izvršena najsramotnija prevara u povijesti sporta. :gandalf:
Oh, "crni" prvi Singapore i "nevini" Alonso,..... Ante Vetma vas neće zaboraviti, sve dok ga ne posjeti Alzheimer. :rofl:

;)

MSC
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
Navija za: Ferrari
Kontakt:
Ovo hejter mi je nešto što baš ne volim kod Hamiltonovih navijača. Mržnja je teška riječ i mračna misao. Ja ako ne favoriziram Lewisa, po njegovim sam navijačima automatski hejter, a od ove godine i rasist. Nisam ni jedno ni drugo. Ne volim način na koji se ponaša, ne način na koji vozi i svakako ga ne mrzim ni kao vozača ni kao osobu.

Ali svakako mrzim kad me netko prozove hejterom ili rasistom samo zato što Hamiltona ne vidim u svjetlu u kojem ga netko drugi vidi i ne klanjam se pobjedama bez konkurentnog momčadskog kolege, vječnim glupostima i kukanjima iz kokpita bolida toliko bržeg od konkurencije da to nikad prije 2014 nije viđeno, a kamol da je trajalo 7 godina i na kraju kad se ne dogodi pobjeda prigovori momčadi koja mu je dala u 99% vremena savršen bolid, perfektnu taktiku i svu slobodu da bude što god želi biti. To ne volim, a ova politika oko BLM je kap na već prelivenu čašu. Usprkos svemu, ne mrzim čovjeka kojeg ne poznam, a ljude poput mene se vječito baca u neke hejtere što je samo po sebi nepošteno, loše i na kraju hejt prema svima koji ne mrze već samo razmišljaju drugačije što je na kraju osnovno pravo svakog čovjeka.
"What a little star." May 26, 2012.

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
MSC je napisao/la: 28.09.2020., 22:01 Ovo hejter mi je nešto što baš ne volim kod Hamiltonovih navijača. Mržnja je teška riječ i mračna misao. Ja ako ne favoriziram Lewisa, po njegovim sam navijačima automatski hejter, a od ove godine i rasist. Nisam ni jedno ni drugo. Ne volim način na koji se ponaša, ne način na koji vozi i svakako ga ne mrzim ni kao vozača ni kao osobu.

Ali svakako mrzim kad me netko prozove hejterom ili rasistom samo zato što Hamiltona ne vidim u svjetlu u kojem ga netko drugi vidi i ne klanjam se pobjedama bez konkurentnog momčadskog kolege, vječnim glupostima i kukanjima iz kokpita bolida toliko bržeg od konkurencije da to nikad prije 2014 nije viđeno, a kamol da je trajalo 7 godina i na kraju kad se ne dogodi pobjeda prigovori momčadi koja mu je dala u 99% vremena savršen bolid, perfektnu taktiku i svu slobodu da bude što god želi biti. To ne volim, a ova politika oko BLM je kap na već prelivenu čašu. Usprkos svemu, ne mrzim čovjeka kojeg ne poznam, a ljude poput mene se vječito baca u neke hejtere što je samo po sebi nepošteno, loše i na kraju hejt prema svima koji ne mrze već samo razmišljaju drugačije što je na kraju osnovno pravo svakog čovjeka.
:thumbs: :klanjam: :pivo:
Uz jednu opasku - pored hejtera (i rasista) zaboravio si dodati i "licemjere" i "osobe sa dvostrukim aršinima".
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

MSC
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
Kontakt:
Frantic je napisao/la: 28.09.2020., 22:54
MSC je napisao/la: 28.09.2020., 22:01 Ovo hejter mi je nešto što baš ne volim kod Hamiltonovih navijača. Mržnja je teška riječ i mračna misao. Ja ako ne favoriziram Lewisa, po njegovim sam navijačima automatski hejter, a od ove godine i rasist. Nisam ni jedno ni drugo. Ne volim način na koji se ponaša, ne način na koji vozi i svakako ga ne mrzim ni kao vozača ni kao osobu.

:thumbs: :klanjam: :pivo:
Uz jednu opasku - pored hejtera (i rasista) zaboravio si dodati i "licemjere" i "osobe sa dvostrukim aršinima".
Pa znam, da. I to isto. Kod mene uopće nije upitno dali cijenim Hamiltonove uspjehe na stazi. Cijenim ih, ali ih u takvom bolidu ne dižem u nebeske visine. Da je najbolji vozač svoje generacije, vjerojatno je. Jedan od najboljih svih vremena, vjerojatno je. Najbolji? Po meni ne.

Uz samo Hamiltonovo ponašanje i izjave, dodatno neki amnozitet stvaraju i sami njegovi navijači napadima na svakoga tko misli drugačije pa onda sve skupa postane jedna toksična situacija gdje se u najviše slučajeva ne priča o Lewisovoj vožnji već o svemu ostalome i na kraju završi na osobnoj razini. Hejatju najviše oni koji druge prozivaju hejterima.

Slično kao BLM. Statistički crnci rade najviše kriminalnih i inih radnji u Americi, dakle po čistoj, surovoj statistici i brojkama. Na dalje, jedni druge zovu "nigga" pod normalno, a kad to kaže bijelac crncu, vade pištolj, napadaju, prosvjeduju. Jbg, imao sam priliku biti dva puta u murici, poznam neke ljude od tamo. One koje sam sam upoznao ne mrze crnce, smatraju i da je u nekim mjerama oko posla i nepravedno društvo prema njima i umjesto da se tu bore, za to područje, oni idu u te ekstreme. Policija over reagira i na bijelce ali to nije vijest nikada, dok s druge strane u Philyju gdje sam bio imaš kvartove gdje tu kao bijelcu nije sigurno ući. No ajde, ovo je već teži off topic no eto, da skrenem pažnju i napravim poveznicu s hejtom jer je u značajnu jako slično.
"What a little star." May 26, 2012.

grga Verified
Karting
Karting
Navija za: dobro utrkivanje
MSC je napisao/la: 28.09.2020., 22:01 Hejatju najviše oni koji druge prozivaju hejterima.
:thumbs:
Ima ona izreka “Kad u nekog upreš prstom, ostala 4 pokazuju na tebe.”
Navijači su po definiciji subjektivna skupina. Naravno da se ne može generalizirati, ali prevladavajući stav “prosječnog navijača” je subjektivnost.
Hejterom se pak vrlo često “postaje” olakim prozivanjem od strane sljedbenika nekog pojedinca, institucije, ideologije, religije ili ne znam čega sve ne. Ako objaviš karikaturu o Muhamedu - “mrziš” islam. Ako kažeš da nisi za to da homoseksualci usvajaju djecu - “hejtaš” pedere. Ako se kritički osvrneš na neke Hamiltonove izjave ili stavove - “hejtaš” Hamiltona.
Imamo urodjenu težnju za pripadanjem zajednici, koju onda prirodno i branimo. Tu leži glavni “problem” navijača. Otuda potiču prozivke za hejtanje.
Naravno da ima i ljudi koji mrze jer drugačije ne znaju funkcionirati, ali takvi su, srećom, iznimke.
Ako voziš i sve je mirno i sve držiš pod kontrolom, znači da ne voziš dovoljno brzo.

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
zekohonda je napisao/la: 27.09.2020., 20:58 uz zahvalu vetmi na ovoj mapi, prenosim svoj komentar s portala svezi prekšaja i kazne:
kad je došla prva runda kazni u objašnjenju stoji:
”than in the place designated for practice starts in the Event Notes item 19.1., which is defined
as the place ”on the right hand side” after the pit exit lights (and is not part of the track
as defined by lines) which has been known to all competitors and used without
exception.”
dio u zagradama ‘and is not part of the track as defined by lines’ ne piše u event noteu 19.1.
kao općepoznato je, ali konkretno ne piše. ni u sportskom pravilinku se ne spominje nigdje ‘and is not part of the track as defined by lines’ . tako da mi je ne jasno zašto se pozivaju na nešto što ne piše. a zbog toga je dobio kaznu, jer je startove vježbao na stazi, a ne van staze.
Pa to u zagradama je kao objašnjenje tog pravila. Jer to i nije dio staze, i nalazi se na svim stazama, odmah nakon semafora na izlazu iz boksa. A ovo gdje je Hamilton vježbao start je fast lane iz tog pravilnika, i na njemu se ne smije zaustavljati.

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
I mene se ovdje prozivalo Sumaherovim hejterom, uz dosta ograda kao eto nema bolje rijeci, ali hejterom.

A iskreno govoreci hejtam samo zohare, komarce i cekanja u redu :zubo:

I kad napisem zbog cega ga narocito i ne simpatisem, i zbog kojih ga stvari manje cijenim od drugih nekih prvaka, krene salva opravdanja, relativiziranja i izvlacenja iz konteksta sto je za mene isto vid fanbojstine, bez obzira koliko Hamiltonovi navijaci u tome bili infantilniji (to je uostalom sasvim prirodno jer su i dosta mladji u prosjeku).
slika

pigmalion
Formula 1
Formula 1
MSC je napisao/la: 28.09.2020., 22:01
....... Mržnja je teška riječ i mračna misao.

Usprkos svemu, ne mrzim čovjeka kojeg ne poznam, a ljude poput mene se vječito baca u neke hejtere što je samo po sebi nepošteno, loše i na kraju hejt prema svima koji ne mrze već samo razmišljaju drugačije što je na kraju osnovno pravo svakog čovjeka.
Kao prvo, riječ mržnja se zlorabi, jer je u svojoj osnovi ono što je gore navedeno: boldano, vrlo mračna, mračna misao....... i teška, TEŠKA riječ.

A ovo drugo je PREtočno,..... koliko smo mi ( uglavnom pred TV ekranima ) daleko od poznavanja osobe koja jako dobro poznaje sebe i svoj F1 kokpit.

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Mercedes
Samo ću se kratko osvrnuti na @MSC post, jer nisam siguran da li govori meni ili uopšte. S obzirom da sam ja jedini napisao post koji je bio kontra većine pretpostavljam da je meni upućen.
Drago mi je da si razjasnio šta ti mrziš. Sve stoji što si napisao. Samo tebe niko nije ni nazvao tako.
Ima nešto što i ja mrzim. A to je da mi se izjava sjecka i izvlači iz konteksta.

Ja sam napisao jedan post i ukoliko nešto smatraš da nije ispravno, a želiš to da kažeš, ja te molim da i napišeš. IMO je jako pogrešno da izvlačiš iz rečenice jedan dio i na njega se onda referišeš. Pogotovo što to izvlačiš iz daljnih replika iz korespodencije između mene i Ante.
Dakle u prvom postu, nigdje nije napisano da je neko hejter zato što misli drugačije, kao što ti navodiš.

U daljnoj raspravi sam rekao:
Har Kl je napisao/la: 28.09.2020., 13:24 Moramo. To je jedini način. Ostalo je sve kriva slika na koju smo dijelom sami krivi. Npr. ja Hamiltona smatram da je inteligentan, a ti da je tupav.
OK ja sam njegov fan, a ti si njegov hejter, Ko je u pravu?
Obojica čitamo slične vijesti, ali ih različito subjektivno doživljavamo.
Ovdje je hejter upotrebljen skroz iz drugih razloga. Kao i predstavljanje mene kao njegovog fanboya.
Poslije je razjašnjeno da ja sebe ne smatram njegovim fanom, a da njega smatram uslovno hejterom.
Ne mislim da ga mrzi lično ili nešto slično, ali postoji nešto što se zove "nemožegasmislitiočima" :)

Daljnji dio rasprave koji se razvio je žestoki OFF.
Ne znam ko je spomenuo rasizam uopšte.

avetma
Administrator
Administrator
S nama već: 10 god 5 mj
Kontakt:
Har Kl je napisao/la: 28.09.2020., 14:03 ...
Ma jasno, ali stvar je u tome da imamo bijelu životinju s vunom koja bleji iz petnih žila, a ti svako tjedan-dva tvrdiš da bi to moglo biti bilo što, i leptir i dupin. Nije, brate, ovca je... Ne moramo joj vidjeti rodni list da bi to zaključili. :)

Znam da se nećeš složiti, to je okej, ali se čujemo idući put kad se Lewis opet prospe pa ćemo onda u istom tonu. :thumbs:

Slavenowsky
Formula 1
Formula 1
Hamiltona smatram da je inteligentan, a ti da je tupav.

Jednom jedan mudrac je rekao: 'Inteligentan um je onaj koji stalno uči, a nikad ne zaključuje'.

U vecini slucajeva Hamiltonu je jezik brzi od pameti.
👤 1952, 1953, 1956, 1958, 1961, 1964, 1975, 1977, 1979, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007...
🏎 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008...
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡