Filmovi i serije

Televizija (film, serije), glazba, mediji...

vlado Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 4 mj
Frantic je napisao/la: 30.06.2025., 14:04 Sačekaću torrent. :shush:
Ne bih da se slučajno "iznerviram" zbog neke (nekih) sitnica, pa makar to bio i prevod. :chill:
I da mi poslije prođe kroz glavu da sam za 10 eur (vip sjedište, piće i neka grickalica), mogao 4x poslijepodne otići na Panonska jezera na kupanje.

Meni osnovni kalup "veteran nakon 100 godina ponovo sjeda u bolid, a društvo mu pravi nadareni rookie" previše podsjeća na "Driven". :mrgreen:
Ok, Javier Bardem nije u invalidskim kolicima kao pokojni Burt Reynolds.
Šalu na stranu. Nećemo ovaj film porediti sa "Driven".
Koliko god bilo kritika na neke stvari u F1 The Movie, tipa možda (čitam svako malo) malo nerealne scene utrkivanja (za glumu kažu da je dobra, priča je onako li-la, jel,....), ipak sve to je na nekoliko levela iznad pomenutog Harlinovog/Stalloneovog ostvarenja.
Ne moze tako. Ako ne platis ne mozes (ocjeniti) pisati o filmu. Jer velika je razlika gledati nesto za dzabe i da te kosta uzivanja na Panonskim jezerima. Ne mozes biti ozbiljan kriticar sa ovakvim pristupom. Ne sumnjam da razumijes sta govorim.
No!

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari
Pa ni ne pokušavam biti ozbiljan kritičar. :neznam:
Barem dok ne pogledam film.
A i kad ga pogledam, opet ne moram biti ozbiljan kritičar. :mrgreen:
Ja sam u principu, neozbiljan kritičar. :rofl:

To nešto malo što sam napisao o filmu je bilo na osnovu onoga što sam čuo ili pročitao i to ne treba shvatiti kao kritiku.
I to također ne mora biti ni tačno, naravno.
Ali u većini slučajeva mi se pokaže da je tačno. :mrgreen:
I prije je iko išta napisao o filmu, prije nego je izašao bilo kakav trailer, nisam nikako bio oduševljen idejom "veteran se nakon 100 godina vraća utrkivanju, uz mladog i talentivanog rookieja"....
Džaba glumci, scenario, budžet, scenografija, efekti, ....
Platit neću. :mrgreen:
Bolje otići 4x na jezera.
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

vlado Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 4 mj
Slazem se. Ni u ludilu platiti ovo. Bolje je bilo sto nego povecati net worth Brad Pittu. :pivo: :lolz:
No!
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡