AlkY je napisao/la: 18.05.2020., 18:19
Tema je otvorena za neki turnir u šahu ,a vi ga "meljete" o svemu samo ne o turniru
Cekamo da svi udemo u formu ili ?
Ja u formi, kad budete htjeli, spreman sam, za šah i šeh i šuh
Daj polako s turnirom. Nebi imo ništa protiv da turnir krene negdje za 3 tjedna. Same poraze redam, a mogo bi nešto naučit ovdje bar da imam neke šanse, a i taman za 3 tjedna faks završava...
Meni je garantiran poraz na turniru , jer koliko vidim sam losiji od svih.
Tako da meni neigra bio turnir sutra ili za mjesec dana ,rezultat mi je isti
Naišao na lukea online, dobro me pokosio, nemam isprike, loše sam izračunao jednu zamjenu i gotovo... Na kraju sam se probao obraniti, ali je već zaradio dosta jače figure pa je bilo neizbježno...
Pogledah ija ćaskom. Dobra partija da ne bi onog zajeba..
Edit:
Mada opet one nepreciznosti ne treba uzimati kao greške, igrač ima svoju ideju i nekad odstupa od mjerila siftvera, dok engine jbg računa neki skor u pješacima.
luke flywalker je napisao/la: 18.05.2020., 22:00
Pogledah ija ćaskom. Dobra partija da ne bi onog zajeba..
Edit:
Mada opet one nepreciznosti ne treba uzimati kao greške, igrač ima svoju ideju i nekad odstupa od mjerila siftvera, dok engine jbg računa neki skor u pješacima.
Taj skor oko pješaka mu nije baš pouzdan, iako i tu imamo dobre (niske) brojke. Više gledam ovo mistakes i blunders, to mislim da je relevantno. Inaccuracies isto ne gledam baš, to je to što kažeš, možda ti ne slijedi tvoju ideju pa prepozna kao "netočno"...
@luke flywalker Izvini ja dobio poziv od rođaka pa sam sa njim igrao. Evo i te igre, pokazatelj koliko kraljica može da riješi partiju. Na kraju ne uzimajte za ozbiljno, imao sam ogromnu prednost pa smo se zezali do kraja https://lichess.org/9B5oLXgffQWR
Jel može netko objasnit taj postotak izgubljenosti u pješacima. Vrijednost 150 i nešto . Kaj je uopće to, prvi put vidim to. A ne piše baš objašnjenje.
I da ovo u analitici. Siva kolona je broj poteza, al nije mi jasno baš to. Prošo sam kroz tutorial i nije mi baš jasan prikaz i kaj pjesnik hoće reći tim grafikonima... Usporedbe nekakve, al ne kužim skroz.
Pomoć molim, predao sam partiju nakon 10 poteza a kompjutor veli da je pozicija egal.... Ja sam se osjećo bespomočno u ovoj poziciji... Centrali pješak mi je blokiran, lovac bez mete ikakve, on me napada sa 3 figure, moj bjelopoljac je nerazvijen, kraljica također... Velika slabost su mi h i f pijuni... Di grješim?
Jer predaješ nakon 10 poteza. Čak i kad si u goroj situaciji ima uvijek alternativa, a na kraju se uvijek može desiti stalemate pa izgubljenu partiju pretvoriš u remi
One partije od minutu , iskreno , mi nemaju smisla.
Tu se tesko moze neka kvaliteta pokazati.
Od 10 min je vjerojatno idealno. Ne traje ko gladna godina , a imas vremena cak par sekundi i razmisliti
AlkY je napisao/la: 21.05.2020., 19:25
One partije od minutu , iskreno , mi nemaju smisla.
Tu se tesko moze neka kvaliteta pokazati.
Od 10 min je vjerojatno idealno. Ne traje ko gladna godina , a imas vremena cak par sekundi i razmisliti
Dobro vjerojatno s iskustvom dolazi i brže razmišljanje, ali ni ja ne igram ispod 10 ništa.
Nego hoće li se raditi kakav turnir, mislim ja sam noob žešći, al da sam zainteresiran jesam
"If everything seems under control, you're not going fast enough." Mario Andretti